Αιχμηρά δημοσιεύματα σε Guardian, New York Times και Politico για την παρουσία Μητσοτάκη στην Ικαρία

Το θέμα με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία φιλοξενείται σε ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian υπό τον τίτλο "Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα με 40 άτομα".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία το Σαββατοκύριακο και ειδικά το τραπέζωμα πολλών ατόμων στο σπίτι του τοπικού βουλευτή προκάλεσε, εκτός από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, και αιχμηρά δημοσιεύματα σε ξένα ΜΜΕ.

Το θέμα φιλοξενείται σε ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian υπό τον τίτλο "Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα με 40 άτομα".

Αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει και στο Ρolitico με τίτλο: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και πάλι"

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα που έσπασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού", γράφει ο Guardian, και σημειώνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έφαγε μαζί με τουλάχιστον σαράντα άτομα, την ημέρα που τα μέτρα στην υπόλοιπη χώρα έχουν αυστηροποιηθεί.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει αυξανόμενο θυμό για ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα με τουλάχιστον 40 άτομα την ίδια ημέρα που τα περιοριστικά μέτρα της χώρας για τον περιορισμό της πανδημίας αυστηροποιήθηκαν", επισημαίνεται στο δημοσιεύμα.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο επίκεντρο πυρών μετά την βιντεοσκόπηση του ίδιου και της συνοδείας του να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους γεύμα στη βεράντα του σπιτιού βουλευτή της ΝΔ μπροστά στο λιμάνι της Ικαρίας. Οι αναφορές των ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή 40 ατόμων στο γεύμα, πολύ περισσότερων από το όριο των 9 που επιτρέπουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στη χώρα".

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο για παραβίαση των μέτρων που έχει θέσει η κυβέρνησή του" αναφέρει η ανταποκρίτρια του βρετανικού μέσου στην Ελλάδα και συμπληρώνει: "στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πολιτικός επικρίθηκε αφού εμφανίστηκαν εικόνες του που πόζαρε με θαυμαστές κατά τη διάρκεια εκδρομής με ποδήλατο με τη σύζυγό του στην περιοχή Πάρνηθα βόρεια της Αθήνας. Κανείς δεν φορούσε μάσκα ή διατηρούσε κανόνες κοινωνικής απόστασης. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη".

Αιχμηρά δημοσιεύματα σε Guardian, New York Times και Politico για την παρουσία Μητσοτάκη στην Ικαρία

"Ο κ. Στεφανάδης, καρδιολόγος, αναγνώρισε ότι ένα πλήθος είχε μαζευτεί αυθόρμητα έξω από το κτίριο για να δει τον πρωθυπουργό "από κοντά", αλλά επέμεινε ότι κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου του μεσημεριανού οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι του τηρούσαν τα μέτρα". "Κατά τη διάρκεια του γεύματος, όλα τα μέτρα… παρατηρήθηκαν" – αναφέρει το βρετανικό μέσο μεταφέροντας τις δηλώσεις του κ. Στεφανάδη.

Το δημοσίευμα καταλήγει με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος απαντώντας αργά το απόγευμα της Κυριακής είπε: "Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα".

Τι αναφέρει το Politico

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το ρεπορτάζ του Politico, σε άρθρο του με τίτλο "Ο έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown - ξανά", υπενθυμίζοντας προηγούμενες "εξορμήσεις" του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως "βίντεο και φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εμφανίζουν τον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, του Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος είναι επίσης γιατρός".

"Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το σαββατοκύριακο για να επιβλέψει την πρόοδο του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση" συνεχίζει το δημοσίευμα για να προσθέσει ότι όλα αυτά συμβαίνουν "το πρώτο σαββατοκύριακο που ισχύουν σκληροί νέοι περιορισμοί σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ.".

"Οι Έλληνες βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις ή να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Επιτρέπεται μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά, να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκήσουν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα τρία άτομα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300 € και οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης 3.000 €."

Μητσοτάκης Ικαρία Politico

Τι γράφουν οι New York Times

Με τίτλο "Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown" και υπότιτλο " Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο", οι New York Times φιλοξενούν ρεπορτάζ από την Αθήνα και επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δέχθηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο επειδή προφανώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού "της συντηρητικής κυβέρνησής του" υπογραμμίζοντας πως είναι η δεύτερη φορά που κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων μέσα σε δύο μήνες.

