Follow us

Το μεγάλο δίλημμα για τους οφειλέτες: 72 δόσεις ή εξωδικαστικός - Τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης

Μπορεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου που περιέχει τη ρύθμιση των 72 δόσεων για οφειλές στην εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία να καθυστερεί, όμως το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΗς ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μπορεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου που περιέχει τη ρύθμιση των 72 δόσεων για οφειλές στην εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία να καθυστερεί όμως το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει από το καλοκαίρι οι πολίτες να μπορούν να ξεκαθαρίσουν χρέη και οφειλές ώστε είτε να μπορούν να βγάλουν τη σύνταξή τους, είτε να αποδεσμεύσουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στην πραγματικότητα, θα προκύψει ένα μεγάλο δίλημμα: 72 δόσεις ή εξωδικαστικός ο οποίος θα έχει πλέον μεγαλύτερο περίμετρο καθώς θα καλύπτει και όσους έχουν χρέη άνω των 5000 ευρώ; Υπάρχει φυσικά και η τρίτη επιλογή του να μην κάνει κανείς τίποτα.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι θα ασκηθούν πιέσεις στους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν το "παράθυρο" για ρύθμιση που ανοίγει καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των αναγκαστικών μέτρων.

Η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους αποτελεί κομβικό σημείο για την επιστροφή των πολιτών στην οικονομική κανονικότητα. Για να ληφθεί η σωστή απόφαση, είναι απαραίτητο να ζυγιστούν με ακρίβεια τα θετικά στοιχεία και οι παγίδες της κάθε επιλογής.

Διαβάστε Επίσης

Α) Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός αποτελεί μια ολιστική πλατφόρμα που στοχεύει σε μια συνολική και βιώσιμη λύση, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο της οικονομικής κατάστασης του οφειλέτη.

Πλεονεκτήματα:

-Μεγαλύτερος αριθμός δόσεων: Προσφέρει έως και 240 δόσεις, γεγονός που σημαίνει σημαντικά μικρότερη μηνιαία επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του οφειλέτη.

-Πιθανό "κούρεμα” χρέους: Ανάλογα με το ύψος της περιουσίας και των εισοδημάτων, ο αλγόριθμος μπορεί να κουρέψει προσαυξήσεις, τόκους, αλλά ακόμα και μέρος της βασικής οφειλής.

-Συνολική ρύθμιση: Περιλαμβάνει όλες τις οφειλές μαζί (Δημόσιο, τράπεζες, servicers), αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στην ολότητά του.

-Προσαρμογή στη δυνατότητα πληρωμής: Η λύση βασίζεται στα πραγματικά εισοδήματα και την περιουσία του αιτούντος, καθώς ο αλγόριθμος προσαρμόζει τις δόσεις (έως 240) στα μέτρα του.

-Μείωση ορίου υπαγόμενων οφειλών: Πλέον δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής για οφειλές από 5.000 ευρώ (αντί για 10.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα), διευρύνοντας σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων.

-Χαμηλό επιτόκιο: Προσφέρει σταθερό επιτόκιο 3%, το οποίο είναι εξαιρετικά προνομιακό σε σχέση με άλλες ρυθμίσεις.

"Ψιλά γράμματα" και Μειονεκτήματα:

-Αβεβαιότητα μέχρι το τέλος: Η λύση προκύπτει αποκλειστικά από τον αλγόριθμο, επομένως ο ακριβής αριθμός των δόσεων γνωστοποιείται μόνο όταν η πρόταση εξαχθεί και εμφανιστεί στην οθόνη. Παρόλα αυτά, επειδή η λειτουργία του περιγράφεται σε υπουργικές αποφάσεις, μπορεί να γίνει μια εκ των προτέρων εκτίμηση.

-Χρονοβόρα διαδικασία: Απαιτείται χρόνος για τη συγκέντρωση των στοιχείων και τη δημιουργία της αίτησης, η οποία στη συνέχεια αξιολογείται από το δημόσιο εντός 2 μηνών.

-Υποχρεωτική ένταξη όλων των χρεών: Η συνολική ρύθμιση μπορεί να γίνει μειονέκτημα εάν ο αιτών έχει ήδη ρυθμίσει διμερώς ορισμένες οφειλές του προς τράπεζες και επιθυμεί να τις διατηρήσει ως έχουν. Στον εξωδικαστικό μπαίνουν αναγκαστικά όλες οι οφειλές και μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να διατηρηθεί μια υφιστάμενη ρύθμιση.

Β) Ρύθμιση 72 Δόσεων

Η ρύθμιση των 72 δόσεων αποτελεί ένα πιο "παραδοσιακό" και άμεσο εργαλείο, προσανατολισμένο σε όσους θέλουν να ξεκαθαρίσουν γρήγορα τις εκκρεμότητες τους με το κράτος.

Πλεονεκτήματα:

-Απλή και γρήγορη διαδικασία: Η αίτηση και η έγκριση γίνονται άμεσα μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ ή του ΚΕΑΟ.

-Άμεση ένταξη: Δεν απαιτείται καμία έγκριση ή διαπραγμάτευση με πιστωτές, ούτε αναμονή μηνών.

-Σταθερό και προβλέψιμο σχήμα: Ο αριθμός των δόσεων και το ποσό είναι γνωστά εκ των προτέρων, χωρίς εκπλήξεις.

"Ψιλά γράμματα" και Μειονεκτήματα:

-Μεγαλύτερη μηνιαία δόση: Δίνει σαφώς λιγότερες δόσεις σε σχέση με τον εξωδικαστικό (έως 72), κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη μηνιαία οικονομική επιβάρυνση.

-Όχι "κούρεμα": Δεν προβλέπεται καμία απολύτως διαγραφή προσαυξήσεων ή της βασικής οφειλής.

-Υψηλότερο επιτόκιο: Το επιτόκιο ανέρχεται στο 5,84%, το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από το 3% του εξωδικαστικού.

-Δεν καλύπτει όλους τους πιστωτές: Αφορά μόνο χρέη προς το Δημόσιο (Εφορία/Ταμεία). Αν ο οφειλέτης έχει ληξιπρόθεσμα χρέη σε τράπεζες ή servicers, θα πρέπει να τα διαπραγματευτεί διμερώς. Έτσι, η ικανότητα αποπληρωμής του δεν αξιολογείται ενιαία. Αν κληθεί να πληρώνει ταυτόχρονα τις 72 δόσεις στο Δημόσιο και τις δόσεις των διμερών συμφωνιών, το συνολικό ποσό μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις οικονομικές του δυνατότητες.

-Μερική προστασία: Δεν προστατεύει πλήρως από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς) εάν υπάρχουν παράλληλες οφειλές σε χρηματοδοτικούς φορείς που δεν έχουν ρυθμιστεί.

-Αυστηροί χρονικοί περιορισμοί: Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες αυστηρά έως τις 31/12/2023. Παράλληλα, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλλει κανονικά τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά το 2023 ή να τις έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη συνολική οικονομική πίεση.

Διαβάστε Επίσης

Γ) Κριτήρια Επιλογής: Πού κλίνει η πλάστιγγα;

Η επιλογή της κατάλληλης λύσης εξαρτάται από το προφίλ των χρεών και την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου:

Επιλέξτε τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό αν:

-Έχετε μεγαλύτερα χρέη και κυρίως οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά το 2023.

-Οι 72 δόσεις προκύπτουν υπερβολικά υψηλές για το μηνιαίο εισόδημά σας.

-Έχετε παράλληλα χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες/Servicers και επιδιώκετε μια ενιαία λύση.

-Στοχεύετε σε "κούρεμα" της οφειλής σας.

Επιλέξτε τις 72 δόσεις αν:

-Τα χρέη σας είναι συσσωρευμένα κυρίως μέχρι τις 31/12/2023.

-Έχετε την οικονομική άνεση να υποστηρίξετε μια μεγαλύτερη μηνιαία δόση.

-Επιθυμείτε μια άμεση, γρήγορη και ξεκάθαρη λύση, χωρίς γραφειοκρατία και αναμονή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 27 Ιουλ 2026 | 08:55

Ανοίγει σήμερα ο νέος εξωδικαστικός: Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες -Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν χρέη από 5.000 ευρώ

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 26 Ιουλ 2026 | 09:03

Ανοίγει τη Δευτέρα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός, "ανάσα" για 1 εκατ. οφειλέτες -Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκτιμάται ότι με την βελτίωση αυτή δυνητικά 1 εκατομμύριο επιπλέον οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με τους ευνοϊκούς όρους του νέου εξωδικαστικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ 24 Ιουλ 2026 | 06:47

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία – Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη διαδικασία, καλούνται να υποβάλουν τη δήλωσή τους εντός της ημέρας, καθώς η προθεσμία λήγει οριστικά.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ 21 Ιουλ 2026 | 08:06

"Ανάσα" για τους φορολογούμενους από την ΑΑΔΕ: Νέα ρύθμιση 72 δόσεων για οφειλές – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις αποκτούν οι φορολογούμενοι.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ 21 Ιουλ 2026 | 07:45

Στα 3,7 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τι αφορούν

Την ανηφόρα συνεχίζουν να τραβούν οι απλήρωτες υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις, τους προμηθευτές και φορολογουμένους.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 20 Ιουλ 2026 | 10:00

Το 5μηνο των ρυθμίσεων: Μετά τις 72 δόσεις έρχεται και ο "νέος εξωδικαστικός" - Ποιους οφειλέτες αφορά

Στις 26 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να ενεργοποιηθεί ο "διευρυμένος" εξωδικαστικός μηχανισμός.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ 20 Ιουλ 2026 | 09:24

ΑΑΔΕ: "Ανάσα" με 72 δόσεις για χρέη στην εφορία - Τα 14 SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Tην δυνατότητα να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές σε έως 72 μηνιαίες δόσεις μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ έχουν πλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιουλ 2026 | 08:30

Εξωδικαστικός και για χρέη από 5.000 ευρώ - Πώς θα λειτουργήσει και πώς ωφελούνται 1 εκατ. οφειλέτες

Μια από τις πιο σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις στον τομέα του ιδιωτικού χρέους τίθεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 17 Ιουλ 2026 | 07:53

Ανακριβείς δηλώσεις: Οι παγίδες και οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ -Πότε επιβάλλονται πρόστιμα έως και 50%

Aντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα είναι όσοι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει ανακριβή φορολογική δήλωση και δεν προχωρήσουν στη διόρθωσή της με τροποποιητική δήλωση.

ΑΠΟΦΑΣΗ 16 Ιουλ 2026 | 12:50

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών -Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες, οι προϋπόθεσεις

Την δυνατότητα άμεσης άρσης κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών ενεργοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΥΠΟΙΚ 13 Ιουλ 2026 | 11:30

Ρυθμίσεις χρεών: Ανοίγουν οι 72 δόσεις, εξωδικαστικός και προστασία A' κατοικίας – Οι τρεις ημερομηνίες κλειδιά

Σε τροχιά εφαρμογής μπαίνουν τα νέα εργαλεία ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους χρηματοδοτικούς φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 12 Ιουλ 2026 | 10:06

Ρύθμιση 72 δόσεων για χρέη στο Δημόσιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις - Ποιοι κερδίζουν, πώς μειώνεται η μηνιαία δόση στο μισό

Το βασικό χαρακτηριστικό της νέας ρύθμισης είναι ότι δεν καλύπτει όλα τα χρέη με τον ίδιο τρόπο - Ποια μπορούν να ενταχθούν στις 72 δόσεις και ποια όχι

ΟΜΗΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΟΣ 10 Ιουλ 2026 | 16:23

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η ρύθμιση για τις 72 δόσεις: Εντός του Ιουλίου ενεργοποιούνται δύο βελτιώσεις

Αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί πριν από τον Δεκέμβριο του 2023, δηλαδή ουσιαστικά το 90% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΑΑΔΕ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Ιουλ 2026 | 09:38

"Αυγατίζει" κατά 1 δις. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - Ποιοι θα ωφεληθούν

Δημιουργείται το έδαφος για να "αυγατίσει" το πακέτο της ΔΕΘ - Η αναθεωρημένη πρόβλεψη της κυβέρνησης κάνει λόγο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,2% του ΑΕΠ.

ΑΑΔΕ 06 Ιουλ 2026 | 08:42

Ξεμπλοκάρει η μεταβίβαση χιλιάδων κατασχεμένων ακινήτων - Προ των πυλών η ρύθμιση

Τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει τη μεταβίβαση κατασχεμένων ακινήτων αποκτά η ΑΑΔΕ.

ΠΡΙΝ ΤΟ "ΝΗΜΑ" ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 05 Ιουλ 2026 | 09:57

Εφορία: Ρεκόρ υποβολής δηλώσεων εισοδήματος - Προθεσμία 10 ημερών για διορθώσεις χωρίς πρόστιμο

Οι πολίτες δείχνουν να υιοθετούν ευκολότερα τις καινοτομίες και τη λειτουργία του φορολογικού συστήματος

ΕΦΚΑ 03 Ιουλ 2026 | 09:31

Νέα ρύθμιση "ανάσα" για οφειλές στα Ταμεία - Όλα για τις 72 δόσεις με παραδείγματα

Ευκαιρία σε περίπου 1,4 εκατ. οφειλέτες του ΕΦΚΑ να τακτοποιήσουν τα παλιά και ληξιπρόθεσμα ως το 2023 χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνει η ρύθμιση των 72 δόσεων.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 02 Ιουλ 2026 | 07:41

Φορολογούμενοι: Ληξιπρόθεσμα χρέη 3,77 δισ. σε έναν χρόνο προς το Δημόσιο - Ποιοι χρωστούν τα περισσότερα

"Φούσκωσαν" μέσα σε έναν χρόνο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων - Οι οφειλέτες ξεπέρασαν τα 4,2 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ 01 Ιουλ 2026 | 08:26

Φορολογικές δηλώσεις: Aντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της υποβολής - Διορθώσεις χωρίς πρόστιμα έως 15 Ιουλίου

Διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμα έως τις 15 Ιουλίου- Τι δείχνουν οι εκκαθαρισμένες δηλώσεις.

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 28 Ιουν 2026 | 10:55

Πέντε "όπλα" σε 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους - Ποια είναι, οι επιλογές

Από το φθινόπωρο θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη το μεγαλύτερο "οπλοστάσιο" των τελευταίων ετών.

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 26 Ιουν 2026 | 07:34

Φορολογική ενημερότητα: Τι αλλάζει στις περιπτώσεις είσπραξης χρημάτων από το Δημόσιο και τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Η ΑΑΔΕ θέτει σε εφαρμογή νέο πλαίσιο για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Ιουν 2026 | 07:04

Μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών, γονικές παροχές: Πότε οι μεταφορές γίνονται φορολογικές παγίδες

Μεταφορά χρημάτων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό σε ατομικό ή σε άλλο κοινό λογαριασμό μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να χαρακτηριστεί από την Εφορία ως άτυπη δωρεά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιουν 2026 | 07:29

Συνταγματικό "φρένο" σε αναδρομικούς φόρους

Ένα πιο σταθερό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο θα βάζει φρένο στην αναδρομική φορολόγηση, προβλέπει η κυβερνητική πρόταση στα θέματα φορολογίας.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ 19 Ιουν 2026 | 07:10

ΑΑΔΕ: Στην υπηρεσία των φορολογουμένων το πρώτο myPoint -Φυσικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών

Ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης φορολογουμένων, εφαρμόζει από σήμερα η ΑΑΔΕ, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης στον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη Φορολογική Διοίκηση.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 17 Ιουν 2026 | 08:14

Λίφτινγκ εξπρές στα χρέη από Σεπτέμβριο: 72 δόσεις, προστασία α' κατοικίας, άνοιγμα του εξωδικαστικού σε μικροοφειλέτες

Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικό, είναι όμως κοινωνικό, έλεγε χθες ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιουν 2026 | 07:18

Ιδιωτικό χρέος: "Φρένο" με 7 παρεμβάσεις - Στα σκαριά ο φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων

Επτά παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος που εκτείνονται από την έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων μέχρι το ξεμπλοκάρισμα των δεσμευμένων λογαριασμών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Ιουν 2026 | 08:39

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Εως 15 Ιουνίου η προθεσμία για έκπτωση 3% -Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τη δήλωση Ε1 προκειμένου να κατοχυρώσουν έκπτωση 3%.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ 10 Ιουν 2026 | 23:14

Ηράκλειο Κρήτης: 9χρονος μένει χωρίς ακουστικά λόγω οφειλών της πολύτεκνης οικογένειας στην Εφορία

Ενας 9χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης με πρόβλημα ακοής κινδυνεύει να μείνει χωρίς τα απαραίτητα ακουστικά βαρηκοΐας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Ιουν 2026 | 08:41

Ανάσα για 2 εκατ. οφειλέτες τα νέα μέτρα για το ακατάσχετο στους λογαριασμούς - Ποιοι ωφελούνται, έρχονται κι άλλες ελαφρύνσεις

Ανοίγει και άλλο η "βεντάλια" των μέτρων με ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος - Ποιους οφειλέτες αφορούν - Έρχεται αύξηση των δόσεων για όσους χρωστάνε ρεύμα-φυσικό αέριο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Ιουν 2026 | 07:43

Εκτακτη ρύθμιση 72 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο - Ποιοι και πώς εντάσσονται

Η ρύθμιση θα αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί έως 31.12.2023 σε εφορία και ΚΕΑΟ, δηλαδή χρέη που προκλήθηκαν κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Ιουν 2026 | 07:34

Νέα ευκαιρία για τους φορολογούμενους: Παράταση στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με "κούρεμα" προστίμων έως 75% - Ποιους αφορά

Περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να λύσουν εξωδικαστικά τις διαφορές τους με την Εφορία.

ΔΗΜΟΣΙΟ 02 Ιουν 2026 | 07:50

Οι τέσσερις αλλαγές έως τέλος Ιουνίου για οφειλέτες προς το Δημόσιο

Με τις "κόκκινες οφειλές" νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ξεπερνούν τα 240 δισ. ευρώ, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ενεργοποιεί έως τα τέλη Ιουνίου ένα νέο πακέτο παρεμβάσεων.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 01 Ιουν 2026 | 08:59

Νέα ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες με ρύθμιση χρεών - 72 δόσεις και διευρυμένο εξωδικαστικό μηχανισμό

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη προς την εφορία, τον ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία που βεβαιώθηκαν έως τις 31/12/23 και παρέμεναν αρρύθμιστα έως τις 21/4/26

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Μαϊ 2026 | 07:34

Ακίνητα: Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης και για τις περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος - Ο σχεδιασμός τη ΑΑΔΕ

Οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 28 Μαϊ 2026 | 10:23

ΑΑΔΕ: Ανοιξαν οι τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών του 2024 - Εως 31 Δεκεμβρίου η υποβολή

Για διευκόλυνση των υπόχρεων, η ΑΑΔΕ τους απέστειλε ήδη και σχετική ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής myAADEapp, εφόσον την έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους.

ΜΙΛΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ 26 Μαϊ 2026 | 18:10

Μέμος Μπεγνής: Η εξομολόγηση για την επένδυση που τον κατέστρεψε οικονομικά - "Ακόμη δεν έχω ξεμπλέξει"

"Δεν ήξερα να διαχειριστώ κάτι τέτοιο", παραδέχθηκε ο Μέμος Μπεγνής

ΑΑΔΕ 26 Μαϊ 2026 | 07:59

ΔΕΟΣ: Με αξιοποίηση οικονομικών στοιχείων η "βαθμολόγηση" των υποθέσεων προς έλεγχο -Ποιες μπαίνουν στο στόχαστρο

Η νέα ψηφιακή δομή θα δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας κάθε καταγγελίας και πληροφορίας.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024 24 Μαϊ 2026 | 09:02
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΟΣΗ 30 ΕΥΡΩ 21 Μαϊ 2026 | 08:20

Εντός Ιουνίου η ρύθμιση για τις 72 δόσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις - Ποιες οφειλές εξαιρούνται

Η νέα ρύθμιση αφορά χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και δεν είχαν ρυθμιστεί έως την 1η Απριλίου 2024.

"ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" 20 Μαϊ 2026 | 09:34

Εχετε κλήση από την... εφορία - Τηλεφωνικό "πρέσιγνκ" σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις λεγόμενες "φρέσκες" ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή στα χρέη που εμφανίζονται για πρώτη φορά.

ΕΦΟΡΙΑ 19 Μαϊ 2026 | 07:27

Αυτόματα ο καταλογισμός προστίμων για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση της Φορολογικής Διοίκησης, θα καταλογίζονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

ΞΕΝΑ FUNDS 18 Μαϊ 2026 | 19:40

Επίθεση Τσουκαλά στην κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας: "Είστε τροχονόμοι συμφερόντων"

"Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και των Ελληνίδων αλλάζει χέρια με τις ευλογίες σας"

ΑΑΔΕ 18 Μαϊ 2026 | 09:58

Εφορία: Νέο σύστημα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη – Πώς θα αξιολογείται η δυνατότητα πληρωμής των οφειλετών

Η εφορία θα αξιολογεί την οικονομική εικόνα των οφειλετών ώστε να εντοπίζει ποιοι αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν και ποιοι αποφεύγουν συστηματικά την εξόφληση.

ΑΑΔΕ 15 Μαϊ 2026 | 13:59

ΑΑΔΕ: Αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου τον Μάρτιο - Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 888 εκατ. ευρώ

Αύξηση 3,99% σημείωσε τον Μάρτιο εφέτος ο αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Μαϊ 2026 | 08:01

"Φύλλο και φτερό" ο οικονομικός βίος 690 αυτοαπασχολούμενων που αμφισβήτησαν το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα

Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επέλεξαν την οδό της αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος που τους υπολόγισε η Φορολογική Αρχή.

ΑΑΔΕ 14 Μαϊ 2026 | 07:15

Εφορία: Έρχονται "ραβασάκια" σε 12.000 φορολογούμενους για αδήλωτα εισοδήματα

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι που "έπεσαν" στα δίχτυα των διασταυρώσεων, θα κληθούν να πληρώσουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Μαϊ 2026 | 07:48

Οι τελικοί όροι για τη ρύθμιση χρεών στα Ταμεία σε 72 δόσεις - Τι προβλέπει η νομοθετική διάταξη

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Μαϊ 2026 | 08:13

Φορολογικές δηλώσεις: Προθεσμία μίας εβδομάδας για την έκπτωση 4%

Μέχρι τις 15 Μαϊου έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις οι φορολογούμενοι που θέλουν να "κλειδώσουν" την μέγιστη έκπτωση του 4%.

ΕΦΟΡΙΑ 30 Απρ 2026 | 07:33

Χωρίς "φρένο" τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία – Στο μικροσκόπιο η ρύθμιση των 72 δόσεων

Κακός οιωνός για τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων η συνεχιζόμενη αύξηση των ληξιπρόθεσμων, που έφτασαν τα 114,5 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2026 | 10:17

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ με τη μικρότερη μηνιαία δόση - Αναλυτικά παραδείγματα

Από τον Ιούνιο που θα αρχίσουν να "τρέχουν" οι νέες ρυθμίσεις - Σε ποια χρέη αφορά η ρύθμιση των 72 δόσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2026 | 08:53

Ιδιωτικό χρέος: Τρεις ρυθμίσεις "ανάσα" για ληξιπρόθεσμα χρέη, εξωδικαστικό μηχανισμό και ακατάσχετους λογαριασμούς

Το βασικότερο μέτρο αφορά στη ρύθμιση σε 72 δόσεις παλαιών χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2023.

ΑΑΔΕ 21 Απρ 2026 | 07:56

Ο χάρτης της φοροδιαφυγής για το 2025: Τα συνεργεία αυτοκινήτων "πρωταθλητές", ποιοι ακολουθούν - Οι 4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Οι εντατικοί έλεγχοι και τα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ δεν απέδωσαν καρπούς σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς σημειώνει ανοδική πορεία.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ 20 Απρ 2026 | 08:44

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνουν πρόσθετο φόρο - Ποιοι και πόσο θα λάβουν επιστροφή

Η διαδικασία επιστροφής φόρου πραγματοποιείται με ταχύ ρυθμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Απρ 2026 | 07:54

Πώς παραγράφονται χρέη στα Ταμεία - Πότε χάνεται ο χρόνος ασφάλισης

Κούρεμα χρεών με τη διαδικασία της παραγραφής μπορούν να πετύχουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ.

ΑΑΔΕ 18 Απρ 2026 | 09:17

Ένας στους τρεις κερδίζει τη μάχη των φορολογικών προσφυγών στην ΑΑΔΕ

Το 2025 εξετάστηκαν 4.670 περισσότερες υποθέσεις από όσες το 2024, γεγονός που καταδεικνύει πως η ΑΑΔΕ απορρόφησε ένα ασυνήθιστα μεγάλο κύμα προσφυγών

ΑΑΔΕ 14 Απρ 2026 | 07:39

"Ψηφιακή απόχη" στη φοροδιαφυγή με αλγόριθμο - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Χιλιάδες φορολογούμενοι ελέγχονται προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Απρ 2026 | 09:44

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς μπορούν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια - Οι κωδικοί-κλειδί στο Ε1

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επιβαρύνονται με φορολόγηση βάσει τεκμαρτού εισοδήματος έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν το ελάχιστο ποσό εισοδήματος που τους καταλογίζεται

ΕΦΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 09 Απρ 2026 | 07:05

Κύκλωμα στη ΔΟΥ Θεσσαλονίκης: "Έχουμε το γρηγορόσημο πουλάκι μου;" – Οι διάλογοι-φωτιά του εφοριακού

Οι συνομιλίες που είχε ο 64χρονος εφοριακός με λογιστές και ιδιώτες - Πώς έδιναν σήμα για ελέγχους και πληρωμές.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 05 Απρ 2026 | 15:05

To "μπλόκο" σε μεταβιβάσεις ακινήτων και γονικές παροχές για χρέη στον ΕΦΚΑ - Πώς ρυθμίζονται οι οφειλές

Η μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε μια σύνθετη διαδικασία όταν ο ιδιοκτήτης έχει εκκρεμείς ασφαλιστικές οφειλές

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Απρ 2026 | 18:04

ΑΑΔΕ: Ληξιπρόθεσμα χρέη 113,86 δισ. ευρώ στην εφορία το 2025 - Αύξηση σχεδόν 10 δισ. ευρώ σε έναν χρόνο

Αυξάνονται τα ανεπίδεκτα είσπραξης, μειώνεται ο αριθμός των οφειλετών - Αναγκαστικά μέτρα σε 1,66 εκατ. φορολογούμενους

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 27 Μαρ 2026 | 10:31

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων - Ταχύτερη η αποδέσμευση λογαριασμών οφειλετών

Αλλάζει η διαδικασία άρσης κατασχέσεων για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΔΕ 26 Μαρ 2026 | 07:21

Ο "χάρτης" της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων φορολογουμένων - Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες

Η μέση αντικειμενική αξία ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 87.767 ευρώ και ο μέσος ΕΝΦΙΑ σε 254 ευρώ.

22 Μαρ 2026 | 08:41

​Ξεκινά η λειτουργία του ΜΙΔΑ: Τι είναι το νέο Ψηφιακό Μητρώο Ακινήτων της ΑΑΔΕ και τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες καλούνταν ξανά και ξανά να υποβάλλουν παντού δηλώσεις για το ακίνητό τους.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Μαρ 2026 | 07:12

Πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις: Οσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το Ε2

Η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα διαρκέσει έως 15 Ιουλίου -Μέχρι 31 Ιουλίου πρέπει να γίνει η πληρωμή της 1ης δόσεως ή ολόκληρης της οφειλής φόρου.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 12 Μαρ 2026 | 08:20

Εισοδήματα από ακίνητα: Τα κρίσιμα "κλειδιά" του έντυπου Ε2 -Οι νέοι κωδικοί που φέρνουν φοροαπαλλαγές

Τα εισοδήματα από το Ε2 μεταφέρονται αυτόματα στο έντυπο Ε1 για να φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ 06 Μαρ 2026 | 07:23
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Φεβ 2026 | 07:54

Προς κούρεμα προστίμων για εκπρόθεσμες μηδενικές και πιστωτικές δηλώσεις

Το υπ. Οικονομικών φέρεται να επανεξετάζει το υφιστάμενο καθεστώς με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπάρξει διορθωτική παρέμβαση με εξορθολογισμό των προστίμων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Φεβ 2026 | 08:18

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα δουν φέτος λιγότερο φόρο στο εκκαθαριστικό - Οι 4 κατηγορίες

Mειωμένη επιβάρυνση φόρου θα αποτυπωθεί στα φετινά εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Φεβ 2026 | 12:03

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Γιατί θα πληρώσουν περισσότερους φόρους και εισφορές το 2026, αλλά λιγότερα το 2027

Πάνω από ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν είδαν μειώσεις φόρων στο ξεκίνημα του 2026.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Φεβ 2026 | 08:52

"Κούρεμα" ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα - Εως τη Δευτέρα η προθεσμία για υποβολή αίτησης

Οι φορολογούμενοι αναμένεται να δουν μειωμένο τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ για το 2026, σε σχέση με πέρυσι.

ΑΑΔΕ 14 Φεβ 2026 | 08:56

Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις - Τι πρέπει να ελέγξουν οι φορολογούμενοι στα προσυμπληρωμένα στοιχεία

Στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει η σχετική προθεσμία προκειμένου να ξεκινήσει η προσυμπλήρωση των δηλώσεων ενόψει της έναρξης της υποβολής τους από τους φορολογούμενους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 11 Φεβ 2026 | 07:52

Ανείσπρακτα ενοίκια: Οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν άδικους φόρους

Πώς το έντυπο Ε411 γλιτώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από άδικους φόρους – Αναλυτικά η διαδικασία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Φεβ 2026 | 07:49

Πώς οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα αποφύγουν τη φορολόγηση με το τεκμαρτό σύστημα

Αν δεν χαρακτηριστούν μισθωτοί, τα μπλοκάκια θα πέσουν στην παγίδα του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Φεβ 2026 | 06:18

Εφορία: Πώς θα εντοπιστούν τα αδήλωτα ενοίκια

Mπλόκο στα κρυφά ενοίκια και στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 35–12 05 Φεβ 2026 | 13:08

Άρειος Πάγος: Δικαίωση για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη - Οι τόκοι θα υπολογίζονται επί της μηνιαίας οφειλής

Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ο ανατοκισμός στα ρυθμισμένα "κόκκινα" δάνεια πρέπει να υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 13 Ιαν 2026 | 07:10

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις: Τρέχουν οι προθεσμίες για το "φορολογικό διαζύγιο" - Οι παγίδες και τα SOS

Τη δυνατότητα να διαχωρίσουν τη φορολογική τους σχέση οι σύζυγοι, δίνει και φέτος η εφορία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 08:33

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας- Ολες οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Τελευταία μέρα του 2025 και, πριν αλλάξει η χρονιά, λήγει η προθεσμία για μια σειρά φορολογικών πληρωμών και υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετηθούν μέσα στη μέρα.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ 29 Δεκ 2025 | 07:26

Καμπανάκι από την Εφορία: Ολες οι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν πριν από την εκπνοή του έτους

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2025, είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν έχουν αφήσει έστω και μια εκκρεμότητα για την τελευταία στιγμή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Δεκ 2025 | 07:00

Πότε η εφορία ακυρώνει πρόστιμα

Όπως υπογραμμίζουν νομικοί, η απόφαση του ΣτΕ 818/2025 προστατεύει τον πολίτη από το να κατηγορείται και να τιμωρείται ξανά για κάτι για το οποίο έχει ήδη κριθεί αθώος.

29 Δεκ 2025 | 06:56

Μειώνεται στην 5ετία η παραγραφή χρεών [παραδείγματα]

Το νέο καθεστώς δίνει μεγαλύτερα περιθώρια οικονομικής ελευθερίας σε επιχειρήσεις και σε οφειλέτες του ΕΦΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 22 Δεκ 2025 | 14:47

Μαρία Καρυστιανού: 'Καρφιά" για το ακαταδίωκτο του Διοικητή της ΑΑΔΕ - "Ο κ. Πιτσιλής να απαντήσει στα ερωτήματα"

Η πρόεδρος του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και για απόπειρα των ιθυνόντων να μάθουν "με ποιους συνεργαζόμαστε"

POS, IRIS, MYDATA 21 Δεκ 2025 | 09:17

2025: Η χρονιά που η φοροδιαφυγή βγήκε στο φως - Πώς τα ψηφιακά εργαλεία έφεραν δισ. στα ταμεία του Δημοσίου

Με τα νέα δεδομένα, το δημόσιο χάνει πλέον έως και 7 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα από ΦΠΑ κάθε χρόνο, σε σχέση με το κοντινό παρελθόν.

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΑΔΕ 21 Δεκ 2025 | 08:58

Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς - Τι στοιχεία συλλέγονται

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών βρίσκονται εκατοντάδες τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων.

ΚΛΗΡΩΣΗ 17 Δεκ 2025 | 08:22

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Έπαθλα των 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς - Ποιοι εξαιρούνται

Ποιοι συμμετέχουν, ποιοι εξαιρούνται από τη φορολοταρία και πώς θα γίνει η κατανομή των λαχνών στους 12 υπερτυχερούς.

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ 13 Δεκ 2025 | 08:21

Τέλος η "ομηρία" από χρέη: Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση

Ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Δεκ 2025 | 12:44

Γιατί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα... αναστενάξουν οι τράπεζες: Ποιοι θα πληρωθούν 5-6 δισ. ευρώ σε ένα 24ωρο

H Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, θα αναδειχτεί στο 24ωρο με τις μεγαλύτερες πιστώσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ολόκληρης της χρονιάς.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ 08 Δεκ 2025 | 10:58

Ρυθμίσεις… α λα καρτ για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - Οι αλλαγές στο τραπέζι

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον ανάψει το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΑΔΕ 04 Δεκ 2025 | 09:00

Η εφορία ελέγχει μεταβιβάσεις ακινήτων και μεταφορές μετρητών: 770 υποθέσεις με κληρονομιές και γονικές παροχές

Με την αυτοματοποιημένη εκκαθάριση δηλώσεων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, η ΑΑΔΕ εστιάζει στην πλήρη επαλήθευση των προϋποθέσεων

ΔΕΚΑΜΗΝΟ 03 Δεκ 2025 | 12:31

ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 7,2 δισ. ευρώ το 2025 - Κάτω από 3,9 εκατ. οι οφειλέτες

Φόρους ύψους 7,26 δισ. ευρώ άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2025.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 02 Δεκ 2025 | 07:51

Διαθήκες: Τι αλλάζει με την προστασία των κληρονόμων για χρέη, για συντρόφους και συζύγους

Μετά από 8 δεκαετίες ήρθε η ώρα ριζικής αλλαγής για το Κληρονομικό Δίκαιο, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση του υπ. Δικαιοσύνης.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 01 Δεκ 2025 | 19:36

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio" - Πλήρης ενσωμάτωση ψηφιακής διακίνησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η νέα έκδοση εστιάζει στην πλήρη ενσωμάτωση των Παραστατικών Διακίνησης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Νοε 2025 | 11:30

Γιατί κάθε χρόνο θα πληρώνουμε επιπλέον φόρους 2 - 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2029

Κάθε χρόνο από το 2026 μέχρι το 2029, τα ποσά που θα καλούμαστε να πληρώσουμε σε φόρους θα αυξάνουν κατά 2 με 3 δισ. ευρώ ετησίως.