Follow us

Στα Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη

Το όνομα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers. Ηταν όλα νόμιμα και δηλωμένα απαντά η ίδια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στα Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη

Το όνομα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers που ελήφθησαν από την γερμανική εφημερίδα SZ η οποία στη συνέχεια τα μοιράστηκε με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στα έγγραφα ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Η υπεράκτια εταιρεία ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά μου στον χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα»

Η εταιρεία Εternia Capital Management ιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου του 2010 υπό την επίβλεψη της δικηγορικής εταιρείας Appleby η οποία καταγράφεται στα μητρώα των Κέιμαν. Μέτοχοι ήταν η ίδια η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ένας παλιός της συνεργάτης από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank. Ηταν η ίδια περίοδος που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σύνδεσή της κ. Γκραμπόφσκι με την εταιρεία δεν είναι κάτι νέο καθώς η ίδια στο βιογραφικό της αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia.

«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά μου στον χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα» δηλώνει στο Εθνος.

Δημοσιεύματα είχαν συνδέσει την κ Γκραμπόφσκι με μια άλλη Eternia Capital,την Eternia Capital Advisors με έδρα την Ελβετία, μια συμβουλευτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 από τον Κωνσταντίνο Κυρκίνη, γνωστό από τη συμμετοχή του στο e-Food. O ίδιος εμφανίζεται σε αρχεία της Appleby ως το πρόσωπο επικοινωνίας για την Eternia Capital Management. Οπως δηλώνει στο Εθνος «η Advisors δεν έχει καμια ιδιοκτησιακή σχέση με την Eternia Capital Management με έδρα τα Κέιμαν».

Αναφορικά με την Εternia Capital Management η κ Γκραμπόφκι είπε: «με τα διαδικαστικά ησχολούμουν ελάχιστα, καθώς ούτε δικαίωμα υπογραφής είχα, ούτε συμμετείχα στο διοικητικό συμβούλιο».

Η εταιρεία διαχειριζόταν ένα fund το Voyager 360 LtD που ιδρύθηκε το 2010, ήταν ο investment manager σε αλλοδαπό αμοβαίο κεφάλαιο με επενδυτές ξένες τράπεζες και ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το αμοιβαίο είχε ως θεματοφύλακα την Goldman Sachs Execution & Clearing LP και ως συνεργαζόμενη τράπεζα την JP Morgan, γεγονός που διασφάλιζε την τήρηρη των κανόνων διαφάνειας.

Η Appleby απέσυρε τις υπηρεσίες της από την Eternia Capital το 2012.

Το 2015 η εταιρεία διαγράφηκε από τα Μητρώα

Η Eternia Capital Management διαγράφηκε από τα εταιρικά μητρώα των Κέιμαν στις 30 Ιανουαρίου 2015, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε αρχεία της Appleby η εταιρεία το 2013 φαίνεται ότι χαρακτηρίζονταν «active entity», δηλαδή ενεργή, με μια σημείωση από δίπλα «non payment of fees», ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι -Μητσοτάκη δήλωσε άγνοια καθώς από τον Ιούνιο του 2012 είχε δοθεί εντολή σε συνεργάτη της που επικοινωνούσε με την δικηγορική εταιρεία να προχωρήσει στην άμεση λύση της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, από την δικηγορική εταιρεία Appleby δηλώθηκε πως ένας δικηγόρος με μικρό όνομα Σταύρος είχε επικοινωνήσει μαζί τους για ζητήματα της εταιρείας. Το «Έθνος» επικοινώνησε με τον Σταύρο Παπασταύρου ρωτώντας τον εάν γνωρίζει την Eternia Capital Management με έδρα τα Νησιά Κέιμαν και εάν είχε κάποια επαγγελματική σχέση με τους μετόχους της εν λόγω εταιρείας. Ο ίδιος απάντησε πως: «πρόκειται για εταιρεία πελάτη μου» και πως είχε επαγγελματική σχέση ως δικηγόρος με το fund Voyager 360 Ltd. Ο κ. Παπασταύρου συμπλήρωσε ότι: «Επειδή στο παρελθόν, ανυπόστατα μου είχε χρεωθεί η ιδιοκτησία εταιρειών πελατών μου με τις οποίες δεν είχα ουδεμία μετοχική σύνθεση, διευκρινίζω ότι δεν έχω οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή σχέση με τις παραπάνω εταιρείες».

Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Δ.Σ μιας ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας της MG Capital SA, μιας ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας που είχε συστήσει η κ. Γκραμπόφσκι το 2007. Ο κύριος Παπασταύρου έμεινε στο Δ.Σ της MG έως τον Αύγουστο του 2002. Στη θέση του σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης. Το όνομα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου είχε βρεθεί στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης είχε εντοπιστεί και στα Panama Papers. Περίεργες συμπτώσεις σε ένα θέμα που σίγουρα θα έχει ποικίλες πολιτικές αντιδράσεις.

Oλόκληρη η απάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

«Η εν λογω εταιρεία ήταν ο investment manager σε αλλοδαπό αμοιβαίο κεφάλαιο, με επενδυτές ξένες τράπεζες και ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε ως θεματοφύλακα την παγκοσμίου φήμης και κύρους τραπεζική εταιρεία Goldman Sachs Execution & Clearing LP και ως συνεργαζόμενη τράπεζα την επίσης παγκοσμίου φήμης και κύρους επενδυτική τράπεζα JP Morgan London. Ο θεσμικός ρόλος των δύο αυτών παγκοσμίου κύρους τραπεζικών λογαριασμών διασφάλιζε την πλήρη τήρηση των κανόνων διαφάνειας και όλους τους απαραίτητους Anti Money Laundering (AML) ελέγχους. Επιπλέον όλη η δραστηριότητα του αμοιβαίου κεφαλαίου ελεγχόταν από Ορκωτούς Λογιστές. Η δομή του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν απόλυτα νόμιμη και επελέγη με βάση τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο εκείνη την περίοδο και, αν δεν κάνω λάθος, συνεχίζει να ακολουθείται. Όλες οι πληρωμές γίνονταν απευθείας απο τον θεματοφύλακα του αμοιβαίου κεφαλαίου και όχι από τον investment manager, ο οποίος δεν κατείχε τραπεζικό λογαριασμό σε μη συνεργάσιμο φορολογικό κράτος. Στη διετία που ήταν ενεργό το αμοιβαίο κεφάλαιο (Ιούνιος 2010- Ιούνιος 2012), λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε αρνητικά αποτελέσματα και εξαιτίας της ζημιογόνας λειτουργίας του έκλεισε και τα χρήματα επεστράφησαν με ζημία στους επενδυτές από την τράπεζα JP Morgan London. Η αμοιβή της εταιρείας ήταν εναρμονισμένη με τη συνήθη πρακτική. Η επίσημη συμμετοχή και η ενεργός παρουσία της Goldman Sachs, της JP Morgan και των Ορκωτών Ελεγκτών εξασφάλιζαν τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών και την πλήρη διαφάνεια ως προς την προσέλευση και την κίνηση των κεφαλαίων.

«Όπως έχω ήδη αναφέρει με τα διαδικαστικά ησχολούμην ελάχιστα και το αναφέρω αυτό ως πραγματικό γεγονός. Δεν μπορώ να γνωρίζω τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία των Κέιμαν, η οποία προφανώς ήταν αντικειμένο της δικηγορικής εταιρείας που είχε συστήσει την εταιρεία και παρακολουθούσε τη λειτουργία της, η φήμη της οποίας αποτελούσε επαρκή εγγύηση για τη νόμιμη λειτουργία της ετιαρείας και τη συμμόρφωσής της με την οικεία νομοθεσία. Πάντως η Eternia Capital Management είχε έναν και μόνο πελάτη, το αλλοδαπό αμοιβαίο κεφάλαιο, συνεπώς είχε αναθέσει την AML (Anti Money Laundering) διαδικασία στους παγκοσμίου κύρους οργανισμούς με τους οποίους είχε συνεργασία».

«Όσον αφορά τυχόν σημειώσεις τη δικηγορικής εταιρείας δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι ακριβώς αναφέρονται. Το κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου υπήρξε καθαρά επενδυτική απόφαση που οφειλόταν στις ζημιές που είχε συσσωρεύσει για τους επενδυτές, επενδυτική απόφαση η οποία ήταν εντελώς ανεξάρτητη με τις εκλογές στην Ελλάδα. Όποια αναφορά μπορεί να υπάρχει, αν υπάρχει, εικάζω ότι έχει να κάνει με τον χρόνο των εκλογών ως προσδιοριστικό χρονικό σημείο αναφοράς για τις διαδικασίες και όχι για τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για το κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου που είχει ληφθεί πριν από τις εκλογές. Ειρήσθω, δε, εν παρόδω ότι το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση στερείται αντικειμένου».

Γιατί η εταιρεία εμφανιζόταν ως ενεργή στα αρχεία της Appleby έως και το 2014: «Μετά το κλείσιμο του του αμοιβαίου κεφαλαίου τον Ιούνιο του 2012 και επειδή εξέλειπε ο λόγος που ο investment manager είχε συσταθεί, με τον έτερο μέτοχο ζητήσαμε από συνεργάτη μας όπως δώσει εντολή στη δικηγορική εταιρεία που την είχε συστήσει για την άμεση λύση της. Έκτοτε δεν ασχολήθηκα με την εταιρεία ούσα σίγουρη ότι είχε κλείσει από τότε που είχαμε δώσει τη σχετική εντολή. Μετά το κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου το έτος 2012, η εταιρεία δεν είχε απολύτως καμία δραστηριότητα, για αυτό άλλωστε και από τότε (2012) δόθηκε η εντολή για το κλείσιμό της, η οποία θεωρώ ότι θα μπορεί να βρεθεί στα αρχεία της εταιρείας που την είχε συστήσει. Μετά το κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου η εταιρεία δεν είχε καμία δραστηριότητα, ούτε το 2013, ούτε το 2014. Τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνονται απολύτως και από το περιεχόμενο της ίδιας της ερώτησής σας και από τη γνώση που εσείς έχετε και και εγώ πληροφορούμαι από εσάς, ότι, δηλαδή, ο agent service provider της εταιρείας, δηλαδή η δικηγορική εταιρεία που είχε συστήσει και παρακολουθούσε τη λειτουργία της, διέκοψε την παροχή υπηρεσιών της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, χρόνος που προφανώς συνδέεται με την εντολή που είχε λάβει για κλείσιμο της εταιρείας (investment manager).

Επίσης από εσάς πληροφορούμαι για πρώτη φορά ότι η εταιρεία διαγράφηκε απ΄το μητρώο εταιρειών τον Ιανουάριο του 2015. Δεν γνωρίζω γιατί, ενώ η εντολή για το κλείσιμο της εταιρείας δόθηκε περί τα μέσα του 2012, γιατί, ενώ ο agent service provider της εταιρείας διέκοψε την παροχή υπηρεσιών του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όπως πληροφορούμαι από εσάς, η εταιρεία εξακολουθούσε να εμφανίζεται ως active entity και διαγράφηκε τον Ιανουάριου του 2015, το οποίο, όπως προείπα, επίσης πληροφορούμαι από εσάς.

Επειδή πράγματι πρόκειται για εύλογο ερώτημα, μετά το σχετικό ερώτημά σας ρώτησα και από την πλευρά μου νομικούς, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι συχνά και προς αποφυγή εξόδων, για εταιρείες που ολοκληρώνουν τη δραστηριότητά τους, αφήνονται από τους agent service provider αδρανείς, χωρίς να καταβάλλονται τα ετήσια έξοδά τους (annual fees) και έπειτα από κάποιο διάστημα αδράνειας διαγράφονται αυτόματα από το εταιρικό μητρώο. Όπως με ενημέρωσαν, μέχρι την αυτόματη (τυπική) διαγραφή τους οι εταιρείες αυτές εμφανίζονται ως "ενεργές" παρόλο που είναι σε αδράνεια, χωρίς καμία δραστηριότητα. Αυτό εικάζω ότι έχει συμβεί και με την εν λογω εταιρεία, χωρίς να το γνωρίζω, θεωρώ όμως ότι ο πιο κατάλληλος για να σας απαντήσει είναι ο ίδιος ο agent service provider».

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ: Κέντρο διανομής στο Μαξίμου που δίνει ρεπορτάζ copy paste

«Γιατί ασχολούμαστε σήμερα με την κ Μαρέβα Γκραμπόφκι, γιατί είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εταιρεία ήταν απολύτως νόμιμη, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο. Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ από την Ελλάδα» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η κα Μητσοτάκη, ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίου κεφαλαίου στο εξωτερικό καθ’ όλα νόμιμη και την έβαλε στο βιογραφικό της. Η κα Μητσοτάκη ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της από το 2006 έως το 2014. Δεν υπάρχει καμία παρανομία. Ήταν καθ’ όλα νόμιμη». Η κα Σπυράκη μίλησε για «κέντρο διανομής στο Μαξίμου που δίνει ρεπορτάζ copy paste».

«Είναι καλό πράγμα να ρίχνουμε σκόνη γύρω από όλα τα γεγονότα αλλά η εταιρεία διαχειριζόταν ένα επενδυτικό σχήμα και όλα ελέγχονταν από δυο κολοσσούς όπως η JP Morgan και Goldman Sachs. Δεν έχει ξεπλύνει ούτε ένα ευρώ», «η εταιρεία είχε ζημιά και η δραστηριότητα έκλεισε». «Είναι ασυγχώρητο για κάποιους ότι η κα Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε να παντρευτεί τον κύριο Μητσοτάκη και να κάνει μαζί του τρία παιδιά».

Παπαδημούλης: Η off shore της κ. Μητσοτάκη, εξηγεί την αφωνία της ΝΔ

«Η off shore της κ. Μητσοτάκη, εξηγεί την αφωνία της ΝΔ για τη μεγα-φοροδιαφυγή των υπερ-πλουσίων που αποκάλυψαν τα paradise papers» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση του στο twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΣΤΟ ONASSIS READY 24 Οκτ 2025 | 11:10

H Μαρέβα Μητσοτάκη σε εγκαίνια έκθεσης: Η μοντέρνα εμφάνιση με cargo παντελόνι

H σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης "You are invited" του εμβληματικού φωτογράφου Juergen Teller

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:34

Γιατί η Ακρίτα επιτέθηκε σε Μαρέβα και Λίνα Μενδώνη για το δείπνο στο Βρετανικό Μουσεία - "Δεν ντράπηκε καμία..."

Κριτική προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αλλά και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ασκεί η Ελενα Ακρίτα, με αφορμή, το δείπνο στο Βρετανικό Μουσείο.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 17 Οκτ 2025 | 11:10

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με φθινοπωρινό κομψό σύνολο στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο - Το σουέντ σακάκι της

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσιάστηκε από έκθεση που φιλοξενείται στην Ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου, αφιερωμένη στον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

09 Νοε 2025 | 15:02

Επίδομα θέρμανσης: Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα κριτήρια

Για τον υπολογισμό του επιδόματος λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από παράγοντες

09 Νοε 2025 | 10:42

Ξεκινά ο οδικός άξονας "Ιωάννινα – Κακαβιά": Τα δύο τμήματα

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 380 εκατ. ευρώ, θα είναι έτοιμο σε περίπου 4,5 χρόνια

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 09 Νοε 2025 | 10:35

Μειώσεις φόρων 1,5 δισ. ευρώ για 4 εκατομμύρια πολίτες το 2026 - Τι αλλάζει άμεσα και για ποιους

Οι μειώσεις φόρων μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και αναμένεται να αυξήσουν τα εισοδήματα εκατομμυρίων νοικοκυριών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 09 Νοε 2025 | 08:19

Αναζητούνται 158 πρόθυμοι "πράκτορες" για να αναλάβουν τη δουλειά των ΕΛΤΑ στην επαρχία

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να κλείσει η πληγή που άνοιξε μετά την ανακοίνωση για "ξαφνικό θάνατο" των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην επαρχία - Υπό πίεση χρόνου η αναζήτηση "συνεργατών"

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 08 Νοε 2025 | 14:41

Χατζηδάκης: Μεγάλη επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ - Ως το τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες με υβριδικό σύστημα

Ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κέρδος από τις συμφωνίες αυτές είναι πολυεπίπεδο

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:23

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 14 Νοεμβρίου

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:02

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι τρεις τελευταίες πληρωμές για το 2025

Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Νοε 2025 | 08:57

Scope Ratings: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου

Η βελτίωση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η μείωση του χρέους είναι οι βασικοί οδηγοί στην απόφαση του Scope

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Νοε 2025 | 21:41

Υπερταμείο: Αυτονόητη εξέλιξη ο βαθύς μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ - Οι εναλλακτικές λύσεις για τα 158 καταστήματα

Το Υπερταμείο αναφέρει και παραδείγματα για το τι συμβαίνει με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 07 Νοε 2025 | 17:56

Υπερταμείο: Συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ - Ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου δεσμεύτηκε για την άμεση διεξαγωγή μιας εκτενούς και ουσιαστικής διαβούλευσης για τα ΕΛΤΑ

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Νοε 2025 | 17:30

Διευρύνεται η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, σε ποιες περιοχές θα ισχύει - Επεκτείνεται και το επίδομα 130 ευρώ σε ένστολους

Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ κι άλλων θετικών φορολογικών μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης - Ποιους αφορά

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ 07 Νοε 2025 | 14:46

Τι προβλέπει η συμφωνία ΔΕΠΑ - AKTOR με αμερικανικό κολοσσό για την προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

Πρόκειται για την πρώτη μακροχρόνια συμφωνία προμήθειας LNG με προμηθευτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ενεργειακά χρονικά της Ελλάδας

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 12:14

Υπογράφτηκε η συμφωνία για την Atlantic-See LNG Trade: Μεταφορά αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη

​Οι υπογραφές "έπεσαν" στο Ζάππειο Μέγαρο, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Συνεδρίου της Διατλαντικής Συνεργασίας.

CHRIS WRIGHT 07 Νοε 2025 | 11:44

Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ: Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ο κ. Wright άσκησε κριτική στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ που έδωσε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές με αποτέλεσμα όπως είπε αποβιομηχάνιση, στασιμότητα της οικονομίας και υψηλές τιμές ενέργειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2025 | 10:42

Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαίνιση ακινήτων: Επεκτείνεται ως το τέλος του 2026 - Τι πρέπει να ξέρουμε

Οι δαπάνες ανακαίνισης και επισκευής των ακινήτων κατανέμονται στο έτος που πραγματοποιείται η δαπάνη ή μέρος αυτής.

07 Νοε 2025 | 10:32

Μια πρωτοβουλία δίχως σύνορα: Η Rolex και η αδιάκοπη προσφορά της στη διαφύλαξη του πλανήτη

Η πρωτοβουλία Perpetual Planet λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης για άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 07 Νοε 2025 | 09:17

Παπασταύρου: Αν όλα πάνε καλά με τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο, θα έχουμε παραγωγή αερίου από το 2030 και μετά

Ο Σταύρος Παπασταύρου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου του αμερικανικού φυσικού αερίου για να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

07 Νοε 2025 | 08:23

Μυτιληναίος: Συζητήσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για εξαγωγές γαλλίου - Το γεωπολιτικό υπερόπλο της Μetlen

Τι είναι το γεωπολιτικό υπερόπλο που θα παράγει από το 2028 η Metlen. Γιατί το θέλει το αμερικανικό υπουργείο άμυνας

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 08:09
"ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 08:00
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 07 Νοε 2025 | 07:48

Ιόνιο: Η πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα από το 1986 - Πώς θα αξιοποιηθεί το τεράστιο κοίτασμα των 200 δισ. κυβικών

Η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 1986 με την εξερευνητική γεώτρηση στα ανοικτά του Θερμαϊκού με τον Νηρέα 1 και την Ολυμπία 1.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ LNG 06 Νοε 2025 | 18:55

Οι Έλληνες εφοπλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ για τη μεταφορά LNG

Η παρουσίαση θεμάτων ενέργειας και μεταφοράς LNG αποτέλεσε τον βασικό άξονα των συζητήσεων, στο περιθώριο των εργασιών του P-TEC.

«ΑΚΥΡΩΣΕ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 17:23

ΣτΕ για Κηφισιά: "Όχι" στα υπόγεια εκτός περιγράμματος, "ναι" στις πισίνες-σοφίτες

Το ΣτΕ έκρινε ότι στην Κηφισιά δεν μπορεί τα υπόγεια να είναι έξω από περίγραμμα της κάλυψης, ενώ επέτρεψε τις πισίνες-σοφίτες πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 11:23

Οι χάρτες της συμφωνίας για τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο: Δυνητικό κοίτασμα 200 δισεκ. κυβικών μέτρων

H συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 60% της παραχώρησης από την ExxonMobil.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

06 Νοε 2025 | 11:14

Metlen: Έσοδα 5,115 δισ. στο 9μηνο, σε τροχιά για τον ετήσιο στόχο EBITDA

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εταιρεία παραμένει σε πορεία επίτευξης του ετήσιου στόχου EBITDA.

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 06 Νοε 2025 | 10:52

Energean: Η επίσημη ανακοίνωση για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Το 2026 – 2027 η ερευνητική γεώτρηση

Το Block 2 - τονίζει η Energean - αποτελεί την πιο ώριμη παραχώρηση στην Ελλάδα ως προς την ετοιμότητα για ερευνητική γεώτρηση.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ 06 Νοε 2025 | 10:51

Πώς τα ΕΛΤΑ έφτασαν ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία: Χάθηκαν τα "τρένα" της ψηφιοποίησης και των ταχυμεταφορών

Παρά το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ ανήκουν στο Υπερταμείο από το 2018 δεν έχουν ακόμα ορθοποδήσει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 06 Νοε 2025 | 08:50

Η τριπλή πρόκληση της ελληνικής αγοράς παιχνιδιών και το πρόβλημα του δημογραφικού

Παρά την κατάρρευση του παιδικού πληθυσμού, η αγορά παιχνιδιών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, στα 200-220 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο δεν αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 07:14

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Πότε αρχίζει η διαδικασία της καταβολής των συντάξεων Δεκεμβρίου 2025.

05 Νοε 2025 | 20:55

ΥΠΟΙΚ: Νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο

Το σύνολο των επιτυχών ρυθμίσεων, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, έως και τα τέλη Οκτωβρίου φθάνει τις 45.970

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 05 Νοε 2025 | 19:28

Έρχονται μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων - Πακέτο 1,3 δισ. ευρώ για 2,6 εκατ. δικαιούχους

Τα μέτρα έχουν ως βασική προτεραιότητα την ελάφρυνση του κόστους ζωής για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 05 Νοε 2025 | 12:43

Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026

Ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας, που θα πλήξει και την ανάπτυξη περισσότερων προσιτών επιλογών στέγασης, προβλέπουν επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων.

05 Νοε 2025 | 12:14

ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία

Χαμηλή, σταθερή χρέωση στις ώρες υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης και προνόμια που αναβαθμίζουν την εμπειρία φιλοξενίας.

05 Νοε 2025 | 11:41

ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα

Ο συνολικός αριθμός των ανηλίκων που έχουν λάβει αυτοματοποιημένα ΑΦΜ ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 1.169.000.

ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:21

Τι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ: Ο ζημιές των 220 εκατ. ευρώ, το έργο που φθίνει και η αβέβαιη επόμενη μέρα

O διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ αποχώρησε, τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας όμως παραμένουν και διογκώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

ΑΙΧΜΕΣ 05 Νοε 2025 | 09:51

Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά κυβέρνησης για τη λειψυδρία - Θα χρειαστούν 10 χρόνια για να λυθεί το πρόβλημα

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Κουρέτας για τη λειψυδρία στη Θεσσαλία. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 08:41

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο εξωτερικό που επιλέγουν οι Ελληνες ταξιδιώτες

Η τάση των Ελλήνων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενισχύεται συνεχώς, με πιο κοντινά και συχνά ταξίδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Νοε 2025 | 07:55

Eπίδομα Θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών πρέπει να γνωρίζουν σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες που παρέχει η ΑΑΔΕ τα ακόλουθα

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:14

Λάδι με... το σταγονόμετρο: Οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν το 2025 ως τη χειρότερη χρονιά [βίντεο]

Το ελαιόλαδο, από σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας για τους λίγους καθώς τα προβλήματα με την παραγωγή του αυξάνονται

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 04 Νοε 2025 | 18:44

Στουρνάρας: Η μεταποίηση μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

Τα τελευταία χρόνια η επενδυτική δραστηριότητα στη βιομηχανία έχει ενισχυθεί σημαντικά, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 04 Νοε 2025 | 17:33

Νέος κύκλος αποστολής ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες οχημάτων για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

Oι πολίτες, για να δουν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τα οχήματά τους, θα πρέπει να επισκεφθούν την εφαρμογή oximata.gov.gr

ΣΤΟ ATHENS TAX FORUM 2025 04 Νοε 2025 | 17:32

Πιερρακάκης: Νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό - Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών και η μείωση των άμεσων φόρων

Ο υπουργός προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος στέγασης.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 Νοε 2025 | 17:32

Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις - Τα κριτήρια για την επιδότηση και οι ημερομηνίες καταβολής

Για τον καθορισμό ενός φυσικού προσώπου ως δικαιούχου πρέπει να πληρούνται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

04 Νοε 2025 | 17:30

ΕΛΤΑ: Ο Μάριος Τέμπος είναι ο μεταβατικός CEO μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την παραίτηση Σκλήκα

Το Υπερταμείο, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Σκλήκα, όρισε μεταβατικό Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ τον Μάριο Τέμπο

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:43

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College συνεχίζεται δυναμικά και φέτος

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

04 Νοε 2025 | 08:57

Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ

Παρά τις επανειλημμένες οικονομικές "ενέσεις" από το Δημόσιο, με αποκορύφωμα εκείνη των 250 εκατ. ευρώ το 2020, ο οργανισμός συνεχίζει να παράγει "κόκκινους" ισολογισμούς.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 134 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 04 Νοε 2025 | 08:39

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Εγκαινιάζεται στην Κομοτηνή ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου

Το έργο ενισχύει τις δυνατότητες εξαγωγών φυσικού αερίου από το ελληνικό σύστημα προς τις χώρες της περιοχής (Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία).

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 04 Νοε 2025 | 07:36

Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει έως τα 1.200 ευρώ.

03 Νοε 2025 | 18:17

Το mega beach club που θέλει η Royal Caribbean στη Σαντορίνη και οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις έρχονται ως συνέχεια της υπερσυγκέντρωσης επιβατών κρουαζιέρας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 03 Νοε 2025 | 17:46
03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΤΕ 03 Νοε 2025 | 16:18

Στουρνάρας: Σε δυναμική πορεία η οικονομία παρά την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα

Σε εκδήλωση της ΤτΕ για τη διάχυση του ψηφιακού χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ 03 Νοε 2025 | 16:15

"Ώρα μηδέν" για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων: Με διπλό ΕΝΦΙΑ πιέζει η κυβέρνηση τις τράπεζες

"Γκάζι" σε τράπεζες και servicers για την αξιοποίηση των διαμερισμάτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Νοε 2025 | 13:25

Λειψυδρία: Μοντέλο Θεσσαλίας για τα έργα - Τα χρέη των 400 εκατ. ευρώ και το "μεγάλωμα" ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Έργα 500 εκατ. € προωθεί η ΕΥΔΑΠ για να μη διψάσει η Αττική. Γιατί και πως θα "μεγαλώσουν" ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Νοε 2025 | 12:27

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 - Δείτε πόσα πληρώνετε φέτος

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, τα ποσά των τελών παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς καμία αύξηση.

CEO 03 Νοε 2025 | 11:33

Νέος διευθύνων σύμβουλος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο Γιώργος Καλλιμασιάς

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή 19 ετών στο τιμόνι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Γιάννης Παράσχης έλαβε την απόφαση να ολοκληρώσει αυτόν τον επαγγελματικό κύκλο την 31η Ιανουαρίου 2026.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 03 Νοε 2025 | 10:44

Κλείνει σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της 5ης διμηνιαίας δόσης για το 2025.

03 Νοε 2025 | 10:41

Εθνική Τράπεζα: Νέα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. οι Μ. Τσαμάζ και O. Rodriguez - Αποχώρησε ο Cl. Piret

Η Τράπεζα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Piret για τη σημαντική του προσφορά.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 10:06

Ηχηρό καμπανάκι της ΤτΕ για το δημογραφικό και το ασφαλιστικό: Τα 4 μέτρα που προτείνει

Η ΤτΕ αναφέρει ότι οι φορολογικές παρεμβάσεις από μόνες τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων στο δημογραφικό

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; 03 Νοε 2025 | 09:55

Γάλα: Η ευλογιά αδειάζει την "καρδάρα" - Το κρίσιμο δίμηνο για τη φέτα

Στους 14 μήνες εξάπλωσης της ζωονόσου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ έχουν θανατωθεί σχεδόν 358.000 παραγωγικά ζώα

Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ 03 Νοε 2025 | 07:33

Ελαιόλαδο: Στοπ επιτέλους στις ακραίες τιμές, "ανάσα" για αγορά και καταναλωτές

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μια φυσιολογική παραγωγή που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα πιο προσιτά για τον καταναλωτή και βιώσιμα για τον παραγωγό.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ 03 Νοε 2025 | 06:46

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026

Ενισχυμένη αύξηση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα αλλά και στον εισαγωγικό μισθό του Δημοσίου περιλαμβάνουν τα σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

02 Νοε 2025 | 15:43

Ελληνικός τουρισμός: Προς νέα ρεκόρ το 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ - Οι νέες τάσεις και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα έσοδα από τον τουρισμό το οκτάμηνο του 2025 ανήλθαν στα 16,7 δισ. ευρώ από 14,9 δισ. ευρώ το 2024

ΣΑΤΑ 02 Νοε 2025 | 11:27

Ταξί: 48ωρη απεργία στην Αττική την Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Νοεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί στην Αττική την Τετάρτη και Πέμπτη

02 Νοε 2025 | 10:54

Τιμολόγια ρεύματος: Διαφορά ακόμη και…100% από πάροχο σε πάροχο στα "πράσινα" του Νοεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι τιμές για τον Νοεμβριο – από 14 έως και 26 λεπτά χρέωση της πράσινης κιλοβατώρας – παραμένουν φθηνότερα τα σταθερά τιμολόγια

02 Νοε 2025 | 09:51

Ενισχύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και επιστροφή ενοικίου – Ποιες κατηγορίες πολιτών ωφελούνται

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω μέτρων ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 01 Νοε 2025 | 22:39

ΕΛΤΑ: Ο οικονομικός Γολγοθάς που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο 345 καταστημάτων- Έχουν δαπανηθεί 364 εκατ. ευρώ για διάσωση και εθελούσιες από το 2020

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η απόφαση για τα 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ. Οι μαύρες τρύπες και τα χρωστούμενα του Δημοσίου που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 31 Οκτ 2025 | 20:51

ΕΛΤΑ: Πώς θα εξυπηρετούνται συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων - Τι θα γίνει με τους 800 εργαζόμενους

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα έχει δημιουργήσει φόβο για τεράστιες ουρές, ελλιπή εξυπηρέτηση αλλά και ταλαιπωρία των πολιτών - Πώς θα εξυπηρετούνται ορεινές περιοχές και νησιά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Οκτ 2025 | 19:39

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε πάνω από 10.000 ανέργους 30-59 ετών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Η ΔΥΠΑ προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 4.600 ευρώ, η οποία πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

31 Οκτ 2025 | 17:48

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Τι βλέπει και αγοράζει Metlen

Ο CEO της Metlen προχώρησε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην αγορά 50.000 μετοχών έναντι 42,2019 ευρώ ανά μετοχή

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 31 Οκτ 2025 | 14:26

Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν τελικά για τις ασφαλιστικές τους εισφορές 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν το 2026 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

METLEN 31 Οκτ 2025 | 08:31

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στις δυνάμεις της - ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν με όπλα και η ΕΕ με... Μπαχ και Μπετόβεν

Τι είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την εθνική ασφάλεια και γιατί η ΕΕ του προκαλεί θλίψη.

188.108.716 ΕΥΡΩ 31 Οκτ 2025 | 06:41

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα Οκτωβρίου - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα επιδόματα για τον μήνα Οκτώβριο, συνολικού ύψους 188.108.716 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:13

ΕΛΤΑ: Λουκέτο σε 204 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα - Πώς εξηγεί την απόφασή της η εταιρεία

Τα ΕΛΤΑ θα εξακολουθούν να παρέχουν αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σημειώνει η εταιρεία

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 18:20

Απιαστο όνειρο για τους πολλούς η απόκτηση σπιτιού: Μισθοί… 22 ετών για νεόδμητο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών

Η "στροφή" του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τα παλαιότερα ακίνητα καθίσταται ουσιαστικά "υποχρεωτική" για τα περισσότερα νοικοκυριά.

30 Οκτ 2025 | 17:31

Ρήγας (Energean): Απαραίτητη η εγχώρια παραγωγή αερίου & πετρελαίου για την ενεργειακή ασφάλεια, την ανάπτυξη και την εθνική κυριαρχία

Η πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση έχει ανάγκη τους υδρογονάνθρακες, τόνισε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 30 Οκτ 2025 | 16:23

Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα βασικά της επιτόκια

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την ΕΚΤ ελήφθη καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι κοντά στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

30 Οκτ 2025 | 12:43

X. Μπακολουκάς (Γενικός διευθυντής AXIA CERT): Οι μεγάλες προκλήσεις, οι ευκαιρίες και το μέλλον της πιστοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής της AXIA CERT, Χάρης Μπακολουκάς, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη διεθνή του επέκταση.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ 30 Οκτ 2025 | 12:05

Από το Σάββατο το χειμερινό ωράριο για το διζωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Από μεθαύριο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης ρεύματος (το παλιό "νυχτερινό"), με ισχύ έως 31 Μαρτίου 2026.