Follow us

Τα 7 ακριβά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Επτά ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής αξίας σε Καλαμπάκα, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ξάνθη, με τιμές εκκίνησης από εκατοντάδες χιλιάδες έως και άνω των 3 εκατ. ευρώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Επτά ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής αξίας σε Καλαμπάκα, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ξάνθη, με τιμές εκκίνησης από εκατοντάδες χιλιάδες έως και άνω των 3 εκατ. ευρώ, οδηγούνται στο σφυρί αυτή την εβδομάδα.

Το "Αντωνιάδης" στην Καλαμπάκα

Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2025 -εάν φυσικά δεν υπάρξει νέα αναστολή- έχει προγραμματιστεί σφυρί για ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, το "Αντωνιάδης". Το "Αντωνιάδης" είναι 4 αστέρων, είναι ένα ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από τρία επιμέρους κτίρια, έχει με βάση την άδεια συνολικά 64 δίκλινα δωμάτια, 23 μονόκλινα δωμάτια, μία σουίτα και τρία δωμάτια για Α.ΜΕ.Α., ενώ φαίνεται ότι εντός του όγκου της στέγης του ενός κτιρίου έχουν δημιουργηθεί και άλλα δωμάτια καθ’ υπέρβαση της άδειας.
Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού παραμένει στα 3,28 εκατ. ευρώ.

Το "Acharavi Garden” στην Κέρκυρα

Ένα άλλο ξενοδοχείο που βγαίνει στο σφυρί την Τετάρτη είναι το "Acharavi Garden” στην Κέρκυρα. Η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε ανοδικά κατόπιν ανακοπής, στα 1.485.000 ευρώ (από 806.000 ευρώ αρχικά), ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ξενοδοχείο έχει σχηματιστεί "Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών”.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, εμβαδού κατά τους τίτλους κτήσεως 2.049,74 τ.μ. που βρίσκεται στην θέση "Λιπουνάτικα” Αχαράβης Κερκύρας. Σύμφωνα με τοπογραφικό διάγραμμα, το οικόπεδο έχει εμβαδόν 2.084,81 τ.μ. Το οικόπεδο είναι επίπεδο, περιφραγμένο και πλήρως οριοθετημένο με τις όμορες ιδιοκτησίες και τον δημοτικό δρόμο και απέχει 190 μέτρα από την παραλία της Αχαράβης, βρίσκεται δε εντός των ορίων του οικισμού Αχαράβης. Εντός του οικοπέδου, έχει ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει τρεις οικοδομές (Κτίριο Α’, Κτίριο Β’ και Κτίριο Π’) συνολικής δομημένης επιφάνειας 990,99 τ.μ. καθώς και κολυμβητική δεξαμενή, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο Γ’ Τάξης με το όνομα "Acharavi Garden” δυναμικότητος 20 δωματίων και 50 κλινών.

Η οικοδομή "Κτίριο Α” είναι διώροφη, συνολικού εμβαδού 277,78 τ.μ., και αποτελείται από ισόγειο όροφο και πρώτο όροφο. Αναλυτικώς: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 138,89 τ.μ. και αποτελείται από 4 χώρους των 2 υπνοδωματίων με λουτρό (εμβαδού εκάστου 29,07 τ.μ.) ενώ υπάρχει και προσθήκη χώρου βοηθητικής χρήσης εμβαδού 29,07 τ.μ. Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδόν 138,89 τ.μ. και αποτελείται από 4 δωμάτια με λουτρό.

Η οικοδομή "Κτίριο Β” είναι διώροφη, συνολικού εμβαδού 512,08 τ.μ., και αποτελείται από ισόγειο όροφο και πρώτο όροφο. Αναλυτικώς: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 265,14 τ.μ. και αποτελείται από δωμάτια του ξενοδοχείου σε τμήμα εμβαδού 148,15 τ.μ. και σε από κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου στο υπόλοιπο τμήμα εμβαδού 116,99 τ.μ. Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδόν 246,94 τ.μ. και αποτελείται από 8 δωμάτια με λουτρό.

Η οικοδομή "Κτίριο Π” είναι διώροφη με υπόγειο, κεραμοσκεπής, συνολικού εμβαδού 282,21 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Αναλυτικώς: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 111,43 τ.μ. και περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου (ρεσεψιόν, γραφείο, κοινόχρηστες τουαλέτες). Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδόν 89,70 τ.μ. και αποτελείται από δύο χώρους των 2 υπνοδωματίων με λουτρό. Το υπόγειο έχει εμβαδόν 81,08 τ.μ. και περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και τουαλέτες προσωπικού.

Ο περιβάλλων χώρος, είναι διαμορφωμένος με πλακόστρωση, δενδροφύτευση, γκαζόν και έχει κατασκευασθεί κολυμβητική δεξαμενή, ακανόνιστου σχήματος, εμβαδού 97,56 τ.μ., που διαθέτει υπόγειο μηχανοστάσιο. Στο βόρειο όριο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί μακρόστενο κεραμοσκεπές υπόστεγο, ανοικτό από όλες τις πλευρές, διαστάσεων 11,5x2 μέτρων περίπου.

Γενικώς το ακίνητο, ως ξενοδοχειακή μονάδα, είναι σε καλή θέση, πλησίον της παραλίας. Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή και ο βαθμός συντήρησης είναι επίσης καλός.

Το "Sandy Bay” στη Λέσβο

Για την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2025, έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός για το "Sandy Bay”, εντός του οικισμού Αγίου Ισιδώρου της Δ.Ε. Πλωμαρίου του Δήμου Λέσβου. Ο οικισμός του Αγίου Ισιδώρου βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης και αποτελεί έναν παραθαλάσσιο οικισμό. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 2.400.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα: 1) ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εμβαδού 1.236,23 τ.μ., μετά των εντός αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων και 2) ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, εμβαδού 343,05 τ.μ. Σήμερα, τα παραπάνω αναφερόμενα ακίνητα έχουν συνενωθεί σε ένα ενιαίο ακίνητο, εμβαδού 1.579,28 τ.μ., επί του οποίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα αποτελούμενη από τρία συγκροτήματα και πισίνα.

Σύμφωνα με την έκθεση της εκτιμήτριας, πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα Γ' τάξης (2*) που αποτελείται από τρία συγκροτήματα 50 δωματίων (44 δίκλινα και 6 μονόκλινα), σύνολο 94 κλινών, με πισίνα 140 τ.μ.

Ειδικότερα, η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από: το Συγκρότημα 1 (Σ-1), με ισόγειο και όροφο συνολικού εμβαδού 651,84 τ.μ., υπόγειο εμβαδού 127,68 τ.μ., που αποτελείται από ισόγειο εστιατόριο, όροφο με δωμάτια και υπόγειο με WC, κουζίνα, βοηθητικό χώρο, αποθήκη και χώρο προσωπικού, το Συγκρότημα 2 (Σ-2), που αποτελείται από ισόγειο μπαρ, βοηθητικό χώρο και WC, ενώ στους άλλους δύο ορόφους υπάρχουν δωμάτια, και το Συγκρότημα 3 (Σ-3), που αποτελείται μόνο από δωμάτια. Το συνολικό εμβαδόν του 2ου και 3ου συγκροτήματος είναι 821,56 τ.μ.

Το "Seva Hotel” στην Κω

Αντιμέτωπο με το σφυρί θα βρεθεί την Τετάρτη και το ξενοδοχείο "Seva Hotel” στην Κω, όπου η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε ανοδικά κατόπιν ανακοπής, στα 2.400.000 ευρώ συνολικά.

Συγκεκριμένα, το σφυρί αφορά 1) την πλήρη κυριότητα ενός αγρού, εκτάσεως 1.463,70 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση "Καυκάλης” της Κτηματικής Περιφερείας Καρδάμαινας, του Δήμου Κω, και 2) την πλήρη κυριότητα ενός οικοπέδου, εκτάσεως 1.032 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση "Καυκάλης” της Κτηματικής Περιφερείας Καρδάμαινας, του Δήμου Κω. Εντός των ως άνω ακινήτων υφίσταται ξενοδοχείο δυναμικότητος 110 κλινών από το έτος 2009, διαθέτει δύο κολυμβητικές δεξαμενές 200 τ.μ. και 500 τ.μ., ένα εστιατόριο χωρητικότητας 150 ατόμων, γυμναστήριο 200 τ.μ., παιδική χαρά, ένα μπαρ και ένα pool bar.

Τα ανωτέρω ακίνητα μετά του επ’ αυτών ξενοδοχείου εκτιμήθηκαν στο ποσό των 2.100.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε η εμπορική τους αξία, ήτοι το ποσό των 2.100.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω, "ο δικαστικός επιμελητής που συνέταξε την προσβαλλόμενη έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, μολονότι περιγράφει ξεχωριστά τα ανωτέρω ακίνητα που κατασχέθηκαν, προέβη, ως μη όφειλε, σε ενιαία εκτίμηση της αξίας τους στο συνολικό ποσό των 2.100.000 ευρώ, χωρίς να προσδιορίσει ιδιαίτερη τιμή για το καθένα από τα κατασχεθέντα, ενώ καθόρισε επίσης ενιαία την τιμή της πρώτης προσφοράς στο ποσό των 2.100.000 ευρώ.

Συνεπώς, η προσβαλλόμενη ως άνω έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης πρέπει να διορθωθεί ένεκα αυτού του σφάλματος, σύμφωνα με τη μείζονα σκέψη της παρούσας. Τα κατασχεθέντα ακίνητα και το επ’ αυτών υφιστάμενο ξενοδοχείο βρίσκονται στην περιοχή της Καρδάμαινας η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σε ιδιαίτερα προνομιακό σημείο, καθώς απέχουν περί τα 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία και περί τα 200 μέτρα από την κεντρική αμμώδη παραλία λουομένων της περιοχής.

Ενόψει των ανωτέρω, πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία του καθενός από τα κατασχεθέντα ακίνητα, ενόψει του είδους, της κατάστασης, της δυναμικότητας, της παλαιότητάς, της θέσης, της επιφάνειας και των εν γένει ποιοτικών χαρακτηριστικών ενός εκάστου κατασχεθέντος ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 1.300.000 ευρώ για το πρώτο ακίνητο και στο ποσό των 1.100.000 για το δεύτερο ακίνητο, καθώς επίσης ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 1.300.000 για το πρώτο ακίνητο και το ποσό των 1.100.000 για το δεύτερο ακίνητο και όχι το ποσό που αναφέρεται στην ανακοπτόμενη έκθεση κατάσχεσης”.

Το "Natassa” στην Ξάνθη

Ξανά αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί και το ξενοδοχείο τριών αστέρων "Natassa” στην Ξάνθη, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στο 1.301.000 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την doValue Greece έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και αφορά:

Ένα γήπεδο εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσης 8.951,00 τ.μ. και σύμφωνα με το κτηματολόγιο εκτάσεως 7.283,00 τ.μ., μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, ήτοι ενός ισογείου κτίσματος εμβαδού 120 τ.μ., έτερου ισογείου κτίσματος 967 τ.μ. και κτίσμα τεσσάρων ορόφων εμβαδού 3.264 τ.μ. Το ως άνω γήπεδο προήλθε από τη συνένωση δύο αγρών και βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα και Ενότητα Ξάνθης, του Δήμου Ξάνθης, και συγκεκριμένα στη θέση "Ιντζιρίκ” της αγροτικής περιοχής Χρύσας.

Εντός του ανωτέρω γηπέδου υφίστανται κτίσματα, συγκεκριμένα ένα συγκρότημα τριών ισογείων καταστημάτων και ένα τετραώροφο ξενοδοχείο με υπόγειο. Τα δύο από τα τρία ισόγεια καταστήματα χρησιμεύουν ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, έκθεση και συνεργείο αυτοκινήτων, εμβαδού περίπου 825 τ.μ., και το άλλο ως πρατήριο υγρών καυσίμων εμβαδού 140,00 τ.μ.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από το υπόγειο, συνολικού εμβαδού 578,70 τ.μ., που περιλαμβάνει WC, αποθήκη και λεβητοστάσιο, τον ισόγειο όροφο, συνολικού εμβαδού 812,70 τ.μ., που περιλαμβάνει τη ρεσεψιόν, μαγειρείο, εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, λογιστήριο και μία αίθουσα συνεστιάσεων, τον πρώτο όροφο, συνολικού εμβαδού 812,70 τ.μ., που αποτελείται από δωμάτια και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τον δεύτερο και τρίτο όροφο, εμβαδού εκάστου ορόφου 812,70 τ.μ., που αποτελούνται από δωμάτια.

Το ξενοδοχείο είναι τριών αστέρων και έχει 72 δωμάτια και 151 κλίνες.
Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και κατόπιν της εξωτερικής αυτοψίας που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Το "Atlantis” στην Κέρκυρα

Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών έχει επιστρέψει και το ξενοδοχείο "Atlantis” στην Κέρκυρα, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Το σφυρί, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1.280.000 ευρώ είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 18 Ιουλίου 2025, αλλά τότε τέθηκε σε αναστολή. Στη συνέχει προγραμματίστηκε εκ νέου για τις 14 Νοεμβρίου 2025, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.173.333,37 ευρώ, αλλά ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Έτσι, τώρα αναμένεται να βγει ξανά στο σφυρί την Τετάρτη, με "ψαλιδισμένη” τιμή πρώτης προσφοράς στις 953.333,68 ευρώ.

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ποσοστό 46,05263% εξ αδιαιρέτου μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα μίας πολυώροφης οικοδομής στην πόλη της Κέρκυρας και που λειτουργεί ως ξενοδοχείο με το όνομα "Atlantis”, η οποία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτάσεως κατά μεν τον τίτλο κτήσεως 690 τ.μ. και κατά το κτηματολογικό φύλλο του γεωτεμαχίου 521,58 τ.μ. Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει εμβαδόν 2.454,20 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο, επιφανείας 541,20 τ.μ., μεσώροφο, επιφανείας 347,00 τ.μ. και 3 ορόφους, επιφανείας 522,00 τ.μ. εκάστου, και δώμα.

Το "Filoxenia” στην Ξάνθη

Ένα ακόμη ξενοδοχείο που αναμένεται να βρεθεί στο "στόχαστρο” των πλειστηριασμών είναι το "Filoxenia” στους Τοξότες Ξάνθης, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 834.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα τη Cepal, έχει προγραμματιστεί επίσης για την Τετάρτη και αφορά ένα οικόπεδο έκτασης 3.080,00 τ.μ. κατά τον τίτλο κτίσεως και 3.081 τ.μ. κατά το Κτηματολόγιο, το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού "Σιδηροδρομικός Σταθμός Τοξοτών”, της Δημοτικής Κοινότητας Τοξοτών, του Δήμου Τοπείρου. Επί του ανωτέρω οικοπέδου έχει ανεγερθεί τριώροφο ξενοδοχείο με υπόγειο, κατηγορίας 3 αστέρων. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και δωμάτια και δύο ορόφους με δωμάτια.

Σύμφωνα με την εντολή ανάθεσης, το ξενοδοχείο έχει συνολική επιφάνεια 607,02 τ.μ. και δυναμικότητα 59 κλινών. Αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 791,22 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 839,79 τ.μ. με εξώστες εμβαδού 12,17 τ.μ., 1ο όροφο επιφάνειας 418,50 τ.μ. με εξώστες εμβαδού 44,09 τ.μ. και 2ο όροφο επιφάνειας 418,50 τ.μ. Επίσης, στη νότια πλευρά του κτιρίου υπάρχει μία ισόγεια αποθήκη εμβαδού 10,50 τ.μ., ενώ στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου υπάρχει ένα ισόγειο κτίριο εμβαδού 40,00 τ.μ. περίπου. Στον ακάλυπτο χώρο έχει κατασκευαστεί πισίνα, επιφάνειας 137,70 τ.μ. Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, εντός του ανωτέρω οικοπέδου υφίσταται ένα τριώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 1.665,73 τ.μ.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σκυλάδικα 2.0: Τα μπουζουξίδικα από τις δεκαετίες 1980 και 1990 για λίγες εμφανίσεις στη Λεωφόρο Συγγρού

Η Βαγγελιώ Φασουλάκη, ο Γιώργης Μανωλάκης και ο Θοδωρής Σούκας υπόσχονται να αναβιώσουν τον κόσμου του Σκυλάδικου μεταφέροντας την ατμόσφαιρα της εποχής.

FORBES GREECE 02 Ιαν 2026 | 11:45

Τίμος Δαούλας: Ο 32χρονος Έλληνας πίσω από το μεγαλύτερο hotel deal της Ιταλίας – Τα 8 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Κυριολεκτικά αυτοδημιούργητος, η διαδρομή του Τίμου Δαούλα στον κλάδο του real estate δεν ακολουθεί τη συνήθη πορεία.

22 Δεκ 2025 | 09:00

Μηχανική Ευφυΐα & Big Data Analysis: Οι τεχνολογίες του HIT Group που διαμορφώνουν την επόμενη δεκαετία

Με ολοκληρωμένα cloud-based οικοσυστήματα και προηγμένα AI εργαλεία, ο όμιλος επαναπροσδιορίζει για άλλη μία φορά τον τρόπο που λειτουργούν, αναπτύσσονται και ανταγωνίζονται τα ελληνικά ξενοδοχεία

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 10:14

Η μεγάλη στροφή της Prodea: Logistics στο Μαρκόπουλο και ιταλικό ξενοδοχείο με υπογραφή Nammos

Τι αλλαγές φέρνει στο "DNA" της PRODEA η συμφωνία για την πώληση ακινήτων αξίας 1,3 δισ. ευρώ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 10 Δεκ 2025 | 11:51
28 Νοε 2025 | 15:05

Skiathos Palace Hotel & Alkyon Hotel: Πιστοποιημένα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως Great Place to Work®

Δύο ξενοδοχεία - ένα κοινό όραμα: σεβασμός, συνεργασία και ανθρώπινη ανάπτυξη.

GEORGIOS BATZIOS ARCHITECTS 21 Νοε 2025 | 13:47

Πελοπόννησος, το καινούργιο ξενοδοχειακό "eldorado"

Επένδυση της αμερικάνικης Hilton στην περιοχή με τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού ξενοδοχείου της αλυσίδας Waldorf Astoria Scarlet Bay.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ 17 Νοε 2025 | 11:24

Οι 4 οικογένειες Ελλήνων εφοπλιστών που χτίζουν πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες - Επενδύσεις πάνω από μισό δισ. ευρώ

Τέσσερις ισχυρές ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες επενδύουν σε πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

ΝΕΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 21 Οκτ 2025 | 15:52

Οικογένεια Αγούδημου: Έρχεται νέα "καταιγίδα" "σφυριών" για οικόπεδα στα Καλύβια

Για τις 21 Νοεμβρίου 2025 έχουν προγραμματιστεί 25 πλειστηριασμοί

21 Οκτ 2025 | 10:56

Ζαγόρι: Σε ισχύ το πολιτιστικό τέλος σε ξενοδοχεία και καταλύματα

Η απόφαση έχει στόχο να διασφαλίσει σταθερό έσοδο πολιτιστικού χαρακτήρα για τον Δήμο Ζαγορίου, που θα κατευθύνεται σε δράσεις και έργα πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

11 Οκτ 2025 | 10:39

Ένας Έλληνας φωτογράφος, έγινε θέμα στους New York Times απαθανατίζοντας ξενοδοχεία

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση του στο φετινό Hotel Experience στο Γκάζι, ο φωτογράφος ή καλύτερα "visual storyteller" Σταύρος Χαμπάκης, μας ξεναγεί στο κοσμοπολίτικο σύμπαν των ξενοδοχείων όλου του πλανήτη.

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ 07 Σεπ 2025 | 09:22

Disaster stories: Ελληνικές αλυσίδες ένδυσης που ναυάγησαν - Από την κορυφή στους πλειστηριασμούς

Κάποτε αποτελούσαν κολοσσούς της ελληνικής ένδυσης, ονόματα που κυριαρχούσαν στις βιτρίνες και άφηναν έντονο αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

ΚΑΠΕΤΑΝ-ΣΠΥΡΟΣ 02 Σεπ 2025 | 09:36

Πέθανε ο Σπύρος Κοκοτός: Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Ελούντα σε δημοφιλή πολυτελή προορισμό

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο οραματιστής της Ελούντας ως τουριστικού προορισμού πολυτελείας, Σπύρος Κοκοτός.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

11 Αυγ 2025 | 08:49

Πλειστηριασμοί: Τα σφυριά πολλών εκατομμυρίων που θα χτυπήσουν έως το τέλος του 2025

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο "Atlantica Eleon Grand Resort" στη Ζάκυνθο Και το ακίνητο-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 28 Ιουλ 2025 | 07:04

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας που μεταμορφώνονται σε ξενοδοχεία

Η αναβίωση εγκαταλελειμμένων διατηρητέων ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου.

ΛΑΜΨΑ 24 Ιουλ 2025 | 07:56

Γιατί ο Τραμπ και οι αναρατάξεις στη Σερβία επηρεάζουν τα ξενοδοχεία - Πόσο κοστίζει ένα δωμάτιο στο "Μεγάλη Βρετανία"

Πώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και οι αναταραχές στη Σερβία μειώνουν τα περιθώρια κέρδους της ξενοδοχειακής εταιρείας.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 200 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 23 Ιουλ 2025 | 14:37

Fattal: Ανοίγει νέο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη η ισραηλινή εταιρεία και ετοιμάζει εξαγορά στην Χαλκιδική

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας ισραηλινών συμφερόντων

"ΕΠΩΝΥΜΑ” ΑΚΙΝΗΤΑ 19 Ιουλ 2025 | 17:13

Στον κυκλώνα των πλειστηριασμών "επώνυμα" ακίνητα: Στο "στόχαστρο" η οικογένεια Μαλαματίνα - Κέντρα αποκατάστασης και ξενοδοχεία

Την ερχόμενη εβδομάδα οδηγούνται στο σφυρί ακίνητα στη Μύκονο, ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις αποκατάστασης

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 07 Ιουλ 2025 | 07:28

Πλειστηριασμοί: "Βροχή" ξενοδοχειακών σφυριών μέσα στον Ιούλιο

Περισσότερα από 30 σφυριά έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

13 Ιουν 2025 | 09:00

Αφιέρωμα: Τα ξενοδοχεία που θα πρωταγωνιστήσουν στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές

Συγκεντρώσαμε ξεχωριστά ξενοδοχεία, σουίτες και βίλες, για ιδανικές διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΕΤΕ 13 Ιουν 2025 | 08:31

Ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ το 2025 - Οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται για τη βραχυχρόνια μίσθωση, τους ξεπέρασε σε κλίνες

Ποιες είναι οι επτά προκλήσεις για τον τουρισμό. Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και τι ζητά για το 2026.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Ιουν 2025 | 08:24

Τουρισμός: Στροφή στο value for money για τους επισκέπτες - Γιατί παρατηρείται επίπτωση στα έσοδα

Η τάση το τελευταίο διάστημα είναι να υπάρχει έντονη στροφή των τουριστών σε καταλύματα που θεωρούνται "value for money".

27 Μαϊ 2025 | 08:12

Οφειλές και γραφειοκρατία στερούν 300.000 κατοικίες από την αγορά ακινήτων

Περίπου 300.000 κατοικίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή "εγκλωβισμένες" στην μακρόχρονη διαδικασία των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ 25 Μαϊ 2025 | 09:25

Ο ελληνικός τουρισμός στοχεύει σε νέες αγορές: "Ωριμοι" προορισμοί  και αυθεντικές εμπειρίες - Το προφίλ του τουρίστα που αλλάζει

Το προφίλ του σύγχρονου τουρίστα αλλάζει, με έμφαση σε αυθεντικές εμπειρίες και βιώσιμες πρακτικές.

16 Μαϊ 2025 | 07:18

Ξενοδοχεία: Έρχεται νέο χαράτσι από τους Δήμους - Ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ τα εκτιμώμενα έσοδα, πού θα διατεθούν

Ένα νέο "χαράτσι" ετοιμάζονται να επιβάλλουν οι Δήμοι στα ξενοδοχεία με το ποσό συνολικά να ανέρχεται στα 230 εκατ. €

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 12 Μαϊ 2025 | 13:50

Δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε ιστορικά κτίρια στο Κολωνάκι - Σουίτες και εστιατόρια με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό

Ποια είναι τα δύο νέα ξενοδοχεία που θα κατασκευαστούν στο Κολωνάκι, το κόστος θα αγγίξει τα 13 εκατ. ευρώ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ 21 ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ 12 Μαϊ 2025 | 11:52

Ηράκλειο: Συνελήφθη 65χρονος που ρήμαζε ξενοδοχεία - Έκλεβε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 65χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 12 Μαϊ 2025 | 08:39

Πλειστηριασμοί: Για ποια γνωστά ονόματα θα χτυπήσει το σφυρί αυτή την εβδομάδα

Στο επίκεντρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιστρέφουν γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής, καθώς σειρά ακινήτων βγαίνουν εκ νέου στο σφυρί αυτή την εβδομάδα.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 04 Μαϊ 2025 | 09:02

Ξενοδοχεία: Γιάννης Βαρδινογιάννης και ζάμπλουτοι σεΐχηδες του Άμπου Ντάμπι επενδύουν 700 εκατ. ευρώ στην Ερμιόνη

Ποια είναι τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα που θα κατασκευάσει στην Ερμιόνη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο σεΐχης του Άμπου Ντάμπι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 29 Απρ 2025 | 08:45

Πλειστηριασμοί: Ποια είναι τα "επώνυμα" σφυριά που θα χτυπήσουν τον Μάιο

Ένας μήνας ιδιαίτερα "φορτωμένος" με πλειστηριασμούς ακινήτων υψηλού προφίλ αναμένεται να είναι ο Μάιος, καθώς μια σειρά γνωστών επιχειρηματικών ονομάτων βρίσκονται αντιμέτωπα με το σφυρί.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Απρ 2025 | 09:16

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας που μεγαλώνει την 13χρονη κόρη της κινδυνεύει να χάσει 2 σπίτια σε πλειστηριασμό

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας, της 41χρονης εγκύου που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από τα funds.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Απρ 2025 | 07:03

Πλειστηριασμοί: "Καυτή" εβδομάδα με ακίνητα γνωστών οικογενειών και επιχειρήσεων

Γνωστές επιχειρήσεις και επώνυμες οικογένειες επανέρχονται αυτή την εβδομάδα στο προσκήνιο των πλειστηριασμών.

29 Μαρ 2025 | 11:10
ΤΙ ΛΕΝΕ REDEX ΚΑΙ DOLPHIN CAPITAL 26 Μαρ 2025 | 09:36

Γιατί βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι κατοικίες του θέρετρου One&Only Kea

Η Redex, μέλος του ομίλου Κοπελούζου, ξεκίνησε την κατασκευή του One & Only Kea Island, μια επένδυση ύψους 150 εκατ. από την Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ 24 Μαρ 2025 | 18:20

Βίντεο ντοκουμέντα: 37χρονος απειλούσε με ψεύτικο όπλο υπαλλήλους ξενοδοχείων στην Αττική και άδειαζε το ταμείο

Ο 37χρονος προσποιούνταν τον πελάτη και άδειαζε τα ταμεία ξενοδοχείων στην Αττική.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ 19 Μαρ 2025 | 08:42

Νέο σφυρί για το ακίνητο-φιλέτο της οικογένειας Λεβή της Bodyline, στην Ακρόπολη

Σε κλοιό πλειστηριασμών παραμένει η οικογένεια Λεβή της πάλαι ποτέ κραταιάς Bodyline

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Μαρ 2025 | 08:31

Μάχη κορυφής για Αστέρα Βουλιαγμένης και Μεγάλη Βρετανία - Σε ποια ελληνικά ξενοδοχεία δίνει η Michelin τα "κλειδιά"

Ποια είναι τα 70 ελληνικά ξενοδοχεία που ξεχώρισε η Michelin και αντί για αστέρια τους έδωσε κλειδιά.

18 Μαρ 2025 | 19:35

Σε 68 καταλύματα στην Ελλάδα έδωσε Κλειδιά η Michelin: Ποια είναι τα ξενοδοχεία που διακρίθηκαν

Aπό τα 68 καταλύματα, ένα κατάλυμα έχει λάβει Τρία Κλειδιά MICHELIN, 7 καταλύματα έχουν λάβει Δύο και 60 καταλύματα έχουν λάβει ένα

18 Μαρ 2025 | 15:09

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens βραβεύτηκε με 3 Michelin Keys στη νέα διάκριση του Οδηγού Michelin για ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Στη συνολική επιλογή του Οδηγού Michelin Ελλάδας 2025 περιλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο με 3 Keys, επτά ξενοδοχεία με 2 Keys και εξήντα ξενοδοχεία με 1 Key.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 17 Μαρ 2025 | 11:31

Πλειστηριασμοί: Τα 3 ακριβά βιομηχανικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Ξεχωρίζουν μια σειρά από υψηλής αξίας ακίνητα, τα οποία άλλοτε ανήκαν σε ισχυρές βιομηχανίες.

10 Μαρ 2025 | 20:04

Εβδομάδα πλειστηριασμών: Στο σφυρί ακίνητα των οικογενειών Μαλαματίνα και Χατζηιωάννου

Ξανά στο "στόχαστρο" το θεραπευτήριο "Ολύμπιον Ιωαννίνων" - Περίπου 1.300 πλειστηριασμοί αυτή την εβδομάδα.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 05 Μαρ 2025 | 18:28

Άλλαξαν χέρια τα ακίνητα της "Λάκης Γαβαλάς Α.Ε" - "Στο σφυρί" και το Lesse Hotel

Στα αζήτητα έμεινε το φωτογραφικό αρχείο της Ελευθεροτυπίας - Νέα αναστολή για τις εγκαταστάσεις της Studio Alfa στο Μαρούσι.

12 Φεβ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Άγιος Βαλεντίνος: Πού θα βγείτε, πού θα φάτε και που θα γιορτάσετε φέτος τον έρωτα;

Αν ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με το άλλο σας μισό, η Αθήνα προσφέρει αμέτρητες ρομαντικές επιλογές που συνδυάζουν εξαιρετική γαστρονομία και μοναδική ατμόσφαιρα.

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2025 11 Φεβ 2025 | 14:26

Ο Όμιλος Zeus International Hotels & Resorts παρουσιάζει το ανανεωμένο Mirabello Bay Luxury Resort, εν όψει του στρατηγικού του Rebranding

Το πρώτο βήμα του νέου αυτού ταξιδιού ξεκινά με την αναβάθμιση του Mirabello Bay Luxury Resort.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ 09 Φεβ 2025 | 10:22

Αγιος Βαλεντίνος: Stay in love, λένε οι ξενοδόχοι με ειδικά πακέτα για τους ερωτευμένους - Οι περιοχές με τις καλύτερες προτάσεις

Ο "φτερωτός θεός" έχει εμπνεύσει τους ξενοδόχους να δημιουργήσουν ειδικά πακέτα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 26 Ιαν 2025 | 14:15

Σε πλειστηριασμό το σήμα "4 Τροχοί" - Τα νέα βιομηχανικά σφυριά και το πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Από τους 4 τροχούς μέχρι το Lindos Memories και τα εκκοκιστήρια Θράκης - Οι πλειστηριασμοί των επόμενων εβδομάδων.

"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"