Follow us

Πάνω από 25.000 υπογραφές κατά του «μαύρου» στο taxibeat

'Ηδη έχει ξεκινήσει διαδικτυακή ηλεκτρονική διαμαρτυρία, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 25.000 άτομα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πάνω από 25.000 υπογραφές κατά του «μαύρου» στο taxibeat

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοσχέδιο με το οποίο ουσιαστικά θα καταργεί εφαρμογές όπως το taxibeat. Πολλοί μιλούν για ρουσφέτι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο των ιδιοκτητών ταξί του Θύμιου Λυμπερόπουλου, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ρύθμισης και κατηγορούν το taxibeat ότι τους μετατρέπει σε ...πόρνες σε βιτρίνα του Άμστερνταμ.

Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικτυακή ηλεκτρονική διαμαρτυρία, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 25.000 άτομα.

Με μία ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε ο ιδρυτής της Taxi Beat Νίκος Δανδράκης εξηγεί αναλυτικά γιατί δεν έχει λογική βάση η μετατροπή της The BEAT App από μια υπηρεσία διαμεσολάβησης ανάμεσα στον ελεύθερο επαγγελματία ταξιτζή και τους πελάτες του, σε μια εταιρεία που «παρέχει μεταφορικό έργο». Αυτό πρακτικά σημαίνει η σύναψη τριετούς συμβολαίου ανάμεσα στην πλατφόρμα και στους συνεργαζόμενους οδηγούς που θα προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, ο προς συζήτηση νόμος, τον οποίο παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπρίτζης στον πρωθυπουργό, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Σωματείο ταξιτζήδων: Όχι στην αξιολόγηση, δεν είμαστε πόρνες σε βιτρίνα του Άμστερνταμ

O ΣΑΤΑ εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση με αφορμή την επερχόμενη κατάργηση των ηλεκτρονικών πλατφορμών και εφαρμογών που σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών και την αντίδραση που είχε ο ιδρυτής του taxibeat Νίκος Δανδράκης.

Στην ανάρτηση του ο ΣΑΤΑ αναφέρει:

«Ο άνθρωπος που πλούτισε από τον ιδρώτα των ταξιτζήδων, που τους έβαλε σε κοινή θέα για να επιλέγει ο πελάτης, όπως γίνεται με τις πόρνες στις βιτρίνες στα Red Lights στο Άμστερνταμ, θέλει να έχει λόγο στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση, και συμπληρώνει: «Εκπροσωπώντας τι; Μια πολυεθνική που αγόρασε την εταιρία του; Τον εαυτό του; Τους Ελληνες ταξιτζήδες;».

Πάνω από 25.000 υπογραφές κατά του «μαύρου» στο taxibeat

Ραγκούσης για ταξί: Η κυβέρνηση “παραδίδει τα κλειδιά των ελληνικών δρόμων” στον Θύμιο Λυμπερόπουλο

«Εάν είχε ψηφιστεί ο νόμος από το 2011 και η αγορά των ταξί θα είχε ανοίξει με κανόνες και οι επιτυχημένες καινοτόμες επιχειρήσεις όπως η Τaxibeat δεν θα απειλούνταν. Κυρίως, με την εφαρμογή του νόμου του 2011 οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί δεν θα απειλούνταν από ερασιτέχνες οδηγούς οι οποίοι χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο έχουν ανοίξει de facto, αλλά χωρίς κανόνες, το επάγγελμα. Αυτό ήταν το "μέγα επίτευγμα" των αγώνων του κ.Λυμπερόπολου και των υποστηρικτών του σε όλα τα κόμματα. Κατάφεραν το ακατόρθωτο. Ζημίωσαν και το κοινωνικό συμφέρον και το επαγγελματικό συμφέρον των οδηγών ταξί», επισημαίνει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ως υπουργός είχε συγκρουστεί με τους ταξιτζήδες το 2011.

Πάνω από 25.000 υπογραφές κατά του «μαύρου» στο taxibeat - εικόνα 2

«Το 2011, οι ελάχιστοι που πιστεύαμε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, βρεθήκαμε μόνοι στη γωνία του πολιτικού συστήματος. Μόνοι απέναντι στον κ.Λυμπερόπουλο και μια μικρή ολιγαρχία μαντράδων, δεν μας υποστήριξε καμία πολιτική δύναμη. Στις 6 Αυγούστου του 2011 μπορεί να αναγκάσαμε τον κ.Λυμπερόπουλο να υποχωρήσει και να σταματήσει την αντικοινωνική απεργία, όμως η ίδια η Κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό τον κ.Βορίδη ξαναέκλεισε το επάγγελμα των ταξιτζήδων, γεγονός που με ανάγκασε να καταψηφίσω το νομοσχέδιό του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η δε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του 2012 αποφάσισε να κορυφώσει την προεκλογική εκστρατεία του υποδεχόμενο στα γραφεία του τον κ.Λυμπερόπουλο με τη δήλωση "το πρόβλημα ήταν του Ραγκούση, όχι του ΠΑΣΟΚ”.
Σήμερα, η αδίστακτη κι αναχρονιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, άμεσος συνεχιστής της πολιτικής Βορίδη, "παραδίδει τα κλειδιά των ελληνικών δρόμων" στον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αδιαφορώντας απολύτως για τους άνεργους και το κοινωνικό συμφέρον.

Για εμένα δεν μπορεί να υπάρχει κλειστό επάγγελμα για τον άνεργο. Ένας νέος δικηγόρος, ένας νέος έμπορος ή μηχανικός δεν προστατεύεται από κανέναν. Όταν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι άνεργοι δεν μπορούν να υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα για λόγους “δήθεν εθνικού συμφέροντος”. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ποτάμι: Η κυβέρνηση ψάχνει και πάλι στην πιάτσα των πελατών της

«Πριν λίγες ημέρες οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, μετά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών, εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους. Σήμερα καταλαβαίνουμε το γιατί. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει πολιτικά στους περισσότερους από 30.000 ιδιοκτήτες ταξί ευελπιστώντας ίσως, όπως παλιότερα με τους φαρμακοποιούς, ότι θα μετατρέψουν τα ταξί σε "προεκλογικά κέντρα". Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το προσχέδιο νόμου για τα ταξί προβλέπει πως για να παρέχεις μια ηλεκτρονική υπηρεσία εύρεσης ταξί πρέπει απαραίτητα να παρέχεις και μεταφορικό έργο», επισημαίνει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Αυτό σημαίνει ότι οι καινοτόμες εταιρείες θα πρέπει να μετατραπούν σε “ραδιοταξί” για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Εταιρείες που προσέλκυσαν διεθνείς επενδύσεις κι έγιναν θετικό παράδειγμα, απαξιώνονται. Το νομοσχέδιο δεν μένει εκεί. Καταργεί και προηγούμενες διατάξεις που απελευθέρωναν την αγορά ταξί και επέτρεπαν την εκμίσθωση από τουριστικά γραφεία ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι παρότι δείχνει στα λόγια ότι κάνει στροφή, παραμένει εχθρός της ελεύθερης αγοράς, επιτίθεται στην καινοτομία και αδιαφορεί για την υγιή επιχειρηματικότητα και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Έχει κάνει σημαία της την οπισθοδρόμηση και το ενδιαφέρον της εξαντλείται στα μικροσυμφέροντα των συντεχνιών και στους δυνητικούς κομματικούς πελάτες της. Οι σοβαροί επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί όσο και η κοινωνία των πολιτών οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη τους στα μικροπολιτικά πελατειακά παιχνίδια του γνωστού και μη εξαιρετέου κ.Σπίρτζη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Η ανάρτηση του ιδρυτή του taxibeat:

«Ωραία, το ΝΕΑ βρήκαν το επίμαχο νομοσχέδιο για τις μεταφορές (εκτός κι αν διαψευσθεί) οπότε μπορούμε να σχολιάσουμε λίγο καλύτερα τώρα.

Κατ' αρχήν, θέλω να σχολιάσω το σχολιασμό των ΝΕΩΝ: ασφαλώς και δεν πρόκειται για "κλείσιμο" ή "φραγή" στην εφαρμογή της The BEAT App. Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και αν ο προτεινόμενος νόμος ψηφισθεί και εφαρμοσθεί, με τη διαφορά ότι ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο τελικός καταναλωτής, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, και τελικά η Ελληνική οικονομία με την έννοια της παγίωσης της εικόνας μιας χώρας εχθρικής προς τα παραπάνω.

Πάμε στο νόμο. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να μετατρέψει την The BEAT App από μια υπηρεσία διαμεσολάβησης ανάμεσα στον ελεύθερο επαγγελματία ταξιτζή και τους πελάτες του, σε μια εταιρεία που «παρέχει μεταφορικό έργο». Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιό πρόβλημα λύνει αυτή η αλλαγή, αλλά φαντάζομαι αυτό δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι να δούμε αν έχει την οποιαδήποτε λογική βάση μια τέτοια αλλαγή. Μια εταιρεία που παρέχει "μεταφορικό έργο" συνήθως το παρέχει 1. με κάποια οχήματα, 2. με κάποιους οδηγούς, και 3. εισπράτοντας ένα οικονομικό τίμημα για το μεταφορικό έργο που παρέχει. Πάμε να δούμε αυτούς τους παράγοντες στην περίπτωση της Beat:

1. Το τι οχήματα θα χρησιμοποιούνται μέσω της πλατφόρμας μας έχει προκαθοριστεί από κάποιον τρίτο, το κράτος, σε όλες τους τις λεπτομέρειες: τύπος αυτοκινήτου, προδιαγραφές, ακόμα και το χρώμα τους.

2. Επίσης, αυτά τα οχήματα ανήκουν σε τρίτους ιδιώτες, οι οποίοι απέκτησαν από το κράτος άδεια ταξί και δικαιούνται να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν - η Beat δεν έχει κανένα δικαίωμα επιλογής στα οχήματα με τα οποία "παρέχει μεταφορικό έργο".

3. Οι οδηγοί που θα οδηγούν αυτά τα οχήματα, έχουν προ-επιλεγεί από το κράτος, μέσω της παροχής της Ειδικής Άδειας Οδήγησης ΕΔΧ οχήματος, με βάση κριτήρια που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

4. Το ποιοί από αυτούς τους οδηγούς θα καθήσουν τελικά πίσω από το τιμόνι, το επιλέγουν οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων (κάτοχοι των αδειών ταξί). Μπορεί να είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ή οποιοσδήποτε τρίτος. Αλλά η Beat δεν έχει κανένα απολύτως λόγο στο ποιός "παρέχει το μεταφορικό της έργο" με τα λίγα αυτοκίνητα που επιτρέπει ο νόμος να κυκλοφορούν. H Beat πολύ απλά προσπαθεί να επιλέξει να συνεργαστεί με τους καλύτερους από το μικρό αυτό pool ανθρώπων.

5. Το ύψος του τιμήματος (κόμιστρο) που εισπράτεται για το "μεταφορικό έργο που παρέχει" η Beat καθορίζεται με αυστηρότητα και ακρίβεια από το κράτος. Η Beat δεν έχει κανένα λόγο επ' αυτού.

6. Τέλος, το κόμιστρο αυτό, ΔΕΝ το ειπράττει η Beat, αλλά (πολύ σωστά) η ελεύθερος επαγγελματίας οδηγός που ιδρώνει κάθε μέρα πίσω από το τιμόνι.

Από όλη αυτή την «τροφική αλυσίδα» του μεταφορικού έργου του ταξί, τι είναι αυτό που κατέχει και ελέγχει η Beat τελικά?

...σωστά το καταλάβατε: είναι μόνο η προμήθεια για τη ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒHΣΗ που παρέχει ανάμεσα σε οδηγούς και πελάτες. Ο προτεινόμενος νόμος λοιπόν μας επιτρέπει μόνο να ορίζουμε το ύψος της προμήθειας που λαμβάνουμε και τίποτε άλλο, αλλά να έχουμε την πλήρη ευθύνη του μεταφορικού έργου, με οδηγούς - υπαλλήλους (ή σχεδόν υπαλλήλους) που δεν είναι υπάλληλοι μας, με οχήματα που δεν έχουμε επιλέξει εμείς ως πιο κατάλληλα.

Εγώ δεν βλέπω σε ποιά ευνομούμενη χώρα θα μπορούσε αυτή η υπέρβαση λογικής να γίνει νόμος του κράτους.

Αναλυτικά η ανάρτηση - απάντηση του ΣΑΤΑ:

«Αυτό είναι το δικό μας μοντέλο κ. Δανδράκη ''Με βάση το δικό μας μοντέλο, ο οδηγός λογοδοτεί στην εταιρεία και τον πελάτη'' λέει ο Νίκος Δανδράκης της Taxibeat. Και επιπλήττει δημόσια τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη που τον αγνόησε και δεν ασχολήθηκε μαζί του. Ο άνθρωπος που πλούτισε από τον ιδρώτα των ταξιτζήδων, που τους έβαλε σε κοινή θέα για να επιλέγει ο πελάτης , όπως γίνεται με τις πόρνες στις βιτρίνες στα Red Lights στο Άμστερνταμ, θέλει να έχει λόγο στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

Εκπροσωπώντας τι; Μια πολυεθνική που αγόρασε την εταιρία του; Τον εαυτό του; Τους Έλληνες ταξιτζήδες; Κύριε Δανδράκη, πολλές φορές στο παρελθόν προσπαθήσατε , όπως και σήμερα προσπαθείτε, να χειραγωγήσετε -με τις προσφορές σας -την αγορά των ταξί , με σκοπό το δικό σας προσωπικό όφελος αλλά και της εταιρίας σας. Το κόμιστρο είναι συγκεκριμένο και ορίζεται από αγορανομική διάταξη του κράτους. Απαγορεύεται οποιαδήποτε έκπτωση ή αύξηση καθώς και η είσπραξη πέραν του νομίμου. Οι πρακτικές σας είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού και αυτόν ακριβώς πολεμά το νέο νομοσχέδιο.

Όσες φορές κι αν σας δώσουν βήμα ''οι δήθεν προστάτες της επιχειρηματικότητας'' (ΣΚΑΙ , Προτοσάλτε κ.λ.π.) δεν μπορείτε να βαφτίσετε το άσπρο-μαύρο. Η εποχή Χατζηδάκη, η εποχή των επιδοτήσεων, η εποχή της ασυδοσίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μπορεί να σας ενοχλεί, αλλά το δικό μας μοντέλο ''Ίδιοι κανόνες για όλους'' είναι αυτό που θα επικρατήσει κ. Δανδράκη.»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Αθήνα τρώει πια μπριζόλες ψαριών: Ποιοι, πού και τι σερβίρουν

Η νέα εποχή της θαλασσινής γαστρονομίας περιλαμβάνει 'μπριζόλες' τόνου, 'κότσια' ξιφία και αλλαντικά από σφυρίδα.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων στο σημείο

Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα, στο πλαίσιο μιας ακόμη διαμαρτυρίας τους

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 03 Δεκ 2025 | 11:18

Με πανό και συνθήματα έξω από το ΥΠΟΙΚ οι παραγωγοί λαϊκών αγορών [βίντεο]

Εκπρόσωποι του κλάδου και μέλη της Ομοσπονδίας βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών αναρτώντας πανό και ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 29 Νοε 2025 | 18:41

Στη Βουλή οι στρατιωτικοί: Ενός λεπτού σιγή, συνθήματα και εθνικός ύμνος

Οι στρατιωτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 30 Οκτ 2025 | 21:05

Σερβία: Στους δρόμους για την επέτειο του ενός έτους από την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ [εικόνες]

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις φαίνεται να έχουν απήχηση στην κοινωνία και μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ταυτίζεται με τον αγώνα και τα αιτήματα τους

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 19:24

Διαμαρτυρία των ενστόλων έξω από τη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας [εικόνες - βίντεο]

Η αντιπροσωπεία τους βγήκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ" 14 Σεπ 2025 | 23:48

Άνδρος: Καταγγέλλουν σύλληψη άνδρα που φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη μπροστά στον Τασούλα – Αστυνομικός άρπαξε πανό [βίντεο]

Καταγγελία για σύλληψη άντρα που συνελήφθη στην Άνδρο επειδή φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη ενώ ήταν παρών ο ΠτΔ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 11 Σεπ 2025 | 14:39

Φοιτητές έστησαν αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Παιδείας: "Έκαναν εμπόρευμα τη φοιτητική στέγη - Όχι στις διαγραφές"

Μαζί τους και σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση αλλά και για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ 08 Σεπ 2025 | 21:46

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο - Κουτσούμπας: "Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές"

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την κίνηση να διακόπτεται στην Λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

ΑΦΙΞΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ 13 Αυγ 2025 | 08:54

Μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στον Βόλο- "Αστακός" το λιμάνι [βίντεο]

Μικροένταση δημιουργήθηκε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο λιμάνι του Βόλου, καθώς φτάνουν κρουαζιερόπλοια με τουρίστες από το Ισραήλ.

"ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" 07 Ιουλ 2025 | 13:42

Διαμαρτυρία για το τροχαίο στη Βούλα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ: "Η συναδέλφισσά μας ήταν 16 ώρες στο τιμόνι" - Διάψευση Κυρανάκη

"Η συναδέλφισσά μας χθες ήταν 16 ώρες στο τιμόνι και αυτό προκύπτει από το βαρδιολόγιο", λένε οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ για το τροχαίο με τα λεωφορεία στη Βούλα.

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 Ιουν 2025 | 16:55

Βενετία: Εριξαν ομοίωμα του Τζεφ Μπέζος στο Μεγάλο Κανάλι - Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τον γάμο του με τη Λόρεν Σάντσεζ [Βίντεο]

Ο γάμος του Τζεφ Μπέζος και της Λόρενς Σάντσεζ έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από ομάδες που τον βλέπουν ως σύμβολο της αυξανόμενης ανισότητας μεταξύ πλουσίων και φτωχών

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΙΟΥ 06 Μαϊ 2025 | 17:02
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 17 Μαρ 2025 | 17:28

Οργή στη Βόρεια Μακεδονία για την τραγωδία: Εσπασαν την καφετέρια του ιδιοκτήτη του κλαμπ - Χιλιάδες στους δρόμους

Διέλυσαν την καφετέρια ενός εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ, όπου βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 59 νέοι άνθρωποι μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ» 12 Μαρ 2025 | 12:14

Διαμαρτυρία έξω από τον ΣΚΑΪ για την απαράδεκτη φράση του Δημήτρη Οικονόμου σχετικά με τους ανάπηρους

Η απαράδεκτη φράση του Δημήτρη Οικονόμου έφερε τη διαμαρτυρία έξω από τον ΣΚΑΪ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 07 Μαρ 2025 | 12:00

Παναττική διαμαρτυρία των συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας - Τι ζητούν [εικόνες]

Το κύριο αίτημα ήταν η καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους με πολιτική απόφαση, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

ΔΕΥΤΕΡΟ «ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» 06 Φεβ 2025 | 12:25

Ιρανή γδύθηκε και ανέβηκε σε περιπολικό για να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα των γυναικών - Αγνοείται η τύχη της [βίντεο]

Νέα γυμνή διαμαρτυρία στο Ιράν από νεαρή γυναίκα που βγάζει τα ρούχα της μπροστά από αστυνομικούς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 01 Φεβ 2026 | 14:21

Επιδεινώθηκαν οι δημογραφικοί δείκτες - Τι σημαίνει αυτό για το ασφαλιστικό

Ραγδαία επιδείνωση εμφανίζουν οι κρίσιμοι δείκτες για το δημογραφικό, θέτοντας σε διαρκή δοκιμασία την πορεία του συνταξιοδοτικού συστήματος για τα επόμενα χρόνια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ 01 Φεβ 2026 | 14:17

Από σήμερα το "πορτοκαλί" τιμολόγιο για επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές

Το υπενθυμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 01 Φεβ 2026 | 09:16

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Ερχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Ακολουθεί δεύτερη φάση τον Οκτώβριο, οπότε η υποχρέωση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με μικρότερα ακαθάριστα έσοδα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 01 Φεβ 2026 | 09:10

Ποια είναι τα έργα που θα λύσουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο της Αττικής

Στην Ελλάδα απαιτείται να παρέλθει κατά μέσο όρο μία δεκαπενταετία από τη σύλληψη ενός έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του και την πλήρη λειτουργία του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Φεβ 2026 | 08:38

Τα τρία αγκάθια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2026: ΜΙΔΑΣ, υποχρεωτικές ηλεκτρονικές πληρωμές και ασανσέρ

Το γεμάτο υποχρεώσεις 2026, οι νέες πρωτοβουλίες μείωση της φοροδιαφυγής και τα κίνητρα για άνοιγμα κλειστών ακινήτων

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 31 Ιαν 2026 | 17:17

"Τα σπίτια μας δεν είναι ΑΤΜ, μειώσεις ενοικίων τώρα": Ξεσηκωμός ενοικιαστών έξω από το συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Βάσης Ενοικιαστών καθώς και άλλες συλλογικότητες και φορείς

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ 31 Ιαν 2026 | 13:49

JYSK: Χρυσές δουλειές στην Ελλάδα για το "αντίπαλο δέος" της ΙΚΕΑ -Ανοίγει 6 νέα καταστήματα, έχει 545 εργαζόμενους

Η JYSK λειτουργεί σήμερα 68 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τόσο τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και μικρότερες περιφερειακές αγορές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Ιαν 2026 | 12:01

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Φεβρουαρίου

Συνολικά 74.003.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 99.862 δικαιούχους, από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Ιαν 2026 | 09:36

Στεγαστική κρίση: Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη προ των πυλών - Τι είναι, ποιους αφορούν

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος έρχονται εντός των επόμενων μηνών.

ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥΛΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ 31 Ιαν 2026 | 09:02

Εσπασε το φράγμα των 1000 ευρώ η χρυσή λίρα – Γιατί η ΤτΕ αλλάζει δύο φορές την ημέρα την τιμή

Το ξέφρενο ράλι του χρυσού, έχει οδηγήσει εκ των πραγμάτων την ΤτΕ, να παρακολουθεί τις τιμές και να τις προσαρμόζει ανάλογα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Ιαν 2026 | 08:49

Αγορά ακινήτων: Πώς η κατάσταση της πολυκατοικίας μπορεί να μειώσει έως και 20% την αξία ενός διαμερίσματος

Η συνολική εικόνα των πολυκατοικιών στην Αθήνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό προβληματική, ανεξαρτήτως ηλικίας κτιρίου ή περιοχής.

ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ 31 Ιαν 2026 | 08:43

Τέλος χρόνου για μικρότερο ΕΝΦΙΑ: Ποιες διορθώσεις πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι - Τα πιο συχνά λάθη

Ό,τι αποτυπώνεται στο Ε9 θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα "χτυπήσει την πόρτα" των φορολογουμένων στις αρχές Μαρτίου.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ 30 Ιαν 2026 | 22:44

ΗΠΑ: "Βουτιά" της τιμής του χρυσού και του ασημιού, μετά την επιλογή του Κέβιν Γουόρς για την ηγεσία της Fed

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι προτείνει για επικεφαλής της Fed τον Κέβιν Γουόρς, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΗΜΑ 30 Ιαν 2026 | 19:53

Υπεγράφη η σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο - Παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ CSG και ΕΑΣ αφορά τη σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο για παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 10:02

Ηθελε Ferrari χωρίς... ΦΠΑ και τη βάφτισε ενοικιαζόμενη: Η απίστευτη κομπίνα με εταιρεία - φάντασμα στην Πρέβεζα

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στα χαρτιά στα τέλη του 2024 στην περιοχή της Πρέβεζας, αγόρασε από τη Γερμανία μια Ferrari αξίας 256.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιαν 2026 | 08:38

Οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλονται σήμερα - Λόγω φοροελαφρύνσεων [παραδείγματα]

Στόχος η αύξηση των αποδοχών των νοικοκυριών, ειδικά για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

ΓΑΛΛΙΑ 30 Ιαν 2026 | 07:59

Γιατί η Metlen θέλει την Aluminium Dunkerque: Το πλεονέκτημά της λόγω της πολιτικής κατάστασης σε Γαλλία και Ευρώπη

Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη Metlen το ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ΑΑΔΕ 30 Ιαν 2026 | 07:16

Νέα δυνατότητα για μικρές επιχειρήσεις: Πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ έως 100.000€ στην ευρωπαϊκή αγορά

Σε λειτουργία βρίσκεται η ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις - Τα οφέλη και η διαδικασία των αιτήσεων.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

29 Ιαν 2026 | 11:52

Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς ΙΝΚΑ.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 10:02

Γιατί εκτοξεύτηκε η αξία της χρυσής λίρας: Τριπλασιάστηκε σε 5 χρόνια, είναι ίση με έναν καθαρό μέσο μισθό

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ στην διεθνή τιμή του χρυσού - Προς 1167 ευρώ η μία πωλείται η χρυσή λίρα - Γιατί συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 09:43

Ποια μέτρα προωθούνται για τη στεγαστική κρίση: Τα νέα πρόγράμματα "Κατασκευάζω-Νοικιάζω" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω"

Νέα και ενισχυμένα στεγαστικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση είναι στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, για τη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 07:57

Ποια ταμεία δίνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις, η πρώτη 10άδα - Η λίστα μετά τις αυξήσεις

Για 10 ταμεία η μέση σύνταξη γήρατος είναι πάνω από τα 1.400 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 18:12

"Ανακαινίζω": Ερχεται νέο πρόγραμμα, ποια ακίνητα θα αφορά - Από τον Μάιο οι αιτήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι θα αφορά όχι μόνο σπίτια που είναι κλειστά αλλά και οικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση.

28 Ιαν 2026 | 16:30

Amazon: Προχωρά στην περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - Επικεντρώνει στην τεχνητή νοημοσύνη

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της Amazon Άντι Τζάσι είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μειώσει το κόστος

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών