
Όλες οι εξελίξεις στην αγορά, τα μεγάλα project, οι τάσεις, οι προοπτικές αλλά και οι προκλήσεις του κλάδου του real estate θα βρεθούν στο επίκεντρο του δεύτερου real estate conference που διοργανώνουν το Capital.gr και η ελληνική έκδοση του Forbes magazine.
Το συνέδριο "Real Estate και Ελληνική Οικονομία, νέοι δρόμοι προοπτικές και ευκαιρίες" ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής.
Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα έχει face to face συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο, με συντονιστή τον διευθυντή του Capital.gr, Σπύρο Δημητρέλη.
Στο πρώτο πάνελ, με συντονιστή τον αρχισυντάκτη επιχειρηματικού του Capital.gr Χάρη Φλουδόπουλο, θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα του κλάδου των κατασκευών, οι προκλήσεις τα προβλήματα και οι ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων το φλέγον πρόβλημα του κατασκευαστικού κόστους αλλά και η γενικότερη πορεία της αγοράς ακινήτων. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο διευθύνων σύμβουλος της TenTec, Νίκος Νικολόπουλος, η Τεχνική Διευθύντρια Ανάπτυξης Ακινήτων του ομίλου Intrakat Τζωρτζίνα Μητσοτάκη και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
Στο δεύτερο πάνελ με συντονίστρια την δημοσιογράφο του Capital.gr Ελένη Μπότα θα αναλυθεί η εικόνα της αγοράς ακινήτων, η πορεία των τιμών πώλησης και ενοικίασης, οι παράγοντες που θα καθορίσουν τη ζήτηση το επόμενο διάστημα, οι τάσεις και οι κίνδυνοι για την αγορά του real estate. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο Ceo της Hellenic Properties Ερρίκος Αρώνες, ο Managing Partner της Savills Hellas Δημήτρης Μανουσάκης και η πρόεδρος της Ellington Solutions Ειρήνη Μαραγκουδάκη.
Το τρίτο πάνελ με συντονίστρια τη δημοσιογράφο που καλύπτει θέματα τουρισμού στο Capital.gr Βίκυ Κουρλιμπίνη, θα επικεντρωθεί στο τουριστικό και ξενοδοχειακό real estate. Θα συμμετάσχουν σε αυτό ο Founding Partner της Southrock Asset Managment Γιάννης Δεληκανάκης, ο Managing Partner της AKL Law Firm Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, ο partner, head of Capital Markets της Colliers Greece, Ιωάννης Ορφανός και ο Ceo της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος.
Στο τέταρτο πάνελ που θα είναι αφιερωμένο στις ΑΕΕΑΠ με συντονίστρια την Ελένη Μπότα, θα συζητηθεί η συμβολή των ΑΕΕΑΠ στην ανάπτυξη της κτηματαγοράς και την ανανέωση του κτιριακού αποθέματος. Ομιλητές θα είναι ο CIO της Prodea Investments Θανάσης Καραγιάννης, ο CFO/CIO της Premia Properties Νικόλαος Μπαζιώτης, η Τζένη Μουρούσια, Chief Investment Officer της Noval Property καθώς και ο Μάνος Ανδρικάκης, Chief Financial Officer / Investors Relations Officer στην BriQ Properties.
Ο ρόλος των τραπεζών και το θέμα των "κόκκινων" ακινήτων θα βρεθεί στο επίκεντρο του πέμπτου πάνελ με συντονίστρια τη δημοσιογράφο του Capital.gr Βάσω Αγγελέτου. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων ο ρόλος των REOs σε σχέση με τη στεγαστική κρίση αλλά και τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις στην αναγκαστική εκτέλεση ακινήτων. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση, ο COO της Thea Artemis Μιλτιάδης Αποστολίδης, η επικεφαλής Real Estate της doValue, Λίλα Πατεράκη και ο Business Development Director της Landea, Βασίλης Πάτρας.
Το έκτο και τελευταίο πάνελ του συνεδρίου με συντονίστρια την δημοσιογράφο του Capital.gr Ματίνα Χαρκοφτάκη θα επικεντρωθεί στη διάσταση του ESG σε σχέση με το real estate, στη βιώσιμη ανάπτυξη των ακινήτων και στο μέλλον των πράσινων ακινήτων. Ομιλητές θα είναι ο Partner Head of Development Management της Arbitrage Real Estate, Γιώργος Βιτούλας, η Senior Sustainability Manager της Dimand, Ευαγγελία Γκλεζάκου, ο Head of ESG Department της Prodea Investments, Νίκος Γκόνης και ο Chief Risk and Compliance Officer της Noval Property, Γιώργος Καραπαναγιώτης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου:
10.15 π.μ.
Χαιρετισμός από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσο
10.30 π.μ. – 11.15 π.μ.
1ο Πάνελ: O κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα. Προκλήσεις-προβλήματα και ευκαιρίες. Το κατασκευαστικό κόστος και η γενικότερη πορεία της αγοράς ακινήτων.
Συμμετέχουν:
Τζωρτζίνα Μητσοτάκη, Tεχνική Διευθύντρια Ανάπτυξης Ακινήτων Ομίλου Intrakat
Νίκος Νικολόπουλος, CEO, ΤenTec S.A.
Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Συντονιστής: Χάρης Φλουδόπουλος, Δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece
11.20 π.μ. – 12.05 μ.μ.
2o Panel: Η εικόνα της αγοράς. Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των ακινήτων. Έχει η χώρα καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων ετών; Πού μπορεί να φτάσουν οι τιμές και ποιοι είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν τη ζήτηση. Ποιες είναι μέχρι τώρα οι τάσεις του έτους και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που καλούμαστε να διαχειριστούμε.
Ερρίκος Αρώνες, CEO, Hellenic Properties
Δημήτρης Μανουσάκης, Managing Partner, Savills Hellas
Ειρήνη Μαραγκουδάκη, Chair, Ellington Solutions S.A.
Συντονιστής: Ελένη Μπότα, Δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece
12.10 μ.μ. – 12.40 μ.μ.
Face to Face: Συζήτηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο.
Συντονιστής: Σπύρος Δημητρέλης, Διευθυντής Capital.gr και Forbes Greece
12.45 μ.μ. – 13.30 μ.μ.
3o Panel: Το τουριστικό-ξενοδοχειακό real estate – Τρόποι για βιώσιμη ανάπτυξη.
Γιάννης Δεληκανάκης, Founding Partner, Southrock Asset Management
Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, Managing Partner, AKL Law Firm
Ιωάννης Ορφανός, Partner, Head of Capital Markets, Colliers Greece
Πάνος Παλαιολόγος, CEO, HotelBrain
Συντονιστής: Βίκυ Κουρλιμπίνη, Δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece
13.35 μ.μ. – 14.10 μ.μ.
Διάλειμμα
14.15 μ.μ. – 15.00 μ.μ.
4o Panel: Πώς οι ΑΕΕΑΠ καθορίζουν την εικόνα της αγοράς real estate. Πώς οι επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κτηματαγοράς και την ανανέωση του κτιριακού αποθέματος. Η ακτινογραφία του χαρτοφυλακίου τους και η χάραξη στρατηγικής για την επόμενη διετία.
Μάνος Ανδρικάκης, Chief Financial Officer / Investors Relations Officer, BriQ Properties
Θανάσης Καραγιάννης, Chief Investment Officer, Prodea Investments
Τζένη Μουρούσια, Chief Investment Officer, Noval Property
Νικόλαος Μπαζιώτης, Chief Financial Officer / Chief Investment Officer, Premia Properties
Συντονιστής: Ελένη Μπότα, Δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece
15.05 μ.μ. – 15.50 μ.μ.
5o Panel: Πώς τράπεζες και servicers προωθούν στην αγορά τα "κόκκινα" ακίνητα – Επενδύσεις στις πλατφόρμες των REOs.
REOs: Πρόβλημα ή λύση για τη στεγαστική κρίση; Μπορούν να καλύψουν ένα μέρος της ανάγκης για οικονομική στέγη;
Προβλήματα και αγκυλώσεις στην αναγκαστική εκτέλεση ακινήτων – Ο ρόλος της Πολιτείας και οι προτάσεις για τη βελτίωσή της.
Φορέας Ακινήτων ή Εταιρείες Παροχής Πιστώσεων; Προκλήσεις και προοπτικές για είσοδο νέων επενδυτών στην αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων.
Θεώνη Αλαμπάση, Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
Μιλτιάδης Αποστολίδης, COO, Thea-Artemis Financial Solutions
Λίλα Πατεράκη, Επικεφαλής Real Estate, doValue
Βασίλης Πάτρας, Business Development Director, Landea
Συντονιστής: Βάσω Αγγελέτου, Δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece
15.55 μ.μ. – 16.40 μ.μ.
6o Panel: Κλιματική κρίση και ακίνητη περιουσία: Με ποιον τρόπο μπορεί μέσω του ESG να θωρακιστεί ο κτιριακός τομέας στη χώρα µας έναντι της κλιματικής αλλαγής. Βιώσιμη ανάπτυξη ακινήτων: Είναι τελικά ακριβή μια επένδυση βιώσιμης ανάπτυξης; Ποιο είναι το μέλλον των πράσινων ακινήτων. Βιοκλιματικές καινοτομίες και πακέτα χρηματοδότησης.
Γιώργος Βιτούλας, Partner, Head of Development Management, Arbitrage Real Estate
Ευαγγελία Γκλεζάκου, Senior Sustainability Manager, Dimand
Nίκος Γκόνης, Head of ESG Department, Prodea Investments
Γιώργος Καραπαναγιώτης, Chief Risk and Compliance Officer, Noval Property
Συντονιστής: Ματίνα Χαρκοφτάκη, Δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr