Follow us

ΠΟΕΔΗΝ για τη θνησιμότητα 100% στη ΜΕΘ του Αγρινίου: Και σε άλλα νοσοκομεία έχουμε αντίστοιχα ποσοστά

"Η ΜΕΘ Αγρινίου 5 κλινών από τον Οκτώβριο μετατράπηκε σε κορονοϊου. Κατέληξαν περί τους 35 ασθενείς. Πριν το κορονοϊου ήταν γενική ΜΕΘ και η θνητότητα ήταν στα επίπεδα του μέσου όρου των άλλων ΜΕΘ", αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΕΘ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

"Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα. Υψηλή θνητότητα για παράδειγμα έχουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ των νοσοκομείων. Στο Νοσοκομείο Έδεσσας λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορονοϊου με θνητότητα που αγγίζει το 100%", καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: "Το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές κορονοϊου, η έγκαιρη διασωλήνωση ασθενών πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η έγκαιρη διακομιδή σε ΜΕΘ και όχι η πολυήμερη αναμονή σε λίστα αναμονής, η επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια, η δυνατότητα παραμονής σε ΜΕΘ και μετά την αποσωλήνωση για παρακολούθηση κ.α.λ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντικό ρόλο παίζει η στελέχωση των ΜΕΘ

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, "όταν οι ΜΕΘ είναι υποστελεχωμένες με ελάχιστο ανειδίκευτο νέο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό έχουν αναπόφευκτα υψηλά ποσοστά θνητότητας.

Η ΜΕΘ Αγρινίου 5 κλινών από τον Οκτώβριο μετατράπηκε σε κορονοϊοό. Κατέληξαν περί τους 35 ασθενείς. Πριν το κορονοϊου ήταν γενική ΜΕΘ και η θνητότητα ήταν στα επίπεδα του μέσου όρου των άλλων ΜΕΘ.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ επανηλλειμένως ζήτησε τη στελέχωση της ΜΕΘ με έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό. Το αντίθετο έγινε. Μετακινήθηκε έμπειρο προσωπικό και η ΜΕΘ στελεχώθηκε με δύο επικουρικούς γιατρούς και επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό ανειδίκευτο.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δέχθηκε διασωληνωμένους ασθενείς από τα νοσοκομεία Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση τους τη στιγμή που διακομίσθηκαν στη ΜΕΘ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κλινική κορονοϊου του νοσοκομείου Αγρινίου στη κορύφωση νοσήλευε 45 ασθενείς με κάλυψη από έναν ιδιώτη παθολόγο γιατρό με μπλοκάκι τις πρωινές ώρες. Απόγευμα, νύκτα καλύπτεται από τους εφημερεύοντες παθολόγους γιατρούς όποτε παρίσταται ανάγκη.

Στο νοσοκομείο Καρπενησίου που γίνονται διακομιδές στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι κάποια στιγμή δεν είχαν γιατρούς ούτε για διασωλήνωση.

Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊου κατέληξαν σε κλινικές κορονοϊου, πολλοί κατέληξαν διασωληνωμένοι σε κλινικές ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊου κατέληξαν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ.

Η οποία έρευνα θα καταδείξει ως υπεύθυνο το σύστημα υγείας και τις παθογένειες του".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟ 19 Σεπ 2023 | 12:01

Κοριτσάκι μολις 16 μηνών έπεσε από τη σκάλα ξενοδοχείου- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 16 μηνών το οποίο έπεσε από σκάλα ξενοδοχείου.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 15 Σεπ 2023 | 08:01

Ιωάννινα: Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 20χρονης φοιτήτριας που είχε αμυγδαλίτιδα και πέθανε - Σήμερα η νεκροψία

Η νεκροψία - νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την άτυχη 20χρονη φοιτήτρια από τη Χίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 06 Σεπ 2023 | 13:35

Βέφα Αλεξιάδου: Αγνώριστη στο νοσοκομείο η αγαπημένη μαγείρισσα [εικόνα]

Η αγαπημένη μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου ανέβασε μια φωτογραφία από το δωμάτιο νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 05 Σεπ 2023 | 14:52

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε και το νοσοκομείο Βόλου, ακυρώθηκαν 18 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες [βίντεο]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι θεραπείες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτει.

04 Σεπ 2023 | 20:55

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εξιτήριο από το "Γεννηματάς" αύριο μετά από 6ήμερη νοσηλεία

Ο κ. Κουτσούμπας εισήχθη την Πέμπτη 31 Αυγούστου το πρωί στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με υψηλό πυρετό και δύσπνοια.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 04 Σεπ 2023 | 15:33

Νοσοκομείο Μεταξά: Καταγγελία εργαζομένων για αναβολή χημειοθεραπειών λόγω υποχρηματοδότησης και προβλήματα στη σίτιση

Τραγικές ελλείψεις στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - Ακυρώνονται χημειοθεραπείες

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 02 Σεπ 2023 | 21:53

Εβρος: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων - Υπέστη αλλεργικό σοκ

Ο κ. Λάμπρης έχει επιστρέψει ήδη στο πεδίο, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο.

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΔΕ 01 Σεπ 2023 | 10:58

Σοκ στην ψυχιατρική κλινική Κέρκυρας - Ο δράστης κάρφωσε την 63χρονη 12 φορές σε πρόσωπο και λαιμό με το στιλό

Σοκάρει η στυγερή δολοφονία 63χρονης ασθενούς στην ψυχιατρική κλινική Κέρκυρας - Διατάχθηκε ΕΔΕ.

ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 31 Αυγ 2023 | 09:33

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας με λοίμωξη του αναπνευστικού

Στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" εισήχθη εκτάκτως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 29 Αυγ 2023 | 21:53

Σοκ στην Πάτρα: Πέθανε στο Καραμανδάνειο 8χρονο κοριτσάκι από την "Κιβωτό της Αγάπης"

Στο Καραμανδάνειο έχει μεταβεί η Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

ΚΡΗΤΗ 29 Αυγ 2023 | 19:16

Χανιά: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο αξιωματικός της Αστυνομίας που κατηγορείται για εκβιασμούς - Λίγο πριν την απολογία του

Ο 53χρονος αξιωματικός της Αστυνομίας, το απόγευμα της Τρίτης (29/8) επικαλέστηκε λόγους υγείας.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 28 Αυγ 2023 | 18:08

Έλτον Τζον: Στο νοσοκομείο μετά από πτώση στη βίλα του στη Νίκαια της Γαλλίας

Ο Έλτον Τζον νοσηλεύτηκε για λίγο το Σαββατοκύριακο αφού έπεσε στη βίλα του στη Νίκαια της Γαλλίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ 28 Αυγ 2023 | 15:58

Νοσοκομείο Κιλκίς: Ασθενής χτύπησε νοσηλεύτρια, γιατρό και τραυματιοφορέα γιατί ήθελε να εξεταστεί χωρίς να περιμένει

Περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικού προσωπικού από ασθενείς και συνοδούς τους καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς