
Ρεαλισμό και αληθινά νούμερα για το ελληνικό πρόγραμμα ζήτησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλία της στη Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου.
«Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι νέες καθυστερήσεις. Σε αυτό συμφωνούμε με την Ελλάδα» τόνισε η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «Χρειάζεται οι διαπραγματεύσεις και οι ελληνικές αρχές να τρέξουν γρήγορα. Εμείς ως Ταμείο ήμασταν συνεπής στην στάση μας».
«Και να επιτευχθούν οι στόχοι για σταθερότητα και εθνική κυριαρχία για την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχουν ρεαλιστικοί στόχοι και μέτρα που θα κάνουν το πρόγραμμα ρεαλιστικό και βιώσιμο» σημείωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου και πρόσθεσε:
«Αυτό που λέω για ρεαλισμό και βιωσιμότητα στην Ελλάδα είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 3.5% σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο μπορεί να είναι εφικτό μετά από ηρωικές προσπάθειες του ελληνικού λαού . Αν και είμαστε σκεπτικοί σε αυτό, ίσως μπορεί να συμβεί και να επιτευχθεί. Είναι μη ρεαλιστικό όμως να λέμε ότι αυτό το 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας μπορεί να διατηρηθεί σε δεκαετίες. Αυτό δεν θα συμβεί».
Οι δηλώσεις Λαγκάρντ πραγματοποιούνται λίγες μόλις ώρες πριν τις συναντήσεις που αναμένεται να έχει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ αλλά και το μπαράζ επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη προκειμένου να επιδιώξει μια πολιτική απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης για τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr