Ο Κακλαμανάκης κατήγγειλε όργια στις ομοσπονδίες και ο Βασιλειάδης του ΣΥΡΙΖΑ του απαντούσε: "Δεν θέλω να ξέρω"

Ο κ. Κακλαμανάκης είχε προχωρήσει και σε μια σημαντική καταγγελία για την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νίκος Κακλαμανάκης NDP

Στις 11 Νοεμβρίου του 2019 η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής συζητούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου αθλητισμού για την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων και την αντιμετώπιση της βίας.

Σε εκείνη την ιστορική όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων συνεδρίαση είχε κληθεί ως φορέας ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος είχε κάνει καταγγελίες για τους αιωνόβιους προέδρους των αθλητικών σωματείων και είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αυτοί οι πρόεδροι προετοιμάζουν το έδαφος για συγγενικά πρόσωπα προκειμένου να τους κάνουν διαδόχους τους δίκην κληρονομικού δικαίου.

Με βάση τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης ο κ. Κακλαμανάκης είχε μιλήσει για κατάχρηση εξουσίας για παράνομες και αθέμιτες πρακτικές που εφάρμοσαν διαχρονικά και είχε αναφερθεί ειδικά στο κομμάτι της ιστιοπλοΐας. "Στο μικρόκοσμό μου, της Ιστιοπλοΐας, έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και η χρυσή Ολυμπιονίκης, η Σοφία Μπεκατώρου. Δεν είναι πρώτη φορά και δημόσια έχει τοποθετηθεί, δεν είναι η πρώτη φορά, που η Ε.Ο.Ε. δεν απαντά εγγράφως, σε αιτήματα αθλητών για τα νομικά δικαιώματά τους. Εκφοβισμοί, απειλές και τελεσίγραφα, δεν αρμόζουν σε αθλητικό φορέα, που προωθεί τον υγιή αθλητισμό”, δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντική καταγγελία

Όμως ο κ. Κακλαμανάκης είχε προχωρήσει και σε μια σημαντική καταγγελία για την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, η όποια υπό τις παρούσες αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου αποκτά άλλη διάσταση.

Ο Ολυμπιονίκης είχε αποκαλύψει πως είχε αναφέρει στον κ.Βασιλειάδη τις καταγγελίες για τη σαπίλα στα αθλητικά σωματεία και εκείνος του ζήτησε να σωπάσει.

"Στην προηγούμενη ηγεσία, είχα πει στον κ. Βασιλειάδη, συγκεκριμένα, ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα, δεν υπάρχει έλεγχος νόμων, δεν υπάρχει διαχείριση υγιής του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος, κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης κ.λπ. και μου είπε πολύ απλά, πως δεν θέλω να ξέρω, "αν είσαι μάγκας", επί λέξει, "κατέβα στις εκλογές, να γίνεις πρόεδρος". Εξήγησα ότι εγώ δεν θέλω να διοικήσω, θέλω να προπονήσω, θέλω να εμπνεύσω, όπως είμαι έξω στην κοινωνία, στα παιδιά στα σχολεία, θέλω να ζω μέσα στη θάλασσα. Από ό,τι καταλάβατε, μου είπε "δεν θα μου ξαναπείς τίποτα και ούτε θα αναφερθείς γενικά για την Ομοσπονδία, σαν θες να περάσω τον νόμο για το δίκαιο αίτημά σου". Αφορούσε νομοθέτηση για τους Ολυμπιονίκες, δεν μπορώ να προπονώ το διάδοχό μου, τον μοναδικό στην Ελλάδα, που έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο και όμως, έχω ακόμα και τώρα προβλήματα. Δεν μπορώ να προπονήσω, απρόσκοπτα. Αυτό βιώσαμε και ο κ. Αυγενάκης ακούει, θέλει να ξέρει, εν αντιθέσει, με ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Δεν είναι μόνο ο κ. Βασιλειάδης, ήταν πάρα πολλοί προκάτοχοί του.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμος που "θερίζει και ξυρίζει"

Λίγη ώρα αργότερα ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστης είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο Αυγενάκη που έβαζε θητείες στις ηγεσίες των ομοσπονδιών ως ένα νόμος που θερίζει και ξυρίζει συλλήβδην όλες τις ηγεσίες και είχε πει:

υτό είναι ωμή παρέμβαση, στο εσωτερικό των αθλητικών οργανώσεων κι εμείς δε θα το δεχθούμε! Αυτή τη στιγμή, έχω στα χέρια μου ψηφίσματα από το 99% των αθλητικών σωματείων ΣΕΓΑΣ, κοντά στα 240, από τις 16 ενώσεις και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος, με ό,τι ένδικο μέσο υπάρχει στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν περάσει ο νόμος να τον ανατρέψουμε ή να μην τον εφαρμόσουμε”.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε πάρει το λόγο και είχε απαντήσει στον κ.Σεβαστή λέγοντας:

"Δεν θεωρώ ότι όλες οι ομοσπονδίες είναι ίδιες, αλά γνωρίζω πολύ καλά ότι όλοι κάθονται σε ένα τραπέζι, σε μια ολομέλεια. Ο καθένας ξέρει τι κάνει ο διπλανός του και αισθάνομαι ότι υπάρχει μια "ομερτά" χρόνων. Αυτό με θλίβει απεριόριστα.”

Κόντρα είχε ξεσπάσει και ανάμεσα στον κ. Σεβαστή και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου και Νίκο Φίλη για την ανανέωση στις ομοσπονδίες .

"ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥ: Μάρκου, λέγομαι και σας ενημερώνω, ότι εάν φύγετε μετά από 45 χρόνια, θα είναι προς όφελος της Ομοσπονδίας. Δεν μας πείθετε, ότι είστε ικανός, επειδή γυμνάζεστε καλά. Λοιπόν, λίγη σοβαρότητα στο Σώμα.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Ισόβιος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ (Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Αθλητικών Σωματείων -ΣΕΓΑΣ): Δεν είμαι Πρόεδρος, κύριε, τα τελευταία 7 χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Ισόβιος παράγοντας, τότε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ (Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Αθλητικών Σωματείων - ΣΕΓΑΣ): Ναι, ισόβιος παράγοντας, γιατί ο ΣΕΓΑΣ και ο στίβος, είναι το σπίτι μου. Εκεί έχω γεννηθεί και εκεί θα παραμείνω. Όσο θέλω εγώ και όσο με εμπιστεύονται τα σωματεία”

Μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση ο χρυσός Ολυμπιονίκης είχε αποκαλύψει από το βήμα της Βουλής ότι απειλήθηκε η ζωή του και από το 1999 μέχρι και πρόσφατα έπρεπε να κυκλοφορεί με μπράβους .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπρεπε να κυκλοφορώ με μπράβους

"Εχω δει πράγματα, τα οποία, κυρίως, με έχουν οδηγήσει σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση της ζωής μου, σήμερα. Με έχουν απειλήσει πάρα πολλές φορές, τόσο στις αρχές, όταν αποκλείστηκα, με αδιαφανείς διαδικασίες.

Μέχρι πρόσφατα, από το 1999, την εποχή του κ. Φούρα, έπρεπε να κυκλοφορώ με μπράβους, για να κάνω προετοιμασία, μέχρι και πρόσφατα το 2018, επειδή είπα κάποιες αλήθειες, πάλι με απείλησαν τόσο η Ομοσπονδία μου, νομικά, να με καταστρέψουν οικονομικά, όσο και σαν φυσική παρουσία, επειδή είδα πράγματα και κατέθεσα καταστάσεις.

Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, ήδη, σε μια διαδικασία προανάκρισης, όπου σε μήνυση αθλήτριας βοηθώ να φανεί η αλήθεια. Τα πράγματα ένα παρά πολύ δύσκολα. Δεν μπορώ άλλο να απειλούμαι, θα πρέπει να δοθεί μια λύση στην κατεύθυνση της κάθαρσης και της αλήθειας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 27 Φεβ 2021 | 11:46

Επιμένει για το ΣΕΗ ο Κούγιας: Υπάρχει φθόνος και ζήλια από μέλη του - Τι είπε για τους "επαγγελματίες ομοφυλόφιλους"

"Σκέφτομαι τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία, ένα ακραίο πολιτικό θρίλερ; Kάτι άλλο πιο βαθύ που έχει σχέση με την κυβέρνηση;" ανέφερε ο κ. Κούγιας.

"ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" 26 Φεβ 2021 | 14:16

Καραμανλής για Μήδεια: Η Εθνική Οδός έκλεισε με απόφαση της ΕΛΑΣ και σωστά - Φοβηθήκαμε τους οδηγούς

Η απόφαση ελήφθη, καθώς "αυτό που φοβόταν η ΕΛΑΣ ήταν η ελλιπής οδική παιδεία και η αδυναμία ορισμένων οδηγών να οδηγούν κάτω από τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες".

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ 24 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 26 Φεβ 2021 | 09:35

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε προπονητής Ολυμπιακών Αγώνων μετά από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Αυτοκτόνησε ο 63χρονος πρώην προπονητής της ομάδας γυμναστικής γυναικών των ΗΠA, Τζον Γκέντερτ - Αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ 26 Φεβ 2021 | 08:22

Προσφεύγει στην εισαγγελία ο Μπαμπινιώτης μετά την επιστολή "βόμβα" 285 αποφοίτων του Αρσακείου για σεξουαλική βία

Απόφοιτοι του Αρσακείου κάνουν λόγο για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές εντός του σχολείου - Άμεση η αντίδραση Μπαμπινιώτη που συγκαλεί το ΔΣ και προσφεύγει στον εισαγγελέα.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Φεβ 2021 | 16:52

Ξέσπασμα Σεργουλόπουλου κατά Κούγια: Είναι όπως ένας ανεμιστήρας με περιττώματα…

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Κούγια από το Φώτη Σεργουλόπουλο

ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΛΑ 25 Φεβ 2021 | 15:21

Ολο το υπόμνημα Λιγνάδη: "Ουδέποτε ήρθα σε ερωτική επαφή με ανήλικο πρόσωπο"- Τι λέει για την Ακρίτα

Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας - Απολογείται ο Δημήτρης Λιγνάδης -Τι αναφέρει στο υπόμνημά του

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 15:15

Δευτερολογία Τσίπρα: Καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης βγήκαν από το διαδίκτυο

Από το "σκόιλ ελικίκου " μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, όλα βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 14:51

Κουτσούμπας: Τον Λιγνάδη τον πήγαν στη Δικαιοσύνη τα θύματά του, όχι η κυβέρνηση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα - Η ομιλία του στη Βουλή.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 14:46

Βαρουφάκης: Χτίζετε λιθαράκι - λιθαράκι δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - "Ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας" είπε.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 14:14

Ηχηρό άδειασμα Μητσοτάκη στον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη για το "κίναιδοι": Του ζήτησα προσωπικά να ανακαλέσει

Εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει την έκφραση "κίναιδος", είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 25 Φεβ 2021 | 14:13
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 25 Φεβ 2021 | 13:33

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Καταδικάστε τις χυδαιότητες, αποδείξτε ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν είναι το ίδιο...

H συζήτηση στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου - Η δευτερολογία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.