Η Ανιστον, η Λέχου και η αιώνια ερώτηση

Γιατί μια γυναίκα πρέπει να απολογείται διαρκώς επειδή δεν έκανε παιδί;

SHARE THIS
0
SHARES

«Γιατί δεν κάνεις ένα παιδί»; Η αιώνια ερώτηση που έχει φέρει σε δύσκολη θέση εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Βγαίνει από το στόμα κάποιων τόσο ανερυθρίαστα και με τόσο (υποτιθέμενο) νοιάξιμο.

Φυσικά, από την «αθώα» αυτή ερώτηση δεν ξεφεύγει καμία γυναίκα που πέρασε τα 40, παντρεύτηκε και δεν έκανε παιδί, όπως προστάζει η κοινωνία μας. Ούτε καν η Τζένιφερ Ανιστον, η οποία πρόσφατα ξέσπασε γράφοντας ένα καυστικό άρθρο για την παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ηλικία, τον σύντροφο και τα παιδιά.

«Μια γυναίκα αισθάνεται ολοκληρωμένη με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδί» τόνισε η διάσημη ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός.

Κάθε φορά που ρωτάμε μια γυναίκα γιατί δεν έχει κάνει παιδί, καλό θα ήταν να φέρνουμε στο μυαλό μας όλες όσες πασχίζουν με εξωσωματικές, εκείνες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εγκυμοσύνη τους, εκείνες που έχασαν το παιδί τους και εκείνες που απλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Γιατί πρέπει να απολογούνται;

Ο λόγος που μια γυναίκα δεν έχει κάνει παιδιά είναι εντελώς προσωπικός και δεν είναι χρειάζεται να δικαιολογείται σε κανέναν.

Πρόσφατο «θύμα» αυτής της ερώτησης ήταν η Κατερίνα Λέχου, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έκανε παιδί σε αυτή την ηλικία: «Συγγνώμη που το λέω έτσι αλλά δεν θα έκανα ποτέ ένα παιδί στην ηλικία που είμαι τώρα, γιατί το παιδί θέλει μια μάνα όχι μια γιαγιά» είπε σε συνέντευξή της.

Και χθες, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να την... λυπηθούν, όταν την ρώτησαν γιατί δεν σκέφτεται την υιοθεσία, αφού είναι τόσο ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Γιατί σύμφωνα με την κοινωνία μας, μόνο όσοι έχουν παιδιά μπορούν να έχουν ευαισθησία απέναντί τους.

«Λυπηθείτε με» απάντησε εκείνη με ένα ευγενικό χαμόγελο που έκρυβε οργή και αγανάκτηση.

Και μαζί με την Κατερίνα Λέχου και την Τζένιφερ Άνιστον «λυπηθείτε» όλες τις γυναίκες που έχουν βαρεθεί να απαντούν σε αυτή την ερώτηση.

Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να γίνει μητέρα για να είναι ολοκληρωμένη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οπως αδιαπραγμάτευτος είναι και ο σεβασμός απέναντι στον κάθε άνθρωπο και τις επιλογές που κάνει στη ζωή του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook