Αν το γκριζάρισμα των μαλλιών σού φαίνεται αναπόφευκτο όσο μεγαλώνεις, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς. Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Nagoya στην Ιαπωνία αποκαλύπτει μια φυσική λύση για την αποτροπή του γκριζαρίσματος, η οποία ίσως να ανατρέπει τα δεδομένα γύρω από τη διαδικασία της γήρανσης των μαλλιών.
Το μυστικό κρύβεται σε ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λουτεολίνη, το οποίο βρίσκεται σε πολλά λαχανικά. Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Masashi Kato και τον Dr. Takumi Kagawa, ανακάλυψαν ότι η λουτεολίνη μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή του γκριζαρίσματος των μαλλιών, προσφέροντας μια εντελώς φυσική προσέγγιση για την καταπολέμηση της γήρανσης των τριχών.
Τι είναι η λουτεολίνη;
Η λουτεολίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει σε διάφορα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και οι πιπεριές. Αν και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η λουτεολίνη μπορεί να παίξει και καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση του γκριζαρίσματος των μαλλιών, αναστέλλοντας τη διαδικασία γήρανσης.
Η πειραματική διαδικασία
Στην έρευνα, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν σε τρία αντιοξειδωτικά – τη λουτεολίνη, την εσπερετίνη και τη διοσμετίνη – προκειμένου να δουν ποιο από αυτά είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στο γκριζάρισμα των μαλλιών. Για να το δοκιμάσουν, χρησιμοποίησαν ποντίκια που είχαν γενετική προδιάθεση να γκριζάρουν, όπως οι άνθρωποι. Τελικά, τα ποντίκια που έλαβαν λουτεολίνη διατήρησαν το φυσικό τους χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα γκριζάρισαν κανονικά. Είτε η λουτεολίνη χορηγήθηκε εξωτερικά είτε εσωτερικά, η διαφορά ήταν εμφανής.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr