Follow us

Στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου η πλειοψηφία της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ

Θα υπάρξουν αλλαγές στο μάνατζμεντ της εταιρείας, όπου θα συμμετάσχουν και στελέχη της εμπιστοσύνης του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Σε ποσοστό πλειοψηφίας στα επίπεδα του 75% μετατρέπεται από τις αρχές του καλοκαιριού η συμμετοχή του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το αποτέλεσμα της σχετικής option που είχε υπογράψει ο επιχειρηματίας με την επιχειρηματία Τίνα Κωτσιοπούλου, ανιψιά του ιδρυτή της εταιρείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη εξέλιξη θα φέρει και αλλαγές στο μάνατζμεντ της εταιρείας, όπου θα συμμετάσχουν και στελέχη της εμπιστοσύνης του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του.

Θα επέλθουν αλλαγές και σε επίπεδο μάνατζμεντ και διοίκησης

Εκτός των άλλων αυτή τη στιγμή στο διοικητικό συμβούλιο της Νίκας (επίσης ιδιοκτησίας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου), συμμετέχουν κατά κύριο λόγο στελέχη που σχετίζονται με την πρότερη διοικητική κατάσταση και ιδιοκτησία. Από πλευράς του νέου επικείμενου βασικού μετόχου, συμμετέχουν ο ίδιος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αλλά και η Μαρία Γεώργαλου. Η κυρία Γεώργαλου αποτελεί ένα στέλεχος που επίσης διατηρεί μακρά συνεργασία με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο του Venture Capital-Private Equity στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - Ισπανία, Πορτογαλία, Βαλκάνια και πρώην χώρες C.I.S (De Benedetti Group και Commercial Capital, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος).

Η ίδια μάλιστα συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Συμμετοχών Bespoke Holdings, που ιδρύθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις πρόσφατες εκθέσεις Foodexpo και HoReCa που πραγματοποιήθηκαν, οι εταιρείες συμφερόντων του Σ. Θεοδωρόπουλου βρέθηκαν για πρώτη φορά υπό κοινή ομπρέλα, ήτοι η Νίκας, οι Ελληνικοί Χυμοί καθώς και οι Αμβροσία και Έδεσμα. Η φιλοσοφία του επιχειρηματία βασίζεται στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των οντοτήτων ιδίων συμφερόντων. Κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση της ΙΟΝ, χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί κινήσεις εξαγορών που έχει στον προγραμματισμό του ο ίδιος. Απώτερος σκοπός πάντως είναι η ένταξη της Bespoke Holdings στο Χρηματιστήριο, όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες που ο ίδιος έχει στοχεύσει και η ενσωμάτωση των εταιρειών που είτε εξαγόρασε, είτε πρόκειται να εξαγοράσει.

Διαβάστε Επίσης

Θα θυμίσουμε ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος απέκτησε αρχικά το 45% των μετοχών της εταιρείας με προοπτική απόκτησης της πλειοψηφίας στο προσεχές χρονικό διάστημα. Το 2021 ο κύκλος εργασιών της, ήταν αυξημένος κατά 2,89 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης πραγματοποιήθηκε διανομή κερδών στους μετόχους ύψους 3,97 εκατομμυρίων ευρώ εντός του 2021 για τη χρήση του 2020, περαιτέρω ενισχυμένος είναι ο τζίρος της και για το 2022.

Η ΙΟΝ στη διάρκεια του 2021 κατάφερε να αυξήσει τον τζίρο της στα 121,69 εκατομμύρια ευρώ από 118,9 εκατομμύρια ευρώ το 2020, καταγράφοντας μεικτά κέρδη 47,93 εκατ. ευρώ από 47,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στα δύο έτη. Ως προς τα καθαρά κέρδη προ φόρων το 2021 ανήλθαν στα 13,2 εκατ. ευρώ, έναντι των 11,69 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς. Ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας ανήλθε για τη χρήση 2021 σε 42,99 εκατ. ευρώ έναντι 44,92 εκατ. ευρώ εκατ. για τη χρήση 2020, μειωμένος κατά 1,93 εκατ. ευρώ, καθότι αποπληρώθηκε μέρος του δανεισμού.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 08 Ιουν 2023 | 19:08

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Αυτό είναι το σπίτι με την πισίνα στη Γλυφάδα που βγαίνει στο σφυρί - Στα 2,26 εκατ. ευρώ

Το σπίτι του Αργύρη Παπαργυρόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο περίπου ενός στρέμματος - Έχει υπόγειο, ισόγειο, δυο ορόφους ενώ στον πίσω ακάλυπτο χώρο βρίσκεται μια τεράστια πισίνα

08 Ιουν 2023 | 16:33

ΔΕΗ: Στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της "Δημιουργίας Διαμοιραζόμενης Αξίας"

Η ΔΕΗ θέτει νέους φιλόδοξους στόχους: Να καταστεί παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και πρωτοπόρος στον κλάδο της στη νοτιοανατολική Ευρώπη

08 Ιουν 2023 | 10:37

ΖeniΘ Power Up: Η νέα digital πλατφόρμα που σας δίνει περισσότερα, για να ζείτε ομορφότερα

Αποκλειστικές προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες, για να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 08 Ιουν 2023 | 08:11

Στο σφυρί 50 ακίνητα μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου από την εφορία - Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι πλειστηριασμοί

Με 50 πλειστηριασμούς ακινήτων ξεκινάει η εφορία το 2023, κυνηγώντας τους μεγάλο-οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 07 Ιουν 2023 | 20:06

Στο σφυρί το ακίνητο του εκδότη Ηλία Λιβάνη στη Φιλοθέη - Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του εκδοτικού οργανισμού

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα €590.000, ενώ επισπεύδουσα είναι η do Value Greece.

ΥΠΟΙΚ 07 Ιουν 2023 | 20:03

Εξωδικαστικός: Μήνας ρεκόρ ρύθμισης οφειλών ο Μάιος - Tα στοιχεία

Iστορικό υψηλό ρυθμίσεων και οριστικών υποβολών αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών τον Μάιο

71.057 ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ 07 Ιουν 2023 | 16:13

Dentist Pass: Ξεπέρασαν τις 86.000 οι αιτήσεις τις πρώτες 15 ημέρες

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 07 Ιουν 2023 | 15:35

Κοινωνικός τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία - Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα την Παρασκευή για όσους δεν πρόλαβαν τις αιτήσεις

Η επιλογή δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024 βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων

07 Ιουν 2023 | 15:07

"Πολυμήχανη Γενιά": Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων νέων μηχανικών από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών για την υποστήριξη μίας νέας γενιάς μηχανικών.

ΒΟΥΤΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 6% 07 Ιουν 2023 | 14:01

Κατρακύλησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ η τουρκική λίρα

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος κινείτο λίγο μετά τις 10:30 ώρα Ελλάδας στο επίπεδο σχεδόν του ενός δολαρίου για 23 τουρκικές λίρες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 07 Ιουν 2023 | 13:16

BestPrice & eBay: 2 χρόνια στρατηγικής συνεργασίας, με νέα προνόμια για τα συνεργαζόμενα καταστήματα

BestPrice και eBay ανακοινώνουν επιπλέον παροχές και προνόμια για τα συνεργαζόμενα καταστήματα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Ιουν 2023 | 12:29

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% του ΑΕΠ το α' τρίμηνο - Ποιοι είναι οι λόγοι

Αύξηση 2,1% σημείωσε το ΑΕΠ το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σχέση με το δ' τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε μείωση 0,1%.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ MOTOR OIL 07 Ιουν 2023 | 11:32

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Δεν υπάρχουν υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη

Ο ίδιος τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των κερδών που φορολογήθηκε σε ποσοστό 80% προήλθε από εξαγωγές, εκτός της Ε.Ε.