Follow us

"Μάχη" στη Βουλή για την αντιπρόεδρο Ακρίτα: "Οχι" από ΝΔ, "ναι" από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας

Ονομαστική ψηφοφορία στις 2/9 για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί η 'Ελενα Ακρίτα στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής - Αβέβαιη η επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 151 ψήφων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

Σε πεδίο διαμάχης μετετράπη η Ολομέλεια την Πέμπτη 27 Αυγούστου, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί η Έλενα Ακρίτα στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.

Το ζήτημα θα λυθεί με ονομαστική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνών κόμμα προσανατολίζεται στο να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Ακρίτα, επιλέγοντας πιθανότατα "παρών".

Γεγονός που καθιστά αβέβαιη την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 151 ψήφων, παρά το γεγονός ότι η υποψήφια φαίνεται να συγκεντρώνει ευρεία στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας.

Διαβάστε Επίσης

Μηταράκης: "Διαφωνούμε με το πρόσωπο, εκφράζει ακραίες συμπεριφορές άλλων εποχών"

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει την υποψηφιότητα της Έλενα Ακρίτα για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλειοψηφίας Νότης Μηταράκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

"Ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής. Τα κόμματα κατά σειρά προβαδίσματος έχουν το δικαίωμα, κατά σειρά, να προτείνουν υποψηφίους, για τις θέσεις αντιπροέδρων, και μετά η ολομέλεια κρίνει και ψηφίζει αυτά τα πρόσωπα. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει περιπτώσεις, νομίζω και στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, που κόμματα δεν εκλέξανε προτεινόμενους αντιπροέδρους.

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Οι βουλευτές της ΝΔ δεν προτιθέμεθα να υπερψηφίσουμε την υποψηφιότητα της κυρίας Ακρίτα, γιατί διαφωνούμε με το πρόσωπο. Θεωρούμε ότι εκφράζει ακραίες συμπεριφορές άλλων εποχών, της πάνω και της κάτω πλατείας, και έχει κατά καιρούς προβεί σε επιθετικές, τοξικές προσωπικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με ένα πρόσωπο για μία θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την κρατήσει ως υποψήφια και να αποφασίσει η ολομέλεια, μπορεί να επιλέξει κάποιον άλλον υποψήφιο ο οποίος πολύ πιθανό να υπερψηφιστεί, όπως είχε υπερψηφιστεί η κ. Γεροβασίλη από την ολομέλεια της Βουλής", είπε ο Νότης Μηταράκης και συνέχισε:

"Δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μπορώ να πω ότι μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το κέντρο στη Νέα Δημοκρατία και να κινηθεί στα αριστερά. Δεν ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ η συμπεριφορά της κυρίας Ακρίτα, αλλά ενοχλούσε το ΠΑΣΟΚ η συμπεριφορά του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αποτελούσε τον υπουργό Οικονομικών της συγκυβέρνησης και έπαιξε καταλυτικό ρόλο και μετέπειτα ως διοικητής της ΤτΕ για να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια σαφή πολιτική επιλογή: κυνηγάει τα αδέσποτα της αριστεράς και αφήνει το κέντρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ευχαριστούμε".

Γιαννούλης: "Πέστε μου ένα πειστικό επιχείρημα, ουσιαστικό, πέρα από τον φθόνο"

"Η Έλενα Ακρίτα διαθέτει μακρά διαδρομή στον δημόσιο λόγο και τη δημοσιογραφία, με χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη δικαιοσύνη, την ευαισθησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπεράσπιση της έννοιας του δικαίου", σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι επιχειρεί να μετατρέψει μία θεσμική κοινοβουλευτική διαδικασία σε διαδικασία κομματικής επιβεβαίωσης. "Επιλέγετε, για να αναδειχθεί κάποιος στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, να πρέπει να συμπληρώσει πιστοποιητικό μητσοτακικών φρονημάτων", ανέφερε και πρόσθεσε: "Η Έλενα Ακρίτα δεν πρόκειται να προσαρμόσει τη διαδρομή και τις απόψεις της στις απαιτήσεις της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας".

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική και κοινωνική διαδρομή της Έλενας Ακρίτα και στην παρακαταθήκη της οικογένειάς της. "Δεν υπάρχει προηγούμενο, η εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής να μετατρέπεται σε πεδίο κομματικής τιμωρίας ενός προσώπου επειδή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή την αίθουσα να επικρατεί η μικρότητα, η έλλειψη γενναιότητας, θάρρους και ευθυκρισίας, για το γεγονός ότι δεν έχουν όλα κομματικό πρόσημο", ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και απέναντι στην προσπάθεια, όπως είπε, να συνδεθεί η Έλενα Ακρίτα με τα γεγονότα της "άνω και κάτω πλατείας", χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη λογική ταύτισης της Αριστεράς με την ακροδεξιά.

"Την ώρα που στη ζώσα επικαιρότητα αναβιώνει ο κίνδυνος της ακροδεξιάς, εσείς προσπαθείτε να ταυτίσετε την Αριστερά με την ακροδεξιά που φιλοξενείται στους κόλπους σας;", διερωτήθηκε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει ένα πραγματικό και ουσιαστικό επιχείρημα για την απόφασή της να μην ψηφίσει την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, πέρα από την κομματική αντιπαράθεση. "Πέστε μου ένα πειστικό επιχείρημα, ουσιαστικό, πέρα από τον φθόνο", ανέφερε, καταγγέλλοντας μία αντίληψη σύμφωνα με την οποία "ο εχθρός μας πρέπει να τιμωρείται όταν διαφωνεί με τις απόψεις μας".

Κλείνοντας, ο Χρήστος Γιαννούλης χαρακτήρισε την εξέλιξη υποβάθμιση μίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα μπορούσε να έχει στοιχεία συναίνεσης, θεσμικότητας και γενναιότητας. "Με ξεπερνά το θράσος με το οποίο μία κοινοβουλευτική διαδικασία που είχε στοιχεία συναίνεσης, ηθικής, γενναιότητας και ειλικρίνειας, μετατρέπεται σε φαρσοκωμωδία", σημείωσε.

Μάντζος: "Ολέθριο λάθος με ευθύνη της πλειοψηφίας, να μην εκλεγεί αντιπρόεδρος της Βουλής"

"Ευτυχώς για εμάς, εκτός από τις προτιμήσεις, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες στην πολιτική, υπάρχουν και οι αρχές. Και όταν κανείς ακολουθεί τις αρχές του, είναι βέβαιο ότι είναι ασφαλής και βρίσκει τον ασφαλή δρόμο", απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, για τις επικρίσεις που δέχθηκε το κόμμα του από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.

Δημήτρης Μάντζος

"Εμείς, και μπορείτε να ανατρέξετε στην κοινοβουλευτική μας ιστορία, διαχρονικά, στις προτάσεις για τον πρόεδρο και τις αντιπροέδρους και τους αντιπροέδρους του Σώματος, είμαστε θετικοί εξ αρχής σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, πλην των νεοναζιστικών μορφωμάτων της Χρυσής Αυγής και των διαδόχων σχημάτων αυτής. Το κάναμε διαχρονικά αυτό και στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο και σας παραπέμπω στα πρακτικά, ακόμα και για τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι οποίες δεν κατάφεραν, εξαιτίας σας, να εκλέξουν αντιπροέδρους στην παρούσα Βουλή", είπε ο Δημήτρης Μάντζος και τόνισε ότι "θα είναι ολέθριο σφάλμα, για την πλειοψηφία, να αφήσει τη Βουλή να έχει έναν αντιπρόεδρο ή μία αντιπρόεδρο εν προκειμένω, λιγότερη, σε ένα σώμα που λειτουργεί ήδη με τρεις βουλευτές λιγότερους".

"Το πιο αντιδημοκρατικό από αυτό που κάνετε ήδη, είναι να προσπαθήσετε να υποδείξετε σε άλλα κόμματα ποιον θα προτείνουν για υποψήφιο αντιπρόεδρο του κόμματος. Και για να στηρίξετε αυτή την αντιδημοκρατική σας πολιτική, έρχεστε να συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια, να συγκρίνετε τη στάση του Κινήματός μας, τη σταθερή για τις αντιπροεδρίες της Βουλής, με την αξιακή στάση και τη στάση αρχών που τηρήσαμε και στο θέμα του διοικητή της ΤτΕ. Και εκεί δεν έγινε επίσης αξιολογική κρίση της προσωπικότητας, αλλά έγινε μία κρίση του πλήθους των ετών θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ και της ανάγκης να μπει ένα όριο σε όλα τα δημόσια αξιώματα. Είναι συνεδριακή απόφαση του κόμματός μας την οποία εφαρμόζουμε", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε και ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μίλησε για το "Μένουμε Ευρώπη" και για "πλατείες". "Ποιοι τα λέτε και σε ποιους; Μιλάει για Ευρώπη που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2008-2009, παρέδωσε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, η παράταξη που έγραφε σε χαρτοπετσέτες τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, η παράταξη που εξαπατούσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψευδή στοιχεία. Η παράταξη που έσκισε και μία και δύο και τρεις φορές στο Ζάππειο τα μνημόνια, για νά ΄ρθει να τα εφαρμόσει στη συνέχεια, η παράταξη που σήμερα, με τα σκάνδαλα και την ασυδοσία, μας εκθέτει διεθνώς, που μας έχει οδηγήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως απολογούμενη χώρα για τις υποκλοπές, στο ΕΔΔΑ ως απολογούμενη χώρα για τις υποκλοπές, η παράταξη που με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μας έκανε ξανά το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, η παράταξη που συστηματικά επιτίθεται σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πρώτη την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία", είπε ο Δημήτρης Μάντζος.

Διαβάστε Επίσης

Χήτας: "Η ΝΔ δεν ψηφίζει την Ακρίτα γιατί είναι στα δικαστήρια με τη σύζυγο του πρωθυπουργού"

"Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει την Ακρίτα γιατί είναι στα δικαστήρια με τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Δεν είναι το θέμα αν είναι γυναίκα ή άνδρας", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, που ξεκαθάρισε πάντως ότι το δικό του κόμμα θα την ψηφίσει για αντιπρόεδρο.

"Ας μην είχε ξεμαλλιαστεί ιντερνετικά με τον Άδωνι, επί τρεις μέρες, και μία χαρά θα την ψηφίζανε. Ας είμαστε ειλικρινείς. Μας βλέπει ο κόσμος", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Χήτας σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ.

"Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Κύριε Μάντζο δύο χαρτομάντηλα θα χρησιμοποιήσω να σκουπίσω τα δάκρυα. Συγκινηθήκαμε. Είστε τόσο θεσμικοί στο ΠΑΣΟΚ, που… ψηφίζετε τους πάντες. Σας τα είπα το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων, επιμένετε κι εδώ. Θα σας διαψεύσω κι εδώ. Εσείς δεν είστε αυτοί που καταψηφίσατε τον κύριο Βιλιάρδο; Το ΠΑΣΟΚ. Μέτρησα 16 και 18 βουλευτές σας το 2023, δεν ψηφίσατε το κοινοβουλευτικό κόσμημα, τον κ. Βιλιάρδο. Δεν τον ψηφίσατε. Εσείς είστε αυτοί που ψηφίζετε, από θέση αρχής τους πάντες; Και σέβεστε το δικαίωμα του κάθε κόμματος να κάνει την δική του επιλογή για την αντιπροεδρία της Βουλής; Το ΠΑΣΟΚ, στις ενδιάμεσες εκλογές του 2023, το κόμμα μου, μου έκανε την τιμή να προτείνει εμένα για αντιπρόεδρο. Και υπήρξα για ένα μήνα. Δεν πήρα ούτε μία ψήφο από το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον ο Βιλιάρδος πήρε τις μισές ψήφους. Εγώ δεν πήρα ούτε μία ψήφο", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ κατά πάγια πρακτική ψηφίζει τις προτάσεις των κομμάτων

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Ε' αντιπροέδρου της Βουλής, κατά πάγια πρακτική. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, εξήγησε, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια, τη στάση του κόμματός του.

"Το ΚΚΕ καταψηφίζει κάθε πρόταση για τον πρόεδρο της Βουλής, από όποιο κόμμα και ανεξαρτήτως του προσώπου, γιατί είναι πολιτειακό αξίωμα και είναι πολιτικός ο ρόλος του.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ψηφίζουμε τους αντιπροέδρους, εκτός από τις φασιστικές ομάδες και οργανώσεις, που προτείνουν τα κόμματα, γιατί ο ρόλος τους είναι λειτουργικός, για να μπορεί να λειτουργεί η Βουλή.

Η ευθύνη επιλογής των προσώπων ανήκει στα κόμματα.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, εμείς ως ΚΚΕ θα ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την θέση του Ε΄ αντιπροέδρου της Βουλής, για την κ. Ακρίτα", δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Καζαμίας: Η ΝΔ δεν θέλει γυναίκες που απευθύνονται στους άνδρες ως ίσες με αυτούς

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει γυναίκες που μιλούν κατά του σεξισμού, κατά της πατριαρχίας και οι οποίες απευθύνονται στους άνδρες σαν να είναι ίσοι, σχολίασε για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας.

"Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μας είπε γιατί η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Έλενας Ακρίτας, για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής. Μας προκαλεί εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να εμφανίζεται ως συναινετική σε αυτή τη Βουλή και ως θεσμική, αλλά όταν χρειάζεται να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, μπλοκάρει τέτοιες υποψηφιότητες, με έναν τρόπο συγκρουσιακό και αρνητικό που δεν έχει καμία σχέση με το υποτιθέμενο συναινετικό προφίλ που θέλει να παρουσιάσει", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας. Σχολίασε επίσης, ότι ενώ το κόμμα του έθεσε το ζήτημα, οι τρεις γυναίκες μέλη της κυβέρνησης, που προσήλθαν σήμερα στην ολομέλεια, η Νίκη Κεραμέως, η Άννα Ευθυμίου και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν θέλησαν να απαντήσουν για το ενδεχόμενο να έχουμε ένα προεδρείο της Βουλής αποκλειστικά αποτελούμενο από άνδρες.

Καζαμίας Πλεύση Ελευθερίας

Υπάρχει θέμα συμπεριληπτικότητας, θεσμικής εκπροσώπησης, θέμα ισότητας, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας και τόνισε ότι είναι πάρα πολύ αναχρονιστικό, πατριαρχικό και φαλλοκρατικό να υποστηρίζονται μόνο υποψηφιότητες ανδρών στο προεδρείο.

Η τοξικότητα υπάρχει και στον λόγο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά υπάρχει η τάση να βαπτίζεται τοξικό οτιδήποτε την ενοχλεί, είπε ο κ. Καζαμίας και τόνισε ότι η Έλενα Ακρίτα είναι αρκετά αποφασιστική και παρεμβατική και έχει ισχυρή φωνή κατά του σεξισμού. "Θυμάμαι πριν κλείσει η Βουλή, για την ανάπαυλα του καλοκαιριού, την κ. Ακρίτα να απευθύνεται στον Κυριαζίδη, μετά που έκανε τις γνωστές και καταδικαστέες σεξιστικές δηλώσεις του από το βήμα, όταν πρόσβαλε με απαράδεκτο σεξισμό την κ. Κωνσταντοπούλου. Τότε, η κ. Ακρίτα είχε παρέμβει και άσκησε δριμύτατη κριτική και αυτό ενόχλησε τη ΝΔ", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν θέλει γυναίκες που μιλούν κατά του σεξισμού, κατά της πατριαρχίας και οι οποίες απευθύνονται στους άνδρες σαν να είναι ίσοι.

Θα ψηφίσει Ακρίτα ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης

Τη βούλησή του να ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, κάνει γνωστή, με δήλωσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

"Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα κυβέρνηση κατηγορεί την Ακρίτα για τοξικότητα. Το καθεστώς της "Ομάδας Αλήθειας”, του ΟΠΕΚΕΠΕ, των υποκλοπών, των Τεμπών, των πλαστών πτυχίων και των "θολών” προσόντων, της ποδηγέτησης θεσμών και της καταρράκωσης αξιών, κατηγορεί άλλους για τοξικότητα. Και δεν ντρέπονται καθόλου!", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο κ. Αυλωνίτης και προσθέτει: "Φυσικά και είμαι με την Έλενα Ακρίτα. Και με όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται απέναντι από αυτό το καθεστώς πολιτικής απρέπειας, θεσμικού κατήφορου και αλαζονικού παροξυσμού".

"Το καθεστώς επιστράτευσε κάποιους "κύκλους”, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η Έλενα είναι (λέει) τοξική, και επιπλέον έχει δικαστική διαμάχη με τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Ως εκ τούτου, η ΝΔ καταψηφίζει την Ακρίτα. Τα είπανε, τα συμφωνήσανε", αναφέρει επίσης ο κ. Αυλωνίτης και προσθέτει: "Καταρχάς είναι απορίας άξιον γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ανάγκη να κρυφτεί πίσω από "κύκλους” για να εκφράσει τις απόψεις του. Επί της ουσίας όμως: Η Ακρίτα έχει δικαστική διαμάχη με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Γιατί ανακατεύονται οι "κύκλοι” του Μητσοτάκη; Τι ακριβώς θέση κατέχει στο πολίτευμα η κ. Γκραμπόφσκι; Τι θεσμό εκπροσωπεί; Γιατί το συμφέρον της κ. Γκραμπόφσκι εξομοιώνεται με εκείνο της κυβέρνησης και του Μαξίμου; Φταίμε όταν λέμε ότι έχουν αλώσει το κράτος, έχουν χωρίσει τη χώρα σε δικούς τους και μη, φροντίζουν τους αρεστούς της "οικογενείας” και επιτίθενται παντοιοτρόπως στους διαφωνούντες; Ό,τι κάνει ένα καθεστώς, δηλαδή…".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στο Ζάππειο άνοιξε ένα cool all day που φιλοδοξεί να δροσίσει τις μέρες και τις νύχτες μας

Το Εξώτικα άνοιξε στο Ζάππειο και φέρνει στο κέντρο της Αθήνας, ένα νέο all day στέκι για καφέ, φαγητό και cocktails, μέσα στο πράσινο και με αέρα καλοκαιρινής απόδρασης στην πόλη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Αυγ 2026 | 15:06

Κόντρα Αγαπηδάκη - Κωνσταντοπούλου για την Ακρίτα: Εσείς επιλέξατε τον Χουρδάκη,πάει πολύ να κάνετε τη μαχήτρια των γυναικών

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε προκληθεί από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντήσει ποια είναι η θέση της για το ζήτημα ότι η ΝΔ θα "μπλοκάρει" την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στο προεδρείο της Βουλής

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Αυγ 2026 | 14:33

ΠΑΣΟΚ: Βίντεο με Ανδρουλάκη και Αποστολάκη στο TikTok - "Τι δεν μας λένε για το ιδιωτικό χρέος;"

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος θα παρουσιάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα της Πέμπτης (27/08, 18:00) σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ 27 Αυγ 2026 | 13:21

Γιατί δεν ψηφίζουν την Ακρίτα για Αντιπρόεδρο της Βουλής - "Γιατί έχει τον ακράτητο και ξέρει μόνο να τσακώνεται"

Η ίδια εκτιμά ότι ο λόγος που δεν την ψηφίζει η ΝΔ, είναι γιατί ο Μητσοτάκης τη φοβάται

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ 27 Αυγ 2026 | 09:13

"Απόβαση" της κυβέρνησης στη βόρεια Ελλάδα- Για να μαζέψει τις διαρροές της προς τα δεξιά

Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει το μεγάλο κύκλο του προεκλογικού μαραθωνίου της στη Θεσσαλονίκη, με τερματικό σταθμό την εθνική κάλπη.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ 27 Αυγ 2026 | 09:07

Κωνσταντοπούλου: "Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο" - Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για το "όχι" στην Ακρίτα

"Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από μια Κυβέρνηση που στηρίζεται στον Κυριαζίδη του "κάνε κανένα παιδί", στον Αυγενάκη, στον Βορίδη", έγραψε μεταξύ άλλων η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

ΕΚΛΟΓΕΣ 27 Αυγ 2026 | 08:57

Τα φαβορί για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ

Στα κομματικά επιτελεία οι συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια είναι πολύ προχωρημένες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 26 Αυγ 2026 | 19:50

Ακρίτα: "Δεν με ψηφίζει η ΝΔ για αντιπρόεδρο της Βουλής, αισθάνομαι δικαιωμένη για αυτό το παράσημο"

"Ξέρω πως οι γονείς μου είναι περήφανοι και μου χαμογελούν από κει ψηλά", πρόσθεσε η Έλενα Ακρίτα στην ανάρτησή της σχετικά με το "όχι" της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΝΔ 26 Αυγ 2026 | 16:11

Έλενα Ακρίτα: Την προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ - "Όχι" από τη ΝΔ

Την Έλενα Ακρίτα επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Αυγ 2026 | 15:15
ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΟΚ 26 Αυγ 2026 | 14:53

Ανάλυση Βαρδουλάκη: Γιατί στις σχεδόν αναπόφευκτες δεύτερες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά

Ο Ευτύχης Βαρδουλάκης αναλύει τι σημαίνουν οι δεύτερες εκλογές για τα μεγάλα και τα μικρά κόμματα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 26 Αυγ 2026 | 12:43

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη για τις συντάξεις χηρείας: "Οι Έλληνες συνταξιούχοι ούτε λωτοφάγοι είναι, ούτε αμνησία έχουν"

"Η δική του κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον νόμο Κατρούγκαλου στο ΣτΕ και εξέδωσε την εγκύκλιο Τσακλόγλου που προέβλεπε τη μία εθνική σύνταξη", υπενθυμίζει ο Κώστας Τσουκαλάς.

26 Αυγ 2026 | 06:40

Ο φανφαρονισμός του Χάρη Δούκα

Τι προτείνει ο Δήμαρχος δεν μας το λέει. Δεν μας το λέει καθαρά, τουλάχιστον. Υποθέτω ούτε αυτός πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρθει πρώτο κόμμα έστω και με μια ψήφο διαφορά έτσι; Γιατί αν το πιστεύει, αφήνουμε πάλι τους ειδικούς να αποφασίσουν.

ΝΔ 25 Αυγ 2026 | 19:42

Ν. Ρωμανός για Τσίπρα: "Όποτε και να πάει στη ΔΕΘ, μεγαλύτερο δώρο από την παρουσία του εκεί δεν υπάρχει"

"Μιλάμε για έναν πρωθυπουργό ο οποίος είπε τα ακριβώς ανάποδα από όσα έκανε" είπε ο Νίκος Ρωμανός για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 25 Αυγ 2026 | 15:47

Τσουκαλάς: "Δεν υπάρχει Μητσοτάκης χωρίς Τσίπρα και Τσίπρας χωρίς Μητσοτάκη"

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι "τα 'ήρεμα νερά' έγιναν θολά νερά και τώρα έχουν γίνει δυστυχώς άγρια νερά, με μια συνεχώς εντεινόμενη προκλητικότητα εκ μέρους Τουρκίας"

25 Αυγ 2026 | 14:30

Η εμμηνόπαυση της Ρένας Δούρου και το σχόλιο της "Πανδώρας" των Νέων- Γιατί το έκανε;

Αυστηρό είναι το σχόλιο της Πανδώρας των Νέων για την "αποκάλυψη" της Ρένας Δούρου ότι έχει μπει στην εμμηνόπαυση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Αυγ 2026 | 11:46

Δημοσκόπηση Interview: Πτώση Τσίπρα, δεν "πείθει" για την πρωτιά στις δεύτερες εκλογές - Καταρρέει η Καρυστιανού

Η ΝΔ παραμένει πρώτη με πρόθεση ψήφου στο 26,5%, διευρύνοντας το προβάδισμά της από την ΕΛΑΣ σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Αυγ 2026 | 11:17

"Eπιτακτική ανάγκη η τρομοκρατία να ξεριζωθεί" - H Αφροδίτη Νέστορα συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Με την πολιτεύτρια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Αφροδίτη Νέστορα, συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 25 Αυγ 2026 | 06:35

Περιοδείες Μητσοτάκη εκεί που η Νέα Δημοκρατία χάνει ψηφοφόρους στα δεξιά της

Ήπειρος και Πελοπόννησος έχουν ήδη μπει στα ραντάρ του κυβερνητικού επιτελείου, χωρίς να παραγνωρίζεται ότι στην Πελοπόννησο υπάρχει και ο αντίπαλος πλέον Σαμαράς.

ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ 24 Αυγ 2026 | 23:28

Βουλή: Κατατέθηκε το νέο πλαίσιο μέτρων στεγαστικής αρωγής και λοιπών ενισχύσεων μετά από φυσικές καταστροφές

Το νέο σχέδιο νόμου καθιερώνει κατά γενικό και οριζόντιο τρόπο αφορολόγητο και ακατάσχετο καθεστώς, αναφορικά με τη στεγαστική αρωγή

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 24 Αυγ 2026 | 17:27

Παραιτήθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας ο αγρότης Σωκράτης Αλειφτήρας - "Η απόφασή μου δεν ήταν καθόλου εύκολη"

Ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας τόνισε ότι παραιτείται τόσο από Υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα της Πλεύσης Ελευθερίας όσο και από μέλος

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Αυγ 2026 | 16:31

Διαμαντοπούλου: "Είναι προφανές ότι ενοχλώ, και θα συνεχίσω - Ούτε με Μητσοτάκη, ούτε με Τσίπρα"

Η Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει μια καθαρή απόφαση για αυτόνομη πορεία, σημειώνοντας ότι "δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός"

24 Αυγ 2026 | 13:31

ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας λέει ξανά καμμία συνεργασία με ΝΔ και με άρθρο του στηρίζει Τσίπρα- "Εξαργυρώνεις γραμμάτια" του απαντάνε

Ο κ. Δούκας έγραψε άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών- δηλαδή στην εφημερίδα που στηρίζει με πάθος τον Αλέξη Τσίπρα

ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 24 Αυγ 2026 | 12:33

Η Όλγα Γεροβασίλη ανεξαρτητοποιήθηκε και επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, η Όλγα Γεροβασίλη ενημερώνει ότι αποχωρεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι πλέον είναι ανεξάρτητη βουλευτής

ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 23 Αυγ 2026 | 10:31

Θέσεις μάχης λαμβάνουν Τσίπρας και Ανδρουλάκης ενόψει ΔΕΘ -"Κυνηγούν" τους αναποφάσιστους του Κέντρου και της Αριστεράς

Οι απαντήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οικονομικές ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα θα έρθουν πολύ νωρίτερα από την άνοδο του κ. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 22 Αυγ 2026 | 23:56

Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη για την Ακρίτα: "Η σύζυγός μου δεν της έφταιξε πουθενά - Ας απολαύσει τους τελευταίους της μήνες στη Βουλή"

"Ούτως ή άλλως κανένα κόμμα δεν θα την ήθελε με σταυρό, διότι όχι μόνον δεν θα έβγαινε αλλά θα έχαναν και ψήφους" έγραψε ο Άδ. Γεωργιάδης για την Έλενα Ακρίτα

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 22 Αυγ 2026 | 17:52

Γεωργιάδης και Ακρίτα "αρπάχτηκαν" για τη... Μαντόνα: "Αυτή είναι η συμμορία της μιζέριας" - "Ορφανό του Παττακού"

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στο δημοσίευμα ότι ζητήθηκε από κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρά τους για να προστατευτεί η ιδιωτικότητα της Μαντόνα - Η απάντηση Γεωργιάδη

22 Αυγ 2026 | 08:20

Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα ενόψει της ΔΕΘ - Οι προκλήσεις και ο αγώνας για τη δεύτερη θέση

Αυλαία στην πολιτική σκηνή ανοίγει η κυβέρνηση με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει τη Δευτέρα και τα κόμματα να παίρνουν θέσεις μάχης στον... αγώνα της ΔΕΘ.

ΔΗΛΩΣΗ 21 Αυγ 2026 | 14:44

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: "Νομίζει πως ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι τρώνε κουτόχορτο"

"Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας πει σε ποια σελίδα του προγράμματος της ΝΔ το 2023 ήταν η τεκμαρτή φορολόγηση των επαγγελματιών γιατί δεν το βρίσκουμε πουθενά;" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 21 Αυγ 2026 | 13:01

Νίκος Παππάς για πρόωρη αποπληρωμή χρέους: "Ενα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές"

"Αποπληρώνετε πρόωρα δάνεια με επιτόκιο περίπου 1,5%. Την ίδια στιγμή, η χώρα δανείζεται από τις αγορές με επιτόκιο κοντά στο 4%", σημειώνει ο Νίκος Παππάς

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 20 Αυγ 2026 | 12:21

Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώθηκαν οι νέοι τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Αυγ 2026 | 11:14

Ακρίτα: Ξέρεις πόσα πλήρωσες από την τσέπη σου για τη χλιδάτη δεξίωση του Τασούλα;

Η Έλενα Ακρίτα έχει θέσει το θέμα του κόστους της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 1.700 προσκεκλημένοι, ζητώντας να γίνει γνωστό πόσο κόστισε η διοργάνωση.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 20 Αυγ 2026 | 06:35

Εκλογές 2027: Η ομάδα των έμπιστων του Μητσοτάκη που σκανάρει τους νέους υποψήφιους -Τα πρώτα ονόματα

Τα "κριτήρια" των επιλογών για τους νέους υποψηφίους της ΝΔ είναι πολλά και διαφορετικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Αυγ 2026 | 22:17

Το ΚΚΕ για πιθανά αντίποινα του Ιράν στη βάση της Σούδας: Να πάψει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι: Τώρα που ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου γίνεται πιο έντονος από ποτέ, επείγει να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 19 Αυγ 2026 | 20:25

Πέθανε ο Γιώργος Λουλουδάκης, από τα παλιότερα στελέχη της ΝΔ - Το συγκινητικό αντίο του Αντώνη Σαμαρά

"Είμαι συγκλονισμένος από τον αδόκητο χαμό του. Αντίο Γιώργο! Αντίο αδελφέ" αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Γ. Λουλουδάκη

ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2027 19 Αυγ 2026 | 06:27

Το χρέος σύμμαχος (;) στον δρόμο προς τη ΔΕΘ -Οι εκπλήξεις, η απάντηση στη δυσαρέσκεια και οι εκλογές

Η πρόωρη αποπληρωμή 13 δις ευρώ του χρέους δεν έγινε τυχαία αντικείμενο πανηγυρικής ανακοίνωσης αλλά και σχολιασμού-με μία ανάρτηση- από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 18 Αυγ 2026 | 15:26

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρένα Δούρου έθεσε εκτός ΚΟ τη Νίνα Κασιμάτη - Ζητεί παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη

Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην επιστολή της ότι τόσο η Νίνα Κασιμάτη, όσο και η Όλγα Γεροβασίλη, έχουν επιλέξει να μην είναι ενεργά μέλη του κόμματος

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 18 Αυγ 2026 | 12:47

Τσουκαλάς για τουρκικά "θαλάσσια πάρκα": Η κυβέρνηση να ζητήσει από ΕΕ να επιβάλλει άμεσα κυρώσεις

"Το να κάνεις πως δε βλέπεις το πρόβλημα και το να μην κατανοείς τη διεθνή κατάσταση είναι το ίδιο επικίνδυνες στάσεις" σημείωσε σε ανακοίνωση ο Κώστας Τσουκαλάς

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Αυγ 2026 | 15:13

Αντιδράσεις για τα "παράνομα" θαλάσσια πάρκα της Τουρκίας - H απάντηση της κυβέρνησης και η κριτική Σαμαρά - "Τι ακριβώς κάνουμε;"

"Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;" αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς - Ερώτηση ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Κάγια Κάλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Αυγ 2026 | 18:01

ΠΑΣΟΚ για την απόφαση ΣτΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: "Καταρρέει ο νόμος Πιερρακάκη - Εκτεθειμένη η κυβέρνηση"

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ "η ακύρωση των αδειών λειτουργίας οδηγεί πλέον σε κατάρρευση του νόμου Πιερρακάκη και συνιστά εξέλιξη μείζονος σημασίας"

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ 13 Αυγ 2026 | 13:10

"Επιστρέφουμε, προχωράμε": Τέλος η εσωστρέφεια για τον ΣΥΡΙΖΑ - Νέο σποτ με μονιασμένους Δούρου, Πολάκη και Παππά

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφήνει πίσω το χθες της σκηνοθετημένης διάλυσης", τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Αυγ 2026 | 06:20

Βγαίνουν τα μαχαίρια για τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ - Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας

Τρεις εβδομάδες υπολείπονται για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στην ΔΕΘ, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να βρίσκονται στα χαρακώματ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. 11 Αυγ 2026 | 08:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Χόρεψε ζεϊμπέκικο τη "Φάμπρικα" του Λάκη Χαλκιά σε συγκέντρωση του ΚΚΕ [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν την αδυναμία του στο ζεϊμπέκικο.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 10 Αυγ 2026 | 18:47

Άγρια επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: "Ηγείται μιας ανώνυμης εταιρείας με μετόχους τους εγχώριους ολιγάρχες"

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας μας ξανασυστήθηκε ως "συμβιβασμένος Μαδούρο"

ΚΚΕ 09 Αυγ 2026 | 15:15

Σοφιανός: "Δίνουμε 8 δισ. για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και μετά λέμε ότι δεν έχουμε λεφτά"

Σχετικά με τις πυρκαγιές, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι "κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αλλάζουν κυβερνήσεις, καίγονται δάση"

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 09 Αυγ 2026 | 10:22

Σκληρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ κατά της "Έστίας": Επαναλαμβάνει το φαντασιόπληκτο ρεπορτάζ της

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της περασμένης εβδομάδας είχαν προχωρήσει τόσο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 08 Αυγ 2026 | 23:12

Ροντέο στη βουλή του Κοσόβου: Βουλευτής της αντιπολίτευσης πέταξε αβγά στον αναπληρωτή πρωθυπουργό

Σκηνές χάους καταγράφηκαν στη βουλή του Κοσόβου, όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης πέταξε αβγά στον αναπληρωτή πρωθυπουργό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Αυγ 2026 | 20:23

Σκληρή ανακοίνωση ΚΚΕ για τις υποκλοπές: "Νέα επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης'

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η επιμονή της Δικαιοσύνης να μην ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση εξυπηρετεί την κυβερνητική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι ευθύνες

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 07 Αυγ 2026 | 13:39

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: Βαφτίζουν επιτυχία τη μεταφορά του λογαριασμού της ρήτρας διαφυγής στους πολίτες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εμφανίσει ως στρατηγική επιτυχία τη χρηματοδότηση έργων άνω του 1 δισ. ευρώ από εθνικούς πόρους

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Αυγ 2026 | 18:52

ΠΑΣΟΚ: Οι κυβερνητικές πολιτικές είναι πολύ ακριβές για το εισόδημα των πολιτών

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από εργαλεία εντυπωσιασμού και να περάσει σε πολιτικές ουσιαστικής στήριξης

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ 05 Αυγ 2026 | 15:48

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Ρεπούση: Επιστολή παραίτησης με αιχμές για το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας

"Έχω εκφράσει επανειλημμένα τη διαφωνία μου", υπογράμμισε σε επιστολή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ η πανεπιστημιακός Μαρία Ρεπούση

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 05 Αυγ 2026 | 11:49

Στην αντεπίθεση ο Γεωργιάδης για τα σπιτάκια ανακύκλωσης: Έδωσε διωρία ως τις 12 σε Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ

"Πρέπει να ασχοληθώ διότι πάλι πάνε να κτίσουν ένα αφήγημα σκανδάλου", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ για τα σπιτάκια ανακύκλωσης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Αυγ 2026 | 19:44

Ανδρουλάκης από Βοιωτία για τις φωτιές: Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι

"Πρέπει, λοιπόν, να στηρίξουμε τους πυροσβέστες. Να στηρίξουμε την πολιτική προστασία", δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πυρόπληκτη Βοιωτία

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ 04 Αυγ 2026 | 08:43

Ακρίτα και Γιάμαλη στο πλευρό της ρεπόρτερ του Open: "Το πιο εύκολο είναι να δικάσουμε ελαφρά τη καρδία"

Η Έλενα Ακρίτα και η Αναστασία Γιάμαλη δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στη ρεπόρτερ του Open που γέλασε σε ζωντανή σύνδεση από την φωτιά στα Μέγαρα.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ 03 Αυγ 2026 | 21:30

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταβαίνει την Τρίτη στη Βοιωτία για επαφές με πληγέντες και παραγωγούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συζητήσει με κατοίκους και ελαιοπαραγωγούς σε Ξηρονομή και Δομβραίνα για τις ζημιές της μεγάλης πυρκαγιάς

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» 03 Αυγ 2026 | 11:09

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Την Τρίτη το τελευταίο "αντίο" στον πρώην υπουργό της ΝΔ -Πού θα τελεστεί η κηδεία

Επικήδειο λόγο για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 31 Ιουλ 2026 | 20:38

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τα γυαλιά Meta του Άδωνι Γεωργιάδη

"Από εδώ και μπρος θα φοράω τα γυαλιά μου, και όποιος θέλει ας με βρίσει, ας με φτύσει. Θα καταγράφεται", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ 31 Ιουλ 2026 | 16:08

"Πόλεμος" ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων: "Ο Τσίπρας κάνει rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα"

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και ΕΛΑΣ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 31 Ιουλ 2026 | 14:25

Στην αντεπίθεση η ΕΛΑΣ: Ζητάμε συγγνώμη που δεν χρεώνουμε τον λαό με εκατομμύρια, λέει σε ΠΑΣΟΚ - Διαμαντοπούλου

"Ως προς τα δάνεια του ενός δισ. πρέπει να εξηγήσουν πώς κατάφεραν να διπλασιάσουν το χρέος τους μέσα σε λίγα χρόνια", τονίζει σε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ για το ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΨΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 31 Ιουλ 2026 | 13:52

Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νερό - Με 157 "ναι" έναντι 131 "όχι"

"Προχωράμε σε μια υπεύθυνη, σύγχρονη και ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για το νερό", είπε ο Σταύρος Παπασταύρου

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31 Ιουλ 2026 | 13:00

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην ΕΛΑΣ: "Ξεκίνησαν οι πρόβες συγκυβέρνησης με τη ΝΔ" – Νέα "καρφιά" σε Τσίπρα

"Έχει περάσει ένα 24ωρο και ακόμα δεν μας απάντησε ο κ. Τσίπρας ποιος χρηματοδοτεί τη λειτουργία του κόμματός του και την πανάκριβη καμπάνια του", λέει το ΠΑΣΟΚ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ 31 Ιουλ 2026 | 06:36

Κακλαμάνης για Κωνσταντοπούλου - Πολύζου: Κουμάντο στη Βουλή κάνει μόνο ο εκάστοτε πρόεδρος της, κανένας άλλος

Η κ. Κωνσταντοπούλου τηλεφώνησε στο 100 και ζήτησε την σύλληψη και προσαγωγή της Βασιλικής Πολύζου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δημοσιογράφος και συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση.

ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιουλ 2026 | 23:06

ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Μετά τους κοριούς του Μαξίμου, τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανσάρει το μοντέλο του "κινούμενου κοριού"

"Σε ποια άλλη σοβαρή κυβέρνηση πρωτοκλασάτος Υπουργός θα κυκλοφορούσε με κάμερα-γυαλιά", διερωτάται το ΠΑΣΟΚ για τον Άδωνι Γεωργιάδη

NΕΑ ΔΙΑΜΑΧΗ 30 Ιουλ 2026 | 15:58

Κωνσταντοπούλου: Απίστευτο επεισόδιο στη Βουλή με την Πολύζου - Τη βιντεοσκοπούσε και κάλεσε να τη συλλάβουν

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εντόπισε τη Βασιλική Πολύζου και άρχισε να τη βιντεοσκοπεί, ζητώντας εξηγήσεις για την παρουσία της στον χώρο

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΠΟΙΟΥ; 30 Ιουλ 2026 | 12:58

Ποιος χρηματοδοτεί τον Τσίπρα, ποιος πληρώνει για το κόμμα; - Σκληρές ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ με αιχμή για "μπροστινό συμφερόντων"

"Το κόμμα ΕΛΑΣ κάνει την πιο ακριβή καμπάνια κόμματος αντιπολίτευσης με δαπάνες εκατομμυρίων χωρίς κανείς να γνωρίζει πού βρέθηκαν τα λεφτά", λέει το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Ιουλ 2026 | 12:25

Στο Ρέθυμνο ο Ανδρουλάκης για το τελευταίο αντίο στους δύο πυροσβέστες που πέθαναν στην φωτιά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην οικογένεια του 25χρονου εποχικού πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην φωτιά του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 29 Ιουλ 2026 | 21:33

Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη, πολιτικούς αρχηγούς και φορείς για τους τρεις νεκρούς πυροσβέστες σε Ρέθυμνο και Γύθειο

Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τους νεκρούς πυροσβέστες σε Ρέθυμνο και Γύθειο.

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 29 Ιουλ 2026 | 13:44
ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 29 Ιουλ 2026 | 13:05

Η Ελενα Ακρίτα σχολιάζει τη μεταγραφή Χουρδάκη στο ΠΑΣΟΚ: Μπράβο τους που δέχονται όλους τους γυρολόγους βουλευτές

Η Ελενα Ακρίτα μας θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το τρίτο κόμμα στο οποίο εντάσσεται ο κ. Χουρδάκης

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ 29 Ιουλ 2026 | 10:39

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υπόμνημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξισμό

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά να εξεταστεί η υπόθεση Κυριαζίδη - "Μη εξέταση θα συνιστά πλήρη καταστρατήγηση του θεσμικού ρόλου της Επιτροπής"

ΒΟΥΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 28 Ιουλ 2026 | 21:18

Δημήτρης Κυριαζίδης: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με απόφαση Κακλαμάνη για την επίθεση σε Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 28 Ιουλ 2026 | 16:59

Κόντρα Κωνσταντοπούλου με Αραμπατζή και Αλεξοπούλου: "Δεν είναι μαγαζί σας η Βουλή - Παίρνατε τηλέφωνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Στο στόχαστρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπήκε η Φωτεινή Αραμπατζή, με καταγγελίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντιπαράθεση και με την Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 28 Ιουλ 2026 | 16:37

Ξέφυγε ξανά ο Κυριαζίδης κατά της Κωνσταντοπούλου: Ήταν "ευχή" το "κάνε κανά παιδί" - "Μεγάλωσε μέσα στη χλίδα"

Πριν έναν 1 χρόνο ο Δ. Κυριαζίδης είχε αποπεμφθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ γιατί είχε πει τότε προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου τη φράση "άντε κάνε κανά παιδί"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 28 Ιουλ 2026 | 15:59

Στο ΠΑΣΟΚ και επίσημα ο Χουρδάκης: "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πολιτική αλλαγή", λέει ο Ανδρουλάκης

"Ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή, διότι δεν μπορεί να συνεχίζουμε στην ίδια πορεία της φθοράς, που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες", είπε ο κ. Ανδρουλάκης

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Ιουλ 2026 | 13:59

Εξαλλη η Ακρίτα για τη δεξίωση στο Προεδρικό: Τα ορφανά του Παττακού, οι μεζέδες με σολομό και η... μήνυση του Τασούλα

Η Έλενα Ακρίτα υποστήριξε ότι η εκδήλωση έχει χάσει τον συμβολικό της χαρακτήρα, ενώ αναφερόμενη στον ΠτΔ διαχώρισε τον θεσμό από το πρόσωπο

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Ιουλ 2026 | 11:20

Στο ΠΑΣΟΚ πάει ο Μιχάλης Χουρδάκης, μετά την Πλεύση Ελευθερίας και τους Δημοκράτες του Κασσελάκη

Η ένταξη του Μιχάλη Χουρδάκη στο ΠΑΣΟΚ θα επισημοποιηθεί στη συνάντηση που θα έχει στη μία μετά το μεσημέρι με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 27 Ιουλ 2026 | 21:19

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Μετέτρεψε το κόμμα του σε κόμμα διαμαρτυρία

Η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη συνιστά "το αποκορύφωμα της συνειδητής επιλογής του" "να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ "σε ένα κόμμα στείρας άρνησης και οπισθοδρόμησης", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ 27 Ιουλ 2026 | 20:45

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Στην επόμενη Βουλή θα κριθεί η τύχη της - Η διαφοροποίηση από την Ντόρα Μπακογιάννη

Κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν θα αναθεωρηθεί "εν λευκώ" στη Βουλή, σύμφωνα με την ψηφοφορία της Δευτέρας 27/7

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 27 Ιουλ 2026 | 19:45

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλία για παρατηρητήριο τιμών των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων

"Δώστε μας τα δεδομένα για να σχεδιάσουμε μαζί μια πολιτική με διαφάνεια και αποτέλεσμα", τονίζει στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2026 | 19:41

Πιερρακάκης: "Η αντίφαση για το άρθρο 16 είναι πια εκκωφαντική - Η αντιπολίτευση συγκρούεται με τις ίδιες της τις θέσεις"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για "εκκωφαντική αντίφαση" στις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 27 Ιουλ 2026 | 15:06

Άδωνις Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Κατάντια αυτό που κάνει - Θέλει να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 3% για να είναι ικανοποιημένος;

"Έχει πάει από το 14% στο 10%. Δεν υπάρχει ένας να του πει ότι αυτό που κάνει δεν αποδίδει;", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

27 Ιουλ 2026 | 12:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος

Η πορεία του, η θητεία του Σωκράτη Φάμελλου στο πόστο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια ευθεία γραμμή, χωρίς εξάρσεις και χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς προσδοκίες

ΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 27 Ιουλ 2026 | 12:13

Μακάριος Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ 2, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ 1, έχουν Τσίπρα αλλά δεν έχουν τσίπα - Ανικανότητα Ανδρουλάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης έριξε τα "βέλη" του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΣΟΚ 27 Ιουλ 2026 | 11:35

Μιλένα Αποστολάκη για εξωδικαστικό μηχανισμό: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη επικοινωνιακές εξαγγελίες και πανηγυρισμούς

Οι πολίτες "έχουν ανάγκη από έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που να οδηγεί σε βιώσιμες ρυθμίσεις", λέει η Μιλένα Αποστολάκη

ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2026 | 09:04

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή – Ποια άρθρα και διατάξεις αφορά

Αντικείμενο της δεύτερης ψηφοφορίας στην Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, θα είναι οι προτεινόμενες για αναθεώρηση διατάξεις που θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 151 ψήφους σήμερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ 27 Ιουλ 2026 | 08:46

Καραμέρος: Ανακοίνωσε την εγγραφή του στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα με βίντεο από πλοίο - "Όχι στην πρώτη θέση, στο κατάστρωμα"

Στο βίντεο, ο Γιώργος Καραμέρος φαίνεται να επιβιβάζεται σε πλοίο και, ενώ βρίσκεται στο κατάστρωμα, να ολοκληρώνει μέσω του κινητού του την εγγραφή του στο κόμμα ΕΛΑΣ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ 27 Ιουλ 2026 | 08:34

Καρανίκας κατά ΣΥΡΙΖΑ-Πλεύσης για την απουσία από το Προεδρικό: Γελοίοι. Δεν αντέχει η παρακμιακή αριστερά την δημοκρατία

Ο Νίκος Καρανίκας σχολίασε την απουσία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Πλεύσης Ελευθερίας από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Δημοκρατία.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 27 Ιουλ 2026 | 00:04

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ, στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ

Στη νέα δημοσκόπηση, η ΝΔ διατηρεί την πρώτη θέση τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου, με τη νεοσύστατη ΕΛΑΣ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 26 Ιουλ 2026 | 17:05

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τραγούδησε Μανώλη Χιώτη σε ταβέρνα [βίντεο]

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής τραγούδησε το τραγούδι του Μανώλη Χιώτη "Παράξενη Κοπέλα".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΣΥ, NOVARTIS ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ 26 Ιουλ 2026 | 14:09

Γεωργιάδης: "Ο Σαλμάς ξαναμάσησε τα ίδια - Άθλιοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν επίθεση αντί να ζητήσουν συγγνώμη"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027 -Τι είπε για προσλήψεις στο ΕΣΥ, Novartis, Σαλμά και Σαμαρά

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Ιουλ 2026 | 14:09

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: "Αποδεικνύει την προχειρότητα και την ασυνέπεια της κυβέρνησής του"

Ο Κώστας Τσουκαλάς στηλιτεύει τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτηση του, επισημαίνοντας ότι "αποδεικνύει την προχειρότητα και ασυνέπεια της κυβέρνησής του".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 25 Ιουλ 2026 | 23:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Νέα εθνική στρατηγική για τη ναυτιλία – Τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ ξεκινά με τους πολίτες Παρατηρητήριο Τιμών

Πρωτοβουλία για την καταγραφή των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από τους ίδιους τους πολίτες, ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΒΑΡΥΤΑΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ 25 Ιουλ 2026 | 17:14

Επίθεση Πολάκη σε Φαραντούρη για την κριτική σε Φάμελλο: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για αλλονών σκοινί"

Την οργή του Παύλου Πολάκη προκάλεσε η κριτική του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη, για τον Σωκράτη Φάμελλο.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 24 Ιουλ 2026 | 19:30

Τσουκαλάς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κριθεί ως βαθιά αναξιόπιστος - Εμείς έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ το 2023 δεν κρίθηκε βάσει της υλοποίησης ή όχι εξαγγελιών της, "αλλά γιατί οι πολίτες έτρεμαν μην έρθει ξανά η προηγούμενη διακυβέρνηση"

ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 24 Ιουλ 2026 | 16:49

Φοιτητής ξανά στα 70 του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης: "Η καλύτερη φαρμακευτική αγωγή είναι ο αγώνας"

Ο Δημήτρης Γάκης απευθύνει μήνυμα προς τα άτομα με σοβαρές παθήσεις, τονίζοντας ότι μπορούν να θέτουν στόχους, να αγωνίζονται και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Ιουλ 2026 | 15:57

Νέο επεισόδιο Μητσοτάκη - Κωνσταντοπούλου: "Μπορείτε να μιλάτε μόνη σας όσο θέλετε" - "Και ο Τσίπρας έφευγε όταν μιλούσα"

"Δεν πρόκειται ποτέ να καθίσω να σας ακούσω με αυτήν τη συμπεριφορά" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποχωρώντας από τη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Ιουλ 2026 | 15:25

Ανδρουλάκης: Ποιος μας κάνει μαθήματα θεσμικότητας; Εσείς; Το αφεντικό που δεν έφαγε τη σφαίρα;

"Η πολιτική αλλαγή με το ΠΑΣΟΚ δεν θα σημαίνει απλή εναλλαγή προσώπων στις καρέκλες της εξουσίας αλλά ριζική αλλαγή της κουλτούρας διακυβέρνησης", είπε ο κ. Ανδρουλάκης