
Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα είναι 295, συνολικά ανέρχονται σε 22.652 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός ακόμα και για Δευτέρα, ημέρα που συνήθως ανακοινώνονται μειωμένα κρούσματα, λόγω της υπολειτουργίας των διαγνωστικών κέντρων τα Σαββατοκύριακα.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
- 40 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 145 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 456, με 7 νέους καταγεγραμμένους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 91.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 295 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
3315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Κορονοϊός - Δραματική πρόβλεψη Λινού: Αναμένεται αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων
"Επειδή αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού, περιμένουμε ίσως να δούμε και περισσότερους διασωληνωμένους και νεκρούς", τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ενώ είπε ότι είναι ανησυχητικό το ότι χθες είχαμε 13 νεκρούς και ότι αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.
Η κ. Λινού τόνισε ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται καλύτερη εικόνα στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε χρειάζεται έντονη προσπάθεια και σε προσωπικό και σε κεντρικό Πολιτειακό επίπεδο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Η κ. Λινού επεσήμανε ακόμη ότι "δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας γιατί ο κορονοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες".
Η καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, εξέφρασε ακόμη τον προβληματισμό της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Όπως υποστήριξε, "πρέπει να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου". Σχετικά με τα κρούσματα τους επόμενους μήνες, η κ. Λινού είπε ότι "ελπίζω να είναι ήπια η αύξηση των κρουσμάτων", ενώ επικαλέστηκε μελέτη που λέει ότι σε χώρους που δεν αερίζονται ή δεν αερίζονται καλά παρατηρούνται πολλά κρούσματα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr