
Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά αλλά θέλουν να αποφύγουν τις θερμίδες της ζάχαρης, μπορούν να απολαύσουν τη γευστική μηλόπιτα που φτιάχνεται με μέλι.
Πρόκειται για μία συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη, με πέντε μόνο υλικά που χρειάζεται 15 λεπτά προετοιμασίας.
Υλικά (για ταψάκι 28 εκατ.)
-3 κόκκινα μήλα
-4 αυγά
-250 γρ. μέλι
-200 γρ. γιαούρτι
-100 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
-100 γρ. αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
-Καθαρίζετε τρία κόκκινα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες
-Σπάτε τέσσερα αυγά σε ένα μπόλ και τα χτυπάτε καλά
- Προσθέτετε στο μπολ 250 γραμμάρια μέλι, 200 γραμμάρια γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
- Προσθέτετε τα 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του και τα 100 γραμμάρια αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του
- Βάζετε τα μήλα μέσα στο μίγμα και ανακατεύετε πολύ καλά
- Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί
- Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά
Tip 1: Προσθέστε μια γενναία κουταλιά κανέλα στο μίγμα για να μοσχοβολήσει
Tip 2: Διάλεξτε ένα πολύ καλό μέλι για ένα γλυκό, γευστικό αποτέλεσμα! Παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr