Σε δώδεκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (29/9) σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η επιχείρηση των Αρχών πραγματοποιήθηκε σε ευρεία κλίμακα στην περιοχή του Ασπρόπυργου.
Κατά την επιχείρηση διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, παράνομες συνδέσεις για την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικού μήκους 1.120 μέτρων, ενώ καταγράφηκαν και δεκάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια στον καταυλισμό, όπου προχώρησαν στις 12 συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες και για κλοπή νερού, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οι αρχές διαπίστωσαν επίσης παράνομες συνδέσεις στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης, μέσω σωλήνων που είχαν συνδεθεί χωρίς νόμιμη παροχή, με αποτέλεσμα την υδροδότηση χωρίς την αντίστοιχη χρέωση.
Μεγάλη επιχείρηση στον Ασπρόπυργο
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της Τροχαίας Αττικής. Στις έρευνες συνέδραμαν ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Ελληνικής Αστυνομίας και drones της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα, αστυνομικοί της Τροχαίας βεβαίωσαν 36 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κυρίως για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς και για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας.
Στην επιχείρηση συμμετείχε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο προχώρησε στην αποξήλωση των παράνομων καλωδίων που χρησιμοποιούνταν για τη ρευματοκλοπή. Το συνολικό μήκος τους ανερχόταν σε 1.120 μέτρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
