Από την 1η Ιανουαρίου 2025, ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός παραδίδει τα ηνία της INTERCARGO στον νέο Πρόεδρο της Γιάννη Α. Ξυλά, στο τιμόνι της οποίας βρέθηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ο κ Φαφαλιός ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης για την προσφορά του σε αυτή όλα τα χρόνια της θητείας του.
Στην χθεσινή γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης, στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε η θητεία του Έλληνα εφοπλιστή Δημήτρη Φαφαλιού μετά από έξι χρόνια προεδρίας. Αντιπρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου της Intercargo από το 2025 θα είναι ο κ. Uttam Kumar Jaiswal της Pacific Basin Shipping Limited και η κα. Μεταξία Ψάλτη, της Neda Maritime Agency, αντικαθιστώντας τον τέως Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Ταράση.
Στην ομιλία του ο κ. Φαφαλιός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η παγκόσμια ναυτιλία αυτά τα έξι χρόνια. "Η πανδημία, ο κανονισμός για τη διαχείριση του θαλάσσιου έρματος, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή αποτέλεσαν μερικές μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η βιομηχανία" είπε, υπογραμμίζοντας ότι κοινός παρανομαστής κάθε ενέργειες ήταν η ασφάλεια των ναυτικών.
Ανάμεσα στις προτεραιότητές του νέου Προέδρου της Ένωσης, όπως ανέφερε ο ίδιος στην ομιλία του είναι η διατήρηση του υπάρχοντος αριθμού μελών της, η διάδοση της σημασίας της INTERCARGO για την παγκόσμια ναυτιλία, καθώς και η επέκταση της επιρροής της σε αγορές που δεν εκπροσωπείται σε σημαντικό βαθμό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr