Μπλόκο της Κομισιόν στο deal Αlstrom-Siemens

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε την εξαγορά της γαλλικής εταιρίας Alstom από τη γερμανική Siemens, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

mploko-tis-komision-sto-deal-alstrom-siemens
SHARE THIS
0
SHARES

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε την εξαγορά της γαλλικής εταιρίας Alstom από τη γερμανική Siemens, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει τον ανταγωνισμό στον κλάδο των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας και της σήμανσης, παρά τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν κατά μιας τέτοιας απόφασης τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι.

Στην ανακοίνωσή της, η Κομισιόν τονίζει ότι οι λύσεις που προτάθηκαν από τις επιχειρήσεις, ώστε να διασκεδαστούν οι ανησυχίες, και οι οποίες αφορούσαν τη μεταφορά ή εκχώρηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων σε αυτούς τους τομείς δραστηριοτήτων, δεν ήταν επαρκείς.

«Χωρίς σαφείς δεσμεύσεις, αυτή η συγχώνευση θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές για τα συστήματα σηματοδότησης που θα κρατούν τους επιβάτες και τις επόμενες γενιές τρένων υψηλής ταχύτητας ασφαλείς. Η Επιτροπή απαγόρευσε τη συγχώνευση, διότι οι εταιρίες δεν ήθελαν να ανταποκριθούν στις σοβαρές μας ανησυχίες», δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

φωτο reuters

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook