Follow us

Γιατί ο Κουρτάκης μπορεί να είναι η επόμενη εταιρεία που θα απασχολήσει το ελληνικό κρασί

Το 1895 ο Βασίλης Κουρτάκης (1865-1946) ίδρυσε την προσωπική εταιρεία του στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αρκετή κινητικότητα υφίσταται τον τελευταίο καιρό στον κλάδο του κρασιού στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από την προβληματική πορεία του Μπουτάρη τα επόμενα χρόνια, ο οποίος εν τέλει εξαγοράστηκε από την Sterner Stenhus Ελληνικά Οινοποιία των αδερφών Γεωργιάδη, και ο Τσάνταλης βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μία κρισιμότατη καμπή μετά τη διακοπή παραγωγικής λειτουργίας και τις επισχέσεις εργασίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Ενδιαφέρον όμως έχει και μία ακόμα περίπτωση μεγάλης και κραταιάς οινοποιίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις προαναφερόμενες προβληματικές επιχειρηματικές οντότητες.

Ο λόγος για τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, την Οινοποιία Κουρτάκη, η οποία τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά τον θάνατο του επικεφαλής της Βασίλη Κουρτάκη, έχει αρχίσει να χάνει τα μερίδιά που είχε τα τελευταία χρόνια, κυριαρχόντας ως πρώτος παίκτης στον εγχώριο οινικό κλάδο.

Η επιχείρηση, που το 2019 -προ πανδημίας- είχε κύκλο εργασιών 28,47 εκατομμύρια ευρώ, το 2021 είχε κύκλο εργασιών 24,62 εκατ. ευρώ και το 2022 ήταν περαιτέρω μειωμένος στα 23,93 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα οικονομικά της αποτελέσματα μετά από φόρους το 2019 ήταν κερδη 57,19 χιλιάδων ευρώ, το 2021 ήταν ζημίες 300,72 χιλιάδων ευρώ και το 2022 επίσης ζημίες 140,4 χιλιάδων ευρώ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία το 2018 είχε κύκλο εργασιών 31,2 εκατομμύρια ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 104,18 χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα, επικεφαλής της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, είναι ο γιος του πρόσφατα θανόντος Βασίλη Κουρτάκη και δισεγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Βασίλη Κουρτάκη (την ίδρυσε το 1895), Δημήτρης, ο οποίος διατηρεί καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Ο Δημήτρης Κουρτάκης είναι σκηνοθέτης και δραματουργός και όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς με γνώση του θέματος αυτή την περίοδο δεν έχει ως προτεραιότητα την οινοποιητική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά είναι αφοσιωμένος στο κύριό του επάγγελμα αυτό του σκηνοθέτη, γεγονός που φαίνεται επίσης ικανό να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Γιατί ο Κουρτάκης μπορεί να είναι η επόμενη εταιρεία που θα απασχολήσει το ελληνικό κρασί

Η αλλαγή σκυτάλης στην πρώτη θέση της αγοράς

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2021 η Cavino της οικογένειας Αναστασίου με έδρα το Αίγιο, η οποία μεταξύ άλλων παράγει το κρασί "Μέγα Σπήλαιο" αλλά και το γλυκό κρασί "Σάμος" για λογαριασμό της Lidl για πρώτη φορά κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της αγοράς από πλευράς πωλήσεων το 2021 -είχε κύκλο εργασιών 25,94 εκατ. ευρώ- έναντι της Ελληνικά Κελλάρια Οίνου της οικογένειας Κουρτάκη και μάλιστα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, φτάνοντας το 2022 στα 29,01 εκατομμύρια ευρώ.

Κρούσεις τραπεζών σε εν δυνάμει επενδυτές

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι πρόσφατα έγιναν κρούσεις από τράπεζες προς πιθανούς επενδυτές με σκοπό την πώληση της εταιρείας. Κρούσεις όμως που είχαν άτυπο χαρακτήρα και δεν είχαν συνέχεια, αλλά κυρίως είχαν ως στόχο να βολιδοσκοπήσουν πιθανό ενδιαφέρον. Ένα ακόμα στοιχείο όμως που συναινεί στην προοπτική μελλοντικής πώλησης της Κουρτάκης, είναι και μία σημαντική αναπροσαρμογή που έγινε στην αξία των κτιριακών της εγκαταστάσεων από τα 5,94 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020 σε 11,53 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2021, αναπροσαρμόζοντας ταυτόχρονα την καθαρή λογιστική αξία της εταιρείας από 1,02 εκατ. ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις στο τέλος του 2020, σε 6,55 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021. Αναπροσαρμογή όμως πραγματοποιήθηκε και στην αξία των οικοπέδων της επιχείρησης από τα 5,61 εκατ. ευρώ το 2020 σε 8,66 εκατ. ευρώ το 2021, με την καθαρή λογιστική αξία να αυξάνεται αντίστοιχα από τα 5,61 εκατ. ευρώ στα 8,66 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Επίσης


Αντίστοιχα τα ίδια κεφάλαια από 14,08 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019, στο τέλος του 2022 ήταν αυξημένα κατά 22,18 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επισημάνσεις του ορκωτού

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η έκθεση ελέγχου που πραγματοποίησε ο ορκωτός αναφορικά με τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων, όπου στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, αυτές της χρήσης 2022 αναφέρεται ότι στην ενότητα "Συμμετοχές σε θυγατρικές, συγγενείς και κοινοπραξίες" περιλαμβάνεται η αξία κτήσης μετοχών ανώνυμης εταιρείας, μη εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, ποσού ευρώ 1.184.872 οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της οποίας δεν ελέγχονται από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές.

Όπως επισημαίνει ο ορκωτός, "δεν τέθηκαν υπόψη μας στοιχεία σχετικά με την εύλογη αξία των μετοχών αυτών και συνεπώς διατηρούμε επιφύλαξη για την ορθή αποτίμηση τους και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα Ίδια Κεφάλαια και στα αποτελέσματα της κλειόμενης και της προηγούμενης χρήσης”.

Διαβάστε Επίσης

Σε άλλο σημείο της έκθεσης του ορκωτού αναφέρεται επίσης ότι "στις απαιτήσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται και επισφαλείς-επίδικες απαιτήσεις, συνολικού ποσού ευρώ 1.665.000,00 περίπου, για τις οποίες η διενεργηθείσα απομείωση ποσού ευρώ 478.176 υπολείπεται της απαιτούμενης κατά ευρώ 1.187.000,00 περίπου. Η μη διενέργεια της απαιτούμενης απομείωσης συνιστά παρέκκλιση από τις λογιστικές αρχές, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, με συνέπεια, η αξία των απαιτήσεων και τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 1.187.000,00 περίπου και τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρήσεων ισόποσα αυξημένα”.

Η ιστορία του Κουρτάκη

Το 1895 ο Βασίλης Κουρτάκης (1865-1946) ίδρυσε την προσωπική εταιρεία του στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας. Το 1905 ξεκίνησε τις οινοπαραγωγικές του δραστηριότητες στο Μαρκόπουλο Μεσογείων. Ο γιος του ιδρυτή, Δημήτρης Κουρτάκης (1908-2005), άρχισε την εμπορία των εμφιαλωμένων κρασιών της εταιρείας και επέκτεινε τη διανομή τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Έως το 1963, το οινοποιείο στο Μαρκόπουλο συγκέντρωνε όλη τη σταφυλική παραγωγή των γύρω περιοχών του κάμπου των Μεσογείων, την οινοποιούσε και διέθετε μούστο ή και φρέσκο κρασί στις ταβέρνες της Αττικής. Μετά το 1963, όταν η εταιρεία σταμάτησε την διακίνηση χύμα κρασιού και άρχισε να εμφιαλώνει τα προϊόντα της, στήθηκε το πρώτο εμφιαλωτήριο στους χώρους του οινοποιείου στο Μαρκόπουλο. Το οινοποιείο καταλαμβάνει έκταση 28 στρεμμάτων, διαθέτει αποθήκες 160.000 HL, 6.000 τ.μ. στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους και 1.200 τ.μ. χώρους γραφείων, ενώ η ημερήσια δυναμικότητα εμφιάλωσης ξεπερνά τις 140.000 φιάλες.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο «ΜΑΛΒΑΖΙΑΣ ΜΥΘΟΣ» 07 Δεκ 2025 | 15:53
26 Νοε 2025 | 06:00

Η Μέκκα του κρασιού βρίσκεται στη Χιλή: Αυτό είναι το καλυτερο οινοποιείο του κόσμου για το 2025

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το ξεχωριστό οινικό σημείο που βρέθηκε στο νο.1 των The World's 50 Best Vineyards 2025.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 23 Νοε 2025 | 10:50
ΥΓΕΙΑ 19 Νοε 2025 | 22:17

Economist: Γιατί οι νέοι καταναλώνουν όλο και λιγότερο κρασί - Η νέα τάση που ανησυχεί τους παραγωγούς

Το κρασί που έχει πληγεί ιδιαίτερα, είναι το κρασί μαζικής παραγωγής

ΝΑΟΥΣΑ 16 Νοε 2025 | 09:34

Ενας οινικός θησαυρός: "Χρονοκάψουλα" - λαβύρινθος στη Στενήμαχο με 116.000 φιάλες κρασιού [εικόνες]

Κρύβονται διαμάντια, φτιαγμένα σε εποχές, που μοιάζουν να απέχουν έτη φωτός από τη σημερινή.

25 Σεπ 2025 | 06:00

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ 17 Ιουλ 2025 | 18:54

Το "κρυφό μήνυμα" της Μέγκαν στην Καμίλα: Πώς η Μαρκλ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα γενέθλια της βασίλισσας

Τα γενέθλια της βασίλισσας Καμίλα γίνονται αφορμή για να ρίξει γέφυρες προς το Μπάκιγχαμ η "αυτοεξόριστη" δούκισσα Μέγκαν

ΤΡΙΑ ΠΙΑΤΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΣΕΦ 09 Ιουλ 2025 | 20:00

Το ξεχωριστό τραπέζι του βασιλιά Καρόλου στον Μακρόν: Το μενού τριών πιάτων, τα πανάκριβα κρασιά και οι συμβολισμοί [εικόνες]

Η υψηλή γαλλική γαστρονομία και τα εκλεκτά κρασιά των γαλλικών αμπελώνων συναντήθηκαν με εξαιρετικές βρετανικές πρώτες ύλες για να στρωθεί το τραπέζι του κρατικού δείπνου που παρέθεσε ο βασιλιάς Κάρολος

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ «AS EVER» 02 Ιουλ 2025 | 11:22

Η επιχειρηματίας Μέγκαν Μαρκλ λανσάρει συλλογή κρασιών - Θα κοστίζει 30 δολάρια η φιάλη

Η Μέγκαν Μαρκλ επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της με την επωνυμία "As Ever" καθώς ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας "προσεγμένης" συλλογής κρασιών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ 22 Ιουν 2025 | 10:22

Τσάνταλης: Η ηχηρή πτώση ενός θρύλου του ελληνικού κρασιού - Το λαμπερό παρελθόν και η κατάρρευση

Οι παρατεταμένες οικονομικές πιέσεις και τα ανεπίλυτα χρηματοοικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών δεν άφησαν περιθώριο ανάκαμψης

22 Ιουν 2025 | 09:00

Οι καλύτερες διακοπές έχουν για πρωταγωνιστή το κρασί: Τα οινοποιεία που πρέπει να επισκεφτείτε

Από τα ηφαιστειακά τοπία της Σαντορίνης και τις ιστορικές πλαγιές της Νεμέας μέχρι τα κυκλαδίτικα αμπέλια της Τήνου και τους αττικούς αμπελώνες που αγκαλιάζουν την πόλη, ο ελληνικός οινοτουρισμός χαράζει νέες, συναρπαστικές διαδρομές.

ΕΝΝΕΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ 09 Ιουν 2025 | 10:27

Οινοτουρισμός στην Καρδίτσα: Περίπατοι στη λίμνη Πλαστήρα, πολιτισμός, φύση γαστρονομία

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αναζητά αυθεντικές εμπειρίες, η Καρδίτσα επιχειρεί να ξανασυστηθεί στο κοινό, επενδύοντας στον ανερχόμενο τομέα του οινοτουρισμού.

02 Ιουν 2025 | 09:00

Αμπελώνες σε δοκιμασίες: Πώς το κρασί και τα οινοποιεία της Κύπρου αρχίζουν να ξεχωρίζουν

Η αέναη πορεία του Κυπριακού αμπελώνα δείχνει να βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, με εξαιρετικές προσπάθειες που μπορεί να τον απογειώσουν στο άμεσο μέλλον.

THE MANTINIANS 25 Μαϊ 2025 | 09:02

Η συμμαχία του κρασιού για την ανάδειξη του Μοσχοφίλερου σε Ελλάδα και εξωτερικό: Ποια είναι τα 13 οινοποιεία και τα 29 κρασιά τους

Τα 13 κτήματα από τη Μαντίνεια που θέλουν να αναδείξουν το Μοσχοφίλερο της Αρκαδίας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

"ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ" 09 Απρ 2025 | 18:56

Τσιάρας: Οι δασμοί φέρνουν Ελλάδα και ΗΠΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λόγω...φέτας και ελιάς

Πώς η φέτα και η ελιά θα φέρουν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ύστερα από τα νέα δεδομένα των δασμών

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Μαρ 2025 | 08:58

Ελληνικό κρασί: Η απειλή που φέρνει ο εμπορικός πόλεμος Ευρώπης - Αμερική

Το 19,4% του τζίρου και το 10,7% του όγκου των ελληνικών εξαγωγών πραγματοποιήθηκαν το 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ 13 Μαρ 2025 | 15:21

Ο Τραμπ απειλεί να βάλει δασμούς 200% στις σαμπάνιες και σε όλα τα ευρωπαϊκά κρασιά - Αντίποινα για το μπέρμπον

Δήλωση που βάζει φωτιά στους Ευρωπαίους εξαγωγείς οίνου έκανε ο Τραμπ - Βιάζεται να προλάβει τα ευρωπαϊκά αντίποινα

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 13 Μαρ 2025 | 06:40

Το δίλημμα για κόκκινο ή λευκό κρασί: Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία μας

Ενώ παλιότερα οι μελέτες έδειχναν το κόκκινο κρασί είναι ευεργετικό για την καρδιακή υγεία, ο ισχυρισμός αυτός έχει αποδειχθεί πλέον αμφιλεγόμενος.

07 Μαρ 2025 | 09:00

Τα κρασιά, τα ούζα και τα τσίπουρα της Σαρακοστής

Η Σαρακοστή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέες γεύσεις και υγιεινές διατροφικές επιλογές, με φαγητά και ποτά που αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιόδου.

05 Μαρ 2025 | 09:00

Με τι κρασιά, ούζα και τσίπουρα θα συνοδεύσουμε τα σαρακοστιανά πικνίκ; Ένας κορυφαίος σεφ απαντά

Για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλη την Σαρακοστή,οι ετικέτες σε κρασί, ούζο και αποστάγματα που μπορείς να απολαύσεις αλλά και οι συνταγές και τα τοπικά προιόντα που σου "κάνουν" σαρακοστιανό σινιάλο από τον Νίκο Μπίλλη.

ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 09 Φεβ 2025 | 11:22

Δεν πάει πουθενά: Οινοποιός της Σαντορίνης παραμένει δίπλα στα πιθάρια με το κρασί του, μια ανάσα από το Κολούμπο

Το νησί είναι σχεδόν έρημο, ελάχιστοι "ανθεκτικοί" ντόπιοι έχουν παραμείνει στον τόπο τους.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

29 Ιαν 2026 | 11:52

Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς ΙΝΚΑ.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 10:02

Γιατί εκτοξεύτηκε η αξία της χρυσής λίρας: Τριπλασιάστηκε σε 5 χρόνια, είναι ίση με έναν καθαρό μέσο μισθό

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ στην διεθνή τιμή του χρυσού - Προς 1167 ευρώ η μία πωλείται η χρυσή λίρα - Γιατί συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 09:43

Ποια μέτρα προωθούνται για τη στεγαστική κρίση: Τα νέα πρόγράμματα "Κατασκευάζω-Νοικιάζω" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω"

Νέα και ενισχυμένα στεγαστικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση είναι στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, για τη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 07:57

Ποια ταμεία δίνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις, η πρώτη 10άδα - Η λίστα μετά τις αυξήσεις

Για 10 ταμεία η μέση σύνταξη γήρατος είναι πάνω από τα 1.400 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 18:12

"Ανακαινίζω": Ερχεται νέο πρόγραμμα, ποια ακίνητα θα αφορά - Από τον Μάιο οι αιτήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι θα αφορά όχι μόνο σπίτια που είναι κλειστά αλλά και οικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση.

28 Ιαν 2026 | 16:30

Amazon: Προχωρά στην περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - Επικεντρώνει στην τεχνητή νοημοσύνη

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της Amazon Άντι Τζάσι είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μειώσει το κόστος

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 203 ΕΥΡΩ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον επτά χιλιάδες δικαιούχους - Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο μέσο ενοίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΛΥΣΕΙΣ ΤΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 15 Ιαν 2026 | 12:23

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Ύστερα από 20 χρόνια ζωής, θα αποδείξουμε πως η ελληνική τεχνολογία είναι εξαγώγιμη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Τι σηματοδοτεί το rebranding της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο - Από τον παραγωγό στο ράφι

Το χρονικό μιας ανατίμησης που "έκαψε" τα νοικοκυριά - Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβό το ελαιόλαδο.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Ιαν 2026 | 06:48

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025

Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκε το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Νέα 6ήμερη άδεια με αποδοχές για εργαζόμενους γονείς - Ποιους αφορά

Η διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση

ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:10

Ποιοι διάδρομοι super market έγιναν... απροσπέλαστοι: Αύξηση 27% στο μοσχάρι, 20% σε καφέδες και σοκολάτες

Αυτό που "χτυπάει" στην ψυχολογία και στην τσέπη του καταναλωτή είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα διατροφής και ευρείας κατανάλωσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 14 Ιαν 2026 | 11:52

Γιατί τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα αγκομαχούν, ενώ το λιανεμπόριο ανθίζει (και) λόγω τουρισμού

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2025 για το λιανεμπόριο τροφίμων. Πώς επηρεάζει το Airbnb τις αγοραστικές συνήθειες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.