Ιταλία: Aυξάνουν το χρέος για να σώσουν τις τράπεζες

Η Κάτω Βουλή και η Άνω του Ιταλικού Κοινοβουλίου ενέκριναν το αίτημα της κυβέρνησης για αύξηση του χρέους κατά 20 δισ. ευρώ, για την διάσωση των ιταλικών τραπεζών

italia-auksanoun-to-xreos-gia-na-swsoun-tis-trapezes
SHARE THIS
0
SHARES

Η Κάτω Βουλή και η Άνω του Ιταλικού Κοινοβουλίου ενέκριναν το αίτημα της κυβέρνησης για αύξηση του χρέους κατά 20 δισ. ευρώ, για την διάσωση των ιταλικών τραπεζών.  Το υπουργείο Οικονομίας της χώρας εκτιμάται ότι θα πρέπει να παρέμβει, ακόμα και αυτή την εβδομάδα, για να διασώσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, τη Monte dei Paschi di Siena. Για να το πράξει αυτό, χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου, προκειμένου να αναλάβει νέο χρέος για να καλύψει τη διάσωση. 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως τα 20 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση και άλλων τραπεζών και για να εγγυηθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. 

Η προβληματική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena αναμένει ότι θα εξαντλήσει ρευστότητα 11 δισεκ. ευρώ περίπου πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας σήμερα.

Η Monte dei Paschi είπε ότι αναμένει τώρα η καθαρή ρευστότητά της, που τώρα βρίσκεται στα 10,6 δισεκ. ευρώ, να καταστεί αρνητική ύστερα από τέσσερις μήνες. Την Κυριακή, η τράπεζα προέβλεψε ότι η τρέχουσα καθαρή ρευστότητά της θα γινόταν αρνητική ύστερα από 11 μήνες υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook