Η εθνική γιορτή της 25η Μαρτίου πλησιάζει και είναι η μέρα που θα απολαύσουμε τον αγαπημένο μας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά.
To μυστικό για να saw βγει η σκορδαλιά ελαφριά, χωρίς να μας βαρυστομαχιάσει, είναι να κόψουμε τις σκελίδες σκόρδου στη μέση και να αφαιρέσουμε τις φύτρες από την "καρδιά" της κάθε σκελίδας.
Ένα άλλο ζητούμενο στην σκορδαλιά, είναι φυσικά η υφή. Το μυστικό για να έχουμε μία αφράτη σκορδαλιά με βελούδινη υφή και χωρίς γλομπαλάκια είναι να προσθέτουμε αργά και σταδιακά το λάδι ενώ ανακατεύεται στο μούλτι η αλοιφή μας.
Συνταγή: Πώς θα φτιάξετε την πιο ελαφριά και γευστική σκορδαλιά
Υλικά
700 γρ πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο χωρίς φύτρα
50 ml ελαιόλαδο για την πολτοποίηση του σκόρδου
250 ml ελαιόλαδο για την σκορδαλιά
40 ml ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε στα δύο την κάθε σκελίδα σκόρδου και αφαιρούμε το φύτρο από το εσωτερικό της.
Βάζουμε το σκόρδο στο μούλτι, προσθέτουμε τα 50ml ελαιόλαδο και το ξύδι και πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες στο μούλτι όσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλάτι και πολτοποιούμε το μείγμα μας.
Δουλεύουμε τη σκορδαλιά μας ρίχνοντας στο τέλος λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr