Η επιχείρηση στη Συρία οδηγεί σε πτώση την τουρκική λίρα

Πτώση σημειώνει η τουρκική λίρα αφού ξεκίνησε η χερσαία φάση της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία.

i-epixeirisi-sti-suria-odigei-se-ptwsi-tin-tourkiki-lira
SHARE THIS
0
SHARES

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές φοβούνται για αρνητικές διεθνείς αντιδράσεις στη χερσαία φάση της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τουρκικά στρατεύματα εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Η ισοτιμία της λίρας υποχώρησε νωρίτερα στις 5,88 λίρες έναντι του δολαρίου από τις 5,8740 που έκλεισε χθες. Το τουρκικό νόμισμα υφίσταται πιέσεις από τότε που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση κάποιων αμερικανικών στρατευμάτων από συριακές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η στρατιωτική επιχείρηση που ακολούθησε έχει προκαλέσει σχεδόν καθολική διεθνή καταδίκη.Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προτεινόμενες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Τα κρατικά τουρκικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο δέχθηκαν πιέσεις για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τους μακροπρόθεσμους τίτλους να υφίστανται τη μεγαλύτερη πτώση. Ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,64%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 0,77%.

Πάντως το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένει ότι θα υπάρξει μακροχρόνια αρνητική επίπτωση στην οικονομία της χώρας από τη στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, όπως δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters. Η Τουρκία έχει κάνει την οικονομία της ισχυρότερη το τελευταίο έτος για να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια με τα μέτρα που έχει εφαρμόσει, δήλωσε ο αξιωματούχος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Φωτογραφία: Αρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook