Η εντυπωσιακή «Κινέζικη Πρωτοχρονιά» στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου.

SHARE THIS
0
SHARES

Την πιο «Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά» παρουσίασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το «Chongqing Liangjiang Art Troupe»  μια πολυμελής ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών, που ήρθε χθες στο Βασιλικό Θέατρο, για μια μοναδική βραδιά και ταξίδεψε τους παραβρισκόμενους στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.

Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση. Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων.

Οι Κινέζοι καλλιτέχνες έρχονται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα ως απεσταλμένοι της πόλης του Πεκίνου. Το «Happy Chinese New Year» αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα των ανταλλαγών μεταξύ των λαών και των πολιτισμών τους.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook