Κοντά στο ιστορικό χαμηλό του Ιουλίου το 10ετές ομόλογο

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς

konta-sto-istoriko-xamilo-tou-iouliou-to-10etes-omologo
SHARE THIS
0
SHARES

Προς το ιστορικό χαμηλό του περασμένου Ιουλίου "βαδίζει" το δεκαετές ομόλογο. Η απόδοση του σήμερα στη δευτερογενή αγορά υποχώρησε εκ νέου στο 3,93% με 3,92%. Την χαμηλότερη απόδοση είχε επιτύχει το συγκεκριμένο ομόλογο στις 30 Ιουλίου 2018, όταν είχε υποχωρήσει στο 3,85%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρω. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,92% από 4,03% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,18%, να υποχωρήσει στο 3,74% από 3,83%.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1413 δολ. από τα 1,1433 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed που θα ακολουθήσει της συσκέψεως που ολοκληρώνεται σήμερα. Αρνητικά συνεχίζουν να επηρεάζουν το δολάριο η αβεβαιότητα για την επίτευξη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς και ανακοινώσεις πρόδρομων δεικτών που καταδεικνύουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook