
Η απόφαση της ΕΚΤ να επεκτείνει την επέκταση του QE για ακόμη εννέα μήνες παρέχοντας περαιτέρω στήριξη 10 τρισ. ευρώ στην οικονομία της Ευρωζώνης, πάρθηκε ώστε να αποφευχθούν «πιθανά πολιτικά σοκ» κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της το Δεκέμβριο.
Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της τράπεζας αποκαλύπτουν ότι οι αξιωματούχοι ήθελαν να διατηρήσουν τις αγορές ομολόγων κατά τη διάρκεια ενός έτους στο οποίο "θα μπορούσε εύκολο να επικρατήσει η αστάθεια, που σχετίζεται κυρίως με κρίσεις που προκύπτουν από το πολιτικό περιβάλλον".
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος και για μια σειρά εθνικών εκλογών που θα λάβουν χώρα το 2017 περιλαμβανομένων της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, στο 25μελές συμβούλιο της ΕΚΤ, κάποιοι επικεφαλής κεντρικών τραπεζών αντιτέθηκαν στην απόφαση αυτή, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Bundesbank President Jens Weidmann.
Διαφωνίες υπήρξαν από μερικούς αξιωματούχους τόσο στο ζήτημα της διάρκειας της επέκτασης αλλά και στο ύψος των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr