Follow us

Το JA Greece προσκαλεί το κοινό στις Mαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2025 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Οι εκδηλώσεις θα είναι φέτος ιδιαίτερα πανηγυρικές καθώς η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον Πανευρωπαϊκό Τελικό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας JA Εurope Gen-E 2025.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
JaGreece

Το Junior Achievement Greece προσκαλεί το κοινό να υποστηρίξει την εντυπωσιακή προσπάθεια 1.500 παιδιών "επιχειρηματιών" από όλη την Ελλάδα και να επισκεφθεί τις εμβληματικές Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2025 Θεσσαλονίκης και Αθήνας που θα φιλοξενηθούν στα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development, Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη και The Mall Athens, στην Αθήνα.

Οι έφηβοι "επιχειρηματίες", συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρόγραμμα/διαγωνισμό "Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program" κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να συνεργαστούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική "start-up", με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και εθελοντών/συμβούλων επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο των Μαθητικών Εμπορικών Εκθέσεων, οι μικροί "startuppers" θα έχουν δικά τους περίπτερα, θα διαθέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους στο αγοραστικό κοινό και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής του JA Greece. Τα παιδιά θα κληθούν να παρουσιάσουν και να προωθήσουν όσα δημιούργησαν, όπως εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, υγιεινά σνακ, υπηρεσίες που προάγουν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος με το βλέμμα στην ανάδειξη των παραδόσεων του τόπου τους.

Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2025 Θεσσαλονίκης & Αθήνας θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 - Mediterranean Cosmos – Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Από τις 09:00 έως τις 15:00

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025 - The Mall Athens – Μαρούσι, Αθήνα

Από τις 09:00 έως τις 15:00

Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις αποτελούν εμπειρία ζωής για τους μικρούς "επιχειρηματίες" καθώς έχουν τη μοναδική ευκαιρία να είναι εκείνη την ημέρα στο δικό τους "κατάστημα", ανάμεσα στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων, και να νιώσουν σαν αληθινοί επιχειρηματίες.

Οι εκδηλώσεις θα είναι ιδιαίτερα πανηγυρικές καθώς το 2025 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το JA Greece. Γιορτάζει τα 20 χρόνια στην Ελλάδα και διοργανώνει για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό/Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας JA Europe Gen–E 2025 στην Αθήνα, 1η με 3 Ιουλίου 2025.

Το JA Greece προσκαλεί το κοινό στις Mαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2025 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

"Σχεδόν 1.500 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα είχαν το θάρρος και την επιμονή να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να αφιερώσουν τον προσωπικό τους χρόνο και να βιώσουν τις δυσκολίες αλλά και την ικανοποίηση που φέρνει η δημιουργία και η καινοτομία. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή τους την απόφαση και την επιμονή! Οι προσπάθειες αυτές των παιδιών έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία φέτος, καθώς είναι η χρονιά που το JA Greece θα φιλοξενήσει τον τελικό του Gen-E 2025, στον οποίο θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες μαθητών και φοιτητών από όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την Αθήνα το κέντρο της νεανικής επιχειρηματικότητας της Ευρώπης. Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς στο JA Greece να βλέπουμε ότι οι προσπάθειές μας να ενδυναμωθεί η νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα έχουν αγκαλιαστεί – αξιακά και ουσιαστικά – από την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας μία θετική δυναμική στην επιχειρηματικότητα",δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΣ του JA Greece, Αιμίλιος Κυριάκου.

Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 44 Εικονικές Επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας συμμετέχουν 55 Εικονικές Επιχειρήσεις από Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία, της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου.

Λίγο μετά τις 09:00 η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα περίπτερα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με τις ομάδες και στις 14:30 θα απονεμηθούν 5 βραβεία σε κάθε εκδήλωση: "Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας", "Καλύτερο Περίπτερο", "Kαλύτερη Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας", "Βιώσιμης Ανάπτυξης" και "Technology Pioneer Award by Manpower".

"Φέτος, το JA  Greece  γιορτάζει 20 χρόνια πορείας στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Είκοσι χρόνια γεμάτα όραμα, δημιουργικότητα και σκληρή δουλειά, που απέδειξαν ότι οι νέοι μας μπορούν να κατακτήσουν κορυφές, όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Η επέτειος αυτή μας γεμίζει υπερηφάνεια και ευθύνη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη νέα γενιά, παρέχοντας τα εφόδια και τις εμπειρίες που χρειάζονται για να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα. Ειδικά φέτος, που η Ελλάδα φιλοξενεί τον Πανευρωπαϊκό Τελικό Gen-E 2025, είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι να δείξουμε ότι η νεανική επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και καινοτομίας, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος.

JaGreece

"Οι μαθητικές εμπορικές εκθέσεις, αποτελούν μια δυναμική παιδαγωγική εμπειρία. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών, συνδέουμε τη θεωρία με την πράξη και καλλιεργούμε τις δεξιότητες του μέλλοντος: κριτική σκέψη, συνεργασία και καινοτομία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, που ξεπερνούν τα όρια της τάξης και στηρίζουν τα παιδιά σε αυτό το ταξίδι της επιχειρηματικότητας", είπε η Υπεύθυνη Προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" του JA Greece, Φωτεινή Τουρνή.

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οι 44 Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις 2025 που συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της "επιχείρησης") είναι οι εξής:

"AIR POINT”από το ΓΕΛ Πευκών, "ALMONDFLAME”από το 1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης- Μανόλης Ανδρόνικος, "AMALTHEIAS NATURALS” από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας, "Biorise”από το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά, "Braille-iant”από το 1ο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Αν.Θεσσαλονίκης, "Breaths”από το Γυμνάσιο Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, "CUBIES”από το 1ο Ημερήσιο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας, "Cycloitems” από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών, "3Design” από το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων,"ECOPATH” από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη ΑΕ, "EcoRun”από το 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ηρακλείου, "ECOTHRIFTEENS” από το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, "EEEEKtea” από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Έδεσσας, "Flosoaps” από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας, "1o GEL ΒΟΛΟΥ” από το 1ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Βόλου, "EcoGuardian” από το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σοφάδων, "Herbal academy”από το Ημερήσιο Γυμνάσιο Ποδοχωρίου Καβάλας, "HYDROPI” από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης, "KioskiLink” από το ΕΝ.Ε.ΓΥ-Λ Κατερίνης,"Loop Lab”από το Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, "MentaMind” από το 2ο Πρότυπο Λύκειο Θεσσαλονίκης "Λευκός Πύργος", "Nepton” από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, "NeuroNav”από το Αρσάκειο ΓυμνάσιοΙωναννίνων, "OLYMPUS HOTEL” από το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης,"paper prο”από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμότειχου - Ευγένιος Ευγενίδης,"PharMachina”από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης,"PhotonIQ” από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Λάρισας, "Pill Now” από τα Εκπαιδευτήρια Ε.Μαντουλίδη Ιδιωτικό Γυμνάσιο, "POSIDON” από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Δελασάλ, "Refive”από το 5ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ξάνθης, "Remake It For Fashion”από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιν.Α.Α. Πευκών, "ShelfEat” από το 1ο Ιδιωτικό Ημερήσιο Λύκειο Θεσσαλονίκης- Ανατόλια, "SMeeeeLk” από το E.E.E.EK Βόλου, "SOLORA Αξεσουάρ” από το 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Κιλκίς, "TailorMatch” από τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, "TERRA HEPHAESTIA” από το Γενικό Λύκειο Μούδρου, "TRA-ORTH TASTY” από το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Δοξάτου,"ΕΥ ΖΗΝ”από το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ηγουμενίτσας, "ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ-THRAPSANO ROOTS” από το Ημερήσιο Γυμνάσιο Θραψανού Ηρακλείου, "ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ” από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ, "Παραδοσιακή πιπεριά Φλωρίνης”από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας, "Τάξη των Γεύσεων”από το ΕΝ.Ε.ΓΥ-Λ Κατερίνης, "Το κυλικείο μας ΣουΦέρνωναΦας" από το 1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και "Ψηφιακά Τουριστικά Μονοπάτια της Πόλης μας”από το 1o Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

JaGreece

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας

Οι 55 Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις 2025 που συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της "επιχείρησης") είναι οι εξής:

"Accessible tourism in Athens” από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, "Akademix" από το CGS, "ANTI-BULLYING TAG" από το 42o ΓΕΛ Αθηνών, "Aquarobotica" από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλίμου "Ευπαλίνειο", "BEELICIOUS" από τα Εκπαιδευτήρια Ν.Ζαγοριανάκου, "Bus N' Pass" από το Ιδιωτικό Λύκειο Παλλάδιο Βάρης, "Care4Paws" από το 4ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, "Carvenience" από το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού, "Ceramics Kryoneri" από το Γενικό Λύκειο Κρυονερίου, "CLEVER RECYCLE" από το Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, "ColorSafe" από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα - Γενικό Λύκειο, "Cute Reused Towels" από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αργολίδας, "3D Green Pot" από το ΕΝ.Ε.ΓΥ-Λ Αγίου Δημητρίου, "ECOACTION" από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, "EcoGuard AI" από το 3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης, "ECONEST GIFTS" από το 3o Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, "ECONNECT" από τη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτοπούλου, "ESC (Educational School Cafeteria)" από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου και το ΕΝ.Ε.ΓΥ-Λ Αγίου Δημητρίου, "Find Renr" από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου, "grECOtrails" από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάτων, "Green CO2mpass" από το 2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης, "Health-Eat" από το 2o Π.ΕΠΑΛ. Αμαλιάδας, "HeatForce One" από το 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, "I-Dolls" από το Κολλέγιο Ψυχικού, "Imaginarium" από το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, "InnovaAbility" από το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας, "I.TsiamDance" από τα Εκπαιδευτήρια "Ι. Τσιαμούλης", "LA Restyled" από το Γενικό Λύκειο Άνοιξης, "Link Skills" από το 2ο Γενικό Ημερήσιο Λύκειο Μοσχάτου - "Νίκος Καζαντζάκης", "MemoRevivers" από το 3ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, "minimile" από την Ελληνογερμανική Αγωγή, "Planair" από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, "plant health" από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση, "Rackety Bee" από το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, "RAINROOT SYSTEMS" από το 3ο ΕΚ Αμαρουσίου, "RhoCycle" από τη Ροδίων Παιδεία, "Road Budds" από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, "safestart" από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση, "Sapo Artisan" από το 3ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου, "SnackStraws" από το ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου, "Sustain Vest" από το 2o Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, "Teenage Dream" από το ΓΕΛ Καρέα, "TraVel TasteRs" από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου Λύκειο Ειδικής Αγωγής και το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αργυρούπολης, "WasteNest" από το Ιδιωτικό - Ισότιμο Λύκειο Κολλέγιο Αθηνών, "WATERLOOP" από το ΓΕΛ Μαγούλας, "ZEROWASTES" από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, "Αποξηραμένα Μυρωδικά Εν.Ε.Ε.Γυ/λ Αιγάλεω" από το ΕΝ.Ε.ΓΥ-Λ Αιγάλεω, "Βιο-ἐνεργεῖν" από το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας, "Η Μαντολινάτα" από το Μουσικό Σχολείο Ζακυνθού, "ΛεονGreenWay & Σια Ο.Ε." από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης, "Μελικέρτης" από το E.E.E.EK Κορίνθου, "Μετουσία" από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας, "Πρόγραμμα εθελοντισμού - H.A.T.C. "HELP AROUND THE CITY" από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή - Γενικό Λύκειο, "Το κουφετάκι μας" από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά και "ΤΥΠΙΚΟΙ ΑΤΥΠΟΙ" από το Γενικό Λύκειο Άστρους- Δημ.Θ.Σακαλής.

Στα επόμενα στάδια του προγράμματος/διαγωνισμού "Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program 2025", οι μαθητικές ομάδες θα διεκδικήσουν το Public Choice Award σε ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα ψηφίζει το κοινό. Για τη συμμετοχή τους στον Πανελλαδικό Τελικό "Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2025" οι Εικονικές Επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν από τα business plan, που θα καταθέσουν.

Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2025

Με τη χρηματοδότηση: ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών,Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Raycap, Εθνική Τράπεζα, LAMDA  Development, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, EY Ελλάδος, Accenture, BIC Foundation, Manpower, Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ,  Μπάρμπα Στάθης

Χορηγοί Εκδήλωσης: The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Vision

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Φωνή της Ελλάδας, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, TheTOC.gr, Athens Deejay FM, Rock FM, Λάμψη FM, Tηλεθεατής, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr

JaGreece

Υποστήριξη Εικονικών Επιχειρήσεων από Inspirational Mentors 2025

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητικές ομάδες υποστηρίχθηκαν από Inspirational Mentors που συμμετέχουν στον πρωτότυπο θεσμό του JA Greece. Ιnspirational Mentors JA Greece 2025 είναι 5 Υπουργοί και συνολικά 56 κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Δείτε τους/τις Inspirational Mentors 2025 εδώ.

Δύο διαδοχικές Πανευρωπαϊκές πρωτιές και Παγκόσμιο πρώτο βραβείο για την Ελλάδα

Οι μαθητικές ομάδες από το JA Greece, κέρδισαν επί δύο συνεχόμενες χρονιές το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο του Junior Achievement, μεταξύ 40 συμμετοχών από όλη την Ευρώπη. Το 2022, η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση "Μicrogreens –Magicgreens" από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κέρδισε το πρώτο βραβείο του JA Europe/GΕΝ-Ε και την επόμενη χρονιά, το 2023, η "Ιsometricks" από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έφερε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Η "Ιsometricks" διαγωνίστηκε στον Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό του JA Worldwide εκπροσωπώντας την Ευρώπη και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση.

Junior Achievement Greece

Το Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 15.000.000 παιδιά παγκοσμίως. Τo JA Worldwide είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2025, υποψηφιότητα που λαμβάνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, τις ελληνικές διακρίσεις και την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Τελικού JA Europe GEN-E 2025 στην Αθήνα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού www.jagreece.org.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

17 Οκτ 2025 | 09:00

Τα Public γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστων εμπειριών με τη δέσμευση να συνεχίσουν

Η εβδομάδα των εορτασμών φέρνει και μοναδικές επετειακές προσφορές.

AIRBNB 17 Οκτ 2025 | 08:25
16 Οκτ 2025 | 19:43

Roula Rouva - Forbes Global Properties: Νέα εποχή στο premium real estate με εγγυημένες πωλήσεις ακινήτων εκατομμυρίων σε 3 μήνες

Η Roula Rouva - Forbes Global Properties εκπροσώπησε την Ελλάδα ως το αποκλειστικό μέλος του διεθνούς αυτού δικτύου, επιβεβαιώνοντας τη θέση της χώρας στο χάρτη του premium real estate

16 Οκτ 2025 | 16:24

H ΑΒ Βασιλόπουλος βάζει τα "θεμέλια" της υγιεινής διατροφής

Δράσεις και συνεργασίες με γνώμονα την καλλιέργεια σωστής διατροφικής κουλτούρας

16 Οκτ 2025 | 16:20

Υγεία & Διατροφή: Πρώτη προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Καθοριστική προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών η στροφή σε πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές

16 Οκτ 2025 | 15:08

Η EY Ελλάδος συμμετείχε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ως Πλατινένιος Χορηγός στο 4ο Διεθνές Wellbeingr Forum

Η EY, μέσα από τη σταθερή της συμμετοχή, ανανεώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 16 Οκτ 2025 | 14:27

Αυτό είναι το σκεπτικό του ΣτΕ πίσω από το "πράσινο φως" για τον ΝΟΚ - Ποιες οικοδομικές άδειες "ξεπαγώνουν"

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αντιστάθμιση της χρήσης κινήτρων του ΝΟΚ, κρίθηκε συνταγματικό και νόμιμο και πλέον ανάβει το πράσινο φως για την απελευθέρωση της οικοδομικής δραστηριότητας

16 Οκτ 2025 | 13:31

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το δημογραφικό αδιέξοδο της υπογεννητικότητας και οι ακριτικές περιοχές που αντιστέκονται

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

16 Οκτ 2025 | 13:24

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος "Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" με νέες δράσεις και συνεργασίες

Από το 2017, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε πάνω από 70.000 μαθητές, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ "ΜΙΣΘΟΣ" 16 Οκτ 2025 | 12:40

Αναλυτικά οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσα θα παίρνουν πλέον μόνιμοι και φαντάροι

Οι δικαιούχοι και τα ποσά για τις αυξήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις.

16 Οκτ 2025 | 12:23

Η SEC Newgate εισέρχεται στην αγορά της Ουκρανίας εγκαινιάζοντας την παρουσία της με γραφείo στο Κίεβο

Ο Γιάννης Ολύμπιος, Πρόεδρος του Ομίλου της V+O, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας θυγατρικής, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της SEC Newgate στην περιοχή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ REAL ESTATE 16 Οκτ 2025 | 12:21

Απλησίαστες και οι θέσεις στάθμευσης στην Αθήνα: Εως 90.000 ευρώ για αγορά - Έως 250 ευρώ τον μήνα για ενοικίαση

Πανάκριβο το πάρκινγκ στην Αθήνα. Φτάνει ακόμα και τα 250 ευρώ το ενοίκιο για μία θέση σε περιοχές της Αθήνας.

16 Οκτ 2025 | 11:34

Η Eurolife FFH συμμετείχε για 9η χρονιά στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Με motto "Growing together", η εταιρεία ανέδειξε την αξία της συνεργασίας και της εξέλιξης

16 Οκτ 2025 | 11:21

Το efood στηρίζει παιδιά και οικογένειες με γεύματα αγάπης, μέσα από το πρόγραμμα ‘Love Delivered’

Με το πρόγραμμα "Προσφέρω Γεύματα", σε συνεργασία με το "Μαζί για το Παιδί", το efood δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες του να προσφέρουν γεύματα σε παιδιά και οικογένειες.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ THETOC 16 Οκτ 2025 | 11:01

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι πιλότος της Cyprus Airways: "Πετάω από το Ντουμπάι έως και τη Βαρκελώνη"

Μία έκπληξη περιμένει τους επιβάτες της Cyprus Airways. Η αγάπη του τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα για τις πτήσεις και πώς τις συνδυάζει με τη μουσική.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

16 Οκτ 2025 | 09:09

Στεγαστική Κρίση: Μικρότερα τα σπίτια που μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τα νοικοκυριά

Οι Έλληνες μένουν πλέον σε σπίτια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δεν τους ικανοποιούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 08:24

Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 2026: Φορολόγηση πολυεθνικών και κρυπτονομισμάτων με τεχνητή νοημοσύνη

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την είσπραξη πρόσθετων δημοσίων εσόδων από περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΕΡΕΥΝΕΣ 16 Οκτ 2025 | 07:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή... 100% εντόπισε η ΑΑΔΕ σε 58 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Τα ποσοστά φοροδιαφυγής αγγίζουν το 100% - Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 414.000 ευρώ και 48ωρα λουκέτα σε 10άδες περιπτώσεις.

ΥΨΗΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ 15 Οκτ 2025 | 17:18
ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 15:22

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισαν οι πληρωμές στους αγρότες – Ποιες ενισχύσεις καταβάλλονται σήμερα Τετάρτη

Σήμερα (15/10) καταβάλλονται τρεις κατηγορίες ενισχύσεων ύψους 153 εκατ. ευρώ

15 Οκτ 2025 | 12:37

20 χρόνια Mediterranean Cosmos: "Όλος ο κόσμος σε έναν προορισμό"

Φέτος, το Mediterranean Cosmos γιορτάζει τα 20 του χρόνια με πολλές εκδηλώσεις και μία νέα καμπάνια.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 15 Οκτ 2025 | 12:22

IDEAL: "Μεγαλώνει" την Μπάρμπα-Στάθης και τα Attica - Μέχρι το α' τρίμηνο του 2026 το νέο "χτύπημα" με εξαγορά

Ποια είναι τα επόμενα deals που θα κλείσει η εισηγμένη. Ποιος ο ρόλος των Μπάρμπα-Στάθη και Attica.

15 Οκτ 2025 | 12:16

ΕΚΟ: Ξεκινά η διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης στη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης των τελευταίων ετών

Η ΕΚΟ, μέλος της HELLENiQ ENERGY, βρίσκεται σταθερά δίπλα στους καταναλωτές με εγγύηση ποιότητας και ποσότητας

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:11

Στουρνάρας για αυξήσεις μισθών: "Ναι, αλλά όσο το επιτρέπει η παραγωγικότητα - Ολα θέλουν ρέγουλα"

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στις τράπεζες, στους μισθούς αλλά και στην οικονομία και το χρέος της χώρας

7-8% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ 15 Οκτ 2025 | 11:28

Παπασταύρου: Πετρέλαιο θέρμανσης στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τετραετίας

Ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί η πρώτη δόση, περίπου το 60% του επιδόματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 11:22

Αντίμετρα για την ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ - Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν και αναρτώνται εντός της ημέρας στα ράφια των supermarket οι μειώσεις στις τιμές 2.180 κωδικών.

15 Οκτ 2025 | 10:05

"Αυτές οι Νύχτες έμειναν": Η Nova στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Nova στάθηκε αρωγός στις Νύχτες Πρεμιέρας ως Μεγάλος Χορηγός ενός θεσμού, που συνεχίζει να αναδεικνύει το σύγχρονο σινεμά.

15 Οκτ 2025 | 09:53

Η AXIA CERT απονέμει στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ τα πιστοποιητικά ISO 27001 & ISO 27701

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων 2025 και το θέμα "Συνεργασίες για την Επίτευξη των Στόχων" (SDG17).

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 15 Οκτ 2025 | 08:05

Σούπερ μάρκετ: Αναλυτικά η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

Πρόκειται για 1.074 κωδικούς που αφορούν τρόφιμα και 1.106 κωδικούς από άλλες κατηγορίες προϊόντων.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 07:04

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης: Από 1 ευρώ η τιμή ανά λίτρο - Τι αλλάζει για να λάβετε επιδότηση

Νέες οδηγίες προς πρατηριούχους και καταναλωτές εξέδωσε η ΑΑΔΕ, για το πώς θα πρέπει να δηλώνονται τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

14 Οκτ 2025 | 19:23

TAG Heuer και New Balance επαναπροσδιορίζουν τα όρια της απόδοσης

Η TAG Heuer και η New Balance ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του TAG Heuer Connected Calibre E5 40MM x New Balance Edition και του παπουτσιού τρεξίματος TAG Heuer x New Balance FuelCell SC Elite v5, σχεδιασμένων για όσους προπονούνται με σκοπό και πειθαρχία

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:57

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2026 και μείωση του πληθωρισμού στο 2,5%

Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί από 3,3% το 2024 σε 3,2% το 2025 και 3,1% το 2026

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 14 Οκτ 2025 | 15:57

Κομισιόν: Πράσινο φως στο 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,44 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το 6ο αίτημα πληρωμής σηματοδοτεί την επίτευξη σημαντικών οροσήμων σε κρίσιμους τομείς

14 Οκτ 2025 | 15:57

Διαγωνισμός Viasat World: H Nova και το Viasat World δίνουν δώρο ένα ταξίδι για 2 στο Λονδίνο!

Το Λονδίνο που αποτελεί τον προορισμό του μεγάλου νικητή, είναι η πόλη όπου εξιστορούνται σειρές και ντοκιμαντέρ που καθηλώνουν τους συνδρομητές της Nova.

14 Οκτ 2025 | 15:45

Το One&Only Kéa Island αποσπά δύο διεθνείς διακρίσεις στα Condé Nast Traveler και World Spa Awards 2025

Οι δύο κορυφαίες διακρίσεις επιβεβαιώνουν το όραμα του One&Only Kéa Island να δημιουργεί μια εμπειρία luxury hospitality που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

14 Οκτ 2025 | 15:22

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Η επένδυση-σταθμός που αλλάζει τα δεδομένα στην εμφιάλωση νερού στην Ελλάδα

Η νέα γραμμή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενσωματώνοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την εμφιάλωση έως την παλετοποίηση.

14 Οκτ 2025 | 15:14

Ελληνική τεχνολογία της WINGS ICT Solutions ενισχύει την περιβαλλοντική ασφάλεια του Όρους Αιγάλεω

Οι τεχνολογίες αυτές εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου "Ολοκληρωμένο Σύστημα Προστασίας, Ανάδειξης και Ασφάλειας για το Όρος Αιγάλεω".

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ 14 Οκτ 2025 | 13:34

Επίδομα θέρμανσης για ρεύμα ή πετρέλαιο; Η πιο συμφέρουσα επιλογή για 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά

Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης συνολικού ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 10:55
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 14 Οκτ 2025 | 09:49

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά την Τετάρτη η διάθεσή του -Τι αλλάζει στα παραστατικά για να λάβετε επιδότηση

Νέες οδηγίες προς πρατηριούχους και καταναλωτές εξέδωσε η ΑΑΔΕ, για το πώς θα πρέπει να δηλώνονται τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από αύριο 15/10.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:39

Νωρίτερα φέτος οι συντάξεις Νοεμβρίου - Οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2025 θα καταβληθούν νωρίτερα από το καθιερωμένο, εξαιτίας της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Intercatering: Αξιοπιστία, ποιότητα, βιωσιμότητα - Τα θεμέλια της διαχρονικότητας στο event catering

Κάθε μενού που σχεδιάζεται αντλεί έμπνευση από την παράδοση και ταυτόχρονα "συνομιλεί" με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 07:46

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο

Χιλιάδες φορολογούμενοι όλων των κατηγοριών, χάνουν κάθε χρόνο την έκπτωση φόρου με αποδείξεις για καταναλωτικά αγαθά και παροχή υπηρεσιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 13 Οκτ 2025 | 17:47

Συμβούλιο της Επικρατείας: Συνταγματικός και νόμιμος ο προσδιορισμός του φόρου με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε επτά αιτήσεις ακύρωσης ελευθέρων επαγγελματιών

13 Οκτ 2025 | 17:37

Public: Γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστες εμπειρίες – Με αγαπημένους καλλιτέχνες, συγγραφείς, νέο κατάστημα και προσφορές

Από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου, το κοινό προσκαλείται να συμμετάσχει σε μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις, προσφορές και δώρα Xiaomi άνω των 5.000 ευρώ

13 Οκτ 2025 | 17:25

Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενισχύει την απασχολησιμότητα της νέας γενιάς!

Έχοντας ενδυναμώσει ήδη πάνω από 50.000 νέους σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα επιστρέφει με νέο κύκλο δωρεάν digital μαθημάτων

13 Οκτ 2025 | 17:15

Βίντεο για την αποθήκευση CO2 στον Πρίνο παρουσίασε ο όμιλος Energean στην Kavala Expo

Στο επίκεντρο η θυγατρική EnEarth και το έργο της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που αναπτύσσεται στον Πρίνο

13 Οκτ 2025 | 16:14

Protergia Picasso: Λογαριασμός ίδιος, που επιλέγεις ο ίδιος

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 9 οικιακά και 9 επαγγελματικά πακέτα, εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες

ΑΛΜΑ 43,3% ΣΕ ΑΡΝΙ - ΚΑΤΣΙΚΙ 13 Οκτ 2025 | 14:57
ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ 13 Οκτ 2025 | 11:39

Καλώδιο Ελλάδας- Κύπρου: Τα οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν το έργο

Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο σε επίπεδο χονδρικής είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και διπλάσιο από την Ελλάδα.

13 Οκτ 2025 | 11:10
13 Οκτ 2025 | 11:05

Dorothy Snot preschool & kindergarten: Πρώτη δημόσια παρουσίαση στα ελληνικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας Life-derived Learning

Το Life-derived Learning ξεκίνησε να εξελίσσεται το 2014 και έχει στο παρελθόν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή παιδαγωγικά συνέδρια.

13 Οκτ 2025 | 09:34

Η SIXT στηρίζει και οδηγεί στο Santorini Experience 2025

Μετακίνηση με τις αξίες του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αθλητισμός, Εκπαίδευση και Οδική Ασφάλεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 07:59

Τέλη κυκλοφορίας: Στο Taxis αρχές Νοεμβρίου – Ίδιες οι τιμές, αυστηρότερα τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή

Χωρίς αλλαγές στα ποσά, αυστηρότερο ποινολόγιο και χωρίς …σιωπηρές παρατάσεις, καταφθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 σε 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 12 Οκτ 2025 | 09:42

Μειώνονται οι τιμές κατά 5-10% σε 1.000 κωδικούς των σούπερ μάρκετ - Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις

Οπως δείχνουν τα στοιχεία οι κωδικοί θα ξεπεράσουν τους 1000 και οι μειώσεις τιμών εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 5% έως 10%.

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 15:53

Γιατί θα αυξηθούν το 2026 οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για 1,4 εκατ. αυτοαπασχολούμενους [πίνακες]

Από τα 1,42 εκατ. ασφαλισμένους αυτοαπασχολούμενους, οι 1,026 εκατ. είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι 394.000 αγρότες.

ΑΑΔΕ 11 Οκτ 2025 | 15:32

Φόροι κληρονομιάς: Έρχονται τρεις νέες ρυθμίσεις - Ποιες αλλαγές έχουν ενεργοποιηθεί

Το επόμενο διάστημα η φορολογική διοίκηση αναμένεται να ενεργοποιήσει τρεις νέες ρυθμίσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Οκτ 2025 | 15:05

Νίκος Μηλαπίδης: Οι υψηλότερες απολαβές στον εργαζόμενο συνιστούν τελικά επένδυση στην ίδια την επιχείρηση

Όπως αναφέρει, "ο λαϊκισμός ορισμένων δεν ωφελεί ούτε τη δημοκρατία ούτε εκείνους που -δήθεν- υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 11 Οκτ 2025 | 13:13

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ανοίγει το MyΘέρμανση και τι ισχύει φέτος για τους δικαιούχους του επιδόματος

Η διαδικασία, οι προθεσμίες και όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Οκτ 2025 | 10:45

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 11 Οκτ 2025 | 10:37

Πλασματικά έτη δυο ταχυτήτων για ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Οι στρεβλώσεις και οι πολλές τελικά ταχύτητες στα πλασματικά έτη είναι γνωστές στο υπουργείο Εργασίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:28

Το δημόσιο χρέος επιστρέφει στα προμνημονιακά επίπεδα του 2009 – Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής

θα διαμορφωθεί το επόμενο έτος σε 359 δισ. ευρώ ή 137,6% του ΑΕΠ (μείωση κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2025), όταν ήταν 147,8% του ΑΕΠ το 2010.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 10 Οκτ 2025 | 21:21

Την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η θυγατρική της Bosch, BSH

Εκπρόσωπος της BSH διευκρίνισε πάντως ότι η κατάργηση των θέσεων εργασίας δεν σχετίζεται με την προγραμματισμένη περικοπή των 13.000 θέσεων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 18:46
10 Οκτ 2025 | 16:39

Η Tag Heuer ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο Avant-Garde ωρολογοποιίας

Συναίσθημα πέρα από την τεχνολογία

10 Οκτ 2025 | 15:50

Άνοιξε το νέο επίσημο κατάστημα Harley-Davidson στην Αττική

Ο καινούργιος χώρος συνδυάζει τον θρύλο των μοτοσυκλετών με την καινοτομία.

10 Οκτ 2025 | 15:01

Mediterra: Διπλή Διάκριση για το Στοματικό Διάλυμα GINGIVACTION στα Best in Pharmacy Awards 2025

Δύο κορυφαίες διακρίσεις για τη Mediterra στα Best in Pharmacy Awards 2025

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 10 Οκτ 2025 | 14:48

Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με την Κύπρο - Το πρώτο βήμα υλοποίησης της συμφωνίας Παπασταύρου-Παπαναστασίου

Μία ημέρα μετά την συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Παπασταύρου με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργο Παπαναστασίου

10 Οκτ 2025 | 13:27

ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά

Παράκτιοι καθαρισμοί σε Μήλο, Κίμωλο και Ίο με στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 10 Οκτ 2025 | 13:07

Η "μεγάλη στροφή" για το πώς θα ενισχυθεί η οικογένεια: Φορολογικά κίνητρα αντί για επιδόματα - Παραδείγματα

Τα επιδόματα τέκνων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ δεν θα σταματήσουν - Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα γίνονται ολοένα και λιγότεροι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ 10 Οκτ 2025 | 11:58

Ραβασάκια με SMS σε πάνω από 200.000 παραβάτες για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ανασφάλιστα οχήματα

Σε πρώτη φάση, για το 2025, αποστέλλονται ειδοποιήσεις μόνο για μη συμμόρφωση ασφάλισης και καταβολής τελών κυκλοφορίας.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 10 Οκτ 2025 | 11:03

Νέες διαβουλεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Στόχος των συζητήσεων είναι η επίλυση των τεχνικών, θεσμικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου το έργο να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

10 Οκτ 2025 | 08:23

Περισσότερες από 400.000 ελληνικές επιχειρήσεις αξιοποιούν λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης - Οι προκλήσεις

Σήμερα, περισσότερες από 400.000 ελληνικές επιχειρήσεις αξιοποιούν λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης, εκ των οποίων περίπου 60.000 τις υιοθέτησαν μέσα στο τελευταίο έτος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 10 Οκτ 2025 | 08:14

Αφορολόγητα ενοίκια για τρία χρόνια σε όσους ανοίγουν κλειστά ακίνητα – Τι αλλάζει

Οι αλλαγές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στους ιδιοκτήτες, με στόχο να διατεθούν προς ενοικίαση χιλιάδες σπίτια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

BESPOKE 10 Οκτ 2025 | 08:02

Και τρίτο "χτύπημα" στα τρόφιμα από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο μέσα στο 2025 - Ποια είναι η νέα εταιρεία που εξαγόρασε

Χωρίς σταματημό είναι τα deal που κάνει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στα τρόφιμα μέσω της εταιρείας του, Bespoke.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 09 Οκτ 2025 | 19:47

ΑΑΔΕ: Τέλος οι εκτυπωμένες αποδείξεις στα διόδια - Για μείωση χαρτιού και επιτάχυνση της διέλευσης

Η απόδειξη θα εκδίδεται κανονικά, αλλά δεν θα εκτυπώνεται εφόσον το επιλέξει ο οδηγός, αφού προηγουμένως ενημερωθεί σχετικά.

09 Οκτ 2025 | 18:04

Η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. ενισχύει τη διεθνή παρουσία της στο GSOF Symposium Europe 2025

Πρόκειται για το GSOF Symposium Europe 2025, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς θεσμικές διοργανώσεις με αντικείμενο τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων

09 Οκτ 2025 | 17:47

Ο ΟΠΑΠ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR γιόρτασαν 10 χρόνια κοινής πορείας

Συνεχίζουν μαζί για ακόμη τρεις αγωνιστικές σεζόν, με το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στη φανέλα

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ 09 Οκτ 2025 | 17:19

Spitogatos: Ξεφεύγουν οι τιμές σε ενοίκια και πώληση κατοικιών - Οι πιο ακριβές και οι πιο οικονομικές περιοχές

Κατά 10,0% αυξημένες είναι οι μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών σε όλη τη χώρα κατά το 3ο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2024

ΚΟΣΤΟΥΣ 170 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 09 Οκτ 2025 | 14:54

Στρατηγική Συμφωνία METLEN και Ομίλου Καράτζη για τη μεγαλύτερη αυτόνομη Μονάδα Αποθήκευσης Ενέργειας στην Ελλάδα

Η υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2ου τριμήνου 2026.

09 Οκτ 2025 | 14:47

Ευρωπαϊκή διάκριση για την ΧΜ στη λίστα 2025 Fortune 100 Best Companies to Work For™ in Europe

Από την ίδρυσή της το 2009, η XM έχει εξελιχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα του fintech διεθνώς.

09 Οκτ 2025 | 11:27

Η THEON υπογράφει νέα Χρηματοδοτική Σύμβαση ύψους €300 εκατ.

Η σύμβαση αφορά ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση διάρκειας 5 ετών, με δυνατότητα αύξησης έως τα €400 εκατ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Οκτ 2025 | 11:10

Το ρεκόρ του αιώνα ανήκει στον χρυσό: Προς 1.000 ευρώ η αξία της λίρας

Ο χρυσός σπάει για πρώτη φορά στην ιστορία την τιμή των 4.000 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Οκτ 2025 | 09:53

Νέο voucher έως 800 ευρώ για γονείς - Θα δίδεται κάθε μήνα, ποιοι οι δικαιούχοι

Μια νέα ευκαιρία στήριξης για οικογένειες παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές ανοίγει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Οκτ 2025 | 09:19

"Κούρεμα" στα τεκμήρια διαβίωσης: Εως 35% για κατοικίες, 73% για οχήματα και 30% για σκάφη αναψυχής [πίνακες]

Σχεδόν 480.000 φορολογούμενοι φορολογούνται επί δεκαετίες για πλασματικά ("τεκμαρτά") εισοδήματα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 08:04

ΚΕΒΕ: Η ελληνική εταιρεία κεραμιδιών από το Κιλκίς που κλείνει τα 90 χρόνια και επεκτείνεται στη Σερβία

Ποια είναι η ΚΕΒΕ της οικογένειας Κοθάλη, η οποία "μεγαλώνει" και απέκτησε νέα μονάδα στη Σερβία.