Μαρία Καρυστιανού: "Ελπίδα για τη Δημοκρατία" το όνομα του κόμματος - "Στόχος ένα αληθές κράτος δικαίου, χωρίς ακαδίωκτα και άλλα προνόμια"
Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της στη Θεσσαλονίκη - Παρουσιαστές ο Θανάσης Αυγερινός και η Κατερίνα Μουτσάτσου - Τι είπε για τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων"
ΓΡΑΦΕΙ:THETOC TEAM
published 21 Μαϊ. 26 (17:49)
| update: 22 Μαϊ. 26 (00:10)
21:32 - 21 Μαϊ 2026
Στο πλευρό της Καρυστιανού η Μαρία Γρατσία
21:21 - 21 Μαϊ 2026
"Με καθαρά χέρια θα φέρουμε ξανά το φως και την ελπίδα" - Συγκινημένη ολοκλήρωσε την ομιλία της
21:19 - 21 Μαϊ 2026
"Ελπίδα για τη Δημοκρατία" το όνομα του κόμματος
21:17 - 21 Μαϊ 2026
"Η Ελλάδα δεν λειτουργεί ως ακολούθημα κανενός ξένου εταίρου"
20:54 - 21 Μαϊ 2026
"Στόχος ένα αληθές κράτος δικαίου, χωρίς ακαδίωκτα και άλλα προνόμια"
20:53 - 21 Μαϊ 2026
"Σήμερα γεννιέται η απαίτηση της κοινωνίας να μην επιτρέψει άλλο τον ευτελισμό της χώρας της"
20:40 - 21 Μαϊ 2026
Στη σκηνή έχει ανέβει η Μαρία Καρυστιανού
20:36 - 21 Μαϊ 2026
Θανάσης Αυγερινός: Τα τρία πρόσωπα που είχε πάνω η μπλούζα του και η ατάκα του όλο νόημα
20:33 - 21 Μαϊ 2026
Κατερίνα Μουτσάτσου: Ποια είναι η ηθοποιός στο πλευρό της Καρυστιανού - Το βίντεο που έγινε viral το 2012
20:31 - 21 Μαϊ 2026
Μαρία Καρυστιανού: Με δημιουργία του Βασίλη Ζούλια στην παρουσίαση
20:24 - 21 Μαϊ 2026
Εικόνες από την αποθεωτική υποδοχή της Μαρίας Καρυστιανού στο "Ολύμπιον"
20:18 - 21 Μαϊ 2026
"Όλα θα πάνε καλά" - Η Μαρία Καρυστιανού λίγο πριν την ομιλία της στο "Ολύμπιον"
19:51 - 21 Μαϊ 2026
Στην οθόνη παρουσιάζονται δηλώσεις Ελλήνων του εξωτερικού
19:40 - 21 Μαϊ 2026
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου ήταν η έκπληξη στην παρουσίαση
19:38 - 21 Μαϊ 2026
Ποιες μορφές είναι στην μπλούζα του Θανάση Αυγερινού
19:23 - 21 Μαϊ 2026
Έφτασε στο θέατρο "Ολύμπιον" η Μαρία Καρυστιανού
19:08 - 21 Μαϊ 2026
"Η δημοκρατία να ανακτήσει τη δύναμή της, να οικοδομήσουμε μια νέα πατρίδα"
19:00 - 21 Μαϊ 2026
Μικρή ένταση στο "Ολύμπιον" - Γέμισε το θέατρο, δεν επιτρέπουν είσοδο άλλων πολιτών
18:58 - 21 Μαϊ 2026
Με Μίκη Θεοδωράκη η αναμονή για την έναρξη της παρουσίασης
18:53 - 21 Μαϊ 2026
Μαρία Καρυστιανού: Η στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες του "Ολύμπιον"
18:46 - 21 Μαϊ 2026
Μαρία Καρυστιανού: Ποιοι δίνουν το "παρών" στην παρουσίαση του κόμματος
18:43 - 21 Μαϊ 2026
Όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του νέου κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
18:36 - 21 Μαϊ 2026
Ψωμιάδης για Καρυστιανού: "Λείπει η ελπίδα - Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια προσπάθεια θα την κουβαλήσει πάνω της"
18:32 - 21 Μαϊ 2026
Μαρία Καρυστιανού: Αυτό είναι το έγγραφο που υπογράφουν οι πολίτες
18:20 - 21 Μαϊ 2026
Νέες εικόνες από τη συγκέντρωση
18:17 - 21 Μαϊ 2026
Μουσική και τραγούδι πριν την έναρξη της παρουσίασης
18:08 - 21 Μαϊ 2026
Στο Ολύμπιον και ο Θανάσης Αυγερινός - Συμπαρουσιάστρια-έκπληξη
18:04 - 21 Μαϊ 2026
Υπογράφουν τη διακήρυξη του κόμματος οι συγκεντρωμένοι - Πολλοί δεν είχαν ταυτότητα
18:01 - 21 Μαϊ 2026
"Κομίζει κάτι τελείως διαφορετικό, μακριά από το πολιτικό κατεστημένο"
17:59 - 21 Μαϊ 2026
"Η πρώτη Χάρτα του Ρήγα, η δεύτερη της Μαρίας Καρυστιανού"
17:57 - 21 Μαϊ 2026
"Η Μαρία Καρυστιανού θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα" - Τι λένε οι φίλοι του κόμματος
17:54 - 21 Μαϊ 2026
Αυτό είναι το όνομα του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
17:48 - 21 Μαϊ 2026
Γιγαντοοθόνη και ετοιμασίες στην Αριστοτέλους - Αναμένουν μεγάλη προσέλευση
Στην επίσημη παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί προχώρησε την Πέμπτη 21/5 η Μαρία Καρυστιανού, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη δημόσια και πολιτική της παρουσία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του πολιτικού σχηματισμού, καθώς και η οργανωτική του δομή.
Το όνομα του κόμματος είναι "Ελπίδα για τη Δημοκρατία" με τις φράσεις "Μαρία Καρυστιανού, Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών".
Δείτε τι έγινε:
Με σύνθημα "Ξεκινάμε για την ελπίδα", η Μαρία Καρυστιανού έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στην πολιτική σκηνή της χώρας, παρουσιάζοντας έναν φορέα που η ίδια έχει χαρακτηρίσει ως "ανεξάρτητο κίνημα πολιτών".
Δίπλα στη Μαρία Καρυστιανού και η Μαρία Γρατσία. Η δικηγόρος της και "δεξί της χέρι" έδωσε το "παρών" στην πρώτη σειρά των θέσεων και χειροκροτούσε θερμά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.
"Με καθαρά χέρια θα φέρουμε ξανά το φως και την ελπίδα" - Συγκινημένη ολοκλήρωσε την ομιλία της
Η Μαρία Καρυστιανού ολοκλήρωσε την ομιλία της συγκινημένη, μιλώντας για όσους δεν είναι μαζί της επειδή δεν βρίσκονται στη ζωή.
"Δίπλα μου στέκονται αυτοί που πέθαναν άδικα", είπε με το κοινό να τη χειροκροτά.
"Δεν σας ζητώ να πιστέψετε σε μεσσίες. Σας ζητώ να πιστέψετε στη δύναμη των πολιτών.
Δεν σας καλώ να στηρίξετε ένα ακόμα κίνημα. Μαζί να ξαναχτίσουμε τη Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Και η Δημοκρατία χωρίς Δικαιοσύνη είναι γράμμα κενό. Το Δημογραφικό είναι νούμερο 1 απειλή των επομένων ετών. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα στήριξη της οικογένειας. Χωρίς τη νεολαία μας δεν έχουμε μέλλον", είπε.
Η Μαρία Καρυστιανού ονόμασε το κόμμα της συνοπτικά «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» λέγοντας στη συνέχεια πως «όταν ένας απλός πολίτης τολμά να σηκώνεται απέναντι σε ένα κατεστημένο, τότε το κατεστημένο πραγματικά απειλείται». "Γι' αυτό δεχόμαστε επίθεση", είπε.
"Σήμερα γεννιέται αυτό το κίνημα ως κόμμα εξουσίας ή μηχανισμός. Γεννιέται ως ανάγκη της κοινωνίας και να εδραιωθεί η Δημοκρατία στην ουσία της. Πάνω απ' όλους και για όλους.
Η Ελλάδα είναι βαθιά προδομένη, η αναξιοκρατία καθεστώς. Πριν από τρία χρόνια στα Τέμπη δεν χάθηκαν μόνο παιδιά. Συγκρούστηκε το καλό με το κακό. Ένα σαθρό σύστημα που έμαθε να λειτουργεί χωρίς σύστημα, χωρίς έλεγχο και φιλοδοξία.
Στέκομαι εδώ ως μητέρα, ως πολίτης, ως παιδίατρος που ζει μόνο από την δουλειά της".
"Η Ελλάδα δεν λειτουργεί ως ακολούθημα κανενός ξένου εταίρου"
Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντα.
«Η Πατρίδα μας δεν λειτουργεί ως ακολούθημα κανενός ξένου εταίρου. Η χώρα οφείλει να ενισχύει την άμυνα και την τεχνολογία και να εδραιώνει τη θέση της στη διεθνή σκηνή".
Μεταξύ άλλων, μίλησε για:
-Ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας με ενσωμάτωση στην Παιδεία και την καθημερινότητά μας.
-Ενίσχυση της υποστήριξης όλων των ΜΜΕ.
Για το «τραγικό έγκλημα των Τεμπών» είπε ότι είναι ανάγκη για ένα κράτος που να εγγυάται τις μεταφορές. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Δεσμευόμαστε για ανεξάρτητους μηχανισμούς και πραγματική λογοδοσία.
"Στόχος ένα αληθές κράτος δικαίου, χωρίς ακαδίωκτα και άλλα προνόμια"
Η Μαρία Καρυστιανού, παρουσιάζοντας βασικούς άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης, τόνισε ότι στόχος είναι το νέο κίνημα «να αποτελέσει έμπνευση» και να ανοίξει δρόμο για ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων, «όπως αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα».
Στο επίκεντρο έθεσε ένα «αληθές κράτος δικαίου», χωρίς «ακαδίωκτα και άλλα προνόμια», με βασικούς πυλώνες την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την παύση διορισμού της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και τη λογοδοσία.
Παράλληλα, μίλησε για έλεγχο όλων των δημοσίων συμβάσεων, αλλά και της διαχείρισης εγχώριων και ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να διαπιστωθεί εάν έγιναν προς όφελος των πολιτών.
Η Μαρία Καρυστιανού έθεσε ως στόχο τη διαμόρφωση «μιας κυρίαρχης χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «μια κυρίαρχη χώρα οφείλει να στηρίζεται πρωτίστως στις δικές της δυνάμεις». Στο πλαίσιο αυτό, συνέδεσε την παραγωγική ανασυγκρότηση με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στην εργασία.
Επίσης, μίλησε για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, "που η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να αφανίσει", καθώς και για εξυγίανση των μηχανισμών καταπολέμησης των καρτέλ, τα οποία, όπως είπε, διαμορφώνουν ασύδοτα τις τιμές. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη νέας στρατηγικής για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, στην προστασία του εθνικού φυσικού πλούτου, στην οικολογική συνείδηση, στη φιλοζωία και στην ενίσχυση του εθελοντισμού, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινωνικό πλούτο».
"Σήμερα γεννιέται η απαίτηση της κοινωνίας να μην επιτρέψει άλλο τον ευτελισμό της χώρας της"
«Έφτασε λοιπόν η μέρα που προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε σε χαρτιά αυτό που είχαμε μέσα μας. Αυτό που θέλαμε να κάνουν οι άλλοι, αυτό που θέλαμε να ακούσουν τα αυτιά μας, αλλά δεν ακούγανε», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής της η Μαρία Καρυστιανού.
Παράλληλα ευχαρίστησε όσους ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, λέγοντας πως γνωρίζει ότι είναι «δίπλα μας, με τη σκέψη και την ψυχή τους». Διαβάζοντας αποσπάσματα της ιδρυτικής διακήρυξης, τόνισε ότι «σήμερα γεννιέται η απαίτηση της κοινωνίας να μην επιτρέψει άλλο τον ευτελισμό της χώρας της».
Θανάσης Αυγερινός: Τα τρία πρόσωπα που είχε πάνω η μπλούζα του και η ατάκα του όλο νόημα
Με μια "ειδική" μπλούζα επέλεξε να εμφανιστεί ο Θανάσης Αυγερινός στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού, καθώς θέλησε να στείλει τα μηνύματά του με πολλαπλούς αποδέκτες.
Ο γνωστός δημοσιογράφος , ο οποίος έχει ανακοινώσει επίσημα τη συμπόρευσή του με τον νεοσύστατο πολιτικό φορέα, έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση με μια μαύρη μπλούζα που απεικόνιζε τρεις σπουδαίες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας: τους Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Λέον Τολστόι και Άντον Τσέχοφ.
Κατερίνα Μουτσάτσου: Ποια είναι η ηθοποιός στο πλευρό της Καρυστιανού - Το βίντεο που έγινε viral το 2012
Η Κατερίνα Μουτσάτσου έγινε ιδιαίτερα γνωστή το 2012, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο, με τον τίτλο "I am Hellene", στο οποίο σχολίαζε την κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης.
Μαρία Καρυστιανού: Με δημιουργία του Βασίλη Ζούλια στην παρουσίαση
Ντυμένη με ένα κομψό ασπρόμαυρο σύνολο, εμφανίστηκε η Μαρία Καρυστιανού για την παρουσίαση του κόμματος του οποίου ηγείται στον κινηματογράφο "Ολύμπιον", στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε την εμφάνισή της στις 19.30 με δημιουργία του Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια.
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου ήταν η έκπληξη στην παρουσίαση
Η Κατερίνα Μουτσάτσου ανέβηκε στη σκηνή του "Ολύμπιον", δίπλα στον Θανάση Αυγερινό.
Η ηθοποιός είπε πως δεν έχει προετοιμαστεί για να μιλήσει αλλά δήλωσε χαρακτηριστικά «προετοιμαζόμουν επί 12 χρόνια για τη σημερινή ημέρα».
Η Κατερίνα Μουτσάτσου είχε γίνει viral το 20212 με ένα βίντεο με τίτλο "I am Hellene", όπου μιλούσε για την Ελλάδα, την εποχή των μνημονίων.
Η ίδια είπε ότι το βίντεο το είχε κάνει τότε σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, ενώ χαιρέτισε όλους τους Έλληνες και ελληνορθόδοξους σε όλο τον κόσμο, από την Ουκρανία, μέχρι τη Συρία.
Ποιες μορφές είναι στην μπλούζα του Θανάση Αυγερινού
Με μπλούζα με τις μορφές των Τολστόι, Ντοστογιέφσκι και Τσέχοφ ανέβηκε στη σκηνή ο Θανάσης Αυγερινός. «
Είναι κάποιοι συγγραφείς που κάποιοι είπαν ότι πρέπει να ακυρωθούν γιατί είναι εκπρόσωποι ενός κακού λαού. Ο ένας έγραψε το Έγκλημα και Τιμωρία και αυτοί που εγκλημάτησαν πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμωρία τους πλησιάζει», είπε.
Λίγο πριν τις 19:20 η Μαρία Καρυστιανού έφτασε στο "Ολύμπιον" για την παρουσίαση του κόμματός της.
Με χειροκροτήματα και αποθέωση έγινε δεκτή από τους παρευρισκόμενους, ενώ όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα τη χειροκροτούσαν όρθιοι, δίνοντάς της ανθοδέσμες.
Η ίδια τους ευχαριστούσε, χαμογελαστή και συγκινημένη.
"Η δημοκρατία να ανακτήσει τη δύναμή της, να οικοδομήσουμε μια νέα πατρίδα"
Διάχυτος ο ενθουσιασμός στις τάξεις των υποστηρικτών του νέου εγχειρήματος της Μαρίας Καρυστιανού.
Σε δηλώσεις τους επισημαίνουν ότι το νέο σχήμα τούς δίνει ελπίδα και πως είναι η μόνη οδός ώστε «να ανακτήσει η δημοκρατία τη δύναμή της […] και να ελπίσουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα».
«Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας καλείται να αναλάβει την ευθύνη του», είπε η κυρία Μπακλαβά. «Είμαι εδώ, δίπλα στη Μαρία Καρυστιανού για να βρούμε τον δρόμο μας για μια καλύτερη Ελλάδα».
Η Μαρία- Χριστίνα Μπακλαβά είναι δημοσιογράφος, οικονομολόγος και σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων με καταγωγή από τα Τρίκαλα.
Είναι η ιδρύτρια και επικεφαλής εταιρείας, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master).
Το 2019 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Τρικάλων με τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία” του Δημήτρη Κουρέτα. Υπέγραψε στο Κολωνάκι την Κυριακή την ιδρυτική διακήρυξη για το κόμμα Καρυστιανού.
Μικρή ένταση στο "Ολύμπιον" - Γέμισε το θέατρο, δεν επιτρέπουν είσοδο άλλων πολιτών
Μικρή ένταση προκλήθηκε έξω από το θέατρο «Ολύμπιον» καθώς οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης ανακοίνωσαν λίγο πριν τις 18:50 ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος άλλων πολιτών, καθώς ο χώρος έχει γεμίσει.
Στην εξήγηση που δίνουν στους συγκεντρωμένους αναφέρουν ότι έχει υπολογιστεί η παρουσία μόνο καθήμενων, και όχι ορθίων, με το πλήθος να αντιδρά, ζητώντας να ανοίξουν οι πόρτες.
Μαρία Καρυστιανού: Ποιοι δίνουν το "παρών" στην παρουσίαση του κόμματος
Μεταξύ όσων έχουν δώσει το παρών είναι οι Βασίλης Μαυροσκάς, αγρότης από Ανατολική Θεσσαλονίκη, Στέλιος Καρακώττας, δημοτικός σύμβουλος Θέρμης, Γιώργος Σύρπης, ψυχίατρος και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νίκη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και το πρώην μέλος της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που πήγε στο κόμμα Κασσελάκη και αποχώρησε, Αρετή Μπατά.
Παράλληλα και από το οργανωτικό του νέου κόμματος οι Θανάσης Αυγερινός, Σταύρος Σιουρδάκης, Νίκος Γαλανός και Μαρία-Χριστίνα Μπακλαβά κ.ά.
Ψωμιάδης για Καρυστιανού: "Λείπει η ελπίδα - Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια προσπάθεια θα την κουβαλήσει πάνω της"
"Κάθε καινούργια προσπάθεια είναι και ελπιδοφόρα. Θεωρώ ότι αυτό που λείπει σήμερα από την ελληνική κοινωνία είναι η ελπίδα, η αισιοδοξία, η αλήθεια και θέλω να πιστεύω αυτή η καινούργια προσπάθεια της κυρίας Καρυστιανού θα τα κουβαλήσει πάνω της" δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δίνει το "παρών" έξω από το "Ολύμπιον" όπου η Μαρία Καρυστιανού ανακοινώνει το κόμμα της στη Θεσσαλονίκη.
Μαρία Καρυστιανού: Αυτό είναι το έγγραφο που υπογράφουν οι πολίτες
«Ιδρυτικά μέλη υπογράφοντα την από 17.05.2026 Ιδρυτική Διακήρυξη του πολιτικού κόμματος με την ονομασία 'Ελπίδα για τη Δημοκρατία - Μαρία Καρυστιανού, Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών'».
Αυτό αναγράφεται στην κορυφή της σελίδα που υπογράφουν οι πολίτες που δίνουν το «παρών» αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας τη στήριξή τους και τη συμμετοχή του στον νέο φορέα. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Μουσική και τραγούδι πριν την έναρξη της παρουσίασης
Με μουσική και τραγούδι ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα στο Ολύμπιον της Πλατείας Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
Πριν την έναρξη της παρουσίασης του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού, ένας τραγουδιστής και ένας κιθαρίστας "ντύνουν" με μελωδίες την προσέλευση του κόσμου.
Στο Ολύμπιον και ο Θανάσης Αυγερινός - Συμπαρουσιάστρια-έκπληξη
Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στο νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού.
Ο δημοσιογράφος δίνει το "παρών" από νωρίς στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, με ένα ιδιαίτερο μπλουζάκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον ΑΝΤ1 συμπαρουσιάστρια θα είναι μια γυναίκα έκπληξη το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί. Υπάρχουν πληροφορίες ότι πρόκειται για μια γνωστή ηθοποιό.
Στη συνέχεια η Μαρία Καρυστιανού θα διαβάσει τη διακήρυξη του κόμματός της η οποία εν συνεχεία θα είναι προς υπογραφή, τις οποίες θα καταθέσει την επομένη στον Αρειο Πάγο μαζί με το όνομα και το έμβλημα του νέου κόμματος.
"Κομίζει κάτι τελείως διαφορετικό, μακριά από το πολιτικό κατεστημένο"
Για την ανάγκη ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού και για την ελπίδα που γεννά η εμφάνιση αυτού του κινήματος πολιτών μίλησε η συνταξιούχος επισκέπτρια υγείας, Δάφνη Χαλκιά, εστιάζοντας στη σύνθεση του στελεχιακού δυναμικού της νέας προσπάθειας.
«Η ελπίδα. Η ελπίδα πως θα γίνει κάτι καλύτερο από αυτό το πολιτικό σύστημα που μας δουλεύει τόσο πολύ που δεν πάει άλλο. Κάπως πρέπει να το αλλάξουμε και αυτή τη στιγμή μας δίνεται η ελπίδα να το αλλάξουμε. Αυτό με φέρνει εδώ. Όσο και αν προσπαθούν με τις γνωστές μεθόδους να συνδέουν ανθρώπους με καταστάσεις έτσι γιατί έτσι θέλουν, η κυρία Καρυστιανού και το κίνημα πολιτών κομίζει κάτι τελείως διαφορετικό και μόνο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο στελεχιακό δυναμικό δεν έχει σχέση με την πολιτική και μόνο αυτό είναι διαφορετικό. Η δικαιοσύνη φέρνει αξιοπρέπεια. Αυτό το έχει πει από την πρώτη στιγμή. Κοιτάξτε να δείτε, για να είμαι εδώ, δεν θα πω τίποτα άλλο από το ότι θα ‘θελα να είναι πρώτο κόμμα. Θεωρώ ότι στην καλύτερη θα είναι δεύτερο, αξιωματική αντιπολίτευση. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα κατεστημένο πολιτικό που δεν είναι εύκολο να σπάσει. Αν σηκωθούν όλοι από τους καναπέδες τους, αν αποφασίσουμε όλοι να πάμε στις κάλπες να ψηφίσουμε, το αποτέλεσμα θα αλλάξει» κατέληξε η κυρία Χαλκιά.
"Η πρώτη Χάρτα του Ρήγα, η δεύτερη της Μαρίας Καρυστιανού"
Ανάμεσα στους πολίτες που ταξίδεψαν για την εκδήλωση είναι και ο Ιωάννης Λαΐνας, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, δίνοντας έναν έντονα συμβολικό και ιστορικό τόνο στην παρουσία του.
«Έχουμε έρθει από τον Βόλο προκειμένου να μπούμε στη διαδικασία και να ζήσουμε τη δεύτερη Χάρτα. Η πρώτη ήταν του Ρήγα, η δεύτερη είναι της Μαρίας Καρυστιανού. Για το καλό όλων. Στην παρούσα φάση εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Διαθέτουμε το χρόνο μας και είμαστε ευδιάθετοι και ακολουθούμε. Καλή επιτυχία. Δικαιοσύνη. Τίποτα άλλο. Τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία. Διότι εμείς έχουμε ένα δυνατό προτέρημα και αυτό λέγεται φιλότιμο. Και αν το θίξεις, αν υπερβείς τα εσκαμμένα, έχεις πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή όλοι έχουν πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Η Μαρία Καρυστιανού θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα" - Τι λένε οι φίλοι του κόμματος
Σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης αισιοδοξίας, πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», όπου σε λίγη ώρα ξεκινά η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Μαρίας Καρυστιανού.
"Θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα"
Ιδιαίτερα συγκινησιακή και ταυτόχρονα δυναμική ήταν η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Δήμου Βόλου, Μπάμπη Τσαβάλη, ο οποίος μοιράστηκε τη δική του προσωπική τραγωδία, συνδέοντάς την άρρηκτα με τον αγώνα για την απονομή δικαιοσύνης.
«Ακολουθώ την Καρυστιανού διότι έχω πιστέψει σε αυτή για τη δικαιοσύνη. Γιατί είμαι κι εγώ ένας από τους ανθρώπους που έχω χάσει την κόρη μου. Παλεύουμε με αυτό. Παλεύουμε να βρούμε τη δικαιοσύνη, να βρούμε δικαιοσύνη για τα παιδιά μας και πάνω και πάνω απ' όλα, όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί βλέπουμε σήμερα ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να ανταποδώσει αυτά που πρέπει στον πολίτη.
Το καινούργιο είναι ότι η αλλαγή θα γίνει στη χώρα μας. Θα φύγουν όλα, θα το πω έτσι, όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κατακλέψει τη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί ο πολίτης αυτή τη στιγμή να λιμοκτονεί. Να αλλάξουμε, να πάμε για καθαρή αλλαγή. Εμείς πιστεύουμε ότι η Μαρία Καρυστιανού αυτή τη στιγμή είναι πρώτο κόμμα. Για όλα αυτά τα χρόνια θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός που θα έχει η χώρα μας» υπογράμμισε ο κ. Τσαβάλης.
Γιγαντοοθόνη και ετοιμασίες στην Αριστοτέλους - Αναμένουν μεγάλη προσέλευση
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έξω από το κτήριο του Ολύμπιον, μέσω της οποίας θα μεταδίδονται οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στη μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς, σύμφωνα με συνεργάτες της Μαρίας Καρυστιανού, η προσέλευση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2.000 άτομα, ενώ η χωρητικότητα της αίθουσας δεν υπερβαίνει τα 600.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται και αρκετές εκπλήξεις σε επίπεδο προσώπων, τα οποία με την παρουσία τους στα εγκαίνια θα επιβεβαιώσουν τη συνεργασία τους με το νέο κόμμα.
Φροντισμένα -κλασικά κυρίως- cocktails, ωραίες μουσικές, cool ατμόσφαιρα, κανένα πάρτι πού και πού και, προφανώς, ενδιαφέρον crowd συνθέτουν τον μικρόκοσμο της νέας άφιξης, δυτικά της Πατησίων.
Το αίτημα υπέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το έγγραφο αφορά την επικοινωνία μεταξύ Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του πρώην υπ. Μεταφορών, Κώστα Κυρανάκη.
Ο Θεόδωρος Καρακόττας μαζί με συνάδελφό του ενήργησαν σωτήρια και έσωσαν τη ζωή του άστεγου που κοιμόταν μέσα σε κάδο επί της Λεωφόρου Νίκης, στις 22 Απριλίου
Η νεαρή γυναίκα κινούνταν πεζή και διέσχιζε τον δρόμο όταν και παρασύρθηκε από το διερχόμενο αστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ, με συνέπεια τον τραυματισμό της.
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΘΥΜΑ
06 Ιουν 2026 | 12:56
"Η σημερινή ενέργεια κουκουλοφόρων να πετάξουν φυλλάδια και τρικάκια έξω από το σπίτι μου δεν με αιφνιδιάζει ούτε με εκφοβίζει", δήλωσε ο Νίκος Παπαϊωάννου
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ
05 Ιουν 2026 | 19:13
"Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα τις ανακοινώσω όταν και όπως πρέπει", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος
ΣΟΚ ΣΕ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
05 Ιουν 2026 | 14:44
Ως "ευλογία" χαρακτήρισε τη Μαρία Καρυστιανού ο σχεδιαστής μόδας Ερωτόκριτος Κυμιωνής, ο οποίος είναι ένα εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματός της "Ελπίδα για τη Δημοκρατία".
Κοινοβουλευτικές ομάδες διαλύονται με τους βουλευτές να προσδοκούν συμπόρευση με τον Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ από αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται 3ο στις δημοσκοπήσεις.
Στο 28,6% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στο 15,1% η ΕΛΑΣ του Τσίπρα - Ποια κόμματα χάνουν μεγάλη δύναμη από την "Ελπίδα για Δημοκρατία" της Μαρίας Καρυστιανού
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη πολιτική σύμπλευση, η Μαρία Καρυστιανού απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας: "Δεν θα μπορούσαμε να συναντηθούμε πολιτικά με τον κ. Τσίπρα"
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας φέρεται να ήταν η ερωτική σχέση που είχε αναπτύξει το θύμα με τη σύντροφο του κατηγορούμενου.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αντιρρήσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι σχετικά με τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας, η δίκη για τα Τέμπη εισέρχεται σε νέο στάδιο.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ
01 Ιουν 2026 | 23:30
Κατά τη διάρκεια του γεύματος η Μαρία Καρυστιανού σχολίασε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση του κόμματος
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΚΕΩΝ
31 Μαϊ 2026 | 13:21
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βρισκόταν στην Καλαμαριά όταν παρουσίασε έντονη αδιαθεσία, γεγονός που προκάλεσε κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών
Συγκεκριμένα, η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε: Δεν μπορώ την κοροϊδία, δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας άνθρωπος έχει περάσει ως πρωθυπουργός και δεν έχει κάνει τίποτα
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της Παρασκευής έκανε μαζί με τον 67χρονο χρήση ναρκωτικών ουσιών και ότι, σε κάποια στιγμή, το θύμα έπεσε στο πάτωμα
Το μίσος του 38χρονου προς τον πρώην εργαζόμενο, που ευεργέτησε και τον πρόδωσε με αυτόν τον τρόπο ήταν μεγάλο από τη στιγμή που έμαθε την σχέση του με την σύζυγό του
Τα δικά της σχόλια και εκτιμήσεις έκανε η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου για το νέο πολιτικό σκηνικό, μετά τις ανακοινώσεις των κομμάτων Τσίπρα και Καρυστιανού.
Κατηγορείται για εμπλοκή στην δολοφονία 24χρονου, η ακρωτηριασμένη σορός του οποίου είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο του 2022 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλοχωρίου και Χαλάστρας.
Ο Λάμπης Ζαρουτιάδης, ήταν ο σκηνοθέτης της εκδήλωσης του Αλέξη Τσίπρα στο Θησείο, όπου έγινε και η επίσημη παρουσίαση του κόμματός του με την ονομασία "ΕΛΑΣ".
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
28 Μαϊ 2026 | 13:10
"Επειδή έκανε ένα κόμμα χωρίς κρατική επιχορήγηση, να μας πει πού βρήκε τα λεφτά αφού έχουν προηγηθεί και οι καταγγελίες Κασσελάκη για μαύρα ταμεία", τονίζει.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
28 Μαϊ 2026 | 07:47
Το κόμμα Καρυστιανού αφήνει αιχμές για το τρίτο μνημόνιο, τη διαχείριση της Σύμβασης 717, τις ασυλίες πολιτικών προσώπων και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα funds.
Με χειροκροτήματα και επευφημίες αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος, το βράδυ της Τρίτης, κάτω από την Ακρόπολη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ
27 Μαϊ 2026 | 06:40