Δύο σπάνια κόκκινα πάντα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, έφτασαν στον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι από τον ζωολογικό κήπο της Σανγκάης, στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας για τη διατήρηση και προστασία της άγριας ζωής.
Το αρσενικό, ηλικίας τριών ετών, και το θηλυκό, ηλικίας δύο ετών, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν και σύμφωνα με τους κτηνιάτρους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση υγείας.
Τα δύο ζώα θα παραμείνουν αρχικά σε περίοδο καραντίνας και προσαρμογής, ενώ οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους ήδη από τον Ιούλιο.
Τα δύο πάντα δεν έχουν ακόμη πάρει το όνομά τους. Ενώ το αρσενικό πάντα άρχισε αμέσως να εξερευνά το νέο του σπίτι και να τρώει, το θηλυκό παρέμεινε επιφυλακτικό και προτίμησε να παρατηρεί, ανέφερε ο Ζωολογικός Κήπος της Ταϊπέι.
Η Ταϊπέι πήρε τελευταία φορά κόκκινα πάντα από ζωολογικό κήπο στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας το 2014, σύμφωνα με τους Taipei Times. Τα ζώα είναι ενδημικά στην Κίνα, καθώς και στο Νεπάλ, το Λάος και τη Μιανμάρ, μεταξύ άλλων.
Η μεταφορά τους αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας που ξεκίνησε στο πλαίσιο του Φόρουμ Πόλεων Σανγκάης–Ταϊπέι το 2024. Το πρόγραμμα προβλέπει και μελλοντικές ανταλλαγές ειδών, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών διατήρησης απειλούμενων ζώων και τη σωστή διαχείριση των πληθυσμών τους σε ζωολογικούς κήπους.
Τα κόκκινα πάντα, γνωστά για το χαρακτηριστικό κοκκινωπό τρίχωμα και την εντυπωσιακή ουρά τους στη φύση αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις λόγω της απώλειας των φυσικών τους οικοτόπων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr