
Σε κλοιό πλειστηριασμών παραμένει η οικογένεια Κουτρουλιά, δημιούργημα της οποίας είναι η γνωστή αλυσίδα καφέ και εστίασης "Palmie bistro”.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι άλλαξε χέρια το δημοφιλές κατάστημα "Palmie bistro” στο Κεφαλάρι, ενώ τον περασμένο Μάιο, πέρασε σε νέα χέρια και το εμπορικό κέντρο της οικογένειας στη Βάρκιζα. Στο "στόχαστρο” έχουν βρεθεί, αν και χωρίς αποτέλεσμα, και οι εγκαταστάσεις της Palmie Catering στον Αυλώνα Αττικής, ενώ μέλη της οικογένειας έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με το σφυρί και για άλλες ιδιοκτησίες τους.
Ο νέος πλειστηριασμός στρέφεται εις βάρος της εταιρείας "Κουτρουλιάς Βικτώρια Καφέ-Εστιατόρια”, σύμβουλος – διαχειριστής της οποίας εμφανίζεται ο Νικόλαος Κουτρουλιάς, ένας εκ των αδερφών Κουτρουλιά. Ο πλειστηριασμός, που αφορά το κατάστημα Palmie bistro στην Πλατεία Βικτωρίας, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου 2024 και έχει επισπεύδουσα την doValue Greece.
Το σφυρί είναι διπλό και αφορά συγκεκριμένα τις παρακάτω οριζόντιες ιδιοκτησίες πολυκατοικίας κείμενης στον Δήμο Αθηνών, στη θέση "Αλίτσα” ή "Πλατεία Κυριακού” και επί της Πλατείας Κυριακού ή Πλατείας Βικτωρίας αρ. 5, ήτοι:
1) Το κατάστημα – οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου ορόφου, το οποίο αποτελείται από μία αίθουσα με ανοικτό εξώστη (πατάρι) και έχει επιφάνεια 113,10 τ.μ.
2) Την αποθήκη – οριζόντια ιδιοκτησία του υπογείου ορόφου, η οποία αποτελείται από μία αίθουσα και έχει επιφάνεια 113,10 τ.μ.
Η άνω αποθήκη του υπογείου έχει είσοδο μέσα από το πιο πάνω κατάστημα του ισογείου, με το οποίο συνδέεται με εσωτερική σκάλα, και η οποία αποθήκη αποτελεί εν τη εκμεταλεύσει της μετά του άνω καταστήματος ένα ενιαίο οργανικό σύνολο. Κατά την ημέρα της κατάσχεσης και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι το κτίριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης δεδομένης και της παλαιότητάς του. Θεωρείται πως το κατάστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης επίσης. Το κατάστημα λειτουργεί ως χώρος εστίασης (καφετέρια).
Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ισόγειο κατάστημα έχει οριστεί στις 291 χιλ. ευρώ και για την υπόγεια αποθήκη στις 73 χιλ. ευρώ, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στις 364 χιλ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας από την εκμετάλλευση του καφέ-εστιατορίου διαμορφώθηκε το 2017 περίπου σε 259 χιλ. ευρώ, από περίπου 232 χιλ. ευρώ το 2016, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (ζημίες 1.253 ευρώ το 2017 έναντι ζημιών 42.783 ευρώ του 2016). Το σύνολο των συσσωρευμένων ζημιών στις 31/12/2017 ανέρχονταν στο ποσό των 85.808 ευρώ, το δε σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας στο ποσό των 412.833 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση διαχείρισης, "οι εν λόγω ζημιές δεν θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρείας”.

Η άνοδος και η πτώση
Η αλυσίδα Palmie bistro δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κουτρουλιά, ο οποίος κατάφερε για χρόνια να συνδέσει το όνομά του με την αθηναϊκή εστίαση και ψυχαγωγία. Από το ξεκίνημά του, το 1966, όνειρό του ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούσαν να απολαύσουν τον καφέ τους, ένα σνακ, γλυκό ή ποτό κι ένα φαγητό αντάξιο του "σπιτικού”, σε προσιτές τιμές, επιτυγχάνοντας το λεγόμενο "value for money”. Και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, δημιουργώντας την αλυσίδα Palmie bistro. Ωστόσο, οι συνεχόμενες κρίσεις που πέρασε η χώρα, με τελευταία αυτή του κορωνοϊού, έχουν επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου.
Η πρώτη δουλειά του Γιώργου Κουτρουλιά στην Αθήνα ήταν σε ένα ζαχαροπλαστείο που λεγόταν "Ζαχαροπλαστείο του Καρρά”. Στην εστίαση, ξεκίνησε από βοηθός μάγειρα στην "Αθηναία”. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, εκτός από σεφ, σε ηλικία μόλις 23 ετών, έγινε και μέτοχος. Στη συνέχεια, ήρθαν οι "9 Μούσες”, όπου ο κ. Κουτρουλιάς έκανε το αποφασιστικό βήμα για τη συνέχεια.
Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο κ. Κουτρουλιάς άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης στην Ελλάδα, πρωτοπορώντας και φέρνοντας καινοτομίες. Το 1979 κατάφερε να κερδίσει σε διαγωνισμό του ΕΟΤ τον χώρο του Ειρηνικού στην παραλία της Βούλας, όπου για πολλά χρόνια λειτούργησαν πολλά μεγάλα "ονόματα” της αθηναϊκής νύχτας, όπως San Lorenzo -η πρώτη μεγάλη ντίσκο στην Ελλάδα-, Mercedes, Βαρελάδικο, Bora Bora, Tango, Galea, ENVY, Destijl, Prime, Bocca, Guzel, Room και Dekko. "Παιδιά” του κ. Κουτρουλιά ήταν, ωστόσο, και ακριβά εστιατόρια, όπως το Le Foyer και η Balalaika.
Η καινοτομία συνεχίστηκε με το πρώτο Palmie bistro, στην πλατεία Κάραβελ, που έφερε στην Ελλάδα το concept του "all day”. Ο κ. Κουτρουλιάς υλοποίησε αργότερα έναν ακόμη στόχο του, αυτόν της καθετοποίησης των λειτουργιών των Palmie bistro, για καλύτερο έλεγχο της ποιότητας. Έτσι, το 2007 δημιούργησε την κεντρική παραγωγική μονάδα των Palmie bistro, την Palmie gastronomy, η οποία βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής.
Τα επόμενα χρόνια, μετά την επιτυχία του πρώτου καταστήματος Palmie bistro, η εταιρεία επένδυσε ξανά και ξανά στην ίδια ιδέα, προσθέτοντας νέους κρίκους στην αλυσίδα. Περί το 2010, η αλυσίδα Palmie bistro αριθμούσε περισσότερα από 20 καταστήματα στην Αθήνα, και μέσω franchise, ενώ είχε καταφέρει να βγει κι εκτός συνόρων, σε Βουκουρέστι και Σκόπια. Από τότε, βέβαια, αρκετά έχουν αλλάξει, κάτι που μαρτυρούν και οι σημερινές περιπέτειες με τους πλειστηριασμούς. Η αλυσίδα αποτελείται πλέον από 12 καταστήματα, όλα εντός Αττικής.
Πηγή: Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr