Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, λίγες εβδομάδες πριν ο πατέρας του 17χρονου φίλου του τον εκτελέσει στη μέση του δρόμου, τον είχε καταδιώξει ξανά.
Η Αλεξάνδρα Σπανάκη περιέγραψε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" του Star όλη την υπόθεση των απειλών που δεχόταν.
"Πολύ πρόσφατα, στα τέλη Φεβρουαρίου, τον καταδίωξε σε ένα στενό, σε ένα αδιέξοδο. Το παιδί κρύφτηκε φωνάζοντας απεγνωσμένα βοήθεια σε ένα σπίτι προκειμένου να σωθεί. Σώθηκε προσωρινά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να σωθεί οριστικά. Φέρεται να υπέβαλε μήνυση στις 4/3", δήλωσε η κ. Σπανάκη.
Σε ερώτηση για το αν ζητήθηκε επίσημη προστασία από τις Αρχές, η δικηγόρος απάντησε ότι είχαν γίνει οι σχετικές ενέργειες και είχαν κατατεθεί αναφορές και μηνύσεις, επισημαίνοντας πως η οικογένεια είχε ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες και οδηγίες.
"Ζούσαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου. Υπήρχαν καταγγελίες, η υπόθεση είχε φτάσει στην ανάκριση και είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον φερόμενο δράστη, οι οποίοι όμως δεν τηρήθηκαν", πρόσθεσε η δικηγόρος.
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι δεν πρέπει να αποδοθεί χαρακτήρας αυτοδικίας στο περιστατικό.
"Έβαζε κουκούλες και τον ακολουθούσε"
Με δάκρυα στα μάτια, γειτόνισσα του 20χρονου Νικήτα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το καλό αυτό παιδί, όπως είπε, δεν είναι στη ζωή.
"Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό το παιδί. Δεν έχω λόγια για να πω. Το καλύτερο παιδί. Ήταν ο κολλητός του γιου μου. Ο γιος μου είναι μικρός, είναι 15 χρονών και έκανε παρέα μαζί του γιατί τον σπρώχναμε εμείς προς τα εκεί, γιατί ο Νικήτας ήταν ένα παιδί που δεν πείραζε μυρμήγκι. Το ήθελε ο Θεός μαζί του. Δεν ξέρω", είπε.
Περιέγραψε μάλιστα ότι μετά το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο κολλητός του, ο 20χρονος είχε να διαχειριστεί τη θλίψη του, αλλά και τον τρόμο λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του.
"Σε αυτό το τροχαίο ο Θεός έκανε ένα θαύμα κι έζησε ο Νικήτας αντί για το άλλο παιδί. Το θαύμα του Θεού δεν το άντεξε ο πατέρας. Πολύ λυπάμαι που έχασε τη ζωή του, αλλά το πήρε ο Θεός, ήταν ατύχημα. Ο Νικήτας είχε δίπλωμα και το αυτοκίνητο το είχε αγοράσει ο πατέρας του για να μάθει", είπε και συνέχισε:
"Σε εκείνο το τροχαίο ο Νικήτας έχασε την ψυχή του με τον θάνατο του φίλου του. Έχασε και τη ζωή του εκεί. Έμεινε ένα κομμάτι του εκεί πέρα. Κατανοώ τον πατέρα, αλλά τώρα σκότωσε τη μισή καρδιά του γιου του που ζούσε μέσα από τον Νικήτα".
Η γειτόνισσα περιέγραψε επίσης πως τα τελευταία χρόνια ο 20χρονος ζούσε μέσα στον φόβο από τις συνεχείς απειλές του πατέρα του φίλου του.
"Ο πατέρας του άλλου παιδιού έβαζε κουκούλες και τον ακολουθούσε. Έμπαινε στο σπίτι με φόβο. Το βράδυ έπαιρνε τη μάνα του τηλέφωνο να βγει έξω, να τσεκάρει μήπως είναι κάποιος κάπου κρυμμένος", είπε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