Οι New York Times αναφέρονται στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεκάδες αξιωματούχους σε συγκέντρωση στο μπαλκόνι του σπιτιού βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργισμένα σχόλια από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την κριτική των αντίπαλων πολιτικών κομμάτων, επειδή τα απαγορευτικά μέτρα περιλαμβάνουν ένα όριο εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με πρόστιμα 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και 300 ευρώ για τους συμμετέχοντες. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι στο μεσημεριανό γεύμα στην Ικαρία συμμετείχαν από 30 έως 40 άτομα.

Αιχμηρό tweet από δημοσιογράφο της Deutsche Welle

Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Κώστας Συμεωνίδης, μεταφέρει όσα του είπε Γερμανός συνάδελφός του. "Ο Μητσοτάκης κάνει ο,τι κάνει επειδή μπορεί. Και μπορεί επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτελούν το ρόλο τους. Εδώ στη Γερμανία θα τον είχαν κατασπαράξει. Ειδικά τα συντηρητικά φύλλα. Η εξάρτηση των μέσων ενημέρωσής σας εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημοκρατία", γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 02 Μαρ 2021 | 12:08

Νέα μέτρα λόγω μεταλλάξεων και ασφυξίας στο ΕΣΥ: Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι λοιμωξιολόγοι - Σύσκεψη στο Μαξίμου

Στι επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Κ. Μητσοτάκη, τα επιδημιολογικά δεδομένα και μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής,

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 02 Μαρ 2021 | 06:57

Συμμετοχή Μητσοτάκη σε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

ΔΩΡΕΑ 18 ΦΟΡΗΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ 01 Μαρ 2021 | 15:02

Μητσοτάκης: Υπομονή για δύο εβδομάδες ακόμα - Στο 1 εκατ. θα φτάσουν οι εμβολιασμοί αυτή την εβδομάδα

"Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες" ανέφερε ο πρωθυπουργός - Σταδιακό το άνοιγμα της οικονομίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 01 Μαρ 2021 | 11:56

Φον ντερ Λάιεν: Τον Μάρτιο η πρόταση για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

"Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο", δήλωσε η φον ντερ Λάιεν για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ 27 Φεβ 2021 | 20:27

Λακόπουλος κατά Πολάκη: Ένας κουτσαβάκης του ίντερνετ - Ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ, "σωσίβιο" για τον Μητσοτάκη

"Το λούμπεν "θεριακλίκι" είναι βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη. Τα "Άπαντα Πολάκη" είναι βίβλος καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ", γράφει χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 27 Φεβ 2021 | 12:52

Στους Αγ. Αναργύρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε πάρκο τεχνολογίας μετατρέπεται το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

ΟΚυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ 27 Φεβ 2021 | 12:16

Χανιά: Τραμπούκικες επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία και στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού [Εικόνες]

"Οι υποστηρικτές τού κατά συρροή δολοφόνου Δ.Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΝ ΦΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ» 27 Φεβ 2021 | 10:35

Άρθρο Μητσοτάκη για τον ένα χρόνο πανδημίας: "Στον ορίζονται είναι πλέον ορατή η νίκη"

Μήνυμα αισιοδοξίας για το τέλος της πανδημίας, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

27 Φεβ 2021 | 07:53

Η Άγκυρα αποφεύγει τον διάλογο - Αφορμή ψάχνει για να δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο

Η επιστροφή του ωκεανογραφικού Τσεσμέ και οι 35 παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα νησιά πυροδοτούν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Φεβ 2021 | 16:00

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ 26 Φεβ 2021 | 12:40

Ηλιόπουλος για Λιγνάδη: Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε στη Βουλή πως για 15 ημέρες έλεγαν ψέματα

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για 15 μέρες έλεγαν ψέματα ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Φεβ 2021 | 07:27

Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Κερδίζει και την Μέρκελ η πρόταση Μητσοτάκη - Το παρασκήνιο της Συνόδου

Τα δύο στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των "27" και οι επιφυλάξεις Μακρόν.