Follow us

Αχαλίνωτο σεξ, αθεΐα και πληθωρισμός...

Προκειμένου να υπάρξει ένα αποτελεσματικό τείχος ανοσίας, ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει στο 70% του πληθυσμού σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κώστας Στούπας
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΣΤΟΥΠΑς
Κωστας Στουπας

1) Αχαλίνωτο σεξ, αθεΐα και πληθωρισμός...

Προκειμένου να υπάρξει ένα αποτελεσματικό τείχος ανοσίας, ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει στο 70% του πληθυσμού σύμφωνα με τους ειδικούς. Τούτο με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ από το τέλος της Άνοιξης και μετά η επιδημία θα αρχίσει να υποχωρεί όπως έκανε και πέρυσι λόγω της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών. Με βάση το επικρατέστερο σενάριο λοιπόν το ερχόμενο Φθινόπωρο δεν θα έχουμε τρίτο κύμα και νέο "κλείδωμα" της οικονομίας.

Τούτο σημαίνει πως το ερχόμενο καλοκαίρι για τις "τουριστικές" οικονομίες σαν τη δική μας μπορεί να αποδειχτεί καλύτερο από το περσινό, αλλά δεν θα έχουμε πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Κατά τα φαινόμενα επιστροφή στην κανονικότητα θα έχουμε από το 2022 και μετά. Το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε μια κίνηση του εκκρεμούς προς την αντίθετη πλευρά των συνθηκών που επέβαλε η περίοδος της "καραντίνας".

Ο καθηγητής και κοινωνικός επιδημιολόγος του Γέιλ Δρ. Νικόλαος Χρηστάκης (συγγραφέας του βιβλίου"Apollo’s Arrow: The Deep and Enduring Impact of Coronavirus") σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στον Guardian προβλέπει πως μετά την πανδημία έρχεται "σεξουαλική ακολασία", σπατάλη και αθρησκία.

Κατά τον κ. Χρηστάκη μετά μια μεγάλη επιδημία και απομόνωση συχνά υπάρχει μια περίοδος κατά την οποία οι άνθρωποι αναζητούν εκτεταμένη κοινωνική αλληλεπίδραση. Ο ίδιος βλέπει την επανάληψη του μοτίβου της δεκαετίας του ’20 μετά την πανδημία της γρίπης του 1918.

Αυτό το μέλλον κατά τον κ. Χρηστάκη δεν θα έρθει έως ότου η κοινωνία ολοκληρώσει τη διανομή των εμβολίων πιθανότατα το 2021, αλλά την περίοδο που θα ακολουθήσει. Ο ίδιος βλέπει το 2024 με γεμάτα γήπεδα, γεμάτα νυχτερινά κέντρα, γεμάτα αεροπλάνα και άνθηση των τεχνών.

Συνήθως μετά από τέτοιες περιόδους παρατηρείται μείωση του θρησκευτικού αισθήματος, σεξουαλική ακολασία και άσκοπες δαπάνες.

Την περίοδο της "καραντίνας" παρατηρήθηκε αύξηση των καταθέσεων σε όλο τον κόσμο. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μπορεί να προκάλεσαν ψυχολογικά προβλήματα ασφυξίας αλλά μείωσαν και τις δαπάνες. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει ενώ πολλές γραμμές ανεφοδιασμού έχουν σπάσει.

Ο άνθρωποι αναμένεται να "ξεδώσουν" μετά την επιδημία και οι αποταμιεύσεις λογικά θα ξοδευτούν.

Πληθωρισμός
Στο βασικό του άρθρο πριν από λίγες εβδομάδες ο Εκόνομιστ μιλούσε για τον κίνδυνο έκρηξης του πληθωρισμού το επόμενο έτος.

Σε αντίθεση με την περίοδο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, τα μέτρα προσφοράς χρήματος το 2020 ωθούν τις τράπεζες να μοιράζουν χρήματα.

"Κολλημένοι στο σπίτι, οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ξοδέψουν όλα τα χρήματά τους και οι τραπεζικές τους καταθέσεις έχουν αυξηθεί.

Όμως, μόλις εμβολιαστούν και απελευθερωθούν από την "τυραννία" του Zoom, οι καταναλωτές ενδέχεται να υπερβάλλουν αυξάνοντας τις δαπάνες και τη ζήτηση πάνω από τα όρια της δυνατότητας προσφοράς των επιχειρήσεων και έτσι να προκαλέσουν αύξηση των τιμών.

Η παγκόσμια οικονομία ήδη δείχνει σημάδια ταλαιπωρίας. Η τιμή του χαλκού, για παράδειγμα, είναι 25% υψηλότερη από ό,τι στις αρχές του 2020.

Ο κόσμος πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί μια τέτοια προσωρινή έκρηξη του πληθωρισμού...

...Στη Δύση και στην Ασία πολλές κοινωνίες γερνούν, δημιουργώντας έλλειψη εργαζομένων. Για χρόνια η παγκοσμιοποίηση πίεζε τον πληθωρισμό δημιουργώντας μια πιο αποτελεσματική αγορά αγαθών και εργασίας. Τώρα η παγκοσμιοποίηση βρίσκεται σε υποχώρηση…".

Αυτά θα ισχύσουν για τα επόμενα δυο-τρία χρόνια αν όλα πάνε σύμφωνα με το βασικό σενάριο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Μετά τα 2-3 χρόνια της κοινωνικής και οικονομικής "ακολασίας" όμως μοιραία θα έρθει και η ώρα του λογαριασμού. Η αναζωπύρωση του πληθωρισμού θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια προκειμένου να τον συγκρατήσουν. Καθώς τα χρέη κρατών και επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί σε ανεξέλεγκτα επίπεδα οι χρεοκοπίες θα αρχίσουν να σκάνε σαν μανιτάρια...

Το μέτωπο των "ψεκασμένων" και συνωμοσιολογιών που μετά το "αντιμνημόνιο" έχει βρει καταφύγιο στο "αντιεμβολιαστικό" κίνημα την περίοδο των εντάσεων θα επανέλθει δριμύτερο. Μετά τοn Σόιμπλε, τον Τζώρτζ Σόρος και τον Μπιλ Γκέιτς θα βρει άλλα πρόσωπα για στοχοποίηση.

Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό και ως είθισται να λέμε σε αυτή τη στήλη δέστε τις ζώνες και απολαύστε τη διαδρομή...

2) Eldorado(EGO)

Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες μετοχές της στήλης από την εποχή που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μπλοκάρει πολλές δραστηριότητες στην Ελλάδα, αναγκάζοντας την καναδική εταιρεία να προχωρήσει σε εκτεταμένες διαγραφές και απώλειες. Η μετοχή της από τα 40 δολ. το 2015 το 2019 είχε πέσει μέχρι τα 2,60 δολ. και σήμερα έχει ανακάμψει περί τα 13-14 δολ.

Αχαλίνωτο σεξ, αθεΐα και πληθωρισμός...

Η εταιρεία έχει δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Τουρκία, τον Καναδά κλπ. Στην Ελλάδα αυτή την περίοδο βρίσκεται στην τελική φάση να υπογράψει μια συμφωνία που θα της επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει τις δραστηριότητες χωρίς την ύπαρξη αρνητικών εκπλήξεων.

Τα κέρδη των εταιρειών εξόρυξης χρυσού εξαρτώνται από τρεις παραμέτρους: την ποσότητα του χρυσού που παράγουν, το κόστος εξόρυξης και την τιμή του χρυσού.

Καθώς η ποσότητα της παραγωγής της εταιρείας τα επόμενα χρόνια και το κόστος εξόρυξης είναι στοιχεία προβλέψιμα, η κερδοφορία της θα εξαρτηθεί κυρίως από τις διακυμάνσεις της τιμής του χρυσού.

Μια εταιρεία με παραγωγή περί τις 550 χιλ. ουγκιές και κόστος λειτουργίας περί τα 1.000 δολ. η ουγκιά, με την τιμή του χρυσού στα 1.000 δολ. θα έχει μηδενικά κέρδη, με την τιμή στα 2.000 δολ. θα έχει 550 εκατ. και με την τιμή στα 3.000 δολ. θα έχει 1,1 δισ. δολ. κέρδη.

Η τιμή του χρυσού αυτή την περίοδο είναι περί τα 1.900 δολ. η ουγκιά μετά μια σύντομη εκτίναξη το 2020 πάνω από τα 2.000 δολ. Οι προβλέψεις είναι πως το 2021 ίσως καταγράψει νέα υψηλά. Γενικότερα όμως τόσο η αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων όσο και πληθωριστικών προσδοκιών των "αχαλίνωτων" νομισματικών πολιτικών των Κεντρικών Τραπεζών μπορεί να δημιουργήσουν εκπλήξεις σε σχέση με την τιμή του χρυσού τα επόμενα χρόνια.

Ο χρυσός για χιλιάδες χρόνια έχει λειτουργήσει σαν αξιόπιστη νομισματική μονάδα τόσο για τις συναλλαγές όσο και την αποθήκευση αξίας.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η επιστροφή ενός μεγάλου σεφ στην Αθήνα: Τι ετοιμάζει ο Δημήτρης Κατριβέσης στη στοά του Drunk Sinatra

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Νοε 2025 | 16:52

Πληθωρισμός: Στο 2% τον Οκτώβριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ - Τι λένε τα στοιχεία για τρόφιμα και ενοίκια

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, ο ΔΤΚ έτρεξε τον Οκτώβριο με ετήσιο ρυθμό 2% μετά το 1,9% του Σεπτεμβρίου, ενώ σε εναρμονισμένο επίπεδο είχε μετρηθεί από την Eurostat στο 1,7%

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 30 Οκτ 2025 | 16:23

Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα βασικά της επιτόκια

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την ΕΚΤ ελήφθη καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι κοντά στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 23 Οκτ 2025 | 06:30

Ελπίδα στους καρκινοπαθείς δίνουν τα εμβόλια mRNA- Πώς "εκπαιδεύουν" το ανοσοποιητικό να πολεμά τους όγκους

Ασθενείς με καρκίνο που είχαν κάνει εμβόλιο mRNA για την Covid, πριν ξεκινήσουν ανοσοθεραπεία, έζησαν σημαντικά περισσότερο σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν εμβολιαστεί.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ 22 Οκτ 2025 | 20:32

Κορονοϊός: Το εμβόλιο mRNA έδωσε επιπλέον ζωή σε καρκινοπαθείς - Πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση κατά της νόσου

Η παρατήρηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς ένα πολυαναμενόμενο καθολικό εμβόλιο κατά του καρκίνου

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 07:51

Εμβόλια και Υγεία: Δημιουργείται γραφείο εντοπισμού και αντιμετώπισης fake news από τον ΕΟΔΥ

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης για τα fake news, το οποίο θα συνοδεύει το τακτικό επιδημιολογικό δελτίο του Οργανισμού.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 16 Οκτ 2025 | 20:48

Κορονοϊός: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν - Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ για 4 κατηγορίες

Καθημερινά στον ΕΟΔΥ καταγράφονται περιστατικά σοβαρής νόσησης και νεκρών από κορονοϊό, παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:57

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2026 και μείωση του πληθωρισμού στο 2,5%

Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί από 3,3% το 2024 σε 3,2% το 2025 και 3,1% το 2026

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 10 Οκτ 2025 | 06:29

Πώς θα εμβολιαστούν φέτος τα παιδιά για την γρίπη: Πρεμιέρα για το ρινικό εμβόλιο - Νέες συστάσεις του υπουργείου Υγείας

Στα παιδιά που ο εμβολιασμός για γρίπη έχει ένδειξη, το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται μια φορά κάθε χρόνο.

07 Οκτ 2025 | 13:04

Πώς φτάσαμε στο αθόρυβο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 70 μονάδες μέσα σε μια πενταετία

Το 2026, η αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο 137,6% δηλαδή πάνω από 70 μονάδες σε σχέση με το 2020 της πανδημίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 03 Οκτ 2025 | 17:51

Fluenz: Το ρινικό εμβόλιο κατά της γρίπης για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Το εμβόλιο περιέχει ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της γρίπης, οι οποίοι δεν προκαλούν νόσο αλλά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα - Προσοχή: Σε ποιους ΔΕΝ πρέπει να χορηγηθεί

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:58

Τρία μέτωπα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι ισχύει σε τιμές ρεύματος, σούπερ μάρκετ και πληθωρισμό

Με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας έκανε ποδαρικό ο Οκτώβριος, καθώς τα θετικά νέα μέσα από τρία βασικά μέτωπα αναμένεται να ανακουφίσουν καταναλωτές και νοικοκυριά.

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 01 Οκτ 2025 | 14:11

Βουτιά του πληθωρισμού στο 1,8% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό πληθωρισμού στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 (1,2%).

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ 22 Σεπ 2025 | 06:40

Ρινικό εμβόλιο για τη γρίπη: Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος - Ποιοι δεν μπορούν να το κάνουν

Περίπου πενήντα χιλιάδες δόσεις ρινικού εμβολίου για τη γρίπη υπολογίζεται να διατεθούν φέτος στη χώρα μας.

ΑΝΑΛΥΣΗ 12 Σεπ 2025 | 12:24

Η μάχη της ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ποιοι όχι - Με τα μέτρα της ΔΕΘ

Δύο παράμετροι καθορίζουν την αύξηση του καθαρού εισοδήματος: οι ονομαστικές αυξήσεις και οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 03 Σεπ 2025 | 23:44

ΗΠΑ: Η Φλόριντα τερματίζει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ακόμη και των μαθητών

Ο αρχίατρος είχε στο πλευρό του τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, ο οποίος ανήγαγε σε βασικό δόγμα της πρώτης θητείας του την αντίσταση στις εντολές για την αντιμετώπιση της Covid-19

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Αυγ 2025 | 10:50

Ποιοι θα δουν αυξήσεις άνω του 3% στο εισόδημά τους το 2026

Ο ρόλος της νέας φορολογικής κλίμακας στην πραγματική μεταβολή του εισοδήματος.

ΕΛΣΤΑΤ 08 Αυγ 2025 | 12:33
ΗΠΑ 06 Αυγ 2025 | 07:38

O Κένεντι ακυρώνει χρηματοδοτήσεις εμβολίων mRNA: "Δεν προστατεύουν αποτελεσματικά" λέει, αντιδρούν οι επιστήμονες

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούσαν την ανάπτυξη εμβολίων κατά της γρίπης των πτηνών και της γρίπης των χοίρων, και είχαν διατεθεί ή όδευαν να διατεθούν σε γνωστούς ομίλους της φαρμακευτικής βιομηχανίας .

ΓΙΑ 2Ο ΜΗΝΑ 01 Ιουλ 2025 | 12:52

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3,6% τον Ιούνιο - Στο 2% στην ευρωζώνη

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 3,6% τον Ιούνιο επιταχύνοντας από το 3,3% του Μαΐου (Απρίλιος στο 2,6%).

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 26 Ιουν 2025 | 10:46

ΗΠΑ: Επιτροπή που διορίστηκε από τον Κένεντι Τζούνιορ θα επανεξετάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών

Νέα ομάδας εργασίας στις ΗΠΑ για να εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα εμβολίων.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ THE LANCET 25 Ιουν 2025 | 10:57

Επιβραδύνεται ο εμβολιασμός των παιδιών παγκοσμίως - Εκατομμύρια ζωές απειλούνται

Από το 2020 ως το 2023 σχεδόν επιπλέον 13 εκατομμύρια παιδιά δεν έλαβαν ούτε μία δόση εμβολίου.

ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ 16 Ιουν 2025 | 19:12

Ανάλυση: Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Η νέα κλιμάκωση μεταξύ Ιράν-Ισραήλ προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην ελληνική.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ 07 Ιουν 2025 | 08:29

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική θεραπεία του HIV χάρη στην τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid

Η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται ίσως μπροστά σε μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον αγώνα για την εξάλειψη του HIV.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 22 Μαϊ 2025 | 19:38

ΙΣΑ: Ανυπόστατα δημοσιεύματα περί "εμβολίου για τον στρεπτόκοκκο" – Εγκληματική παραπληροφόρηση

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι "δεν θα επιτρέψει την καλλιέργεια του αντιεμβολιαστικού κλίματος μέσω ψευδών ειδήσεων"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 11 Μαϊ 2025 | 13:15

Ερευνα για 40 θανάτους από κορονοϊό σε νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας - Κλειδί οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης

Η θνητότητα έφτασε στο 100%, καθώς οι 40 ασθενείς, ηλικίας από 40 έως 67 ετών, πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

ΕΛΣΤΑΤ 09 Μαϊ 2025 | 13:58

Στο 2% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Πτώση από από το 2,4% τον Μάρτιο

Η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι έντονες πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να ασκούν οι αυξήσεις στην κατηγορία Ξενοδοχεία - Καφέ -Εστιατόρια με +6,4% από πέρυσι

ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ 02 Μαϊ 2025 | 06:20

Πού διαφέρει το ενδορρινικό εμβόλιο γρίπης σε σπρέι σε σχέση με το παραδοσιακό ενέσιμο - Έρχεται φέτος στην Ελλάδα

Το ενδορρινικό εμβόλιο γρίπης σε σπρέι έρχεται φέτος στην Ελλάδα, τι περιμένουμε.

ΑΥΞΗΣΗ 3,2% ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2024 10 Απρ 2025 | 13:26

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Επανήλθαν οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής (2,2%) - Ξεχωρίζουν οι αυξήσεις τιμών σε ενοίκια κατοικιών (10,5%), ηλεκτρισμό (10,4%), φυσικό αέριο (54,5%).

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 03 Απρ 2025 | 15:55

Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από τους δασμούς Τραμπ: Πώς θα επηρεάσουν την τσέπη μας, τι θα γίνει με εισαγωγές και εξαγωγές

Οι πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο του Ντόναλντ Τραμπ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10 Μαρ 2025 | 20:34

Υπ. Ανάπτυξης: Αρνητικός ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο ετήσιος πληθωρισμός Φεβρουαρίου 2024 - Φεβρουαρίου 2025 σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά είναι 0,2%, έναντι συνολικού ετήσιου πληθωρισμού 2,5%

04 Μαρ 2025 | 08:18

Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Οι κρίσιμες παράμετροι

Η ελληνική αγορά φαίνεται πως κινείται με τους δικούς της "κανόνες".

ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΔΟΚΙΜΗ 27 Φεβ 2025 | 07:19

Εξατομικευμένο εμβόλιο για το καρκίνο του νεφρού μπόρεσε να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα

Αυτή η νέα προσέγγιση εμβολίου έχει κάνει τους ερευνητές να είναι αισιόδοξοι.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 24 Φεβ 2025 | 13:39

Τράπεζα της Ελλάδας: Ραγδαία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τα προσεχή δύο χρόνια

Τι προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα την επόμενη διετία

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 20 Φεβ 2025 | 06:30

"Σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό": Τι συμβαίνει με τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με μελέτη που επικαλούνται οι New York Times, σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων, ο εμβολιασμός μπορεί να έχει επιφέρει παρενέργειες που περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία στην άσκηση, ζάλη…

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ 17 Φεβ 2025 | 19:49

ΠΟΥ: "Τώρα ή ποτέ" η αντιμετώπιση των πανδημιών - Καλεί τις χώρες μέλη του να καταλήξουν σε συμφωνία

Καμία χώρα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μόνη της την επόμενη πανδημία, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ

12 Φεβ 2025 | 07:55

Novartis και Τέμπη βίοι παράλληλοι

Θεωρώ πολύ πιθανό πως ό,τι συνέβη με τη Novartis θα συμβεί στο τέλος και με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

10 Φεβ 2025 | 07:45

Το παράδοξο του ΠΑΣΟΚ

Η αδυναμία της κομματικής βάσης στην προκειμένη περίπτωση να συντονιστεί με τις επιθυμίες του ευρύτερου εκλογικού σώματος είναι εμφανής.

06 Φεβ 2025 | 12:34

Παγίδες και ευκαιρίες που κρύβει το "Σπίτι μου 2"

Σε μια αγορά που οι τιμές των ακινήτων έχουν "ξεφύγει", η κυβέρνηση επιλέγει να επιδοτεί το δανεισμό για την αγορά ακινήτων χρονολογίας πριν το 2007.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 06 Φεβ 2025 | 09:39

Πολλά υποσχόμενο εξατομικευμένο εμβόλιο για ασθενείς με καρκίνο των νεφρών

Στη δοκιμή συμμετείχαν εννιά ασθενείς με καρκίνο των νεφρών σταδίων ΙΙΙ ή IV, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο υποτροπής.

ΠΙΝΑΚΑΣ 04 Φεβ 2025 | 16:40

Μηδενικός ο πληθωρισμός τροφίμων και τον Ιανουάριο 2025 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EUROSTAT και του ΙΕΛΚΑ

Εικόνα εξομάλυνσης της επίδρασης της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 28 Ιαν 2025 | 17:13
27 Ιαν 2025 | 07:20

Η ανατροπή που κυοφορείται στα δεξιά...

Κοινός παρονομαστής των ερευνών είναι πως τόσο η ΝΔ όσο και τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα ενισχύονται, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει μετατόπιση από την Κεντροαριστερά προς την Κεντροδεξιά και τη Δεξιά.

20 Ιαν 2025 | 07:54

Τραγικό λάθος του Μητσοτάκη

Η επιλογή με την οποία ο κ. Μητσοτάκης τα έκανε "θάλασσα" είναι ο αντικαταστάτης του κ. Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

15 Ιαν 2025 | 07:27

Το τέλος της πράσινης αυταπάτης

Το κύμα των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης μπορεί να επιβραδυνθεί ή και να ανασταλεί.

ΕΛΣΤΑΤ 13 Ιαν 2025 | 12:53

Νέα αύξηση του πληθωρισμού στο 2,6% τον Δεκέμβριο - Ανατιμήσεις "φωτιά" σε ασφάλιστρα υγείας, ενοίκια και ένδυση

Έντονες πληθωριστικές πιέσεις σε κατηγορίες όπως τα ασφάλιστρα υγείας, τα ρούχα αλλά και η ενέργεια, ενώ στα τρόφιμα διατηρήθηκε κατά βάση η πτωτική τάση.

13 Ιαν 2025 | 07:57

Ασφυξία από τα καρτέλ

Γιατί μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να πράττει ό,τι θέλει μονομερώς ακυρώνοντας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει υπογράφοντας ένα συμβόλαιο;

ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Ιαν 2025 | 08:13

Πόσο κοντά είμαστε σήμερα στα εμβόλια κατά του καρκίνου; Τι δείχνουν οι έρευνες

Η ιδέα πίσω από ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι να εισάγονται τα νεοαντιγόνα απευθείας στο σώμα, ώστε να εκπαιδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα να βλέπει οποιοδήποτε καρκίνο που τα φέρει ως ξένο σώμα, έτοιμο για εξάλειψη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 10 Ιαν 2025 | 06:21

Χαμός στα φαρμακεία λόγω γρίπης: Αυξάνονται τα κρούσματα, σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, έχει ανέβει εκ νέου η ζήτηση για προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά, ενώ πολλοί προσέρχονται και τώρα να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 07 Ιαν 2025 | 17:19

Eurostat: Αρνητικός κατά 0,2% ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο

"Με σχέδιο και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 07 Ιαν 2025 | 11:25

Μαγιορκίνης για τον ιό HMPV που σαρώνει στην Κίνα: "Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί – Υπάρχει εδώ και δεκαετίες"

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, για την εξάπλωση του ιού HMPV στην Κίνα.

07 Ιαν 2025 | 07:24

Από τον Καραμανλή στον Σημίτη

Η μεγαλύτερη συνεισφορά της διακυβέρνησης Σημίτη όμως ήταν η είσοδος της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ και στη συνέχεια η ένταξη της Κύπρου, χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό.

02 Ιαν 2025 | 07:23

Τι μας φέρνει το 2025

Η κυρίαρχη πεποίθηση προσδοκά πως το 2025 η οικονομία των ΗΠΑ θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης, συμπαρασύροντας μαζί της και την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.

30 Δεκ 2024 | 08:11

Ταμειακώς πάμε καλά, αλλά...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 0,1% του ΑΕΠ για την Ελλάδα το επόμενο έτος, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης μείον 2,9%.

27 Δεκ 2024 | 08:51

Η ώρα της κρίσης

Η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας μοιάζει να είναι πλέον θέμα χρόνου και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα την Αθήνα.

23 Δεκ 2024 | 07:23

Χαρείτε τις επιτυχίες μέχρι την επόμενη κρίση

Παρά το γεγονός πως το 2025 θα είναι η χρονιά που το ΑΕΠ θα ξεπεράσει το υψηλό του 2008, το χρέος παραμένει κοντά στο 160% του ΑΕΠ πολύ υψηλότερο από το 120% που ήταν όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 20 Δεκ 2024 | 12:25

Ανάπτυξη 2,5% το 2025 προβλέπει η έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος

Συνολικά, η καθαρή συμβολή του εξωτερικού τομέα στο ΑΕΠ θα είναι ελαφρώς αρνητική τα επόμενα έτη.

18 Δεκ 2024 | 07:30

Η κυβέρνηση "παίζει" με την αντιπάθεια για τις τράπεζες

Το ευρύ κοινό λοιπόν αντιπαθεί τις τράπεζες και οι τελευταίες στην Ελλάδα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν αυτό το συναίσθημα.

16 Δεκ 2024 | 07:30

Υπερβολικές κρυφές αυξήσεις στο Δημόσιο - Η Ελλάδα του 2025 με μια ματιά...

Το 2025 λοιπόν, τα κρατικά έσοδα προβλέπεται να φτάσουν τα 74,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,8 δισ. ευρώ ή 5,4% έναντι της εκτίμησης του 2024.

15 Δεκ 2024 | 09:00

Πληθωρισμός και επιχειρήσεις: Πώς αντιμετωπίζεται στην πράξη η αύξηση του κόστους παραγωγής

Συνέντευξη του Βασίλη Κουφού, ιδρυτή και CEO της Capa Group AE, ιδρυτή και Principal Managing Partner της Capa Epsilon OSP

ΑΝΑΚΑΜΨΗ 11 Δεκ 2024 | 20:06

Economist: Γιατί η Ελλάδα αξίζει να το γιορτάσει - Στην τρίτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις

Σε ποια θέση κατατάσσεται η χώρα με βάση πέντε οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς δείκτες και γιατί αξίζει να γιορτάζει για την "οικονομική ανάκαμψη".

11 Δεκ 2024 | 07:43

Ο πόλεμος με τις τράπεζες Νο 2

Παρά τις κατά καιρούς παραινέσεις για μείωση των προμηθειών, αύξηση των χορηγήσεων, αύξηση των επιτοκίων των καταθέσεων οι τράπεζες φαίνεται να κωφεύουν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 10 Δεκ 2024 | 12:21
09 Δεκ 2024 | 06:45

Μετά το "τουρκολυβικό" έρχεται το "τουρκοσυριακό" μνημόνιο

Η ταχύτατη προέλαση και επικράτηση των τζιχαντιστών ανταρτών έναντι των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ απειλούν να δημιουργήσουν ένα ελεγχόμενο από την Τουρκία μόρφωμα.

04 Δεκ 2024 | 08:06

Οι "αλκυονίδες" της ελληνικής οικονομίας

Το σοφότερο που έχουμε να κάνουμε αυτή την περίοδο των αλκυονίδων για την ελληνική οικονομία είναι να συσσωρεύαμε "λίπος" για το χειμώνα και να εξοπλιζόμαστε, γιατί όλοι εξοπλίζονται.

02 Δεκ 2024 | 08:43

Δεν υπάρχει σωτηρία

Χρειάστηκαν πάνω από 33 χρόνια από την αρχική ιδέα για να φτιαχτεί το μετρό της Θεσσαλονίκης.

27 Νοε 2024 | 07:48

Το αντισυστημικό μέτωπο επανακάμπτει

Ενδεικτικό της ανόδου του κλίματος αντισυστημικότητας είναι πως ο "Κανένας" επανήλθε στην πρώτη θέση.

12 Φεβ 2025 | 07:55

Novartis και Τέμπη βίοι παράλληλοι

Θεωρώ πολύ πιθανό πως ό,τι συνέβη με τη Novartis θα συμβεί στο τέλος και με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

10 Φεβ 2025 | 07:45

Το παράδοξο του ΠΑΣΟΚ

Η αδυναμία της κομματικής βάσης στην προκειμένη περίπτωση να συντονιστεί με τις επιθυμίες του ευρύτερου εκλογικού σώματος είναι εμφανής.

06 Φεβ 2025 | 12:34

Παγίδες και ευκαιρίες που κρύβει το "Σπίτι μου 2"

Σε μια αγορά που οι τιμές των ακινήτων έχουν "ξεφύγει", η κυβέρνηση επιλέγει να επιδοτεί το δανεισμό για την αγορά ακινήτων χρονολογίας πριν το 2007.

27 Ιαν 2025 | 07:20

Η ανατροπή που κυοφορείται στα δεξιά...

Κοινός παρονομαστής των ερευνών είναι πως τόσο η ΝΔ όσο και τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα ενισχύονται, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει μετατόπιση από την Κεντροαριστερά προς την Κεντροδεξιά και τη Δεξιά.

20 Ιαν 2025 | 07:54

Τραγικό λάθος του Μητσοτάκη

Η επιλογή με την οποία ο κ. Μητσοτάκης τα έκανε "θάλασσα" είναι ο αντικαταστάτης του κ. Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

15 Ιαν 2025 | 07:27

Το τέλος της πράσινης αυταπάτης

Το κύμα των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης μπορεί να επιβραδυνθεί ή και να ανασταλεί.

13 Ιαν 2025 | 07:57

Ασφυξία από τα καρτέλ

Γιατί μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να πράττει ό,τι θέλει μονομερώς ακυρώνοντας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει υπογράφοντας ένα συμβόλαιο;

07 Ιαν 2025 | 07:24

Από τον Καραμανλή στον Σημίτη

Η μεγαλύτερη συνεισφορά της διακυβέρνησης Σημίτη όμως ήταν η είσοδος της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ και στη συνέχεια η ένταξη της Κύπρου, χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό.

02 Ιαν 2025 | 07:23

Τι μας φέρνει το 2025

Η κυρίαρχη πεποίθηση προσδοκά πως το 2025 η οικονομία των ΗΠΑ θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης, συμπαρασύροντας μαζί της και την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.

27 Δεκ 2024 | 08:51

Η ώρα της κρίσης

Η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας μοιάζει να είναι πλέον θέμα χρόνου και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα την Αθήνα.

23 Δεκ 2024 | 07:23

Χαρείτε τις επιτυχίες μέχρι την επόμενη κρίση

Παρά το γεγονός πως το 2025 θα είναι η χρονιά που το ΑΕΠ θα ξεπεράσει το υψηλό του 2008, το χρέος παραμένει κοντά στο 160% του ΑΕΠ πολύ υψηλότερο από το 120% που ήταν όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους.

18 Δεκ 2024 | 07:30

Η κυβέρνηση "παίζει" με την αντιπάθεια για τις τράπεζες

Το ευρύ κοινό λοιπόν αντιπαθεί τις τράπεζες και οι τελευταίες στην Ελλάδα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν αυτό το συναίσθημα.

16 Δεκ 2024 | 07:30

Υπερβολικές κρυφές αυξήσεις στο Δημόσιο - Η Ελλάδα του 2025 με μια ματιά...

Το 2025 λοιπόν, τα κρατικά έσοδα προβλέπεται να φτάσουν τα 74,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,8 δισ. ευρώ ή 5,4% έναντι της εκτίμησης του 2024.

11 Δεκ 2024 | 07:43

Ο πόλεμος με τις τράπεζες Νο 2

Παρά τις κατά καιρούς παραινέσεις για μείωση των προμηθειών, αύξηση των χορηγήσεων, αύξηση των επιτοκίων των καταθέσεων οι τράπεζες φαίνεται να κωφεύουν.

09 Δεκ 2024 | 06:45

Μετά το "τουρκολυβικό" έρχεται το "τουρκοσυριακό" μνημόνιο

Η ταχύτατη προέλαση και επικράτηση των τζιχαντιστών ανταρτών έναντι των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ απειλούν να δημιουργήσουν ένα ελεγχόμενο από την Τουρκία μόρφωμα.

04 Δεκ 2024 | 08:06

Οι "αλκυονίδες" της ελληνικής οικονομίας

Το σοφότερο που έχουμε να κάνουμε αυτή την περίοδο των αλκυονίδων για την ελληνική οικονομία είναι να συσσωρεύαμε "λίπος" για το χειμώνα και να εξοπλιζόμαστε, γιατί όλοι εξοπλίζονται.

02 Δεκ 2024 | 08:43

Δεν υπάρχει σωτηρία

Χρειάστηκαν πάνω από 33 χρόνια από την αρχική ιδέα για να φτιαχτεί το μετρό της Θεσσαλονίκης.

27 Νοε 2024 | 07:48

Το αντισυστημικό μέτωπο επανακάμπτει

Ενδεικτικό της ανόδου του κλίματος αντισυστημικότητας είναι πως ο "Κανένας" επανήλθε στην πρώτη θέση.

24 Νοε 2025 | 09:21

Όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα

Η σημερινή καθήλωση της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, η αδυναμία της να διεκδικήσει με αξιώσεις εκλογική νίκη, να πείσει ως κυβερνητική πρόταση, θυμίζει την κατάσταση του ίδιου χώρου κατά τη δεκαετία του 1950.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 24 Νοε 2025 | 06:37

Μια ξεχωριστή μέρα

Είναι μια γιορτή για όσους επιθυμούν διακαώς να ζήσουν "απαλλαγμένοι από τις συμφορές της νοημοσύνης". Δεν είναι μια γιορτή για την "Αντιονέτα" και τον "Γκαμπριέλε".

22 Νοε 2025 | 12:51

Τα νεύρα του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο

Την πραγματική πρόθεση ψήφου θα την ξέρουμε όταν προκηρυχθούν οι εκλογές ή τουλάχιστον γίνουν ορατό ενδεχόμενο. Και τότε θα δούμε ενδεχομένως πολύ διαφορετικά ποσοστά

19 Νοε 2025 | 11:40

Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος

Θα το έμαθε πλέον για τα καλά και η Μαρία Καρυστιανού. Ωραία ιδέα το κόμμα, υπάρχει σίγουρα ρεύμα, αλλά θέλουν πολύ προσοχή οι συνεργάτες.

17 Νοε 2025 | 08:33

Στοιχήματα με πομπώδη ονόματα

"Η Ίρις και άλλοι δύο συμμαθητές της έχουν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ. Ο Ορφέας και ο κολλητός του έχουν δυσλεξία. Το κοριτσάκι στο πίσω θρανίο υποψιαζόμαστε ότι βρίσκεται στο φάσμα."

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 17 Νοε 2025 | 06:22

Το Πολυτεχνείο στη φορμόλη

Μόνο που, από χρονιά σε χρονιά και από επέτειο σε επέτειο, το Πολυτεχνείο θυμίζει όλο και πιο πολύ εκείνα τα φωτογραφικά ενσταντανέ που ανεβάζουμε στα social media, όποτε πεθαίνει μια σελέμπριτι. Υποτίθεται πως την ανεβάζουμε για να τιμήσουμε τη σελέμπριτι, αλλά –κακά τα ψέματα- την ανεβάζουμε για να μοστράρουμε εμάς δίπλα της.

15 Νοε 2025 | 15:06

Το περιστέρι στο μπαλκόνι του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο ξεκινάει με την παραίτηση του κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δραματική ήττα του στις εκλογές του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ξυπνάει από έναν θόρυβο στο μπαλκόνι του λέει, και όταν βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει ότι ένα περιστέρι έχει εγκλωβιστεί εκεί και δεν μπορεί να φύγει.

12 Νοε 2025 | 08:23

Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς

Το υπό διαμόρφωση κόμμα Σαμαρά, θα κάνει αναμφίβολα ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και θα περιορίσει τις πιθανότητες μιας νέας θητείας Μητσοτάκη.

10 Νοε 2025 | 08:02

Μουντρούχα τέχνη

"Ο συγγραφέας πρέπει να φωτίσει τον κόσμο από μιαν απροσδόκητη οπτική γωνία. Να πλάσει, αν έχει το χάρισμα, το δικό του σύμπαν και να μαγέψει τον αναγνώστη."

10 Νοε 2025 | 07:53

Μήπως είμαστε απατεώνες;

Άλλοι κοροϊδεύουν τις υπηρεσίες, βάζουν ψεύτικα στοιχεία, μερικοί δεν έχουν κάνει καν φορολογική δήλωση στη ζωή τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 10 Νοε 2025 | 06:10

Η πίστη και η ευπιστία

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής άκουσα στο θυροτηλέφωνο τη γνώριμη πια φωνή της δικαστικής επιμελήτριας: "Θυμίστε μου σε ποιον όροφο είστε".

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;