Follow us

Κύκλωμα μαστροπείας: Αυτή είναι η Λορέλα που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια για 100 ευρώ - Οι συνεργοί και οι "πελάτες"

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των μελών του κυκλώματος μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια - Ο ρόλος της Λορέλας ή "Λορένας" και του "φωτογράφου"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε στον Κολωνό και το Περιστέρι με θύματα ανήλικα κορίτσια το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Πρόκειται για πέντε άτομα που συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2024.

Πρόκειται για τους:

-ΚΑΠΑΪ Λορέλα του Σοκόλ και της Κριστίνα, γεν. 12-12-1993 στην Αλβανία,

Κύκλωμα μαστροπείας: Αυτή είναι η Λορέλα που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια για 100 ευρώ - Οι συνεργοί και οι "πελάτες"

1

Σε βάρος της ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

-ΝΕΣΤΟΡΑ Στέφανο του Φωτίου και της Θωμαής, γεν. 24-9-1990 στο Μαρούσι,

2

1

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση και για πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, τελεσθείσα μέσω πληροφοριακών συστημάτων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα.

-ΔΟΡΓΙΑΚΗ Πέτρο του Γεωργίου και της Ελένης, γεν. 6-4-1969 στη Νίκαια,

2

1

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

-ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Ασπασίας, γεν. 29-5-1960 στη Αθήνα,

2

1

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

-ΠΑΠΠΑ Σταύρο του Βασιλείου και της Δημητρούλας, γεν. 11-11-1969 στη Γερμανία.

1

1

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία ανηλίκου τελεσθείσα κατά συρροή, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο ρόλος της μαστροπού "Λορένας" και της εκδιδόμενης "Έλενας" - Ο επιχειρηματίας από την Εκάλη και ο "πελάτης"

Πρόκειται για το κύκλωμα των μαστροπών, με αρχηγό τη "Λορένα" (όπως ονομαζόταν το προφίλ στο Facebook), το οποίο εξέδιδε και εξωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία.

Η 31χρονη από την Αλβανία, μητέρα ενός παιδιού και εργαζόμενη σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι, υποδείχθηκε ως η γυναίκα που είχε αναλάβει τον ρόλο της "στρατολόγου" των ανήλικων κοριτσιών. Εκμεταλλευόμενη τη φιλία τους και το κοινωνικό της προφίλ, τις "πλεύριζε" και τις έπειθε να κάνουν ερωτικά ραντεβού με πελάτες. Μάλιστα, η ίδια λάμβανε μερίδιο από την "αμοιβή" των "πελατών".

Στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έστελνε SMS στα κορίτσια μετά από κάθε ραντεβού και απαιτούσε να της δώσουν τα λεφτά.

ΛΟΡΕΝΑ

Ο ρόλος της 26χρονης "Έλενας"

Για μαστροπεία μαζί με τη "Λορένα", κατηγορείται επίσης και μια 26χρονη από το κέντρο Αθήνας με το όνομα "Έλενα". Η 26χρονη αναφέρεται στη δικογραφία ως μία εκδιδόμενη, η οποία "ψάρευε" πελάτες για τα μικρά κοριτσάκια. Για αυτήν προέκυψε ότι διευκόλυνε την ανήλικη στην εύρεση "πελατών" για ερωτική συνεύρεση, στα οποία μετέβαιναν μαζί, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά με τον ρόλο του 34χρονου επιχειρηματία από την Εκάλη, ο οποίος αναφέρεται ως "Στέφανος", προκύπτει ότι ήρθε σε επαφή με τα κορίτσια μέσω της "Λορένα", τις προσκάλεσε στο σπίτι του στην Εκάλη και αφού συνευρέθηκε με τη μία ανήλικη, στη συνέχεια τις φωτογράφισε και ανήρτησε το υλικό σε ροζ site του διαδικτύου, μαζί με τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων τους.

ΛΟΡΕΝΑ

Ο "Στέφανος" από την Εκάλη: Από πελάτης, φωτογράφος και μαστροπός

Μία νεαρή, 18 ετών σήμερα, η οποία κλήθηκε και εξετάστηκε από τους αξιωματικούς του Ανηλίκων, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023 (λίγο πριν ενηλικιωθεί), είχαν μεταβεί μαζί με τη φίλη της στην οικία του κατηγορουμένου, "Στέφανου", με τον οποίο η φίλη της συνευρέθηκε ερωτικά, έναντι αμοιβής, ενώ η ίδια, ούσα ανήλικη τότε, είχε γδυθεί και ήταν παρούσα στην τέλεση των πράξεων. Πρόσθεσε επίσης, ότι τα ραντεβού από την σελίδα "bourdela.com", διαχειριζόταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε ανεβάσει και τις φωτογραφίες τους στη εν λόγω σελίδα, τα οποία διήρκησαν περίπου για δύο – τρεις εβδομάδες από τη ανάρτηση των φωτογραφιών, πραγματοποιώντας, από κοινού με την φίλη της, 5 ραντεβού την ημέρα, διάρκειας μίας ώρας, στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, λαμβάνοντας ως αμοιβή, 80 ευρώ η ίδια και 120 η φίλη της".

Από την εν λόγω ανάρτηση στην ιστοσελίδα, η μια ανήλικη πραγματοποίησε τουλάχιστον 10 ερωτικά ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία, με πελάτες – δράστες, τους οποίους δεν κατονόμασε. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, τα ραντεβού των μαθητριών με τους πελάτες έχουν καταγραφεί και από τις κάμερες των ξενοδοχείων.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών, εξετάστηκε και ξενοδόχος ενός εκ των καταλυμάτων όπου πραγματοποιούνταν τα ραντεβού, ο οποίος επιβεβαίωσε πολλά από τα "ραντεβού".

Οι "πελάτες": Ποιος πλήρωνε για όργια και ποιος με δωρεάν τατουάζ

55ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ενός 64χρονου από το Ψυχικό, ενός 55χρονου από το κέντρο, ενός 48χρονου Αλβανού από το Ίλιον, ενός 32χρονου και ενός 48χρονου από την Αθήνα, που ήταν πελάτες του κυκλώματος. Αυτοί αναφέρονταν με ονόματα "Σταύρος", "Αρίστος", "Κώστας" και "Σταμάτης" και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα ως τα άτομα που προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις με μια από τις ανήλικες έναντι αμοιβής.

Διαβάστε Επίσης

Ο 64χρονος πελάτης από το Ψυχικό είχε φτάσει σε σημείο να δίνει ακόμα και 200 ευρώ σε κάθε συνάντηση με το ανήλικο θύμα του. Μάλιστα όπως αναφέρεται, με μία συγκεκριμένη μαθήτρια, είχε συναντηθεί περισσότερες από 20 φορές δίνοντας 200 ευρώ σε κάθε ραντεβού.

Η μαρτυρία της κοπέλας από την Αλβανία, που σήμερα όπως είπε παραπάνω η μάρτυρας είναι ενήλικη, αναφέρει ότι υπήρχε και ένας πελάτης ο οποίος αντί για χρήματα πλήρωνε τις ερωτικές συνευρέσεις με τατουάζ που έκανε στο σώμα της ανήλικης μετά από κάθε συνάντηση.

Ειδική αναφορά γίνεται και στον 55χρονο πελάτη από τον Κορυδαλλό, ο οποίος συναντιόταν αρκετές φορές με τις ανήλικες μαθήτριες και μάλιστα πλήρωνε αδρά για ομαδικά όργια κάθε φορά. Τόπος συνάντησης το σπίτι του, αλλά και ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.

Καταγγελία από τη μητέρα της ανήλικης από την Πολωνία

Την υπόθεση που συγκλονίζει, φέρεται να ξεσκέπασε μια 46χρονη από την Πολωνία, μητέρα 15χρονης μαθήτριας, η οποία διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί της, άρχισε να παρακολουθεί στενά την κατάσταση μέχρι που η ίδια η κόρ της της αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας. Η καταγγελία έγινε στα τέλη Αυγούστου του 2023.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από έρευνα στο αρχείο της Υπηρεσίας, προέκυψε ότι, η κατηγορούμενη, "Έλενα", τυγχάνει σεσημασμένη για παράβαση του νόμου "περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις", "Εξύβριση" σε συνδυασμό με τον νόμο "Περί Ενδοοικογενειακής Βίας". Ο 55χρονος από τον Κορυδαλλό τυγχάνει σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί "Ρύθμισης Θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις", "Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων", του "Αγορανομικού Κώδικα", ο Αλβανός κατηγορούμενος, σεσημασμένος για παράβαση του "Κ.Ο.Κ.", ένας άλλος πελάτης από το κέντρο της Αθήνας τυγχάνει σεσημασμένος για "Αρπαγή και Εκβίαση", ενώ ο 64χρονος από το Ψυχικό τυγχάνει σεσημασμένος για "Πλαστογραφία με χρήση, κατ’ εξακολούθηση και Πλαστογραφία πιστοποιητικών", "Διευκόλυνση Προσβολών Ανηλικότητας, Μαστροπεία" "Απάτη", "Περί Επιταγών" και "Φοροδιαφυγή".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 05 Ιουλ 2025 | 10:51

Συναγερμός για τις εξαφανίσεις ανήλικων κοριτσιών: "Μοτίβο οι φυγές – Το διαδίκτυο εργαλείο παγίδευσης"

α οργανωμένο μοτίβο πίσω από τις φυγές ανήλικων κοριτσιών έκανε λόγο ο Κώστας Γιαννόπουλος, από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ 25 Μαϊ 2025 | 10:04

Θεσσαλονίκη: Aνήλικα κορίτσια μάλωσαν και πιάστηκαν στα χέρια μπροστά στα μάτια των περαστικών [Βίντεο]

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά σε περαστικούς, προκαλώντας αναστάτωση

ΣΤΟ MEGA 02 Μαϊ 2025 | 20:55

Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο - Πώς ο μαυροφορεμένος "δράκος" παρενοχλεί ανήλικα κορίτσια - "Θες παρέα; Έλα να γνωριστούμε"

Ο μαυροφορεμένος άνδρας περπατά μέρα μεσημέρι σε κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου - Πλησιάζει μία ανήλικη κοπέλα και αρχίζει να την παρενοχλεί - Τι λένε τα θύματά του

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Μαρ 2025 | 07:51

Κύκλωμα μαστροπείας σε Αττική και Κόρινθο - Iδιοκτήτης μεγάλου κρεοπωλείου στα νότια προάστια ο 51χρονος αρχηγός

Κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αθήνα και Κορινθία και εκμεταλλευόταν τουλάχιστον 13 γυναίκες εξάρθρωσε η αστυνομία.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 15 Μαρ 2025 | 09:27

Κύκλωμα μαστροπείας: Υπόσχονταν νόμιμη εργασία σε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική και τις "φυλάκιζαν" μέχρι να πληρώσουν το χρέος

Σε έξι οίκους ανοχής σε Αττική και Κόρινθο "προωθούσαν" τις γυναίκες που έφερναν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 14 Μαρ 2025 | 17:24

Στα χέρια της αστυνομίας κύκλωμα μαστροπείας γυναικών που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο - Έξι συλλήψεις

Το κύκλωμα στρατολογούσε αλλοδαπές γυναίκες που ήταν σε ευάλωτη θέση - Τους υπόσχονταν νόμιμη δουλειά και μετά τις εξωθούσαν στην πορνεία.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΟΚ 03 Μαρ 2025 | 09:19

"Θα μας ξετινάξει": Οι φόβοι για αποφυλάκιση της "Μαρίνας" που κινούσε τα νήματα του κυκλώματος μαστροπείας από τον Κορυδαλλό

Η "Μαρίνα" αφανής διαχειρίστρια σε 17 οίκους ανοχής. Εκεί, το κύκλωμα τοποθετούσε με εκβιασμούς γυναίκες που παγίδευε από Λατινική Αμερική και Ανατ. Ευρώπη.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΕΡΕΥΝΑ 17 Φεβ 2025 | 11:01

Μια 73χρονη η αρχηγός του κυκλώματος μαστροπείας που εξαρθρώθηκε: Εκλειναν τις γυναίκες σε διαμερίσματα, τους έδιναν ναρκωτικά [εικόνες]

Συνολικά 26 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας το οποίο εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

29 Ιαν 2026 | 11:52

Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς ΙΝΚΑ.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 10:02

Γιατί εκτοξεύτηκε η αξία της χρυσής λίρας: Τριπλασιάστηκε σε 5 χρόνια, είναι ίση με έναν καθαρό μέσο μισθό

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ στην διεθνή τιμή του χρυσού - Προς 1167 ευρώ η μία πωλείται η χρυσή λίρα - Γιατί συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 09:43

Ποια μέτρα προωθούνται για τη στεγαστική κρίση: Τα νέα πρόγράμματα "Κατασκευάζω-Νοικιάζω" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω"

Νέα και ενισχυμένα στεγαστικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση είναι στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, για τη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 07:57

Ποια ταμεία δίνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις, η πρώτη 10άδα - Η λίστα μετά τις αυξήσεις

Για 10 ταμεία η μέση σύνταξη γήρατος είναι πάνω από τα 1.400 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 18:12

"Ανακαινίζω": Ερχεται νέο πρόγραμμα, ποια ακίνητα θα αφορά - Από τον Μάιο οι αιτήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι θα αφορά όχι μόνο σπίτια που είναι κλειστά αλλά και οικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση.

28 Ιαν 2026 | 16:30

Amazon: Προχωρά στην περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - Επικεντρώνει στην τεχνητή νοημοσύνη

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της Amazon Άντι Τζάσι είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μειώσει το κόστος

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 203 ΕΥΡΩ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον επτά χιλιάδες δικαιούχους - Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο μέσο ενοίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΛΥΣΕΙΣ ΤΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 15 Ιαν 2026 | 12:23

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Ύστερα από 20 χρόνια ζωής, θα αποδείξουμε πως η ελληνική τεχνολογία είναι εξαγώγιμη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Τι σηματοδοτεί το rebranding της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο - Από τον παραγωγό στο ράφι

Το χρονικό μιας ανατίμησης που "έκαψε" τα νοικοκυριά - Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβό το ελαιόλαδο.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Ιαν 2026 | 06:48

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025

Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκε το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Νέα 6ήμερη άδεια με αποδοχές για εργαζόμενους γονείς - Ποιους αφορά

Η διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση

ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:10

Ποιοι διάδρομοι super market έγιναν... απροσπέλαστοι: Αύξηση 27% στο μοσχάρι, 20% σε καφέδες και σοκολάτες

Αυτό που "χτυπάει" στην ψυχολογία και στην τσέπη του καταναλωτή είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα διατροφής και ευρείας κατανάλωσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 14 Ιαν 2026 | 11:52

Γιατί τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα αγκομαχούν, ενώ το λιανεμπόριο ανθίζει (και) λόγω τουρισμού

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2025 για το λιανεμπόριο τροφίμων. Πώς επηρεάζει το Airbnb τις αγοραστικές συνήθειες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 14 Ιαν 2026 | 07:35

Τέλος το ΣΔΟΕ: Από Μάρτιο έρχεται η ΔΕΟΣ για να καταπατήσει το οικονομικό έγκλημα - Ολες οι αρμοδιότητες

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου μπαίνει από τις 16 Μαρτίου η νέα ελεγκτική διεύθυνση ΔΕΟΣ, η οποία αντικαθιστά το ΣΔΟΕ.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 13 Ιαν 2026 | 20:05

Τρία και όχι τέσσερα είναι τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση drones ανοικτά του Νοβοροσίσκ

Κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις είναι τα σοβαρά κενά πληροφόρησης

ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 13 Ιαν 2026 | 19:23

Μεγάλη ζήτηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου - Προσφορές μεγαλύτερες των 51 δισ. ευρώ

Με την έκδοση αυτή του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 4 δισ. ευρώ

ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ 13 Ιαν 2026 | 11:31

Ποια είναι η βολιώτικη εταιρεία που αγόρασε η Metlen του Μυτιληναίου - Εφερε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει εισέλθει δυναμικά και στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, καθώς έφερε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα για τις δημόσιες συγκοινωνίες

HELLENIQ ENERGY 13 Ιαν 2026 | 08:28

"Κάθετος διάδρομος" και στο πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

Σε λειτουργία τέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης- Σκοπίων, ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy.

13 Ιαν 2026 | 07:46

Στις αγορές σήμερα το Δημόσιο με 10ετές ομόλογο -Tι ποσό αναμένεται να αντλήσει

Πρεμιέρα για το δανεισμό του από τις αγορές το 2026 κάνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την κοινοπρακτική έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 13 Ιαν 2026 | 07:10

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις: Τρέχουν οι προθεσμίες για το "φορολογικό διαζύγιο" - Οι παγίδες και τα SOS

Τη δυνατότητα να διαχωρίσουν τη φορολογική τους σχέση οι σύζυγοι, δίνει και φέτος η εφορία.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 12 Ιαν 2026 | 17:41

Περισσότεροι οι δικαιούχοι στο Εξοικονομώ 2025: Αυξήθηκαν από τους 17.000 στους 41.000

Αυξήθηκε στα 280 ευρώ ανά τετραγωνικό το κριτήριο του εύλογου κόστους στο Εξοικονομώ 2025, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντο και Ενέργειας Νίκο Τσάφο

ΡΑΛΙ ΤΙΜΩΝ 12 Ιαν 2026 | 11:03

Οι δύο λόγοι που εκτοξεύτηκαν οι τιμές και στους επαγγελματικούς χώρους στην Αττική - Αύξηση ως 60% σε 6 χρόνια

Οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης επαγγελματικών ακινήτων κατέγραψαν άλματα που ξεπερνούν το 60% μέσα σε έξι χρόνια.

ΑΛΛΑΓΕΣ 12 Ιαν 2026 | 10:53

Τι αλλάζει στις πληρωμές με IRIS από την Πέμπτη 15 Ιανουάριου

Οι αλλαγές που έρχονται από την Πέμπτη, μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 12 Ιαν 2026 | 09:33

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 63.123.366,76 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμού 66.607 δικαιούχων.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 12 Ιαν 2026 | 09:02

Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική: Ποιο είναι το τελευταίο λουκέτο και τι αλλάζει στην αλυσίδα

Στο απόγειο της δόξας της, γύρω στο 2005, η αμερικανική αλυσίδα διέθετε πάνω από 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν αναπτυχθεί μέσω franchise.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 08:29

Πώς θα υπολογιστούν οι νέες συντάξεις - Τα ποσά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές [πίνακες]

Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα έχουν επιπλέον σύνταξη ως 116 ευρώ.