Στα 3 δισ. € καθορίστηκε η άντληση και στο 4,75% το κουπόνι

Πολύ πάνω από 20 δισ. ευρώ οι προσφορές – 3 δισ. ευρώ το ποσό της άντλησης – Στο 4,95% το επιτόκιο - Στο 4,75% το ετήσιο κουπόνι - ΥΠΟΙΚ: Στο 90% η συμμετοχή των ξένων στην έκδοση

sta-3-dis--kathoristike-i-antlisi-kai-sto-495-to-epitokio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κάτω από το 5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο της έκδοσης του 5ετους ομολόγου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, και στο 4,95% ενώ στα 3 δισ. ευρώ καθορίστηκε το ποσό της άντλησης.

Με τον αριθμό των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για το 5ετές ομόλογο να διαμορφώνεται στις 550, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones, και να εντυπωσιάζει, το συνολικό ποσό άντλησης της έκδοσης φαίνεται να έχει καθοριστεί στα 3 δισ. ευρώ, ενώ το βιβλίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 δισ. ευρώ προφορών.

Τόσο η Wall Street Journal και το Dow Jones, όσο και το Bloomberg επιβεβαιώνουν ότι η απόδοση καθορίστηκε κάτω από το 5% και στο 4,95%.

Επίσημη ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει: «H Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι προέβη στην πώληση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75%. Η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή. Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%.

Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα».

Η δήλωση του πρωθυπουργού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook