
Λύγισε ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος αποκάλυψε πως ο γιος του είχε αντιμετωπίσει μηχανική βλάβη σε Φάντομ πριν από περίπου δύο μήνες και χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη.
"Προ διμήνου – τριμήνου, γεγονός που με είχε θορυβήσει. Ήταν αυτός κυβερνήτης μετά από κάποια αναχαίτιση γιατί δεν ξέρω και λεπτομέρειες. Μου το ανέφερε 15 μέρες μετά, το αεροπλάνο χάλασε στον αέρα. Πάντα Φάντομ πετούσε. Του λέω "γιατί δεν πήγες στα Rafale;" μου λέει "δεν είναι ώρα ακόμη".
Χαλάει το αεροπλάνο πάνω από την Κρήτη, κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη. Πήγαν το φτιάξαν οι τεχνικοί. Δέκα χρόνια πιλότος ήταν το πρώτο δείγμα ανησυχητικό για μένα. Ανησυχούσα. Πετούσε βράδυ, ειδικά τα βραδινά δεν μπορούσα να ησυχάσω. Συνέβη το μοιραίο τώρα", δήλωσε συγκεκριμένα ο πατέρας του 29χρονου μιλώντας στο Action24.
"Ελεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω"
"Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα - είχα να τον δω πέντε μήνες - μου λέει "όλα καλά”, του λέω "πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, "έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει", είπε επίσης ο Κώστας Τουρουτσίκας.
Όπως λέει ο πατέρες του 29χρονου υποσμηναγού "το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος".
Σε σοκ τα αδέρφια του 29χρονου
Στη συνέχεια, ο κ. Τουρούτσικα δήλωσε: "Έχει δύο αδέρφια. Το ένα είναι στην Αμερική. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέρφια. Χτυπούσες τον έναν, έκλαιγε ο άλλος. Εγώ με τα αδέρφια μου δεν ήμουν έτσι ποτέ. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Δεν τον ενδιέφερε. Ας πήγαινε 40 χρονών και ας σκοτωνόταν μετά. Να πετούσε να το ευχαριστιόταν. Δύο χρόνια είχε ηρεμήσει στη Μοίρα, περνούσε πολύ καλά".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr