
H φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας, έχει εδώ και λίγα χρόνια θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Ο β-οίκος της ζωής μας", που αποτελείται από συνεχόμενες δράσεις όπως εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις, με στόχο να αφήσει το μέγιστο θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη. Για παράδειγμα, πρόσφατα ανέλαβε τη φύτευση 2.000 δέντρων στην κοινότητα της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια και στη Μάνη, δύο περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές. Η Eurobank με τη σειρά της, συμμετέχει εδώ και χρόνια σε δράσεις δενδροφύτευσης και καθαρισμού δασικών εκτάσεων σε πυρόπληκτες περιοχές, όπως η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, η Βόρεια Εύβοια και η Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα. Η ΕΥΔΑΠ φυτεύει ένα δέντρο για κάθε 5 χάρτινους λογαριασμούς που μετατρέπονται σε ψηφιακοί και αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Η κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την άλλη έχει αφοσιωθεί στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση παιδιών σε σχολεία όλης της Ελλάδας.

Στιγμιότυπο από τις περιβαλλοντικές δράσεις της φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος μαζί με την We4All. Για να συνεργαστείτε με τη We4All για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, συμπληρώστε τη φόρμα εδώ
Αυτά είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα των βιώσιμων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ESG τους (Περιβαλλοντική, Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση), αναγνωρίζοντας την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στην κλιματική αλλαγή, στις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και στην ενεργειακή κρίση. Σύμμαχός τους σε όλες αυτές τις δράσεις είναι ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4All, που πραγματοποιεί μια τεράστια ολιστική προσπάθεια προστασίας και αποκατάστασης του οικοσυστήματος, περιλαμβάνοντας τη διάσωση και αναγέννηση του πρασίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δημιουργήθηκε μετά το τραγικό συμβάν στο Μάτι το 2018 και κατάφερε να εξελιχθεί από μια τοπική πρωτοβουλία σε έναν καταξιωμένο διεθνή φορέα που αυτή τη στιγμή έχει επεκτείνει τη δράση του σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η οργάνωση αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΟΗΕ ως συνεργάτης στο πρόγραμμα αποκατάστασης οικοσυστημάτων, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για αποκατάσταση των παγκόσμιων φυσικών πόρων.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις είναι μια τέλεια ευκαιρία για την ενδυνάμωση των σχέσεων σε μια ομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Λίγο περισσότερο από τέσσερα χρόνια πριν, η We4all ίδρυσε την Περιβαλλοντική Συμμαχία. Πρόκειται για ένα δίκτυο από περισσότερες από 300 εταιρείες, φορείς και οργανισμούς που επέλεξαν να συμμετέχουν και να στηρίξουν την αποστολή και το έργο της We4all. Ανάμεσά τους είναι όπως αναφέραμε η φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και η Eurobank, η L'Oréal Hellas, το The Hellenic Initiative, η Starbucks, η The Walt Disney Company Greece, η LEROY MERLIN, η LIDL, η HP, η FIX HELLAS, η ΙΟΝ και πολλές, πολλές ακόμα εταιρείες και οργανισμοί όπως η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η ethelon, η AIESEC Alumni Ελλάδος και δήμοι όπως ο δήμος Παιανίας, Αθηναίων, Αγιάς, Νέας Σμύρνης, Αχαρνών, Ραφήνας-Πικερμίου, Αγίας Παρασκευής και Κορυδαλλού.
Μάλιστα, για έργο της σε συνεργασία με όλους αυτούς τους οργανισμούς και τις εταιρείες, η We4all βραβεύθηκε το 2022 από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην Κατηγορία Δράσεις ESG ενώ κατέχει το Candid - Platinum Seal of Transparency 2024.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση της We4All από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Τι προσφέρει η We4All για να ενισχύσει την εταιρική κοινωνική ευθύνη των εταιρειών στην Ελλάδα;
Μπαίνοντας στη "Περιβαλλοντική Εταιρική Συμμαχία” της We4all, οι επιχειρήσεις δεν περιορίζονται απλώς στη διάθεση ενός προϋπολογισμού για την κοινωνική ευθύνη. Έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που ενισχύουν όχι μόνο την εταιρική τους εικόνα αλλά και την εσωτερική τους κουλτούρα. Μέσω των πρωτοβουλιών αυτών, οι εταιρείες μπορούν να διαμορφώσουν μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με τους υπαλλήλους και την κοινότητα, και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αειφορία και σε ένα πιο υγιές και ακμάζον περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Στιγμές από τις δράσεις της ομάδας της Eurobank. Για να συνεργαστείτε με τη We4All για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, συμπληρώστε τη φόρμα εδώ
1/ Δράσεις που κάνουν καλό στον πλανήτη & στο engagement των μελών μιας εταιρείας
Η We4All οργανώνει και συντονίζει ενέργειες όπως δενδροφυτεύσεις, φροντίδα και πότισμα δέντρων, καθαρισμούς, σποροσυλλογή, workshops και δράσεις συμπερίληψης, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι υπάλληλοι των εταιρειών και να γίνονται και οι ίδιοι μέρος της αλλαγής. Αυτές οι δράσεις όχι μόνο συμβάλλουν στην αποκατάσταση του "πληγωμένου” περιβάλλοντος, αλλά και ενισχύουν το αίσθημα της ομαδικότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας μεταξύ των εργαζομένων. Ενδυναμώνοντας το προσωπικό και προάγοντας το αίσθημα περηφάνιας για την εταιρεία τους, οι δράσεις αυτές βελτιώνουν το εργασιακό κλίμα και την αφοσίωση των εργαζομένων.

Μια περιβαλλοντική δράση κάνει καλό στο περιβάλλον, στην εταιρεία, αλλά και στους ανθρώπους της. Για να μπείτε στην Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4All, πατήστε εδώ
2/ ESG & Επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
Η We4All αποτελεί τον αξιόπιστο συνεργάτη εκατοντάδων εταιρειών που επιδιώκουν την ανάπτυξη του εταιρικού ESG και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Στην ομάδα της We4All εργάζονται τέσσερις ESG Specialists, οι οποίοι βοηθούν τις εταιρείες με τη στρατηγική ESG και το απαραίτητο reporting. Η We4All προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την περιβαλλοντική διαχείριση, την κοινωνική ευθύνη και την εταιρική διακυβέρνηση, αναλαμβάνοντας όχι μόνο τη συμβουλευτική αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων που αγγίζουν και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, την προώθηση της υγείας και της εκπαίδευσης, την επίτευξη της ισότητας, την καθαρή ενέργεια, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων. Η ολιστική προσέγγιση της We4All είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις μεγάλες εταιρείες που αναζητούν τον κατάλληλο τρόπο για να ενσωματώσουν το ESG στις δραστηριότητές τους.

Για να συνεργαστείτε με τη We4All για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, συμπληρώστε τη φόρμα εδώ
Η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν είναι μόνο ένα καθήκον, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Σε μια εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ανάγκη και όχι πολυτέλεια, οι εταιρείες έχουν τη δύναμη να συμβάλουν ουσιαστικά στην αειφορία και την κοινωνική ευημερία. Συνεργαζόμενες με τη We4All, οι επιχειρήσεις γίνονται μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας που στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο υγιούς και βιώσιμου πλανήτη.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της We4All εδώ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr