Σόιμπλε: Σκληρό το ΔΝΤ αλλά θα τα βρούμε, είμαστε μέτοχοι στο Ταμείο

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τίποτε για την Ελλάδα, «απλώς επιμένει στους κανόνες»

soimple-skliro-to-dnt-alla-tha-ta-broume-eimaste-metoxoi-sto-tameio
SHARE THIS
0
SHARES

Την πεποίθηση ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες που μεσολαβούν έως το επόμενο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία που θα ολοκληρώσει την β’ αξιολόγηση εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των θέσεών του τονίζοντας ότι οι προβλέψεις της ευρωζώνης για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι διαφορετικές από αυτές του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ αποδείχθηκε δύσκολο στις διαπραγματεύσεις», σημείωσε, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει τελικώς συμφωνία εντός τριών εβδομάδων.

Τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τίποτε για την Ελλάδα, «απλώς επιμένει στους κανόνες», σημείωσε ότι πάντοτε οι γερμανικές θέσεις τύχαιναν ευρείας στήριξης στην ευρωζώνη, ενώ εκτίμησε ότι το ΔΝΤ τελικώς θα συναινέσει. «Έίμαι πολύ βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει τελικά στην προτεινόμενη συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς είμαστε μέτοχοι στο Ταμείο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook