Follow us

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ταμεία - Πώς θα λειτουργεί

Περισσότερες δόσεις και περιθώρια ένταξης για μεγαλύτερο αριθμό οφειλετών προβλέπει το νέο πλαίσιο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Περισσότερες δόσεις και περιθώρια ένταξης για μεγαλύτερο αριθμό οφειλετών προβλέπει το νέο πλαίσιο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ που ανακοίνωσε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

H διεύρυνση των δόσεων αποπληρωμής παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις, διαμορφώθηκε μετά την περιορισμένη ανταπόκριση στη ρύθμιση των 72 δόσεων και τα επίμονα αιτήματα της αγοράς για ένα πιο ευέλικτο σχήμα αποπληρωμής.

Ταυτόχρονα η νέα παρέμβαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα μέτρων οικονομικής ανακούφισης ιδιωτών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση του λειτουργικού κόστους. Στόχος είναι να καταστούν οι μηνιαίες υποχρεώσεις περισσότερο διαχειρίσιμες για τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Η ανάγκη για μια αποτελεσματικότερη ρύθμιση καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική λόγω του ιδιαίτερα υψηλού ιδιωτικού χρέους. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο διαμορφώνονται σε 238,6 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ προσεγγίζουν τα 52 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Oι βασικές αλλαγές

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

  • -Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αυξάνεται στις 120, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής τα 30 ευρώ.
  • -Στη ρύθμιση μπορούν να συμπεριληφθούν οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2023 που ίσχυε προηγουμένως.
  • -Οι οφειλές δεν θα πρέπει να τελούν σε καθεστώς ενεργής ρύθμισης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026, αντί της 20ής Απριλίου 2026 που προβλεπόταν στο προηγούμενο πλαίσιο.
  • -Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί έως τις 30 Ιουνίου 2027, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2026.
  • -Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 δόσεων μπορούν, κατόπιν αίτησής τους, να μεταφερθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε έως και 240 δόσεις. Η δυνατότητα αυτή αφορά τόσο τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και εκείνες προς χρηματοδοτικούς φορείς.

οφειλές

Οι διαφορές σε σχέση με τη ρύθμιση των 72 δόσεων

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο αφορά την περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκαν οι επιλέξιμες οφειλές. Στη νέα ρύθμιση μπορούν να συμπεριληφθούν χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024, ενώ η ρύθμιση των 72 δόσεων κάλυπτε οφειλές έως το τέλος του 2023.

Παράλληλα, οι οφειλές δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε ενεργή ρύθμιση στις 30 Σεπτεμβρίου 2026, αντί της 20ής Απριλίου 2026 που προβλεπόταν προηγουμένως.

Εξαίρεση προβλέπεται για όσους έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα μπορούν, κατόπιν αίτησής τους, να μεταφερθούν στο νέο σχήμα των 120 δόσεων, αποκτώντας μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο αποπληρωμής και χαμηλότερη μηνιαία επιβάρυνση.

Επιπλέον, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου 2027, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2026 που ίσχυε στο προηγούμενο καθεστώς.

Αντίθετα, οι τρέχουσες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2025 και μετά δεν εντάσσονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων.

Το επιτόκιο της νέας ρύθμισης ορίζεται σε 5,84%, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της πάγιας ρύθμισης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επιλογή αυτή διασφαλίζει την ίση μεταχείριση μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και όσων θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο της πάγιας ρύθμισης έχει διατηρηθεί "παγωμένο" με διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σε ποιον σταθμό του ηλεκτρικού της Αθήνας θα φας σένιο σάντουιτς με πανσετάκι

Τον "Αρμόδιο" τον συναντάς στην είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ, στην πλατεία, με θέα στην Ακρόπολη και αποτελεί το πρώτο οργανωμένο ελληνικό street food concept που λειτουργεί σε σταθμό τρένου στην Αθήνα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Αυγ 2026 | 08:52

Εφορία: Γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ σε φοροτεχνικό

Πρόστιμο-μαμούθ 2,4 εκατομμυρίων ευρώ υποβλήθηκε σε λογιστή για συνέργεια στην υποβολή ανακριβών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 19 Αυγ 2026 | 07:23

IRIS: Τι ισχύει για τις μεταφορές χρημάτων και το "χαρτζιλίκι" - Πότε μπαίνει φόρος και τι εξετάζει η ΑΑΔΕ

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε αρκετούς πολίτες η συζήτηση γύρω από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ στις μεταφορές χρημάτων μέσω IRIS.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Αυγ 2026 | 07:00

Εφορία: Πότε οι μεταφορές χρημάτων ενεργοποιούν φορολογικούς ελέγχους, τι ισχύει για το IRIS

Στα σημεία που εστιάζει η Εφορία είναι κυρίως το ύψος των ποσών, η συχνότητα των συναλλαγών, η σχέση μεταξύ των προσώπων και ο πραγματικός σκοπός της μεταφοράς.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ 12 Αυγ 2026 | 07:20

Ρύθμιση 72 δόσεων: Περιορισμένο το ενδιαφέρον των οφειλετών – Στο τραπέζι διορθωτικές κινήσεις

Περιορισμένο παραμένει ακόμα το ενδιαφέρον των ληξιπρόθεσμων οφειλετών της Εφορίας για ένταξη στην έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων.

ΕΦΚΑ 11 Αυγ 2026 | 07:51

ΕΦΚΑ: Τα 17 SOS στις ρυθμίσεις χρεών -Πότε χάνονται οι διευκολύνσεις, πώς γίνονται οι συμψηφισμοί, ποιες είναι οι προσαυξήσεις

Τρεις διαφορετικούς δρόμους για την τακτοποίηση των χρεών τους προς τα ταμεία μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ μέσα από τρία πακέτα ρύθμισης χρεών.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 27 Ιουλ 2026 | 08:55

Ανοίγει σήμερα ο νέος εξωδικαστικός: Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες -Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν χρέη από 5.000 ευρώ

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 26 Ιουλ 2026 | 09:03

Ανοίγει τη Δευτέρα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός, "ανάσα" για 1 εκατ. οφειλέτες -Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκτιμάται ότι με την βελτίωση αυτή δυνητικά 1 εκατομμύριο επιπλέον οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με τους ευνοϊκούς όρους του νέου εξωδικαστικού.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 23 Ιουλ 2026 | 08:28

Έρχεται ο "κρατικός Τειρεσίας": Πώς θα μαθαίνουμε το πιστοληπτικό μας σκορ, πώς θα φτάνουν τα στοιχεία μας στις τράπεζες

Στην τελική ευθεία για την πλήρη ενεργοποίηση του λεγόμενου "κρατικού Τειρεσία" βρίσκεται ο μηχανισμός αξιολόγησης της φερεγγυότητας φυσικών και νομικών προσώπων έναντι του Δημοσίου.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 23 Ιουλ 2026 | 07:50

Οφειλές προς το Δημόσιο: Πώς θα λειτουργεί η νέα Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Πληρωμών για την είσπραξη χρεών

Νέα εποχή στη διαχείριση και εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο φέρνει η Σύσταση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Πληρωμών.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ 21 Ιουλ 2026 | 08:06

"Ανάσα" για τους φορολογούμενους από την ΑΑΔΕ: Νέα ρύθμιση 72 δόσεων για οφειλές – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις αποκτούν οι φορολογούμενοι.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 20 Ιουλ 2026 | 10:00

Το 5μηνο των ρυθμίσεων: Μετά τις 72 δόσεις έρχεται και ο "νέος εξωδικαστικός" - Ποιους οφειλέτες αφορά

Στις 26 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να ενεργοποιηθεί ο "διευρυμένος" εξωδικαστικός μηχανισμός.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ 20 Ιουλ 2026 | 09:24

ΑΑΔΕ: "Ανάσα" με 72 δόσεις για χρέη στην εφορία - Τα 14 SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Tην δυνατότητα να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές σε έως 72 μηνιαίες δόσεις μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ έχουν πλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιουλ 2026 | 08:30

Εξωδικαστικός και για χρέη από 5.000 ευρώ - Πώς θα λειτουργήσει και πώς ωφελούνται 1 εκατ. οφειλέτες

Μια από τις πιο σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις στον τομέα του ιδιωτικού χρέους τίθεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026.

ΠΡΙΝ ΤΟ "ΝΗΜΑ" ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 05 Ιουλ 2026 | 09:57

Εφορία: Ρεκόρ υποβολής δηλώσεων εισοδήματος - Προθεσμία 10 ημερών για διορθώσεις χωρίς πρόστιμο

Οι πολίτες δείχνουν να υιοθετούν ευκολότερα τις καινοτομίες και τη λειτουργία του φορολογικού συστήματος

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 02 Ιουλ 2026 | 07:41

Φορολογούμενοι: Ληξιπρόθεσμα χρέη 3,77 δισ. σε έναν χρόνο προς το Δημόσιο - Ποιοι χρωστούν τα περισσότερα

"Φούσκωσαν" μέσα σε έναν χρόνο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων - Οι οφειλέτες ξεπέρασαν τα 4,2 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 28 Ιουν 2026 | 10:55

Πέντε "όπλα" σε 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους - Ποια είναι, οι επιλογές

Από το φθινόπωρο θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη το μεγαλύτερο "οπλοστάσιο" των τελευταίων ετών.

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 26 Ιουν 2026 | 07:34

Φορολογική ενημερότητα: Τι αλλάζει στις περιπτώσεις είσπραξης χρημάτων από το Δημόσιο και τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Η ΑΑΔΕ θέτει σε εφαρμογή νέο πλαίσιο για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Ιουν 2026 | 08:39

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Εως 15 Ιουνίου η προθεσμία για έκπτωση 3% -Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τη δήλωση Ε1 προκειμένου να κατοχυρώσουν έκπτωση 3%.

ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 11 Ιουν 2026 | 08:40

ΑΑΔΕ: Στα 41,2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς την εφορία που θεωρούνται ανείσπρακτες

Περίπου 5,8 δισ. ευρώ αφορούν μεγάλες υποθέσεις οφειλών άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση, ενώ μόλις 200 εκατ. ευρώ είναι μικρότερες οφειλές

ΑΔΙΕΞΟΔΟ 10 Ιουν 2026 | 23:14

Ηράκλειο Κρήτης: 9χρονος μένει χωρίς ακουστικά λόγω οφειλών της πολύτεκνης οικογένειας στην Εφορία

Ενας 9χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης με πρόβλημα ακοής κινδυνεύει να μείνει χωρίς τα απαραίτητα ακουστικά βαρηκοΐας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Ιουν 2026 | 07:43

Εκτακτη ρύθμιση 72 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο - Ποιοι και πώς εντάσσονται

Η ρύθμιση θα αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί έως 31.12.2023 σε εφορία και ΚΕΑΟ, δηλαδή χρέη που προκλήθηκαν κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Ιουν 2026 | 07:34

Νέα ευκαιρία για τους φορολογούμενους: Παράταση στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με "κούρεμα" προστίμων έως 75% - Ποιους αφορά

Περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να λύσουν εξωδικαστικά τις διαφορές τους με την Εφορία.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 01 Ιουν 2026 | 08:59

Νέα ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες με ρύθμιση χρεών - 72 δόσεις και διευρυμένο εξωδικαστικό μηχανισμό

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη προς την εφορία, τον ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία που βεβαιώθηκαν έως τις 31/12/23 και παρέμεναν αρρύθμιστα έως τις 21/4/26

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Μαϊ 2026 | 07:34

Ακίνητα: Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης και για τις περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος - Ο σχεδιασμός τη ΑΑΔΕ

Οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Μαϊ 2026 | 12:18

Το μεγάλο δίλημμα για τους οφειλέτες: 72 δόσεις ή εξωδικαστικός - Τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης

Μπορεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου που περιέχει τη ρύθμιση των 72 δόσεων για οφειλές στην εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία να καθυστερεί, όμως το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024 24 Μαϊ 2026 | 09:02
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΟΣΗ 30 ΕΥΡΩ 21 Μαϊ 2026 | 08:20

Εντός Ιουνίου η ρύθμιση για τις 72 δόσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις - Ποιες οφειλές εξαιρούνται

Η νέα ρύθμιση αφορά χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και δεν είχαν ρυθμιστεί έως την 1η Απριλίου 2024.

"ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" 20 Μαϊ 2026 | 09:34

Εχετε κλήση από την... εφορία - Τηλεφωνικό "πρέσιγνκ" σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις λεγόμενες "φρέσκες" ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή στα χρέη που εμφανίζονται για πρώτη φορά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Μαϊ 2026 | 09:00

Τριπλές εξετάσεις για την ελληνική οικονομία το επόμενο 20ήμερο

Θα δημοσιευτεί και η επόμενη έκθεση για τη μεταμνημονιακή εποπτεία, στην οποία η κριτική θα επικεντρώνεται σε δύο βασικά θέματα.

ΕΦΟΡΙΑ 19 Μαϊ 2026 | 07:27

Αυτόματα ο καταλογισμός προστίμων για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση της Φορολογικής Διοίκησης, θα καταλογίζονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

ΑΑΔΕ 18 Μαϊ 2026 | 09:58

Εφορία: Νέο σύστημα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη – Πώς θα αξιολογείται η δυνατότητα πληρωμής των οφειλετών

Η εφορία θα αξιολογεί την οικονομική εικόνα των οφειλετών ώστε να εντοπίζει ποιοι αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν και ποιοι αποφεύγουν συστηματικά την εξόφληση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Μαϊ 2026 | 08:01

"Φύλλο και φτερό" ο οικονομικός βίος 690 αυτοαπασχολούμενων που αμφισβήτησαν το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα

Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επέλεξαν την οδό της αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος που τους υπολόγισε η Φορολογική Αρχή.

ΑΑΔΕ 14 Μαϊ 2026 | 07:15

Εφορία: Έρχονται "ραβασάκια" σε 12.000 φορολογούμενους για αδήλωτα εισοδήματα

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι που "έπεσαν" στα δίχτυα των διασταυρώσεων, θα κληθούν να πληρώσουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

ΕΦΟΡΙΑ 30 Απρ 2026 | 07:33

Χωρίς "φρένο" τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία – Στο μικροσκόπιο η ρύθμιση των 72 δόσεων

Κακός οιωνός για τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων η συνεχιζόμενη αύξηση των ληξιπρόθεσμων, που έφτασαν τα 114,5 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2026 | 10:17

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ με τη μικρότερη μηνιαία δόση - Αναλυτικά παραδείγματα

Από τον Ιούνιο που θα αρχίσουν να "τρέχουν" οι νέες ρυθμίσεις - Σε ποια χρέη αφορά η ρύθμιση των 72 δόσεων.

ΑΑΔΕ 21 Απρ 2026 | 07:56

Ο χάρτης της φοροδιαφυγής για το 2025: Τα συνεργεία αυτοκινήτων "πρωταθλητές", ποιοι ακολουθούν - Οι 4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Οι εντατικοί έλεγχοι και τα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ δεν απέδωσαν καρπούς σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς σημειώνει ανοδική πορεία.

ΑΑΔΕ 18 Απρ 2026 | 09:17

Ένας στους τρεις κερδίζει τη μάχη των φορολογικών προσφυγών στην ΑΑΔΕ

Το 2025 εξετάστηκαν 4.670 περισσότερες υποθέσεις από όσες το 2024, γεγονός που καταδεικνύει πως η ΑΑΔΕ απορρόφησε ένα ασυνήθιστα μεγάλο κύμα προσφυγών

ΕΦΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 09 Απρ 2026 | 07:05

Κύκλωμα στη ΔΟΥ Θεσσαλονίκης: "Έχουμε το γρηγορόσημο πουλάκι μου;" – Οι διάλογοι-φωτιά του εφοριακού

Οι συνομιλίες που είχε ο 64χρονος εφοριακός με λογιστές και ιδιώτες - Πώς έδιναν σήμα για ελέγχους και πληρωμές.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Απρ 2026 | 18:04

ΑΑΔΕ: Ληξιπρόθεσμα χρέη 113,86 δισ. ευρώ στην εφορία το 2025 - Αύξηση σχεδόν 10 δισ. ευρώ σε έναν χρόνο

Αυξάνονται τα ανεπίδεκτα είσπραξης, μειώνεται ο αριθμός των οφειλετών - Αναγκαστικά μέτρα σε 1,66 εκατ. φορολογούμενους

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 27 Μαρ 2026 | 10:31

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων - Ταχύτερη η αποδέσμευση λογαριασμών οφειλετών

Αλλάζει η διαδικασία άρσης κατασχέσεων για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 12 Μαρ 2026 | 08:20

Εισοδήματα από ακίνητα: Τα κρίσιμα "κλειδιά" του έντυπου Ε2 -Οι νέοι κωδικοί που φέρνουν φοροαπαλλαγές

Τα εισοδήματα από το Ε2 μεταφέρονται αυτόματα στο έντυπο Ε1 για να φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 11 Φεβ 2026 | 07:52

Ανείσπρακτα ενοίκια: Οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν άδικους φόρους

Πώς το έντυπο Ε411 γλιτώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από άδικους φόρους – Αναλυτικά η διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Φεβ 2026 | 06:18

Εφορία: Πώς θα εντοπιστούν τα αδήλωτα ενοίκια

Mπλόκο στα κρυφά ενοίκια και στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ 29 Δεκ 2025 | 07:26

Καμπανάκι από την Εφορία: Ολες οι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν πριν από την εκπνοή του έτους

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2025, είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν έχουν αφήσει έστω και μια εκκρεμότητα για την τελευταία στιγμή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Δεκ 2025 | 07:00

Πότε η εφορία ακυρώνει πρόστιμα

Όπως υπογραμμίζουν νομικοί, η απόφαση του ΣτΕ 818/2025 προστατεύει τον πολίτη από το να κατηγορείται και να τιμωρείται ξανά για κάτι για το οποίο έχει ήδη κριθεί αθώος.

29 Δεκ 2025 | 06:56

Μειώνεται στην 5ετία η παραγραφή χρεών [παραδείγματα]

Το νέο καθεστώς δίνει μεγαλύτερα περιθώρια οικονομικής ελευθερίας σε επιχειρήσεις και σε οφειλέτες του ΕΦΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 22 Δεκ 2025 | 14:47

Μαρία Καρυστιανού: 'Καρφιά" για το ακαταδίωκτο του Διοικητή της ΑΑΔΕ - "Ο κ. Πιτσιλής να απαντήσει στα ερωτήματα"

Η πρόεδρος του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και για απόπειρα των ιθυνόντων να μάθουν "με ποιους συνεργαζόμαστε"

POS, IRIS, MYDATA 21 Δεκ 2025 | 09:17

2025: Η χρονιά που η φοροδιαφυγή βγήκε στο φως - Πώς τα ψηφιακά εργαλεία έφεραν δισ. στα ταμεία του Δημοσίου

Με τα νέα δεδομένα, το δημόσιο χάνει πλέον έως και 7 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα από ΦΠΑ κάθε χρόνο, σε σχέση με το κοντινό παρελθόν.

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΑΔΕ 21 Δεκ 2025 | 08:58

Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς - Τι στοιχεία συλλέγονται

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών βρίσκονται εκατοντάδες τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων.

ΑΑΔΕ 04 Δεκ 2025 | 09:00

Η εφορία ελέγχει μεταβιβάσεις ακινήτων και μεταφορές μετρητών: 770 υποθέσεις με κληρονομιές και γονικές παροχές

Με την αυτοματοποιημένη εκκαθάριση δηλώσεων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, η ΑΑΔΕ εστιάζει στην πλήρη επαλήθευση των προϋποθέσεων

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 01 Δεκ 2025 | 19:36

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio" - Πλήρης ενσωμάτωση ψηφιακής διακίνησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η νέα έκδοση εστιάζει στην πλήρη ενσωμάτωση των Παραστατικών Διακίνησης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Νοε 2025 | 07:43

Απόφαση σταθμός του ΣτΕ για τα "μαύρα" στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Τι προβλέπει

Από κόσκινο περνάει η εφορία τούς τραπεζικούς λογαριασμούς στις μεταβιβάσεις ακινήτων και, εφόσον αποδειχθεί ότι το πραγματικό τίμημα είναι υψηλότερο από το αναγραφόμενο, επανυπολογίζει τον φόρο μεταβίβασης και επιβάλλει πρόστιμα.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ 13 Νοε 2025 | 07:49

Η εφορία επιστρέφει ποσά ΕΝΦΙΑ από το 2014 - Ποιοι ιδιοκτήτες θα λάβουν αναδρομικά

Τα ποσά ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν κατά την εξαετία 2014-2019 θα λάβουν πίσω από την εφορία χιλιάδες ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

ΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 08:04

"Γκάζι" της εφορίας για ελέγχους σε υποθέσεις που παραγράφονται - Ποιους αφορούν

Ανεβάζει ρυθμούς ο φοροελεγκτικός μηχανισμός επιταχύνοντας τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να μην παραγραφούν στις 31 Δεκεμβρίου μια σειρά από μεγάλες υποθέσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 14:44

Ληξιπρόθεσμα χρέη Δημοσίου: Στη δημοσιότητα οι φορείς που καθυστερούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους

Η αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 03 Οκτ 2025 | 09:38

Οφειλές στο Δημόσιο: Πότε γίνεται δέσμευση λογαριασμού και τι πρέπει να κάνουμε για να τον αποδεσμεύσουμε

Εάν η δέσμευση αφορά μελλοντική πληρωμή, τότε η δέσμευση ποσού γίνεται με εντολή σας για να διασφαλιστεί η πληρωμή αυτή.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 30 Σεπ 2026 | 19:33

Δάνεια: Οδηγός για servicers και οφειλέτες - Αναλυτικά παραδείγματα με βάση τις νέες ρυθμίσεις

Αριθμητικά παραδείγματα νέων ρυθμίσεων για servicers και υποθετικά σενάρια "πριν-μετά" για οφειλέτες, μετά τις αλλαγές στην αγορά των δανείων

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Σεπ 2026 | 17:12

Κυριάκος Πιερρακάκης: Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες - Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν

"Θέλουμε προστασία για τον συνεπή οφειλέτη. Και λογοδοσία για όποιον παραβιάζει τους κανόνες", λέει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 30 Σεπ 2026 | 15:41

Τα 16 μέτρα για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους - Τι αλλάζει για τους οφειλέτες, πώς θα προστατεύονται από τους servicers

Πώς αλλάζει το πλαίσιο για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και τη λειτουργία των servicers - Τα 16 νέα μέτρα από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΤΑ ΜΕΤΡΑ 30 Σεπ 2026 | 08:17

Αποκαλυπτήρια με... δόσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών: Στόχος πρώτος το diesel κάτω από τα δύο ευρώ

Στο επίκεντρο η ανάγκη να συγκρατηθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης, με επιδίωξη να υποχωρήσει κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Σεπ 2026 | 07:52

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται ανατιμήσεις σε 400 κωδικούς -Τα προϊόντα που θα δούμε αυξήσεις

Οι νέες ανατιμήσεις αφορούν αρκετές από τις βασικές κατηγορίες του σούπερ μάρκετ.

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 30 Σεπ 2026 | 07:04

"Ανακαινίζω": Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την έκδοση της βεβαίωσης επιλεξιμότητας -Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Έως σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να εκδώσουν τη βεβαίωση επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα "Ανακαινίζω".

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Σεπ 2026 | 06:51

Επιδότηση ενοικίου: Τέλος χρόνου για τις διορθώσεις των στοιχείων -Τα 4 κρίσιμα σημεία που πρέπει να ελέγξουν οι δικαιούχοι

Η επιστροφή ενοικίου δεν απαιτεί την υποβολή ξεχωριστής αίτησης. Η διαδικασία πραγματοποιείται αυτόματα, με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ 29 Σεπ 2026 | 13:35

Η Moody΄s προειδοποιεί για τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας- Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και πλεονάσματα

Ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s προειδοποιεί ότι η θετική προοπτική της οικονομίας εξαρτάται από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

ΣΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ 29 Σεπ 2026 | 08:03

Ρεκόρ στα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία και ψηφιακή κάρτα -Γιατί αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι

Πρόστιμα 34,6 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου σε επιχειρήσεις και εργοδότες για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 29 Σεπ 2026 | 07:59

Μπισκότα Παπαδοπούλου: Τι αλλάζει μετά το ορόσημο των 250 εκατ. ευρώ

Στο Brand Footprint 2026, η Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. –τα γνωστά Μπισκότα Παπαδοπούλου– διατηρεί την πρώτη θέση, μπροστά από Coca-Cola και Νουνού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2026 | 07:47

Καύσιμα: Τι αλλάζει από την Πέμπτη - Οι επιδοτήσεις και οι τιμές σε αμόλυβδη και diesel

Επιδοτήσεις υπάρχουν και σήμερα και χωρίς αυτές, θα πληρώναμε 2,3 ευρώ την αμόλυβδη και 2,37 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2026 | 07:15

Έρχεται "Ενιαίος Κόμβος" για τα ακίνητα – Πώς θα λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο των 3,7 εκατ. ευρώ

Το νέο ψηφιακό εργαλείο για τα ακίνητα, αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα κομμάτι στο μεγάλο "πάζλ" της μεταρρύθμισης, και ειδικότερα του ΜΙΔΑ.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 28 Σεπ 2026 | 15:41

Σπίτι μου 3 ή στεγαστικό τώρα; Αξίζει να περιμένω αν έχω βρει ακίνητο;

Τι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αγοραστές κατοικίες ενόψει "Σπίτι μου 3" ή στεγαστικού δανείου

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ 28 Σεπ 2026 | 11:32

Καύσιμα: Στα 2,20 το λίτρο αμόλυβδη και ντίζελ -Έρχονται επιδοτήσεις σε δύο φάσεις για να συγκρατηθούν οι τιμές

Οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και οι διεθνείς αγορές ενέργειας συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2026 | 08:15

Όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την ενεργειακή ακρίβεια -Στόχος το πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75

Η έντονη μεταβλητότητα στις διεθνείς και εγχώριες τιμές των καυσίμων αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" των ανακοινώσεων.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ 28 Σεπ 2026 | 07:54

Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν υψηλότερες συντάξεις από τους ιδιωτικούς - Οι 5+1 λόγοι

Οι έξι λόγοι που δίνουν απάντηση στο γιατί οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι υψηλότερες από αυτές των ιδιωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2026 | 07:43

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 2 Οκτωβρίου – Οι δικαιούχοι

Το χρηματικό ποσό των 1.208.786.298,6 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.745.738 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 28 Σεπ 2026 | 07:20

Μπορεί η Ελλάδα να γίνει η "Φλόριντα" του ευρωπαϊκού νότου;

Ισχυροποιείται η προοπτική για την προσέλκυση όλο και περισσότερων συνταξιούχων από τις χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2026 | 07:05

Συνταξιούχοι εξωτερικού: Όλες οι αλλαγές στο ειδικό καθεστώς φορολόγησης - Οι προθεσμίες και τα δικαιολογητικά

Για τους συνταξιούχους που θέλουν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και να φορολογούνται με συντελεστή 7% για τα εισοδήματα που αποκτούν στην αλλοδαπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2026 | 06:32

Τι πρέπει να ξέρετε για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης: Πόσο τον πληρώνουμε, πόσο μπορεί να μειωθεί, το δημοσιονομικό κόστος

Η συζήτηση για τη μείωση των φόρων στα καύσιμα επανέρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

27 Σεπ 2026 | 11:50

Από τα νησιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ποιος είναι ο "Romantic Affluent" που αλλάζει την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα

Το προφίλ αυτού του αγοραστή διαφοροποιείται από την παραδοσιακή εικόνα του διεθνούς αγοραστή πολυτελών ακινήτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2026 | 08:35

Γιατί η μείωση των εισφορών θα γίνει στους μισθούς και όχι στους εργοδότες - Ποια είναι τα οφέλη

Οφέλη έστω και κατά μερικά ευρώ θα έχουν οι εργαζόμενοι στις καθαρές αποδοχές τους με την νέα μείωση κατά 0,5% που θα εφαρμοστεί στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2026 | 08:26

ΜΙΔΑ: Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του νέου μητρώου ακινήτων - Τα προβλήματα

Το ΜΙΔΑ αποτελεί ουσιαστικά τον ενιαίο ψηφιακό φάκελο κάθε ακινήτου, είτε πρόκειται για κατοικία, είτε για εξοχικό, για επαγγελματικό χώρο, οικόπεδο ή αγροτεμάχιο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 27 Σεπ 2026 | 07:56

Tο μεγάλο παράδοξο: "Εχουμε πλεονάσματα, αλλά δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε για τη στήριξη των πολιτών"

Οι πολίτες ξύνουν τον πάτο στο καλάθι του κανόνα των δαπανών για να βγάλουν τη χρονιά - Η κρίση είναι διπλή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2026 | 13:16

Ποια νοικοκυριά πληρώνουν περισσότερο την ακρίβεια - Οι τρεις ομάδες που μπαίνουν πρώτες στο πακέτο στήριξης

Μόνο για τα είδη διατροφής, τα φτωχά νοικοκυριά δαπανούν το 31,9%, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού φτάνει στο 13,2% του εισοδήματος τους.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ 26 Σεπ 2026 | 10:47

Φέτα από... χρυσάφι: Θα φτάσει τα 17 ευρώ το κιλό λόγω ακριβότερου γάλακτος και μειωμένης παραγωγής

Εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι η φέτα μπορεί να φτάσει τα 16-17 ευρώ το κιλό, ενώ η κατανάλωση στην Ελλάδα υποχωρεί και οι εξαγωγές συνεχίζουν να αυξάνονται.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2026 | 09:35

Skroutz: Στο κατώφλι της Blackstone με τζίρο 157 εκατ. ευρώ

Τζίρο άνω των 157 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη που ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ "έγραψε" η Skroutz το 2025, πριν από την είσοδο της Blackstone στο μετοχικό της κεφάλαιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2026 | 09:21

Τα δέκα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος

Εννιά από τα δέκα φθηνότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθενται αυτή την περίοδο στην αγορά είναι σταθερά και μόνο ένα εντάσσεται στην κατηγορία των ειδικών τιμολογίων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2026 | 09:00

Τα μυστικά για το επίδομα των 400 ευρώ στους συνταξιούχους

Τρία ειδικά κριτήρια θα εξεταστούν φέτος για την πληρωμή του επιδόματος των 400 ευρώ ή αλλιώς της 13ης εθνικής σύνταξης σε 2,2 εκατ. συνταξιούχους.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 25 Σεπ 2026 | 20:08

Επιστροφή ενοικίων: Καταβλήθηκε σε 17.074 δικαιούχους - Ποιοι και γιατί δεν εισέπραξαν όσα ανέμεναν

Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή - Αίτηση έως 31/10 για να λάβουν "3 ενοίκια" στις 30/11 ή μέχρι 31/12 για να πληρωθούν το 2027

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 25 Σεπ 2026 | 12:05

"Ψαλίδι" στην κατανάλωση καυσίμων λόγω της ακρίβειας που εκτοξεύεται - Κόβουν τις μετακινήσεις τα νοικοκυριά

Η παρατεταμένη διατήρηση των τιμών των υγρών καυσίμων σε υψηλά επίπεδα οδηγεί σε συρρίκνωση των όγκων κατανάλωσης

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 25 Σεπ 2026 | 07:08

Κατώτατος μισθός: Πότε έρχονται οι δύο αυξήσεις - Τα νέα ποσά έως 1.300 ευρώ με τριετίες

Δύο θα είναι οι αυξήσεις που θα αποφασιστούν μέσα στο 2027 για τον κατώτατο μισθό.

ΝΕΑ ΤΑΣΗ 24 Σεπ 2026 | 22:23

Τα γυαλιά της Meta που φόρεσε ο Αδωνις προκαλούν αντιδράσεις - Τα ονόμασαν "γυαλιά ανώμαλων" αλλά είναι πλέον παγκόσμια τάση

Όλα δείχνουν, γράφει ο Economist, ότι παρά τις αντιδράσεις, τα "έξυπνα γυαλιά" θα κατακτήσουν το κοινό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 Σεπ 2026 | 14:33

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται τα μέτρα για τα καύσιμα - Στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τα μέτρα θα αφορούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης - Τι δήλωσε για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 24 Σεπ 2026 | 09:09

Στεγαστικά δάνεια: Άλμα 35% στις εκταμιεύσεις - Πολύ χαμηλότερα από την ευρωζώνη τα επιτόκια

Οι συνολικές εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων υπερτετραπλασιάστηκαν μέσα σε μία πενταετία, από 594 εκατ. ευρώ το 2020 σε 2,515 δισ. ευρώ το 2025.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ 24 Σεπ 2026 | 09:09

Οι οριστικές αποφάσεις για τα νοικοκυριά: Τι προβλέπεται για καύσιμα, θέρμανση και ρεύμα -Το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων

Σε "σπαστές" παρεμβάσεις και όχι σε ένα ενιαίο πακέτο μέτρων καταλήγει το οικονομικό επιτελείο για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο αυξημένο κόστος σε καύσιμα, θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα.

ΠΩΣ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ 24 Σεπ 2026 | 08:12

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο τραπέζι επιδότηση έως 40 λεπτά το λίτρο - Πώς θα πέσει η τιμή κάτω από 1,75 ευρώ

Σενάριο επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 40 λεπτά ανά λίτρο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.