Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Απώλεια Εγκυμοσύνης και Βρεφών, στις 15 Οκωβρίου, η Χριστίνα Κοντοβά αναφέρθηκε μέσω Instagram στις δύο αποβολές που είχε στο παρελθόν.
Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να διαχειριστεί τις απώλειες και εξήγησε πως για χρόνια απέφευγε να μιλήσει όσα έζησε, καθώς ένιωθε ντροπή.
Όπως εξήγησε, παρότι προσπαθούσε να δείχνει ότι όλα ήταν φυσιολογικά, ενώ στην πραγματικότητα αισθανόταν ένα μεγάλο κενό, χρειάστηκε αρκετός χρόνος και προσωπική προσπάθεια για να μπορέσει να διαχειριστεί τις απώλειες και να πενθήσει με τον δικό της τρόπο.
Η ανάρτηση της Χριστίνας Κοντοβά:
Ειδικότερα, το Instagram story, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, αναφέρει: "Πριν από αρκετά χρόνια είχα δύο αποβολές. Τότε ντρεπόμουν, δεν μιλούσα γι’ αυτές και προσποιούμουν πως όλα ήταν φυσιολογικά, ενώ μέσα μου ένιωθα άδεια.
Χρειάστηκαν χρόνια και πολλή προσωπική δουλειά για να μπορέσω να τις πενθήσω με τον δικό μου τρόπο. Στη συνέχεια βρήκα και τον δικό μου δρόμο προς τη μητρότητα, χωρίς αυτό να αναιρεί όσα ένιωσα τότε.
Συχνά λέμε, ακόμα και με καλή πρόθεση, 'έλα, δεν πειράζει, συμβαίνει'. Ναι, συμβαίνει. Αλλά κάθε γυναίκα το βιώνει διαφορετικά και κάθε απώλεια αξίζει τον χώρο και τον χρόνο της.
Για όλες τις γυναίκες που το έχουν βιώσει ή το βιώνουν τώρα: χωρίς ντροπή, χωρίς ενοχές και με το δικαίωμα να πενθήσουν με τον δικό τους τρόπο".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
