Η νέα μεγάλη περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε το παρών στα λαμπερά εγκαίνια.
Για την περίσταση, η Όλγα Κεφαλογιάννη επέλεξε ένα μαύρο παντελόνι που συνδύασε με ένα πουκάμισο με κομψά μοτίβα και ένα ασορτί πανωφόρι. Το σύνολο της ολοκλήρωσε αρμονικά με ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα μποτάκια. Τα μαλλιά της ήταν ελαφριά κυματιστά και το μακιγιάζ της διακριτικό και δροσερό. Από κοσμήματα, η Όλγα Κεφαλογιάννη επέλεξε ένα ζευγάρι ασημένιους κρίκους.
Η νέα μεγάλη περιοδική έκθεσης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με τίτλο "BELLE ÉPOQUE" είναι ένα αφιέρωμα σε μια από τις πιο γοητευτικές αλλά και αντιφατικές περιόδους της ευρωπαϊκής ιστορίας και παρουσιάζεται στο Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα έως τις 15 Φεβρουαρίου 2027.

Με επίκεντρο το Παρίσι, την περίφημη "Πόλη του Φωτός", η έκθεση εξετάζει την Μπελ Επόκ μέσα από ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαινόμενα της εποχής: την καλλιτεχνική αφίσα, η οποία από τα τέλη του 19ου αιώνα κατακτά τους δρόμους της πόλης και μετατρέπεται σε μια νέα, δυναμική μορφή οπτικής επικοινωνίας, που πολύ σύντομα θα κυριαρχήσει στην εξέλιξη της διαφήμισης αλλά και της γραφιστικής.
Περίπου 90 έργα αναδεικνύουν τη δημιουργική ιδιοσυγκρασία 15 σημαντικών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους οι Henri de Toulouse-Lautrec, Alfons Mucha, Théophile-Alexandre Steinlen, Pierre Bonnard, Maurice Denis, Félix Vallotton και Henri-Gabriel Ibels. Μαζί τους παρουσιάζονται έργα των Jules Chéret, René Hermann-Paul, Émile Bernard, Claude-Émile Schuffenecker, George Bottini, Théo van Rysselberghe, Louis Anquetin και Wassily Kandinsky. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης σχέδια, ελαιογραφίες και παστέλ.
Στα εγκαίνια τους καλεσμένους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Fleurette Καραδόντη, η Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος και επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau, οι οποίες και απηύθυναν χαιρετισμό μαζί με την δεύτερη επιμελήτρια της έκθεσης, Marina Ferretti Bocquillon.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr