
Τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Αυγή".
Η εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα κατά τις ίδιες πηγές. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.
Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι πρέπει να γίνει ο έλεγχος και σημειώνει ότι σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ομως, επισημαίνει ότι επίκειται η χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και σχολιάζει ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα:
«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ κ. Γιάννη Αλαφούζο.
Ο έλεγχος πρέπει να γίνει.
Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης.
Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό»
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr