Follow us

"Πέταξε" η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια - Έρχεται ρεκόρ το 2024 - Πώς καταγράφεται η κίνηση

Πως καταγράφονται οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και οι αφίξεις εσωτερικού

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Εντυπωσιακές καταγράφονται οι επιδόσεις των ελληνικών αεροδρομίων της χώρας μας με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της επιβατικής κίνησης του επταμήνου να προμηνύουν για χρονιά ρεκόρ το 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το παραπάνω διάστημα έχουμε άνοδο +9,5% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ).

Συγκεκριμένα το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024 έφτασε τα 42.538.219, έναντι 38.833.074 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2023, ενώ σύμφωνα με στελέχη της αεροπορικής αγοράς ο Αύγουστος αναμένεται να είναι μήνας "απογείωσης" στην επιβατική κίνηση αλλά και στις πτήσεις, (τα επίσημα στοιχεία να αναμένονται τις επόμενες ημέρες).

'Αλλωστε και η ΙΑΤΑ σε διαδικτυακή ανάρτησή της, αναφέρει "η Ελλάδα συνεχίζει τη θετική της τάση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις αυτό το καλοκαίρι, καθιστώντας τη χώρα έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς τουρισμού". Περίπου 9.401.000 επιβάτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2024, υπερβαίνοντας τις διεθνείς πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων του 2023 κατά 9,5%, υπογραμμίζει η Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα σημειώνει αύξηση 812.000 αεροπορικών ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξυπηρέτησε 4.944 πτήσεις στο F.I.R Αθηνών (αφίξεις, αναχωρήσεις και διελεύσεις/υπερπτήσεις αεροσκαφών), αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ όλων των εποχών.

Διαβάστε Επίσης

ΔΑΑ - Οδεύει σε ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2024

Για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά οδεύει προς νέο ρεκόρ τόσο σε επίπεδο επιβατικής κίνησης όσο και πτήσεων για την Αθήνα. Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα. Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 150.344, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% και 17,8% σε σχέση με το 2023.

Η εικόνα στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport Greece

Σε ό,τι αφορά τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport Greece η επιβατική κίνηση "πέταξε" το πρώτο επτάμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, περισσότεροι από 19 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν κάποιο από τα 14 αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται.

Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν 19,11 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 όπου είχαμε 17,95 εκατ. επιβάτες, (δηλαδή 1,2 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες).

Πρώτο αεροδρόμιο σε κίνηση αναδεικνύεται το "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης με 4,07 εκατ. επιβάτες και αύξηση 5,2%. Στη δεύτερη θέση έρχεται το αεροδρόμιο της Ρόδου με 3,62 εκατ. και τρίτο το αεροδρόμιο Κέρκυρας με 2,25 εκατ. Τέταρτο το αεροδρόμιο Χανίων με 2,11 εκατ. και πέμπτο το αεροδρόμιο της Κω με 1,55 εκατομμύρια επιβάτες.

Αναφορικά με τις χώρες που έχουμε την μεγαλύτερη κίνηση επιβατών συνδυαστικά στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece, σταθερά πρώτη και με μεγάλη διαφορά παραμένει η Μεγάλη Βρετανία με 1,31 εκατ., δεύτερη η Γερμανία με 769.589, τρίτη η Ιταλία με 636.027, τέταρτη η Πολωνία με 370.199 και πέμπτη η Ολλανδία με 221.553. Και έπονται Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Αυστρία και Σουηδία.

Σε επίπεδο πτήσεων έχουμε πρώτη την Μεγάλη Βρετανία με 7.965, την Γερμανία με 5.007, την Ιταλία με 4.333, την Πολωνία με 2,036 και την Γαλλία με 1.674.Στις εκτός Ευρώπης χώρες αξιοσημείωτη κίνηση σε πτήσεις είχαμε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 116, από το Κατάρ με 38 και από την Αρμενία με 28.

Τα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ

'Ανοδο +5% παρουσίασε η διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024.

Ειδικότερα, το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) το πρώτο επτάμηνο του έτους έφτασε τους 6.054.816 επιβάτες, έναντι 5.768.484 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Παράλληλα, οι πιο σημαντικές αυξήσεις επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ τον Ιούλιο 2024 σε σχέση με πέρυσι, καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Κάσου +89,8%, στο αεροδρόμιο Μήλου με +33%, στο αεροδρόμιο Νάξου με +30%, και στο αεροδρόμιο Σητείας με +27,7%. Το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" εξυπηρέτησε φέτος τον Ιούλιο 1.618.073 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης +3% σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2024, για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση +6,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2023. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν 328.272 πτήσεις, έναντι 306.982 πτήσεων το επτάμηνο του 2023.

INSETE -Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις

Σε ανοδική πορεία παραμένουν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο του ΣΕΤΕ (INSETE Intelligence).

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, καταγράφηκαν 14,4 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου-Ιουλίου 2023 (13,3 εκατ.), παρουσιάζοντας αύξηση κατά +8,2% ή +1,1 εκατ. αφίξεις.

Τον περασμένο Ιανουάριο καταγράφηκαν 485 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,3%/+98 χιλ. διεθνείς αφίξεις. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους καταγράφηκαν 462 χιλ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 19,5%/+75 χιλ. Τον Μάρτιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 656 χιλ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,7%/+79 χιλ. Τον Απρίλιο καταγράφηκαν 1,4 εκατ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,6%/+77 χιλ. Τον Μάιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ανήλθαν σε 2,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 12,7%/+323 χιλ. Τον Ιούνιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6%/+203 χιλ. Τέλος, τον Ιούλιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έφτασαν τα 4,6 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 5,3%/+235 χιλ. σε σχέση με το 2023.

Πώς καταγράφεται η κίνηση ανά αεροδρόμιο

Στο 7μηνο του 2024, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" καταγράφηκαν 4,5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 12,5%/+500 χιλ. σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023.

Ακολούθησε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφηκαν 1,4 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 3,1%/+41 χιλ.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταγράφηκαν 2 εκατ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 6,5%/+124 χιλ.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων καταγράφηκαν 848 χιλ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 7,4%/+58 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου καταγράφηκαν 1,6 εκατ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 15,4%/+217 χιλ., και στο αεροδρόμιο της Κω οι αφίξεις ανήλθαν σε 719 χιλ., παρουσιάζοντας αύξηση 4,2%/+29 χιλ.

Αντίθετα, στο αεροδρόμιο της Καρπάθου οι αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 54 χιλ., καταγράφοντας οριακή μείωση 1,1%/-1 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 6,5%/+65 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου καταγράφηκαν 576 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 5,9%/+32 χιλ.

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς κατέγραψε αύξηση κατά 2%/+4 χιλ. με συνολικά 208 χιλ. αφίξεις ενώ η αύξηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου ανήλθε σε 1,3%/+3 χιλ. με συνολικά 222 χιλ. αφίξεις.

Μείωση κατέγραψαν τα αεροδρόμια Μυκόνου (-4,8%/-14 χιλ.) και Σαντορίνης (-0,7%/-5 χιλ.), με τις διεθνείς αφίξεις να διαμορφώνονται σε 282 χιλ. και 408 χιλ., αντίστοιχα.

Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταγράφηκαν 82 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 11,7%/+9 χιλ.

Στο αεροδρόμιο του 'Αραξου καταγράφηκαν 40 χιλ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 13,8%/+5 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου καταγράφηκαν 154 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 8%/+11 χιλ., ενώ στο αεροδρόμιο της Σάμου καταγράφηκαν 76 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 3,7%/+3 χιλ.

Αντίθετα, στο αεροδρόμιο της Καβάλας καταγράφηκε μείωση 8%/-6 χιλ., με τις αεροπορικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 65 χιλ.

Τέλος, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ανήλθαν σε 44 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 42,6%/+13 χιλ.

Αφίξεις εσωτερικού

Κατά την εξεταζόμενη περίοδο του 2024, καταγράφηκαν 5,4 εκατ. αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού, έναντι 4,9 εκατομμυρίων της αντίστοιχης περιόδου του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,8%/+400 χιλ. αφίξεις.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 504 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,5%/+31 χιλ. επιβάτες. Τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν 506 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας επιταχυνόμενη αύξηση κατά 10,9%/+50 χιλ. Τον Μάρτιο, οι αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 608 χιλ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,5%/+67 χιλ. Τον Απρίλιο, η αύξηση επιβραδύνθηκε σε 3,4%/+23 χιλ., ενώ καταγράφηκαν 704 χιλ. αφίξεις. Τον Μάιο, οι αεροπορικές αφίξεις ανήλθαν σε 916 χιλ., παρουσιάζοντας επιταχυνόμενη αύξηση κατά 11,6%/+95 χιλ. Τον Ιούνιο, οι αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 1 εκατομμύριο, με τον ρυθμό της αύξησης να επιβραδύνεται σε 6,9%/+65 χιλ. Τέλος, τον Ιούλιο του 2024 καταγράφηκαν 1,1 εκατομμύρια αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 5,4%/+57 χιλ. σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023.

Οι αφίξεις εσωτερικού ανά αεροδρόμιο

Την ίδια περίοδο, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών καταγράφηκαν 2,6 εκατ. αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 7,5%/+180 χιλ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ακολούθησε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφηκαν 681 χιλ. αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 8,5%/+54 χιλ.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σημειώθηκε αύξηση κατά 49 χιλ./+11,5%, με τις αεροπορικές αφίξεις να ανέρχονται σε 476 χιλ., ενώ στο αεροδρόμιο των Χανίων καταγράφηκαν 255 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 7,4%/+18 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου καταγράφηκαν 256 χιλ. αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 7,1%/+17 χιλ., και στην Κω 93 χιλ. αφίξεις, με αύξηση 5,8%/+5 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Καρπάθου σημειώθηκε μείωση κατά 9,3%-2 χιλ., με τις αεροπορικές αφίξεις να ανέρχονται σε 20 χιλ.

Στην Σαντορίνη, οι αεροπορικές αφίξεις ανήλθαν σε 368 χιλ., καταγράφοντας αύξηση 9,5%/+32 χιλ., ενώ στη Μύκονο καταγράφηκαν 151 χιλ. αεροπορικές αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 3,2%/+5 χιλ.

Στην Πάρο, οι αφίξεις ανήλθαν σε 87 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 8,2%/+7 χιλ.

Στην Κέρκυρα, οι αεροπορικές αφίξεις ανήλθαν σε 114 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 12,3%/+13 χιλ., ενώ στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν 29 χιλ. και 32 χιλ. αφίξεις αντίστοιχα, καταγράφοντας αύξηση κατά 3,8%/+4χιλ. και 8,8%/+3 χιλ.

Στο αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφηκαν 1 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 41,6%.

Στην Καλαμάτα σημειώθηκαν 8 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας μείωση 8,6% σε σχέση με το 2023, ενώ στη Σάμο οι αφίξεις ανήλθαν σε 53 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 4,9%/+5 χιλ.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου καταγράφηκαν 16 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,8%.

Στο αεροδρόμιο της Καβάλας, σημειώθηκε αύξηση κατά 10,1%/+2 χιλ., με τις αεροπορικές αφίξεις να ανέρχονται σε 17 χιλ., ενώ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης καταγράφηκαν 109 χιλ. αεροπορικές αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 2,2%/+2 χιλ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μετά τον Καποδίστρια: Οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε σύντομα στους κινηματογράφους

Αυτές είναι οι ταινίες Ελλήνων δημιουργών που μπορείτε να δείτε τώρα ή σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οργανώνοντας τη διαδρομή σας με την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ 14 Ιαν 2026 | 13:25

Ο Χρίστος Δήμας ξήλωσε τον διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Τα καθήκοντα του κ. Σαουνάτσου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΥΠΑ από τον Μάρτιο του 2024 με πενταετή θητεία, αναλαμβάνει ένας από τους υποδιοικητές της ΥΠΑ.

ΑΠΟ ΧΘΕΣ 13 Ιαν 2026 | 07:51

Kλείνουν προσωρινά τα αεροδρόμια Κέρκυρας και Σαντορίνης λόγω εργασιών

Κλειστά είναι από χθες τα αεροδρόμια της Κέρκυρας και της Σαντορίνης λόγω εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07 Ιαν 2026 | 12:29

Συνεχίζεται το μυστήριο με το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών - Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

"Η πιο ασφαλής λύση ήταν τα αεροπλάνα να μείνουν στο έδαφος", λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

ΓΙΑ ΤΟ BLACKOUT 05 Ιαν 2026 | 17:45

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Έκθετη η ΥΠΑ για τον διασυρμό της χώρας με το συμβάν και τη διαχείρισή του

Ένωση υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής "δεν έχει υπάρξει σαφής ενημέρωση ούτε για τα ακριβή αίτια του συμβάντος"

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ 05 Ιαν 2026 | 15:35

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Χάθηκαν 2.000 βαλίτσες - Τι λένε οι εταιρείες

Χθες πρόβλημα προέκυψε στο FIR Αθηνών και σε πολλά αεροδρόμια της χώρας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ 05 Ιαν 2026 | 10:37

Λακαφώσης για μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: "Δεν υπήρξε επίθεση, ούτε ενδεχόμενο δολιοφθοράς - Αδικαιολόγητος πανικός"

Απορρίπτει το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης ο Ειδικός Πραγματογνώμονας, Κώστας Λακαφώσης

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ 04 Ιαν 2026 | 16:43
FIR ΑΘΗΝΩΝ 04 Ιαν 2026 | 12:58

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη λόγω προβλήματος στο σύστημα Εναέριας Κυκλοφορίας - Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ

Το θέμα τελεί υπό διερεύνηση και αναμένεται να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 11:35

Κλειστό το FIR Αθηνών: Πρόβλημα στις ραδιοσυχνότητες - Αδύνατες απογειώσεις - προσγειώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Σοβαρά προβλήματα με τις συχνότητες της ΥΠΑ στον ελληνικό εναέριο χώρο - Τι γίνεται με τις πτήσεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Νοε 2025 | 19:24

ΗΠΑ: Χάος και καθυστερήσεις σε αεροδρόμια λόγω έλλειψης ελεγκτών - Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Ατλάντα, του Σαν Φρανσίσκο, της Ουάσινγκτον και του Νιούαρκ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 17:23

Χάος σε αεροδρόμια των ΗΠΑ και του Καναδά: Χάκερ πρόβαλαν μηνύματα υπέρ της Χαμάς με ύβρεις για Νετανιάχου και Τραμπ

Υπεύθυνος για την επίθεση φέρεται να είναι Τούρκος χάκερ όπως αναφέρεται σε ένα από ηχητικά μηνύματα.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 07 Οκτ 2025 | 19:55

Τι αλλάζει στα αεροδρόμια για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ: Τέλος οι σφραγίδες στα διαβατήρια, πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες θα καταγράφουν τα πρόσωπά τους, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και θα απαντούν σε ερωτήσεις του κώδικα συνόρων Σένγκεν - Οι 29 χώρες που θα το εφαρμόζουν

30 Σεπ 2025 | 12:31

Κανονικά οι πτήσεις την Τετάρτη- Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Δεν θα επηρεαστούν από την απεργιακή κινητοποίηση οι πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2025.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ 25 Σεπ 2025 | 11:33

"Υβριδική απειλή, μοιάζει με έργο επαγγελματία": Σε συναγερμό η Δανία μετά την εμφάνιση drones πάνω από αεροδρόμια

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την εισβολή των drones, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Χάος σε τέσσερα αεροδρόμια της Δανίας λόγω εμφάνισης drones - Έκλεισαν προσωρινά

Πρόκειται για τα αεροδρόμια του Άαλμποργκ, του Έσμπιεργκ, του Σόντερμποργκ και του Σκρίντστρουπ.

ΣΥΛΛΗΨΗ 24 Σεπ 2025 | 17:08

Βρετανία: Ένας 40χρονος συνελήφθη για την κυβερνοεπίθεση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές ο άντρας συνελήφθη την Τρίτη με την υποψία αδικημάτων που ορίζει ο νόμος για την κακή χρήση υπολογιστών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη με περιοριστικούς όρους.

ΑΝΟΙΞΑΝ 23 Σεπ 2025 | 07:24

Χάος σε Νορβηγία και Δανία: Εκλεισαν για ώρες τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Οσλο λόγω drones

Προβλήματα προκλήθηκαν σε Δανία και Νορβηγία, καθώς έκλεισαν για αρκετές ώρες προτού ανοίξουν ξανά τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Όσλο, λόγω drones στον εναέριο χώρο.

ΒΕΛΓΙΟ 21 Σεπ 2025 | 17:37

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζήτησε από τις αεροπορικές να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που πρόκειται να αναχωρήσουν αύριο

Δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με το σύστημα τσεκ-ιν που οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση

ΧΑΚΕΡ ΕΠΛΗΞΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 21 Σεπ 2025 | 14:50

Κυβερνοεπίθεση ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων - Αγώνας δρόμου για τα προβλήματα στο τσεκ-ιν

Οι χάκερ έπληξαν χθες τα συστήματα τσεκ-ιν και επιβίβασης που παρέχει η Collins Aerospace, η οποία ανήκει στην RTX

ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ 21 Σεπ 2025 | 08:58

Γολγοθάς για χιλιάδες επιβάτες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Προς ακύρωση σχεδόν οι μισές πτήσεις της Κυριακής μετά την κυβερνοεπίθεση

Πολλές πτήσεις έχουν καθυστερήσει και ακυρωθεί σε τρία από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

«ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ» 20 Σεπ 2025 | 18:43

Πρώτες εκτιμήσεις ειδικών για το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μετά την κυβερνοεπίθεση: Θα πάρει μέρες να επανέλθουν πλήρως

Πρώτες εκτιμήσεις ειδικών στις αερομεταφορές για την κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια - Η Collins Aerospace έχει στο παρελθόν γίνει στόχος Ρώσων χάκερ

ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20 Σεπ 2025 | 17:28

Κυβερνοεπίθεση αναστάτωσε τις αερομεταφορές στην Ευρώπη: Δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια στα γερμανικά αεροδρόμια, χειροκίνητα το τσεκ-ιν

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια στην Πληροφορική - Περιορισμένα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΧΙΘΡΟΟΥ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 20 Σεπ 2025 | 13:31

Κυβερνοεπίθεση σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Στόχος πάροχος συστημάτων ελέγχου check-in και επιβίβασης

Κυβερνοεπίθεση προκαλεί προβλήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, περιλαμβανομένων αυτών του Χίθροου στο Λονδίνο, των Βρυξελλών και του Βερολίνου

ΤΣΕΚ-ΙΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ 20 Σεπ 2025 | 11:19

Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από κυβερνοεπίθεση: Προβλήματα σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βερολίνο

Κυβερνοεπίθεση προκαλεί προβλήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, περιλαμβανομένων αυτών του Χίθροου στο Λονδίνο, των Βρυξελλών και του Βερολίνου

23 Μαϊ 2025 | 07:50

Ουκρανικά drones παρέλυσαν τα αεροδρόμια της Μόσχας

Τα ουκρανικά drones επηρέασαν τη λειτουργία του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ρωσίας, του Σερεμέτιεβο, αλλά και εκείνων σε Βνούκοβο, Ντομοντένοβο και Ζουκόφσκι.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 Μαρ 2025 | 10:08

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια - Τουλάχιστον 3.400 πτήσεις ακυρώνονται

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, εκτιμάται ότι περίπου 150.000 επιβάτες δεν θα καταφέρουν να μετακινηθούν με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 203 ΕΥΡΩ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον επτά χιλιάδες δικαιούχους - Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο μέσο ενοίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΛΥΣΕΙΣ ΤΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 15 Ιαν 2026 | 12:23

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Ύστερα από 20 χρόνια ζωής, θα αποδείξουμε πως η ελληνική τεχνολογία είναι εξαγώγιμη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Τι σηματοδοτεί το rebranding της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο - Από τον παραγωγό στο ράφι

Το χρονικό μιας ανατίμησης που "έκαψε" τα νοικοκυριά - Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβό το ελαιόλαδο.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Ιαν 2026 | 06:48

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025

Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκε το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Νέα 6ήμερη άδεια με αποδοχές για εργαζόμενους γονείς - Ποιους αφορά

Η διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση

ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:10

Ποιοι διάδρομοι super market έγιναν... απροσπέλαστοι: Αύξηση 27% στο μοσχάρι, 20% σε καφέδες και σοκολάτες

Αυτό που "χτυπάει" στην ψυχολογία και στην τσέπη του καταναλωτή είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα διατροφής και ευρείας κατανάλωσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 14 Ιαν 2026 | 11:52

Γιατί τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα αγκομαχούν, ενώ το λιανεμπόριο ανθίζει (και) λόγω τουρισμού

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2025 για το λιανεμπόριο τροφίμων. Πώς επηρεάζει το Airbnb τις αγοραστικές συνήθειες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 14 Ιαν 2026 | 07:35

Τέλος το ΣΔΟΕ: Από Μάρτιο έρχεται η ΔΕΟΣ για να καταπατήσει το οικονομικό έγκλημα - Ολες οι αρμοδιότητες

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου μπαίνει από τις 16 Μαρτίου η νέα ελεγκτική διεύθυνση ΔΕΟΣ, η οποία αντικαθιστά το ΣΔΟΕ.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 13 Ιαν 2026 | 20:05

Τρία και όχι τέσσερα είναι τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση drones ανοικτά του Νοβοροσίσκ

Κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις είναι τα σοβαρά κενά πληροφόρησης

ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 13 Ιαν 2026 | 19:23

Μεγάλη ζήτηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου - Προσφορές μεγαλύτερες των 51 δισ. ευρώ

Με την έκδοση αυτή του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 4 δισ. ευρώ