Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται ένα βρέφος 5 μηνών. Το μωρό διεκομίσθη εσπευσμένα από το νοσοκομείο της Ζακύνθου έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, καθώς διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα.
Οι επόμενες δύο ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.
Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, "ο μικρός ασθενής νοσηλεύεται στον θάλαμο απομόνωσης της μονάδας εντατικής θεραπείας Παίδων στο ΠΓΝΠ. λόγω επιθετικής μηνιγιτιδοκοκκικής σηψαιμίας και μηνιγγίτιδας. Έχει κερδίσει την μάχη για την ζωή.
Σήμερα θα διενεργηθεί μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Αναμένεται η ταυτοποίηση του οροτύπου από το κέντρο αναφοράς μηνιγγίτιδας στην Αθήνα. Ο ασθενής θα παραμείνει στην μονάδα. Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση".
Δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο Ζακύνθου, λένε οι γονείς
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς στο νοσοκομείο της Ζακύνθου δεν υπήρχε παιδίατρος.
Η οικογένεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώ υπάρχει και ένορκη διοικητική εξέταση η οποία θα γίνει από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Ζακύνθου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

