Follow us

"Σπίτι μου 2": Τα ψιλά γράμματα στις αιτήσεις - Παραδείγματα

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα ελέγχονται με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2024.Δικαιούχοι θα είναι, όμως, και όσοι "πιάνουν" τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Άνοιξε το πρόγραμμα για την αγορά σπιτιών με χαμηλότοκα δάνεια σε νέους και ζευγάρια ηλικίας από 25 έως 50 ετών. Οι αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται από τα μέσα Ιανουαρίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα "Σπίτι μου 2", που χρηματοδοτεί δικαιούχους για αγορά πρώτης κατοικίας έως 150 τ.μ. με αξία συμβολαίου έως 250.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα φτάσουν στους 20.000.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης –με άτοκο δανεισμό συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ– και κατά 50% από τις τράπεζες, με έντοκο δάνειο συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Για τρίτεκνους το άτοκο μέρος του δανείου θα ανέρχεται στο 75%. Το τελικό επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρύνονται οι δικαιούχοι περιορίζεται στο 2,2%, ενώ για τρίτεκνους γονείς θα είναι γύρω στο 1,12%.

Οι όροι και τα κριτήρια συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους ενδιαφερομένους περιλαμβάνονται σε κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής.

"Σπίτι μου 2": Τα ψιλά γράμματα στις αιτήσεις - Παραδείγματα

Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

1. Το δάνειο θα καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου, όπως αυτή αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς, με ανώτατο όριο ποσού δανείου τα 190.000 ευρώ. Το υπολειπόμενο τίμημα θα καλύπτεται από τον αγοραστή με ίδιους πόρους ή με συμπληρωματικό δάνειο εκτός προγράμματος.

2. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με βάση, πρώτον, την πιστοληπτική ικανότητα των δικαιούχων να μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο και, δεύτερον, με βάση το εισόδημα. Οι άγαμοι θα πρέπει να διαθέτουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ, τα ζευγάρια έως 28.000 ευρώ με προσαύξηση κατά 4.000 ευρώ ανά παιδί, ενώ για τον μονογονέα το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στα 31.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ ανά παιδί.

3. Το προς αγορά ακίνητο θα πρέπει να έχει άδεια κατασκευής μέχρι το 2007 και να είναι μέχρι 150 τ.μ. Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να διαθέτουν άλλο ακίνητο που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες. Στην περίπτωση όμως που έχουν και άλλο ακίνητο κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία, τότε, για να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν, θα πρέπει το ακίνητο που διαθέτουν να είναι μικρότερο από 50 τ.μ. (ή κάτω των 70 τ.μ. για δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας 67%), προσαυξανόμενο κατά 20 τ.μ. για τον σύζυγο/μέρος συμφώνου συμβίωσης, 25 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 30 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα.

4. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις τράπεζες. Εντός 30 ημερών από την αίτηση η τράπεζα δίδει προέγκριση του δανείου. Σε περίπτωση που ο αιτών δεν λάβει προέγκριση ή η αίτησή του απορριφθεί, δύναται να υποβάλει αίτηση σε άλλη τράπεζα. Η προέγκριση ισχύει για τουλάχιστον 60 ημέρες και ο αιτών οφείλει να γνωστοποιήσει στην τράπεζα το ύψος του δανείου που τελικώς θα λάβει, προσκομίζοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (άδεια κατασκευής, φορολογικές δηλώσεις κ.λπ.). Η έγκριση υπαγωγής δίδεται για 90 ημέρες και μέσα στο διάστημα αυτό πρέπει να έχει συναφθεί το οριστικό συμβόλαιο αγοράς και η δανειακή σύμβαση.

5. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής της οφειλόμενης δόσης του δανείου, και εφόσον συμπληρωθούν 90 μέρες υπερημερίας του οφειλέτη, η τράπεζα μπορεί να καταγγέλλει το δάνειο.

6. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα ελέγχονται με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2024 (και αφορούν το φορολογικό έτος 2023). Δικαιούχοι θα είναι, όμως, και όσοι "πιάνουν" τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας. Ο μέσος όρος εισοδημάτων των τριών τελευταίων φορολογικών ετών λαμβάνεται υπόψη στην περίπτωση που το εισόδημα του τελευταίου φορολογικού έτους υπερβαίνει το ανώτατο εισοδηματικό όριο κατά τα ανωτέρω. Στην περίπτωση αυτή, η οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης λογίζεται ότι ισχύει και για τα τρία τελευταία φορολογικά έτη.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Διαβάστε Επίσης

Χαμηλότερες έως και 354 ευρώ οι δόσεις για δάνειο έως 190.000 ευρώ:

1. Ζευγάρι με δύο παιδιά που θα πάρει δάνειο 190.000 ευρώ διάρκειας 30 ετών θα καταβάλλει μηνιαία δόση 726 ευρώ, ενώ χωρίς την επιδότηση θα κατέβαλλε 976 ευρώ, που σημαίνει ότι ωφελείται κατά 256 ευρώ τον μήνα. Για δάνειο 100.000 ευρώ η δόση μειώνεται κατά 132 ευρώ (στα 420 ευρώ, από 565 ευρώ).

2. Ζευγάρι με δύο παιδιά που θα πάρει δάνειο 100.000 ευρώ διάρκειας 25 ετών θα καταβάλλει μηνιαία δόση 436 ευρώ, ενώ χωρίς την επιδότηση θα κατέβαλλε 563 ευρώ, που σημαίνει ότι ωφελείται κατά 127 ευρώ τον μήνα.

3. Ζευγάρι με τρία παιδιά που θα πάρει δάνειο 190.000 ευρώ διάρκειας 30 ετών θα καταβάλλει μηνιαία δόση 622 ευρώ, ενώ χωρίς την επιδότηση θα κατέβαλλε 976 ευρώ, που σημαίνει ότι ωφελείται κατά 354 ευρώ τον μήνα. Για δάνειο 90.000 ευρώ διάρκειας 20 ετών η δόση μειώνεται κατά 139 ευρώ (στα 372 ευρώ, από 511 ευρώ).

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι μία από τις πιο τίμιες, νέες ταβέρνες της Αθήνας

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Νοε 2025 | 07:43

Απόφαση σταθμός του ΣτΕ για τα "μαύρα" στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Τι προβλέπει

Από κόσκινο περνάει η εφορία τούς τραπεζικούς λογαριασμούς στις μεταβιβάσεις ακινήτων και, εφόσον αποδειχθεί ότι το πραγματικό τίμημα είναι υψηλότερο από το αναγραφόμενο, επανυπολογίζει τον φόρο μεταβίβασης και επιβάλλει πρόστιμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Νοε 2025 | 08:24

Τριετής φοροαπαλλαγή ενοικίων: Τι αλλάζει, ποιοι τη δικαιούνται, πότε χάνεται για τους ιδιοκτήτες

Με τις αλλαγές που επέρχονται, απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον φόρο εισοδήματος όσοι εκμισθώνουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή για 36 συνεχόμενους μήνες.

ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ 14 Νοε 2025 | 07:53

Αυξάνονται τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών από φυσικές καταστροφές

Η ασφαλιστική κάλυψη σε κατοικίες που περιλαμβάνει και κάλυψη κτιρίου, αυξήθηκε 3,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και ξεπέρασε τα 1,1 εκατ. συμβόλαια, (16,8%).

ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 13 Νοε 2025 | 11:13

"Σπίτι μου 2": Επανεξετάζονται τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια - Προσπάθεια διεύρυνσης των δικαιούχων

Μπορεί να αυξηθεί το εισοδηματικό και το ηλικιακό κριτήριο όχι όμως και η παράμετρος της παλαιότητας του ακινήτου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ 13 Νοε 2025 | 07:49

Η εφορία επιστρέφει ποσά ΕΝΦΙΑ από το 2014 - Ποιοι ιδιοκτήτες θα λάβουν αναδρομικά

Τα ποσά ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν κατά την εξαετία 2014-2019 θα λάβουν πίσω από την εφορία χιλιάδες ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ 12 Νοε 2025 | 14:24

Εκτοξεύτηκε το κόστος επισκευής και ανακαίνισης ακινήτων: Δυσεύρετοι και πανάκριβοι υδραυλικοί και μπογιατζήδες

Ακριβότερα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και ελαιοχρωματισμοί – Τριπλάσιος ρυθμός αυξήσεων σε σχέση με τον πληθωρισμό.

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 08:17

Airbnb: Ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας "υποψήφιες" για μπλόκο στην έκδοση νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου

Σε ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας είναι πιθανό να ισχύσει η απαγόρευση έκδοσης νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2025 | 10:42

Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαίνιση ακινήτων: Επεκτείνεται ως το τέλος του 2026 - Τι πρέπει να ξέρουμε

Οι δαπάνες ανακαίνισης και επισκευής των ακινήτων κατανέμονται στο έτος που πραγματοποιείται η δαπάνη ή μέρος αυτής.

ΗΛΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 13:04

Απάτη και στο πρόγραμμα "Ανακαινίζω - Νοικιάζω": Επιτήδειοι δήλωσαν το ίδιο σπίτι... 20 φορές

Χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα κατατέθηκαν μόνο από την Ηλεία και το καμπανάκι χτύπησε κόκκινο.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 05 Νοε 2025 | 12:43

Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026

Ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας, που θα πλήξει και την ανάπτυξη περισσότερων προσιτών επιλογών στέγασης, προβλέπουν επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων.

ΣΤΟ ATHENS TAX FORUM 2025 04 Νοε 2025 | 17:32

Πιερρακάκης: Νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό - Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών και η μείωση των άμεσων φόρων

Ο υπουργός προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος στέγασης.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ 04 Νοε 2025 | 09:47

Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές - Τιμές έως 7.275 ευρώ/τ.μ.

Η απόκτηση ενός σύγχρονου, "πράσινου" και θωρακισμένου αντισεισμικά ακινήτου, αποτελεί "προνόμιο" λίγων, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβη την δεκαετία του 2000

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ 03 Νοε 2025 | 16:15

"Ώρα μηδέν" για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων: Με διπλό ΕΝΦΙΑ πιέζει η κυβέρνηση τις τράπεζες

"Γκάζι" σε τράπεζες και servicers για την αξιοποίηση των διαμερισμάτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους

30 Οκτ 2025 | 13:00

Μια εξοχική κατοικία στο Τολό που σε προσκαλεί να ταξιδέψεις προς τα εκεί (έστω και νοερώς)

Η εξοχική κατοικία έχει πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, τις Σπέτσες και τα νησάκια Πλατειά και Ψιλή.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 10:49

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι μου": 520.000 τα κλειστά ακίνητα, γερασμένα τα μισά

Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε το νέο πρόγραμμα να δώσει λύσεις στη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 29 Οκτ 2025 | 12:09

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι" με κρατική επιδότηση: Για να μπουν νέα σπίτια στην αγορά και να πέσουν τα ενοίκια

Στροφή πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση στην ανακαίνιση με στόχο τη συγκράτηση των ενοικίων – Φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις – Γιατί μένουν στα αζήτητα τα επιδοτούμενα δάνεια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 29 Οκτ 2025 | 08:11

Περισσότερες αλλά μικρότερης επιφάνειας οι νέες κατοικίες που θα κατασκευαστούν

Σε τροχιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά κατοικίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κατήργησε τα "μπόνους" δόμησης του ΝΟΚ, βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα.

27 Οκτ 2025 | 09:54

Το αισθητικό "σύμπαν" του μεγαλύτερου Ελληνικού συνεδρίου για την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Flux office, διαμόρφωσε φέτος ένα μοναδικό κινηματογραφικό σύμπαν στην έκθεση Hotel Experience 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ 26 Οκτ 2025 | 08:26

"Ξεκλειδώνουν" χιλιάδες ακίνητα: Όλα τα κίνητρα και τα οφέλη για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οι ιδιοκτήτες που θα εκμισθώσουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία χρόνια, απαλλάσσονται για 36 συνεχόμενους μήνες από το φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων.

24 Οκτ 2025 | 12:05

Τι ορίζει την αρχιτεκτονική υπεροχή - 2 υπέροχες κατοικίες το αποδεικνύουν

Η αισθητική της ακρίβειας δεν μπορεί να υπάρξει αν δε φέρει την υπογραφή της INOXAL by ETEM.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 08:01

Κλειστά ακίνητα: Εως 900.000 κατοικίες είναι σήμερα κενές σε όλη τη χώρα

Μία από τις "αιώνιες" παθογένειες της αγοράς ακινήτων, που κρατά κλειστά και αναξιοποίητα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο, εν μέσω στεγαστικής κρίσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΤΕ 23 Οκτ 2025 | 07:49

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που "εξαφάνισαν" από την αγορά χιλιάδες κατοικίες

Τα νοικοκυριά που αναζητούν στέγη βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ξέφρενη κούρσα τιμών.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 13:21

Σχεδόν τα μισά προς πώληση ακίνητα είναι γερασμένα - Οι ιδιοκτήτες ζητούν ό,τι τιμές... θέλουν

Μεταξύ του 1960 και του 1981 έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα προς πώληση σπίτια

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 22 Οκτ 2025 | 07:17

Ολο το νέο πακέτο μέτρων για τη στεγαστική κρίση - Πώς θα αυξηθεί η προσφορά σπιτιών

Στις βασικές αλλαγές του νέου προγράμματος είναι ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

REAL ESTATE 21 Οκτ 2025 | 07:45

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πώς η ηλικία των αγοραστών αλλάζει την αγορά ακινήτων - 1 στους 4 επενδυτές κάτω των 40 ετών

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επενδυτές, όμως αυτό που ξεχωρίζει πλέον είναι η ηλικία τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 21 Οκτ 2025 | 07:32

Επιδότηση ενοικίου: Εως τις 20 Νοεμβρίου η καταβολή - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Οι πληρωμές θα γίνουν χωρίς αιτήσεις ή επιπλέον δικαιολογητικά, καθώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία αντλούνται απευθείας από τις δηλώσεις μίσθωσης και τις φορολογικές δηλώσεις.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 20 Οκτ 2025 | 22:00

Τα πάνω και τα κάτω του ΕΝΦΙΑ για το 2026 - Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο

Πάνω από 2 εκατομμύρια οι εκπτώσεις φόρου – Ποιοι δικαιούνται κούρεμα 50% - Πότε ισχύει το 20% και πότε εφαρμόζονται συνδυαστικά και οι τρεις εκπτώσεις

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2025 | 11:26

Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο για τα ακίνητα και ποιοι περισσότερο

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2026 θα είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν την κύρια κατοικία τους σε οικισμούς της χώρας με έως 1.500 κατοίκους.

"ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" 19 Οκτ 2025 | 08:38

ΝΟΚ: "Ξεπαγώνουν" 3.000 κτίρια - μεγαθήρια, θα συνεχίζεται η κατασκευή με πληρωμή τέλους ή με "έργα αναβάθμισης"

Με ένα ποσό ή έργα για το Δήμο και την κοινότητα θα μπορούν να συνεχιστούν ακίνητα-μεγαθήρια που έκαναν χρήση του ΝΟΚ

AIRBNB 17 Οκτ 2025 | 08:25
16 Οκτ 2025 | 09:09

Στεγαστική Κρίση: Μικρότερα τα σπίτια που μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τα νοικοκυριά

Οι Έλληνες μένουν πλέον σε σπίτια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δεν τους ικανοποιούν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ 15 Οκτ 2025 | 08:44

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στερούν ακίνητα από την αγορά κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει την ανάληψη της υποχρέωσης τακτοποίησης των προς πώληση κατοικιών από τους αγοραστές και όχι τους πωλητές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 17:23

Σπείρα με ορμητήριο τον Πειραιά "ρήμαζε" σπίτια στην Αττική με τη μέθοδο της απασχόλησης: Στη φάκα αρχηγός και τρία μέλη

Από την προανακριτική έρευνα έχουν έως τώρα εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

11 Οκτ 2025 | 10:39

Ένας Έλληνας φωτογράφος, έγινε θέμα στους New York Times απαθανατίζοντας ξενοδοχεία

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση του στο φετινό Hotel Experience στο Γκάζι, ο φωτογράφος ή καλύτερα "visual storyteller" Σταύρος Χαμπάκης, μας ξεναγεί στο κοσμοπολίτικο σύμπαν των ξενοδοχείων όλου του πλανήτη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 10 Οκτ 2025 | 08:14

Αφορολόγητα ενοίκια για τρία χρόνια σε όσους ανοίγουν κλειστά ακίνητα – Τι αλλάζει

Οι αλλαγές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στους ιδιοκτήτες, με στόχο να διατεθούν προς ενοικίαση χιλιάδες σπίτια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

09 Οκτ 2025 | 10:24

Ένας "μικρός κομήτης" προσγειώθηκε, για τα καλά, στον Άλιμο

Πάμε σε μια περιοχή της "Αθηναικής Ριβιέρας", τον Άλιμο. Θέμα μας εκεί, ένα καινούργιο διαμέρισμα πάνω από την πόλη, με θέα τον Σαρωνικό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΔΕ 06 Οκτ 2025 | 07:19

Ακίνητα: Αυξημένες οι γονικές παροχές, μειωμένες οι αγοραπωλησίες

Περισσότερα από 24.800 ακίνητα συνολικής αξίας 2,62 δισ. ευρώ, άλλαξαν χέρια στο οκτάμηνο τρέχοντος έτους, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια που έχουν αναρτηθεί.

ATHENS RIVIERA FORUM 2025 05 Οκτ 2025 | 08:34

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Γεωγραφικά η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται κατά μήκος μιας εντυπωσιακής ακτογραμμής 70 χιλιομέτρων, από τον Πύργο του Πειραιά έως το Ακρωτήριο Σούνιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 08:14

Νέα εποχή για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Ιστορικά ρεκόρ σημειώνει η βραχυχρόνια μίσθωση - Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις.

ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 04 Οκτ 2025 | 12:09

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα στις πολυκατοικίες - Τι πρέπει να προσέχουν διαχειριστές, ιδιοκτήτες και ένοικοι

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είναι λίγα τα θέματα που αναδείχτηκαν αλλά απασχολούν μέχρι και σήμερα χιλιάδες ένοικους και διαχειριστές πολυκατοικιών.

03 Οκτ 2025 | 10:26

Η πολυκατοικία στην Αθηναική Ριβιέρα, το πρόσφατο "playground" των Ελλήνων αρχιτεκτόνων

Η πορεία του αρχιτέκτονα Παύλου Χατζηαγγελίδη και το όραμά του για τη σύγχρονη πολυκατοικία.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 07:00

Νέα στεγαστικά δάνεια πάνω από 2,2 δισεκ. ευρώ το 2025 - Το 1/3 θα είναι "Σπίτι μου 2"

Μετριοπαθή αύξηση σε χορηγήσεις νέων στεγαστικών δανείων περίπου 20% από πέρυσι, προβλέπουν τώρα τραπεζικά στελέχη.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 02 Οκτ 2025 | 16:19

Βέφα Αλεξιάδου: Η περιουσία που αφήνει στους κληρονόμους - Η βίλα, τα καταστήματα και το σπίτι που αγαπούσε πολύ

Οι λεπτομέρειες για τα ακίνητα και τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αφήνει πίσω της η Βέφα Αλεξιάδου

01 Οκτ 2025 | 10:16

Η διεθνής απήχηση ενός ελληνικού αρχιτεκτονικού γραφείου

Το ζευγάρι αρχιτεκτόνων που δεν βλέπει τα κτίρια ως αυτόνομους όγκους, αλλά ως σκηνικά καθημερινών εμπειριών.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:47

Οι 3 νέες αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων - Και εξάμηνα μισθωτήρια για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Επέκταση της φορολογικής απαλλαγής και σε διαμερίσματα άνω των 120 τ.μ – Επαφές με τράπεζες και servicers για να πέσουν τα δικά τους διαμερίσματα στην αγορά – "Δεξαμενή" και οι κληρονομιές.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 29 Σεπ 2025 | 09:05

Νέοι αυστηροί όροι για τα Airbnb από την 1η Οκτωβρίου – Μεγάλα τα πρόστιμα

Δύο μέρες απομένουν μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 09:28

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια διόρθωση στις τιμές των ακινήτων - 100% αύξηση στην Αττική

Με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 100% στην Αττική, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναβάλουν την απόφαση αγοράς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:36

Επίδομα ενοικίου: "Κλειδί" οι δηλώσεις για ανείσπρακτα ενοίκια – Στους ιδιοκτήτες η ενίσχυση

Οι φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που αναγκάστηκαν να δηλώσουν ανείσπρακτα ενοίκια στην Εφορία, θα αποτελούν το "κλειδί" για τη χορήγηση του επιδόματος του ενός ενοικίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 24 Σεπ 2025 | 11:35

ΝΟΚ: Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι εργολάβοι για να ανατρέψουν την απόφαση για το ύψος των κτιρίων

Τη δική τους μάχη είναι έτοιμοι να δώσουν οι εργολάβοι για να ακυρώσουν την ιστορική απόφαση κατά του ΝΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 08:55

Airbnb: Τα SOS της ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες - Τι ισχύει για Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και διάρκεια μίσθωσης

Το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τα ακίνητα τύπου Airbnb για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ με αναλυτικό οδηγό.

23 Σεπ 2025 | 11:30

Η περίπτωση που οι Έλληνες αρχιτέκτονες μεγαλούργησαν στα βουνά

Το παλιό σανατόριο που ξεκίνησε η αδερφή του Παύλου Μελά, Ναταλία, ζει μετά από δεκαετίες μια δεύτερη ζωή σαν ξενοδοχείο κερδίζοντας τη μία διάκριση μετά την άλλη.

19 Σεπ 2025 | 11:19

Η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ανενεργά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα

Τρεις διαγωνισμοί σε εξέλιξη σε Ναύπλιο, Αλεξανδρούπολη και Αγ. Νικόλαο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΤΕ 18 Σεπ 2025 | 08:07

Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική από το 2017 έως σήμερα

Αυξημένες κατά 100% εμφανίζονται οι μέσες τιμές πώλησης κατοικιών στην Αττική, από το χαμηλότερο σημείο τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μέχρι το φετινό β' 3μηνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Σεπ 2025 | 09:27

Τάσεις και προβλέψεις στην ελληνική αγορά επαγγελματικών ακινήτων - Οι κατηγορίες

Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς επαγγελματικών ακινήτων, όπως καταγράφηκαν από τις απόψεις των ειδικών, είναι αισιόδοξες.

"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ" 16 Σεπ 2025 | 10:35

Ερευνα σοκ για τη στεγαστική κρίση: Ένας στους δύο Έλληνες αδυνατεί να πληρώσει ενοίκιο ή δόσεις δανείου

Για τους νέους 18 έως 34 ετών η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς το 72% όχι μόνο δε μπορούν να ενοικάσουν το δικό τους σπίτι, αλλά εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους.

15 Σεπ 2025 | 11:20

Μεταμόρφωση διαμερίσματος 60 τ.μ. από τη δεκαετία του’ 60 στο Κολωνάκι

Το project του Studio Thanasis, με έδρα τις αρχιτεκτονικές του επεμβάσεις στην Αθήνα, μεταμορφώνει ένα "σκοτεινό" διαμέρισμα σε ζεστό, φωτεινό και λειτουργικό σπίτι.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 13 Σεπ 2025 | 08:26

Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους.

ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 12 Σεπ 2025 | 12:22

Ανοιξε η διαθήκη του Αρμάνι: Αυτοί είναι οι χρυσοί κληρονόμοι της αυτοκρατορίας - Η τελευταία επιθυμία του

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του μεγάλου σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου.

09 Σεπ 2025 | 10:30

Η παραδοσιακή "πρακτική" της "πεζούλας" επιστρέφει στην Πάρο

Το έργο Pezoules House, σχεδιασμένο από τον Κωνσταντίνο Πίττα και το γραφείο KP Office, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης κατοικίας που εναρμονίζεται με το τοπίο της Πάρου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Σεπ 2025 | 09:23

Για ποιους σχεδιάζεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Πρόκειται για ένα μέτρο που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό στο οικονομικό επιτελείο και φαίνεται ότι θα ενταχθεί εκτός απροόπτου στο καλάθι της ΔΕΘ.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Σεπ 2025 | 06:45

Τα νέα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τη στεγαστική κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα πακέτο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της προσφοράς στέγης.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Α31 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΔΟΜΗΣΗ 28 Αυγ 2025 | 13:29

Μια Μυκονιάτικη κατοικία που παραπέμπει στη γλυπτική

Η "Κατοικία Λατύπη" στη Μύκονο μοιάζει με γλυπτό που έχει προκύψει μέσα από το τοπίο

ΔΙΑΡΡΟΕΣ 28 Αυγ 2025 | 12:04

Σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου "αδράνειας" στα κλειστά ακίνητα

Ο νέος φόρος θα λειτουργούσε ως ένα πρόσθετο αντικίνητρο για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 07:46

Στον πάγο ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος του 2026 - Προς κατάργηση οδεύει ο φόρος

Παρατείνεται η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα για ένα έτος ακόμα, μέχρι το τέλος του 2026.

25 Αυγ 2025 | 13:16

Summer In The City final part: Κατοικία Στον Διόνυσο

Ολοκληρωμένη το 2023, η κατοικία των 325 τ.μ. επιχειρεί να ερμηνεύσει με σύγχρονους όρους την έννοια του αρχέγονου καταφυγίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

24 Αυγ 2025 | 12:20

Πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις για μισθωτούς, οικογένειες, οικονομικά ευάλωτους

Η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης θα έχει ως κορμό την ελάφρυνση μισθωτών και οικογενειών με παιδιά, η οποία θα προκύψει κυρίως από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογική κλίμακα.

19 Αυγ 2025 | 09:37

Κατοικίες κάτω από το έδαφος, στην Αντίπαρο

Η υπόσκαφη αρχιτεκτονική στα νησιά των Κυκλάδων δεν αποτελεί μόνο μια αισθητική επιλογή, αλλά μια στρατηγική που απαντά στις ιδιαιτερότητες του τοπίου και του κλίματος.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΕΘ 18 Αυγ 2025 | 10:41

Έρχεται διπλό κίνητρο για επενδύσεις σε κατοικίες: Νέα κλίμακα και φορολογικά "δώρα"

Τα κίνητρα για το άνοιγμα κλειστών ακινήτων αναμένεται να γίνουν πιο ελκυστικά για όσους θα αποφασίσουν να διαθέσουν τα ακίνητά τους για μακροχρόνια μίσθωση.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 16 Αυγ 2025 | 08:33
15 Αυγ 2025 | 09:21

Ένα σπίτι στο Πόρτο Χέλι: Εκεί που αναπτύσσεται η νέα σκηνή του ελληνικού αρχιτεκτονικού design

Το Πόρτο Χέλι πλέον δεν είναι απλώς ένας κοσμοπολίτικος προορισμός, αλλά και ένα ανοιχτό πεδίο αρχιτεκτονικής καινοτομίας, όπου το τοπίο, η ιστορία και η τεχνολογία συναντιούνται.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 14 Αυγ 2025 | 19:21

Times of Israel: Ο δήμος της Ιερουσαλήμ πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου

Η διαμάχη του δήμου με τις εκκλησίες που κατέχουν ακίνητα στην Ιερουσαλήμ σχετίζεται με τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΜΠΕΛΙ 07 Αυγ 2025 | 08:52

"Ξερολίθι": Μια κατοικία - χαμαιλέοντας στη Σέριφο

Στη Σέριφο, στην ήσυχη περιοχή του Παλιού Αμπελιού, βρίσκεται ένα εξοχικό σπίτι που μοιάζει να έχει γεννηθεί από το ίδιο το τοπίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιουλ 2025 | 18:06

"Ακτινογραφία" των 145.500 ακινήτων που πωλούνται στη χώρα - Πανάκριβα τα σπίτια, πού κοστίζει το τετραγωνικό 6.200 ευρώ

Μέση τιμή πώλησης άνω των 180.000 ευρώ για τα 60 τετραγωνικά – Λιγότερες από 150 αγγελίες πώλησης σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιουλ 2025 | 08:45

"Μάχες χαρακωμάτων" ιδιοκτητών και ενοικιαστών εν μέσω θέρους - Σύγκρουση για τις εξώσεις χωρίς δικαστήριο

"Μας φαίνεται πραγματικά αδιανόητη η συγκεκριμένη κίνηση εν μέσω της στεγαστικής κρίσης, που βιώνουν σήμερα οι ενοικιαστές".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιουλ 2025 | 06:55

Ο "χάρτης" των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα - Οι τιμές σε νησιά και δημοφιλείς προορισμούς

Οι τιμές παραμένουν ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλες αγορές εξοχικής κατοικίας στην λεκάνη της Μεσογείου.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 29 Ιουλ 2025 | 18:04

Εφιάλτης η ενοικίαση μικρού διαμερίσματος: Πού ζητούν 900 ευρώ για ένα δυάρι και οι περιοχές χωρίς... σπίτια

Η εικόνα που καταγράφεται σε δεκάδες περιοχές είναι αποκαρδιωτική, η προσφορά διαμερισμάτων έως 80 τετραγωνικά έχει περιοριστεί

LOUIZI+LOUIZIS ARCHITECTS 28 Ιουλ 2025 | 12:23

Δωμάτιο με θέα την πόλη - Η εντυπωσιακή σύγχρονη κατοικία στη Θεσσαλονίκη

Αν η πόλη που βλέπει το παράθυρο, είναι η Θεσσαλονίκη, τότε η θέα ανεβαίνει δέκα σκαλιά ομορφιάς παραπάνω

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Ιουλ 2025 | 10:26

Αυξάνονται τα διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση στα νότια προάστια - Οι τιμές ανά περιοχή

Σημαντική αύξηση καταγράφει η προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση στα νότια προάστια, σε πλήρη αναντιστοιχία με την υπόλοιπη αγορά ακινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 28 Ιουλ 2025 | 07:04

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας που μεταμορφώνονται σε ξενοδοχεία

Η αναβίωση εγκαταλελειμμένων διατηρητέων ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Ιουλ 2025 | 08:44
ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 24 Ιουλ 2025 | 10:14

Αθηναϊκή Ριβιέρα: "Σκαρφαλώνει" στη διεθνή κατάταξη με τις ακριβότερες περιοχές στην Ευρώπη

Διατηρεί την ανταγωνιστικότητά της η Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές πολυτελών κατοικιών σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Ιουλ 2025 | 11:24

ΑΑΔΕ: Βραχυχρόνιες μισθώσεις – Διευκρινίσεις για διακοπή ΑΜΑ και εγγραφή νέων ακινήτων

Διευκρινίσεις για το ισχύον καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ 23 Ιουλ 2025 | 08:02

Οξύνεται το πρόβλημα με τα απλήρωτα κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες - Ποιοι δεν πληρώνουν

Με πάνω από 500.000 κλειστά διαμερίσματα μόνο στην Αττική, είναι προφανές ότι η "εξίσωση" των κοινοχρήστων είναι δυσεπίλυτη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 22 Ιουλ 2025 | 15:23

Ξανά στο "στόχαστρο" τα airbnb - Παρά τους περιορισμούς οι ιδιοκτήτες προτιμούν βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μέτρα αύξησης της προσφοράς ακινήτων θα ενσωματώσει στο πακέτο των ανακοινώσεων της ΔΕΘ η κυβέρνηση υπό την πίεση της συνεχιζόμενης αύξησης των ενοικίων.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 22 Ιουλ 2025 | 12:44

Αλλάζει ο Ελληνας αγοραστής ακινήτου: Από το εξοχικό στην επενδυτική στρατηγική

Από έναν αγοραστή που άλλοτε λειτουργούσε περισσότερο συναισθηματικά και λιγότερο στρατηγικά, έχει περάσει σε ένα πιο ώριμο στάδιο, επιλέγοντας ακίνητα με σαφή στόχο: την προστιθέμενη αξία και την επενδυτική λογική.

22 Ιουλ 2025 | 07:06

Χιλιάδες διαμερίσματα "ρίχνουν" στην αγορά προς ενοικίαση ιδιώτες επενδυτές, με φόντο το πρόγραμμα Golden Visa

Μέχρι και 20.000 υπολογίζονται τα νέα διαμερίσματα που είναι πιθανό να διατεθούν στην αγορά της Αττικής εντός των επόμενων δύο-τριών ετών.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 19 Ιουλ 2025 | 09:48

Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις, στεγαστικό και ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις για τις μειώσεις φόρων στη μεσαία τάξη και τις ενισχύσεις στις ευάλωτες ομάδες

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΜΗΝ ΖΕΙΣ 18 Ιουλ 2025 | 11:11

Στοιχεία σοκ: 6 στους 10 δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για ενοίκιο - Παγίδα φτώχειας το κόστος στέγασης

Tο 60% των νοικοκυριών που νοικιάζουν κατοικία στις πόλεις δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματός του για να καλύψει στεγαστικές ανάγκες.

16 Ιουλ 2025 | 13:03

Ένα σπίτι βάζει σε τάξη την οικοδομική αναρχία της Σαντορίνης

Σε μια εποχή που πολλά "σύγχρονα σπίτια στο Αιγαίο" μοιάζουν μεταξύ τους σαν τυποποιημένα προϊόντα, το Magma White ξεχωρίζει.