
Αναβρασμό προκαλεί στους κατοίκους της Κηφισιάς η αντιπαροχή της Εκκλησίας στην κατασκευαστική εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή με ποσοστό 50%, που είχε φέρει το TheTOC στην επιφάνεια με σχετικό δημοσίευμα.
Πηγές της ομάδας που μάχονται κατά του ΝΟΚ στη Κηφισιά, την Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία μιλούν στο TheTOC και κάνουν λόγο για υποψίες υπερδόμησης στο οικόπεδο που έχει δώσει για αντιπαροχή η Εκκλησία, τονίζοντας ότι εκτός από το θηριώδες συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή, σε αυτό υπάρχει πρόβλεψη για έξι πισίνες.
Η οικιστική αυτή ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί να πωληθεί αλλά να μισθωθεί για 99 έτη, καθώς αποτελεί ιδιοκτησία της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει ανάψει φωτιές στους κατοίκους της περιοχής με την ομάδα να έχει ζητήσει ήδη άμεση επέμβαση και έλεγχο από τις δημοτικές αρχές.
Δεν αποκλείουν,δε, και την ύπαρξη παραβάσεων, αλλά ακόμα το μόνο που υπάρχει είναι υποψίες, ενώ γίνονται έρευνες και για την κοπή δένδρων. Η ομάδα που "περιφρουρεί" την Κηφισιά, την Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία από την υπερδόμηση, και τον αντίκτυπο των ευνοϊκών διατάξεων του ΝΟΚ, έχει ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες από την Εκκλησία για το θέμα.
Στην παρούσα φάση η κατασκευή του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλαδελφέως και Μεθώνης, δεν έχει καν ξεκινήσει, καθώς το θέμα δεν έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δεν έχει εγκριθεί η σχετική οικοδομική άδεια.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας είχε αναφερθεί σε καθυστέρηση μισού χρόνου, προσθέτοντας πως εάν πρέπει κάποιος να κινηθεί νομικά ώστε να ξεκολλήσει η διαδικασία, αυτή θα η Εκκλησία, η οποία ωστόσο δεν το επιδιώκει.
Τρία οικόπεδα ήθελε να δώσει για αντιπαροχή η Εκκλησία στην Κηφισιά και έξι στη Βουλιαγμένη
Δεν είναι, όμως, το οικόπεδο, που έφερε στο φως το TheTOC ύστερα από το δημοσίευμα της 2ης Ιουλίου 2025, που θέλει να δώσει η Εκκλησία της Ελλάδος με αντιπαροχή σε ιδιώτες κατασκευαστές που θα ανεγείρουν 8 κατοικίες.
Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2023 με αναθέτουσα αρχή την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ), αλλά το σχέδιο για τη διάθεση οικοπέδων στην Κηφισιά, και άλλων περιοχών, όπως ο Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, είχε ξεκινήσει από το 2021.
Τότε η ΕΚΥΟ, όπως φαίνεται και από το σχετικό έγγραφο, είχε προς αξιοποίηση στην Κηφισιά τα οικόπεδα επί των οδών Καραϊσκάκη 44& Πευκών, εντός του Ο.Τ. 368 (εμβ. =1.340,00 τ.μ.) και επί των οδών Μαυρομιχάλη 35 & Απόλλωνος (εμβ. =1.883,00 τ.μ.)
Στη Βουλιαγμένη η Εκκλησία έχει ήδη δημοπρατήσει δύο οικόπεδα μέσω αντιπαροχής. Πρόκειται για αυτά που βρίσκονται στην οδό Αλέκου Παναγούλη και στη συμβολή των οδών Αργοναυτών και Σαπφούς.
Εκτός, όμως, από αυτά το 2021 στην προκήρυξη της ανέφερε και 2 οικόπεδα επί της Λ. Αθηνών εντός του Ο.Τ. 128 (εμβ. 1.250 τμ), 2 οικόπεδα στην Οδό Αιόλου εντός του Ο.Τ. 38 (εμβ 2.980 τμ) και τμήμα του Ο.Τ. 13Β στις οδούς Αχιλλέως & Λυκούργου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr