Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Είναι μόλις 30 χρονών και είναι δισεκατομμυριούχος. Ανακάλυψε μέθοδο διαγνωστικών εξετάσεων, με μόλις μία σταγόνα αίματος και με πολύ χαμηλό κόστος.

i-neoteri-autodimiourgiti-disekatommuriouxos-ston-kosmo
|
SHARE THIS
0
SHARES

H 30χρονη Ελίζαμπεθ Χολμς, είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Forbes.

Το 2003, ως φοιτήτρια στο Stanford, ίδρυσε τη Theranos, η οποία έφερε την επανάσταση στις εξετάσεις αίματος, παραγκωνίζοντας κολοσσούς όπως η Laboratory Corp. of America και η Quest Diagnostics. «Η φιλοσοφία μας είναι ότι η πρόσβαση σε φθηνές και σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες υγείας, είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και είναι και πολιτικό δικαίωμα», σημειώνει η ίδια.

 

H Theranos άντλησε κεφάλαια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με την τρέχουσα αξία της να αγγίζει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια - περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του ανταγωνισμού. H Χολμς έχει το 50% των μετοχών της εταιρείας και έτσι η περιουσία της ανέρχεται σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με μόνο μία σταγόνα αίματος, η Τheranos μπορεί να κάνει τις εξετάσεις που συνήθως χρειάζονται μεγάλες ποσότητες και πολλά φιαλίδια, σε χαμηλότερο κόστος.

Ο Μάικ Τσέρνι, αναλυτής στην International Strategy & Investment, σημειώνει ότι η «επανάσταση» της Theranos, εάν επικρατήσει, τότε θα αλλάξει ριζικά ολόκληρη η αγορά διαγνωστικών εξετάσεων.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως η Theranos αυτή τη στιγμή είναι μικρή, με διαγνωστικά κέντρα σε 21 κλινικές, ωστόσο ετοιμάζεται να ανοίξει και άλλα, ενώ συνεργάζεται με την Intermountain Healthcare.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook