Follow us

Μητσοτάκης από την Πνύκα: Μπορείς να κερδίσεις εκλογές ως μετριοπαθής κεντρώος, μπορείς να νικήσεις τους λαϊκιστές

"Η συνέπεια είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στον λαϊκισμό", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Endeavor Greece στην Πνύκα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Μπορείς να κερδίσεις εκλογές ως μετριοπαθής κεντρώος, μπορείς να νικήσεις τους λαϊκιστές", μέσω της υλοποίησης των υποσχέσεων, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αυτό έχουμε πράξει εμείς", ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση με τον Χέμαντ Τανέγια (Hemant Taneja), διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας General Catalyst, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Endeavor Greece στην Πνύκα.

"Έχουμε καλές πιθανότητες να επανεκλεγούμε, διότι αντιμετωπίζουμε το έργο της διακυβέρνησης με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως "έχουμε αποδείξει στην Ελλάδα ότι μπορείς να έχεις μία μετριοπαθή, κεντρώα κυβέρνηση που πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, αλλά και στη δύναμη του Κράτους να ρυθμίζει τις αγορές, η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη για δημοσιονομική υπευθυνότητα, αλλά απαιτεί το Κράτος να είναι αποτελεσματικότερο στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών, και στο τέλος της ημέρας κατανοεί ότι η βαθιά ανισότητα είναι καταστροφική για την κοινωνική συνοχή. Όταν κοιτώ τις πολιτικές μας, έχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 41%, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τον πληθωρισμό".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την Ελλάδα ως πεδίο δοκιμής, εφαρμογής και παραγωγής νέων τεχνολογιών, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί κινδύνους για την εργασία, την κοινωνική συνοχή, την εκπαίδευση και την ίδια τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων.

Μητσοτάκης από την Πνύκα: Μπορείς να κερδίσεις εκλογές ως μετριοπαθής κεντρώος, μπορείς να νικήσεις τους λαϊκιστές

Συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση. Αναφέρθηκε στην καινοτόμα, για την εποχή της, απόφαση των πολιτών της αρχαίας Αθήνας να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, χωρίς μονάρχη ή άλλη υπέρτατη εξουσία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πως ακόμη και η δημοκρατία έχει πλεονεκτήματα αλλά και αδυναμίες.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός των αλλαγών είναι τόσο γρήγορος, ώστε είναι δύσκολο ακόμη και για έναν υπεύθυνο χάραξης πολιτικής να τις παρακολουθήσει.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή και την επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη, κάνοντας ειδική αναφορά στη συμβολή του καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην προσπάθεια κατανόησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα τεχνολογία στο κράτος.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα επιδιώκει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να υλοποιούνται πιλοτικά προγράμματα, να δοκιμάζονται νέες εφαρμογές και να αξιολογείται πώς μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και στους ψηφιακούς πράκτορες που μπορούν να αναλάβουν σύνθετες λειτουργίες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΝΥΚΑ

Ως παράδειγμα έφερε μια "ψηφιακή νοσηλεύτρια", η οποία θα μπορούσε να συνομιλεί με ενσυναίσθηση με έναν ασθενή, να τον υποστηρίζει διαρκώς και να είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η τεχνολογία πρέπει να ενισχύει και όχι να αντικαθιστά τους νοσηλευτές.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, "σε μια περίοδο χρόνιας έλλειψης προσωπικού, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αναλάβει γραφειοκρατικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες, επιτρέποντας στους επαγγελματίες υγείας να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στους ασθενείς και στις αποφάσεις που απαιτούν ανθρώπινη κρίση.

Αντίστοιχη λογική, όπως ανέφερε, ακολουθείται και σε πρόγραμμα συνεργασίας με την OpenAI για την εκπαίδευση. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στην προετοιμασία και στον σχεδιασμό των μαθημάτων, μειώνοντας τον διοικητικό φόρτο και απελευθερώνοντας περισσότερο χρόνο για τη διδασκαλία και την επαφή με τους μαθητές επισήμανε.

Διαβάστε Επίσης

"Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως βάση έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής στην παγκόσμια αγορά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το βασικό πρόβλημα για μια κυβέρνηση δεν είναι η έλλειψη ευκαιριών, αλλά το αντίθετο: οι δυνατότητες είναι περισσότερες από όσες μπορεί να αφομοιώσει και να εφαρμόσει ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός. Για τον λόγο αυτό -επισήμανε- απαιτείται επιλογή συγκεκριμένων τομέων, στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει και συνεργασία με εταιρείες που επιθυμούν να δοκιμάσουν στη χώρα νέες τεχνολογικές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τη συνεργασία με την ElevenLabs, εταιρεία με σημαντική τεχνογνωσία στις εφαρμογές φωνής.

Ξεχώρισε το πρόγραμμα για τη διάσωση παραδοσιακών ελληνικών διαλέκτων που ομιλούνται πλέον από ολοένα και λιγότερους ανθρώπους, σημειώνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η ελληνική γλώσσα διαθέτει πλέον επίσημη διεθνή ημέρα αναγνωρισμένη από την UNESCO.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ICEYE, παρουσιάζοντας τη συνεργασία ως παράδειγμα της στρατηγικής που επιδιώκει η χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν περιορίστηκε, όπως είπε, στον ρόλο του πελάτη δορυφορικών υπηρεσιών.

Η εταιρεία δημιούργησε ομάδα στην Ελλάδα, επαναπάτρισε εξειδικευμένο προσωπικό και αποφάσισε να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής προηγμένων δορυφόρων SAR. Όπως είπε, η μονάδα θα μπορούσε να παράγει έως 150 δορυφόρους τον χρόνο και να απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους.

Η Ελλάδα, τόνισε, μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως αγορά, αλλά ως βάση έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά. Ως βασικά πλεονεκτήματα ανέδειξε το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, τα πανεπιστήμια, τις τεχνικές δεξιότητες που υπάρχουν και εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το ανταγωνιστικότερο κόστος εργασίας σε σύγκριση με άλλα τεχνολογικά κέντρα και τη μεγάλη ελληνική διασπορά.

Πολλοί Έλληνες του εξωτερικού, όπως υπογράμμισε, επιθυμούν να επιστρέψουν, εφόσον βρουν μια καλή θέση εργασίας. "Η ποιότητα ζωής που προσφέρει η χώρα, σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές ευκαιρίες, μπορεί να ενισχύσει τον επαναπατρισμό εξειδικευμένων επιστημόνων και στελεχών", τόνισε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΝΥΚΑ

Μητσοτάκης: Η σύγχρονη άμυνα προϋποθέτει συνεχή καινοτομία και διαρκή αναβάθμιση δυνατοτήτων

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην άμυνα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει αντίληψη και να μην περιορίζεται στα μεγάλα πλοία, τα ακριβά αεροσκάφη και τις παραδοσιακές εξοπλιστικές πλατφόρμες.

Η σύγχρονη άμυνα, σημείωσε, προϋποθέτει συνεχή καινοτομία και διαρκή αναβάθμιση δυνατοτήτων.

Είπε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαθέτει ένα μικρό μέρος του προϋπολογισμού του σε περιορισμένες συμβάσεις με νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Η απόκτηση ενός πρώτου πελάτη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απόδειξη της αξίας μιας τεχνολογίας και ως εφαλτήριο για εξαγωγές, πρόσθεσε.

Έφερε ως παράδειγμα συνεργασία με το MIT, στο πλαίσιο της οποίας Έλληνας καθηγητής επέστρεψε στη χώρα για να εκπαιδεύσει τεχνικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε θαλάσσια μη επανδρωμένα συστήματα και προηγμένα συστήματα σμήνους. Η επιδίωξη, όπως εξήγησε, είναι να συνδεθεί η ελληνική τεχνογνωσία με ελληνικές επιχειρήσεις και ναυπηγεία, ώστε να παραχθούν συστήματα χρήσιμα για την εθνική άμυνα και δυνητικά εξαγώγιμα.

Παρά τις ευκαιρίες -όπως ανέφερε- εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Τόνισε ότι όσο πιο σύνθετα γίνονται τα ΑΙ μοντέλα τόσο λιγότεροι άνθρωποι κατανοούν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας και εξέλιξής τους.

Επικαλέστηκε τα κείμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Anthropic για τη θετική και τη σκοτεινή πλευρά της Τεχνητής Νοημοσύνης και υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος ενός ακραίου αρνητικού σεναρίου είναι υπερβολικά μεγάλος για να αγνοηθεί.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι διατεθειμένες να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των τεχνολογιών, ή να θεσπίσουν αυστηρούς περιορισμούς.

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ και Κίνας, όπως είπε, αφορά πλέον τη στρατηγική κυριαρχία στην τεχνολογία του μέλλοντος και περιορίζει τις δυνατότητες διεθνούς ρύθμισης.

Επίσης, έθεσε το ζήτημα της συγκέντρωσης πλούτου και ισχύος σε λίγες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Η τεχνολογική "αφθονία" τόνισε, δεν μπορεί να σημαίνει τη δημιουργία αδιανόητου πλούτου για λίγους μετόχους, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή κοινωνική αναταραχή. Οι υψηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις επιτρέπουν στις μεγαλύτερες εταιρείες να εξαγοράζουν σχεδόν οποιαδήποτε μικρότερη επιχείρηση επιθυμούν, καθιστώντας δύσκολο τον περιορισμό της δύναμής τους, σημείωσε.

Συνέδεσε το ζήτημα αυτό με την απασχόληση, διατυπώνοντας ένα σαφές δίλημμα: είτε οι σημερινές αποτιμήσεις αποτελούν μεγάλη χρηματιστηριακή "φούσκα", είτε οι αυξήσεις παραγωγικότητας θα είναι τόσο μεγάλες ώστε θα προκαλέσουν εκτοπισμό εργαζομένων σε κλίμακα που δεν έχει προηγούμενο. Κανένα από τα δύο ενδεχόμενα, ανέφερε, δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

Μητσοτάκης: Η υπερβολική χρήση των social media προκαλεί περισσότερη βλάβη παρά όφελος

Σημαντικό μέρος της τοποθέτησής του αφιέρωσε στα παιδιά, στα social media και στην ψυχική υγεία. Δήλωσε ότι δεν χρειάζεται περισσότερα επιστημονικά στοιχεία για να αντιληφθεί πως η κοινωνία διεξάγει ένα πείραμα με τον εγκέφαλο των παιδιών και των εφήβων. Η υπερβολική χρήση τους, υποστήριξε, προκαλεί περισσότερη βλάβη παρά όφελος.

Ανέφερε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι τα παιδιά κάτω των 15 ετών να μην έχουν πρόσβαση στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ένα σαφές νομικό όριο, όπως είπε, θα δώσει και στους γονείς τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων, καθώς σήμερα ένας δωδεκάχρονος μπορεί εύκολα να απαντήσει ότι όλοι οι φίλοι του έχουν πρόσβαση.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο, εκτιμώντας ότι οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι αρκετά φιλόδοξες. Τόνισε ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή "ομπρέλα" προστασίας για τα παιδιά και τους εφήβους.

Προειδοποίησε ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση θα αφορά την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση. Εκτίμησε ότι οι γραπτές εργασίες θα χάσουν μέρος της αξίας τους και ότι η αξιολόγηση θα επιστρέψει περισσότερο στις εξετάσεις και στις προφορικές δοκιμασίες, καθώς μπορεί πλέον να συνταχθεί ένα κείμενο υψηλού επιπέδου μέσω ΑΙ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΝΥΚΑ

Αναρωτήθηκε κατά πόσο τα νέα εργαλεία ενισχύουν την παραγωγικότητα και από ποιο σημείο και μετά οδηγούν στην επανάπαυση. "Η προσπάθεια να γράψει κάποιος ένα καλό κείμενο", επισήμανε, "αποτελεί μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να χάσουν θεμελιώδεις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες, ιδιαίτερα αν μεγάλο μέρος της αλληλεπίδρασής τους γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά".

Αναρωτήθηκε τι σημαίνει για έναν νέο άνθρωπο να έχει έναν ψηφιακό φίλο ή σύντροφο και κάλεσε την κοινωνία να εξετάσει το θέμα όχι μόνο τεχνολογικά, αλλά φιλοσοφικά και ηθικά. Όπως σημείωσε, τα ζητήματα αυτά δεν ανήκουν στο μέλλον, αλλά βρίσκονται ήδη μπροστά μας.

Τόνισε επίσης ότι μία από τις καλύτερες δημόσιες επενδύσεις είναι η δημιουργία περισσότερων αθλητικών κέντρων και χώρων όπου τα παιδιά θα μπορούν να ασχολούνται με την άθληση, τις τέχνες, τη μουσική και το θέατρο, ώστε να περιορίζεται η εξάρτησή τους από τις οθόνες.

Κλείνοντας, μοιράστηκε ένα προσωπικό παράδειγμα από τη χρήση ενός ψηφιακού λογογράφου. Όπως είπε, τροφοδότησε ένα σύστημα με προηγούμενες ομιλίες και τοποθετήσεις του, ώστε να δημιουργηθεί ένας "ψηφιακός πρωθυπουργός" που θα μπορούσε να γράφει και να μιλά όπως ο ίδιος. Η εμπειρία, ωστόσο, του προκάλεσε αμηχανία, καθώς ένιωσε ότι άκουγε ένα είδωλό του που τον μιμούνταν χωρίς να είναι πραγματικά ο ίδιος.

Αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χρήση του για τις ομιλίες του, παρότι αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να τον καταστήσει παραγωγικότερο. Κανένας ψηφιακός λογογράφος, τόνισε, δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τις αντιδράσεις ενός ακροατηρίου και να προσαρμοστεί στη ζωντανή ανθρώπινη επικοινωνία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΝΥΚΑ

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει στην Ελλάδα μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις, δημόσιες υπηρεσίες, πολιτισμό, εκπαίδευση και άμυνα, ωστόσο η αξιοποίησή της δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις κοινωνικές, οικονομικές και ηθικές συνέπειές της.

Η τεχνολογική πρόοδος, όπως υπογράμμισε, πρέπει να συνοδεύεται από πολιτική ευθύνη, ευρωπαϊκή ρύθμιση και διαρκή προστασία της ανθρώπινης εργασίας, της παιδικής ανάπτυξης και της αυθεντικής ανθρώπινης σχέσης.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αξίζει τελικά να δεις το Φιορδ, μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς;

Όλοι μιλούν για την ταινία του Κριστιάν Μουνγκίου, με την οποία, μεταξύ άλλων, κέρδισε τον δεύτερό του Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Σεπ 2026 | 10:30

Μητσοτάκης για τη διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: "Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τον φουρτουνιασμένο καιρό"

"Οι χθεσινές αναβαθμίσεις επιβεβαιώνουν την εικόνα της Ελλάδας ως νησίδας πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και αποτελούν μία ακόμα ψηφίδα σε μια εθνική επιτυχία" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 19 Σεπ 2026 | 09:59

Δημοσκόπηση GPO: Ένας στους δύο θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση - Προσωπικές και όχι πολιτικές οι διαφορές Μητσοτάκη - Σαμαρά, λέει το 55,2%

Στο 30,3% η ΝΔ, στο 15,8% η ΕΛΑΣ, στο 13,1% το ΠΑΣΟΚ - Το 28,5% απαντά ότι πείστηκε περισσότερο από όσα άκουσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ 19 Σεπ 2026 | 08:44

"Μάνα, έτσι είναι η διαδικασία": Πώς η σπείρα Ρομά εξαπάτησε 54χρονη με τη φωνή του γιου της μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Η 54χρονη στη Νέα Ιωνία πίστευε ότι άκουσε τον γιο της, όμως οι επιτήδειοι είχαν καταφέρει να "κλωνοποιήσουν" τη φωνή του, μέσω εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης - Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Σεπ 2026 | 23:15

CNN: Ενα λάθος του AI παραλίγο να προκαλέσει σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας στη Μέση Ανατολή

Στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών

Η ΔΗΛΩΣΗ 18 Σεπ 2026 | 17:54

Μητσοτάκης για Μαργαρίτα Παπανδρέου: "Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη δημόσια ζωή με τις δράσεις της για την ισότητα των φύλων"

"Στη μακρά διαδρομή της, ωστόσο, επέλεξε να πορευτεί στον δικό της, διακριτό δρόμο. Πάντα με διακριτικότητα και πάντα με αξιοπρέπεια" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Σεπ 2026 | 17:11

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο επενδύσεις και ασφάλεια

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη με τον βασιλιά του Μπαχρέιν συζητήθηκε η αμοιβαία βούληση ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας

18 Σεπ 2026 | 15:07

Η μεγάλη αντιστροφή της νοημοσύνης: Ο Ιανός του ΑΙ

Η ΤΝ τρέχει, η μάθηση υποχωρεί: γιατί η πραγματική κούρσα αρχίζει στο σχολείο

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 18 Σεπ 2026 | 13:23

Ψηφιακό σύστημα AI για τον έλεγχο των ιδιωτικών ιατρείων - Στο "μικροσκόπιο" οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο

Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, το σύστημα AI αναλύει το περιεχόμενο των ιατρικών διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 18 Σεπ 2026 | 11:57

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Διπλή παρέμβαση με επιδότηση στην αντλία - Οριζόντια αύξηση στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

"Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας σε περιβάλλον πρωτοφανών γεωπολιτικών αναταράξεων", είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Τασούλα

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 18 Σεπ 2026 | 09:42

Απάτες με "κλωνοποιημένες" φωνές συγγενών μέσω AI - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ

Πώς χρησιμοποιούσαν την AI για την κλωνοποίηση φωνών -Το πρόσχημα της εγκληματικής οργάνωσης συνήθως ήταν εργασίες που αφορούσαν την εγκατάσταση οπτικής ίνας.

ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ 18 Σεπ 2026 | 06:28

Το... σοκ του χειμώνα που έρχεται βάζει δύσκολα στην κυβέρνηση - Το "όχι" Μητσοτάκη για Βελόπουλο και Λατινοπούλου

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, με τις τιμές του πετρελαίου να εκτοξεύονται. Η κυβέρνηση δεν είχε άλλο δρόμο από την περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών.

"ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ" 17 Σεπ 2026 | 23:36

Μητσοτάκης στα εγκαίνια The Ellinikon Sports Park: Η σταθερότητα προϋπόθεση για τα μεγάλα έργα

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του The Ellinikon Sports Park, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε έναν ανοιχτό και φιλόξενο προορισμό "για όλους τους πολίτες"

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ 17 Σεπ 2026 | 21:33

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ως "παροχή" ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανοίξει με 60% αύξηση σε σχέση με πέρσι

Από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψε και "η πριμοδότηση του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη", τονίζει το ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 17 Σεπ 2026 | 20:36

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά στο 29% η ΝΔ, δεν ικανοποιούν τα μέτρα της ΔΕΘ - Δεν πείθει ο Τσίπρας ότι θα φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο

Στις 9,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΕΛ.Α.Σ., σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB - Αρνητικό το αποτύπωμα των μέτρων της ΔΕΘ - Πόσοι δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά

ΤΑ ΜΕΤΡΑ 17 Σεπ 2026 | 18:57

Πακέτο παρεμβάσεων για τα καύσιμα: Στόχος το πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,74 ευρώ/λίτρο - Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Αναγνωρίζοντας ότι η διεθνής αναταραχή στην αγορά καυσίμων απειλεί να εκτοξεύσει το κόστος θέρμανσης, ο πρωθυπουργός έθεσε ως βασική προτεραιότητα να μη μείνουν οι πολίτες απροστάτευτοι στο κρύο

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Σεπ 2026 | 18:17

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: "Δεν αποκλείεται συνάντηση με Ερντογάν στη Ν. Υόρκη - Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δεν απειλείται"

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης - "Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές - Δεν είναι αυτονόητο" τόνισε ο πρωθυπουργός - Τι είπε για επίδομα ανεργίας, Σαμαρά, Κασιδιάρη

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Σεπ 2026 | 15:07

Μητσοτάκης στο Ελεγκτικό Συνέδριο: Στόχος οι 650 ημέρες για την απονομή Δικαιοσύνης - Βοηθός και σύμβουλος η AI

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στον νέο Δικαστικό Χάρτη αλλά και στη Δικαστική Αστυνομία και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το κράτος δικαίου.

17 Σεπ 2026 | 14:45

Νέα μελέτη: Οι οργανισμοί που εφαρμόζουν πρακτικές αξιόπιστης Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταγράψουν υψηλή απόδοση επένδυσης

Οι εργαζόμενοι παρακάμπτουν συχνά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) που δεν κατανοούν, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια των οργανισμών να αξιοποιήσουν πλήρως τις επενδύσεις τους στην ΤΝ

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ 17 Σεπ 2026 | 14:06

Νέες τουρκικές απειλές: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά - Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελλόριζο δεν συμβάλλει στην ειρήνη

"Καλούμε την Ελλάδα να τηρεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες", αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ LOOK 17 Σεπ 2026 | 14:04

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: Οι ευχές στην κόρη της Σοφία και η φωτογραφία στην παραλία

Η Σοφία Μητσοτάκη έχει τη γιορτή της και η μητέρα της δημοσίευσε μια φωτογραφία της στην παραλία με καλοκαιρινό look.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ 17 Σεπ 2026 | 13:59

Ο Βασιλιάς και η Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Κάρολος κάνει έκκληση σε ηγετικά στελέχη του κλάδου

Ο βασιλιάς Κάρολος συγκαλεί σύνοδο κορυφής με τα κορυφαία στελέχη της Τεχνητής Νοημοσύνης για τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης ανάπτυξής της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 17 Σεπ 2026 | 12:29

Ανδρουλάκης: Μόνο με πρώτο το ΠΑΣΟΚ κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας - Σε δόσεις η 13η σύνταξη και ο 13ος μισθός

"Εγώ λοιπόν διεκδικώ την πρωτιά γιατί είναι ο μόνος τρόπος να φύγει η Νέα Δημοκρατία και να αλλάξουμε πολιτική", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ 17 Σεπ 2026 | 12:22

Η OpenAI αποκάλυψε "ανησυχητικές" συμπεριφορές της τεχνητής νοημοσύνης: Μοντέλο έκρυψε πληροφορίες, έφτιαξε ψεύτικα δεδομένα

Η OpenAI αποκάλυψε νέες περιστατικά κατά τα οποία η τεχνητή νοημοσύνη συμπεριφέρθηκε με "απροσδόκητους ή ανησυχητικούς" τρόπους.

ΓΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ 17 Σεπ 2026 | 07:28

Αρκάς: Το αιχμηρό σκίτσο για την ανθρωπότητα στα... χέρια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Αρκάς καλημερίζει με τεχνητή νοημοσύνη και ανθρωπότητα στο επίκεντρο του σκίτσου του.

17 Σεπ 2026 | 06:30

Μητσοτάκης για τον "δύσκολο χειμώνα" που έρχεται: Πάντα κρατάμε εφεδρείες

"Πάντα κρατάμε εφεδρείες. Γι΄αυτούς που λέγανε δώστα όλα". Με αυτή τη φράση απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους, σχετικά με το εάν η κυβέρνηση έχει ταμειακά διαθέσιμα.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 16 Σεπ 2026 | 15:04

Η σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ατάκα "το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Ερντογάν"

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 16 Σεπ 2026 | 14:47

Γιώργος Μυλωνάκης: Για πρώτη φορά στη Βουλή μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας - Η θερμή χειραψία με τον Μητσοτάκη

Ο Γιώργος Μυλωνάκης κάθισε στα υπουργικά έδρανα, για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 16 Σεπ 2026 | 13:24

Μητσοτάκης: Ανδρουλάκης και Τσίπρας οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες και αντιφατικές υποσχέσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 16 Σεπ 2026 | 13:10

Επίθεση Λατινοπούλου σε Βελόπουλο: "Συνεταιράκι του Μητσοτάκη, είναι ο δεύτερος Πίνατ, στα δύσκολα πάντα βάζει πλάτη"

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, εξαπέλυσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου,

ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ 16 Σεπ 2026 | 08:31

Viral φωτογραφία δείχνει τον Τραμπ να φιλά τη Νάταλι Χαρπ - Τα... έξι δάχτυλα και οι ενδείξεις ότι δημιουργήθηκε με AI

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στα social media φαίνεται να δείχνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να φιλά την εκτελεστική βοηθό του, Νάταλι Χαρπ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 15 Σεπ 2026 | 20:57

Μητσοτάκης από Κεραμεικό: Εθνική στρατηγική μιας διαφορετικής ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου

Στα εγκαίνια των έργων αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού έδωσε το "παρών" ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 15 Σεπ 2026 | 20:12

Δραματική προειδοποίηση από πρώην εργαζόμενο της Google: "Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μας σκοτώσει όλους"

"Πιστεύω ειλικρινά ότι η ΤΝ έχει τη δυνατότητα να μας σκοτώσει όλους και ίσως είναι πολύ αργά για να το εμποδίσουμε", είπε ο Μπιλάλ Τσουγκντάι, πρώην εργαζόμενος στην Deep Mind της Google

ΣΥΝΙΔΡΙΤΗΣ MICROSOFT 15 Σεπ 2026 | 15:09

"Καμπανάκι" από τον Μπιλ Γκέιτς: Καμία κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη για τις αλλαγές που θα φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Απαραίτητη η συνεργασία των κυβερνήσεων, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, λέει ο Μπιλ Γκέιτς

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 15 Σεπ 2026 | 11:39

Κριτική Τσίπρα για το "επίδομα ανεργίας": Δεν πρόκειται για άποψη Μαρινάκη, αλλά για σχέδιο Μητσοτάκη

"Το ότι ο πρωθυπουργός δεν παρεμβαίνει σημαίνει ότι εδώ πρόκειται για σχέδιο Μητσοτάκη και όχι για άποψη Μαρινάκη", είπε ο Α. Τσίπρας για το επίδομα ανεργίας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 14 Σεπ 2026 | 18:00

Τραμπ: "Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται το AI είναι ένας πρόεδρος με υψηλό IQ και οι ΗΠΑ τον έχουν"

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη εμποδίσει ανθρώπους του κλάδου της Τεχνητής Νοημοσύνης να κάνουν "κακά ή δυνητικά κακά πράγματα"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 14 Σεπ 2026 | 16:04

ΕΛ.Α.Σ - Κουφονικολάκου: Για τέταρτη μέρα δεν απαντάει ο πρωθυπουργός για το επίδομα ανεργίας

Η Θεώνη Κουφονικολάκου απάντησε στην κριτική της ΝΔ περί "αδύναμης κυβέρνησης" σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 14 Σεπ 2026 | 13:15

Ο διευθυντής της Milliyet υποστηρίζει ότι το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο

Εκτενή δημοσιεύματα και αναλύσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελόριζο

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 14 Σεπ 2026 | 13:00

Τι θέλει το ΠΑΣΟΚ; - "Να αναστηθεί ο Ανδρέας και ο Σημίτης" απαντά ο Πρετεντέρης... αλλά λίγο δύσκολο

Θέλει προφανώς το ΠΑΣΟΚ να φύγει ο Μητσοτάκης, γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης. Σωστό, αλλά αυτό το αποφασίζουν οι ψηφοφόροι

14 Σεπ 2026 | 08:00

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη Διοίκηση και την Εκπαίδευση – Το νέο πρόγραμμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστημίου

"Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές" του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστημίου

14 Σεπ 2026 | 06:38

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στα δεξιά της ΝΔ - Η στρατηγική του Μαξίμου μέχρι την κάλπη

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο δεν έστειλε "σήματα" μόνο στην Άγκυρα, αλλά και στο εσωτερικό, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στα δεξιά της ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Σεπ 2026 | 19:27

Γ. Παπανδρέου: Οι ευθύνες της ΝΔ για τη χρεοκοπία το 2010 δεν διαγράφονται με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελλόριζο

Τόνισε πως το 2010 ήταν η αφετηρία μιας εθνικής προσπάθειας, για να αλλάξει η χώρα και να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση που έπληξε την Ελλάδα

13 Σεπ 2026 | 13:34

Η AI "διαβάζει" την καρδιά πριν νοσήσει -Τι αποκαλύπτουν μαστογραφία και φωτογραφίες προσώπου

Τι αλλάζει στις κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τον ασθενή

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 13 Σεπ 2026 | 11:52

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: "Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε και υποδείξεις από κανέναν"

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην εικόνα του 2010, όταν το Καστελόριζο συνδέθηκε με την έναρξη της περιόδου των μνημονίων

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 13 Σεπ 2026 | 10:59

Μητσοτάκης: Μεμψίμοιρη η αντιπολίτευση για τα μέτρα της ΔΕΘ - Σε άλλο επίπεδο η αεράμυνα της χώρας με την "Ασπίδα"

Στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα ύψους 2,2 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι επιστρέφονται στην κοινωνία ως μέρισμα

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 12 Σεπ 2026 | 15:22

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: "Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα"

Ο κ. Μητσοτάκης ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στο Καστελόριζο τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο νησιωτικό σύμπλεγμα"

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 12 Σεπ 2026 | 12:22

Σε Ρω και Στρογγύλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Κανένας μόνος, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές

Η τριήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού που κορυφώνεται την Κυριακή, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκηι στην εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης του Καστελόριζου

ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 12 Σεπ 2026 | 09:12

Τουρκική ενόχληση από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο: "Στήνει προεκλογικό σόου", λέει η Hurriyet

Η εφημερίδα μάλιστα έχει στείλει δημοσιογραφική αποστολή στο ακριτικό νησί πριν από την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΟΜΙΛΙΑ 12 Σεπ 2026 | 00:18

Στο Καστελόριζο ο Μητσοτάκης: Περιοδεία σε έργα και υποδομές του νησιού - Θα στείλει μήνυμα εθνικής συνοχής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και στην εκδήλωση για την απελευθέρωση του Καστελόριζου

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 11 Σεπ 2026 | 17:08

Μπλόκο από Anthropic σε Χούθι και επιστήμονες - Ήθελαν να φτιάξουν βαλλιστικούς πυραύλους και βιολογικά όπλα με μοντέλο ΑΙ

Ανησυχία για κακόβουλη χρήση του μοντέλου ΑΙ Claude προκάλεσε η ενημέρωση της εταιρείας Anthropic - Τι ανακοίνωσε για Χούθι και ερευνητές

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Σεπ 2026 | 13:23

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UNESCO: Στο επίκεντρο η ελληνική γλώσσα, ο Όλυμπος και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Ελλάδα αριθμεί 21 εγγεγραμμένα αγαθά στον Κατάλογο της UNESCO Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ έχει ισχυρή θεσμική παρουσία στον Οργανισμό με συμμετοχή σε σημαντικά όργανα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Σεπ 2026 | 12:48

"Αξίζετε το καλύτερο": Οι selfies και τα high five Μητσοτάκη με μαθητές στα Άνω Λιόσια - Οι ευχές για τη νέα χρονιά

Ευχάριστο ήταν το κλίμα κατά την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων.

ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΕΥΧΕΣ 11 Σεπ 2026 | 10:59

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων ο Μητσοτάκης για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ανταλλάσσοντας ευχές για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά

11 Σεπ 2026 | 06:39

Μετά τον Μακρόν στο Καστελόριζο ο Μητσοτάκης - Το καλώδιο και ο φόβος ενός θερμού επεισοδίου

Με τους τόνους να μην θυμίζουν σε τίποτα την διακήρυξη των Αθηνών και τα ήρεμα νερά, οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δοκιμάζονται εκ νέου, σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 10 Σεπ 2026 | 19:42

Μητσοτάκης: Το βίντεο για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ - "Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030"

Ένα "συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη", περιγράφει μέσω ανάρτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 10 Σεπ 2026 | 16:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μαρέβας με την Αμάλ Κλούνεϊ - Συζήτησαν για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας

ATHENS LIFETECH PARK 10 Σεπ 2026 | 13:32

Μητσοτάκης από Σπάτα: Η συλλογική πρόοδος της οικονομίας μεταφράζεται σε ατομική προκοπή, καλούς μισθούς και καλές δουλειές

"και εμείς ως κυβέρνηση μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 10 Σεπ 2026 | 12:56

Τέμπη: Η "εκδίκηση" των συγγενών των μηχανοδηγών- Γιατί απαιτούν συγνώμη από τους άλλους συγγενείς και την Κωνσταντοπούλου

Οι συγγενείς των μηχανοδηγών, καταφέρονται πλέον ευθέως εναντίον ορισμένων άλλων συγγενών που τους λοιδόρησαν αλλά και εναντίον πολιτικών που τους συκοφάντησαν

ΓΚΑΦΑ 10 Σεπ 2026 | 12:21

Η ατάκα Τσίπρα για "μουσαμάδες" που προκάλεσε ειρωνείες και γέλια- Το μυστήριο με τους χρηματοδότες του

Ηθελε να πείσει ότι η χρηματοδότηση του κόμματος είναι καθαρή, αλλά…

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ANTHROPIC 09 Σεπ 2026 | 23:34

Μακάβρια πρόβλεψη από επιστήμονα: Ανω του 10% η πιθανότητα το AI να αφανίσει όλους τους ανθρώπους

"Σύντομα θα είναι συστήματα υπεράνθρωπης νοημοσύνης που θα μπορούν να χακάρουν τα πάντα, να φέρνουν επανάσταση σε οποιονδήποτε τομέα", ανέφερε ο ερευνητής

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 09 Σεπ 2026 | 20:59

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν: Μίλησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών στα social media

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση σε έργα συνδεσιμότητας

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 09 Σεπ 2026 | 19:50

Ο Κ. Μητσοτάκης στην παρουσίαση της διαστημικής αποστολής με τον πρώτο Έλληνα: "Ο Αδριανός θα μας κάνει υπερήφανους"

Εκδήλωση στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής για το Διάστημα, στο Παρίσι, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 09 Σεπ 2026 | 16:17

Το καυστικό σχόλιο Δουδωνή για την "κόντρα" Μητσοτάκη - Τούνη στα social: Βλέπω το έχετε ρίξει στο lifestyle

"Aν χτυπήσει το Instagram στις 3.00 το πρωί μάλλον θα είναι από τη νέα croissanterie της Ιωάννας Τούνη', είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 09 Σεπ 2026 | 15:02

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Telekom, Τιμ Χέτγκες

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, επισήμανε ότι η δημοσιονομική σταθερότητα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση για τη χώρα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ 09 Σεπ 2026 | 14:24

Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ: "Θα πάρουμε τη Θεσσαλονίκη, θα πάρουμε και το Καστελόριζο"

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα 12 μίλια ενοχλούν και αυξάνουν την ένταση

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 09 Σεπ 2026 | 13:20

Η Τούνη... αγχωμένη με την άφιξη Μητσοτάκη στο Παρίσι ανήμερα των εγκαινίων της: "Προλαβαίνουμε να μην ανοίξουμε;"

"Ας προσευχηθούμε", είπε σε βίντεο η Ιωάννα Τούνη, για την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι ανήμερα των εγκαινίων της νέας της επιχείρησης.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ 09 Σεπ 2026 | 12:07

Τεχνητή νοημοσύνη: "Παίζουν με τις ζωές μας": Ερευνητής στην Anthropic αποχωρεί γιατί κινδυνεύει η... ανθρωπότητα

"Πράγματι, πιστεύουμε ειλικρινά ότι η ΑΙ θα μπορούσε να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους", λέει ο ερευνητής.

09 Σεπ 2026 | 11:12

Το κρουασάν έγινε viral χάρη στην Τούνη: Είναι τελικά τόσο "κακό" διατροφικά;

Το αγαπάμε για τη βουτυρένια γεύση του. Το σώμα μας, όμως, τι παίρνει μαζί με κάθε μπουκιά;

"ΑΓΧΩΘΗΚΕ" Η INFLUENCER 09 Σεπ 2026 | 09:29

"Αντίο από εμένα": Η Ιωάννα Τούνη γέμισε με σκόρδα το προφίλ της στα social μετά τα μηνύματα με Μητσοτάκη

Η Ιωάννα Τούνη δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι της απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και "αγχώθηκε" μετά τη δημόσια συνομιλία τους.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 09 Σεπ 2026 | 08:40

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: "Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο πεδίο" - Τι είπε για ενδεχόμενη ένταση και τα 12 μίλια

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε μήνυμα τόσο προς την Άγκυρα όσο και προς το εσωτερικό, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της πολεμικής ρητορικής.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ 10.000 "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" 09 Σεπ 2026 | 07:44

Εγραψε ιστορία η OpenAI: Πώς έλυσε μαθηματικό γρίφο 90 ετών μέσα σε μόλις 88 ώρες

Περίπου 10.000 πράκτορες AI ρίχτηκαν στη "μάχη" για τη λύση ενός δύσκολου μαθηματικού προβλήματος, που παρέμενε άλυτο για σχεδόν εννέα δεκαετίες.

09 Σεπ 2026 | 07:18

Το ύφος Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή, δεν είχε το συνηθισμένο ύφος που έχει.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 09 Σεπ 2026 | 06:55

Στο Παρίσι σήμερα ο Μητσοτάκης για τη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για το Διάστημα – Συνάντηση με Μακρόν

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για το Διάστημα.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 09 Σεπ 2026 | 06:38

Φάρμακο που σχεδιάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να "γυρίζει πίσω" τη βιολογική ηλικία

Νέα δεδομένα για τη σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της γήρανσης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Σεπ 2026 | 06:33

Μήνυμα μέσω Αιγύπτου στην Τουρκία έστειλε ο Μητσοτάκης - Γιατί η Άγκυρα σηκώνει τους τόνους και ταράζει τα νερά

Το μήνυμα από την Αίγυπτο, παρουσία του προέδρου Φατάχ Αλ Σίσι, είχε έναν και μόνο παραλήπτη: Τον Ταγίπ Ερντογάν και την επιθετική ρητορική του.

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ 08 Σεπ 2026 | 23:24

Ο Μητσοτάκης απάντησε στην ανάρτηση της... Τούνη για τα εγκαίνια της croissanterie της στο Παρίσι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να απαντήσει στην Ιωάννα Τούνη, με την ίδια χιουμοριστική διάθεση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2026 | 17:44

Παύλος Μαρινάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι δεν ακούει σε τελεσίγραφα και ενισχύει τη χώρα στην πράξη

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην επίθεση του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα και στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της ΔΕΘ

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2026 | 16:20

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο Σαμαράς το κόμμα του, εμείς το δικό μας" - "Στρατηγικά σωστή" η τοποθέτηση του Μητσοτάκη

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε κατηγορηματική ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μετακινηθεί προς τα δεξιά υπό την πίεση του Αντώνη Σαμαρά

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ 08 Σεπ 2026 | 15:44

Μήνυμα Μητσοτάκη μετά την τριμερή με Αίγυπτο-Κύπρο: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, ούτε φοβάται να υπερασπιστεί τις θέσεις της

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σίσι - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερότητα μέσα από λειτουργικές σχέσεις, με βάση το διεθνές δίκαιο. Σταθερότητα δεν σημαίνει υποχωρητικότητα ούτε ανοχή σε τετελεσμένα"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 08 Σεπ 2026 | 14:59

Τσουκαλάς: Το μόνο τραγούδι που μπορούν να αφιερώσουν οι πολίτες στον πρωθυπουργό είναι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημειώνει: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε μία χώρα μετά τα μνημόνια και η ανάπτυξή της δεν πέρασε ποτέ το 3% ενώ την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία απογειώθηκαν"

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 08 Σεπ 2026 | 14:13

Η μυστική επίσκεψη του επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ στο Μαξίμου- Το μήνυμα Ερντογάν στον Μητσοτάκη

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν, επισκέφθηκε μυστικά το Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ 08 Σεπ 2026 | 13:59

ΥΠΕΝ: Πώς θα γίνει η σταδιακή μείωση της λιανικής τιμής ρεύματος κατά 30% έως το 2029 - Η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ

Η συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΝ για την εξειδίκευση των μέτρων για τη μείωση της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% έως το 2029

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 08 Σεπ 2026 | 12:35

"Μιχαήλ" και "Νέμεσις": Γνωρίστε τους νέους "καθηγητές" σας - Οι ρόλοι των δύο AI πρακτόρων κατά του κυβερνοεγκλήματος

Με τους AI πράκτορες "Μιχαήλ" και "Νέμεσις", η Ελληνική Αστυνομία έρχεται πιο κοντά στην κοινωνία, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό και διαδραστικό πρόσωπο.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2026 | 11:49

Αίγυπτος: Στο Ελ Αλαμέιν ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η ατζέντα της σημαντικής συνάντησης με τον Αλ Σίσι

Θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 08 Σεπ 2026 | 06:37

Γιατί ο Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι στον Σαμαρά - "Άλλο η ΝΔ, άλλο το κόμμα Σαμαρά"

Η "τεχνογνωσία" ζημιάς στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία "βολή" του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

07 Σεπ 2026 | 15:00

Τσουκαλάς: "Ο Μητσοτάκης δεν έχει πια καμία σχέση με το Κέντρο, που δεν θέλει ούτε ολιγοπώλια ούτε ακρίβεια"

Ο Κώστας Τσουκαλάς ρώτησε αν είναι κεντρώα πολιτική "η έμμεση φορολογία που ζει η ελληνική οικογένεια"

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 07 Σεπ 2026 | 14:38

Σαλμάς για Σαμαρά: "Τι φαντάστηκε ο Μητσοτάκης, επειδή μας διέγραψε θα σταματήσουμε να μαχόμαστε; - Δεν βιαζόμαστε"

Ο Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι "ο Αντώνης Σαμαράς ίσως αναγνώρισε ένα λάθος που έκανε στην παράταξη. Που στήριξε τον Μητσοτάκη για αρχηγό και τον έκανε υπουργό του και σήμερα έχει τη ΝΔ στο 22- 23%"

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 07 Σεπ 2026 | 14:37

ΔΕΘ: Πώς θα λειτουργεί ο "Κουμπαράς για τη Νέα Γενιά" - Τι προβλέπει το νέο μέτρο

Μεταξύ των μέτρων που εξειδικεύθηκαν είναι ο "Κουμπαράς για τη Νέα Γενιά", ένας επενδυτικός λογαριασμός που θα μπορεί να ανοίγει μια οικογένεια μέσα στα δύο πρώτα χρόνια από τη γέννηση του παιδιού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ 07 Σεπ 2026 | 13:36

Μπρατάκος για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Φτωχά, δεν είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι"- Κριτική για 120 δόσεις

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 90ή ΔΕΘ σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 07 Σεπ 2026 | 12:03

Εξειδίκευση των μέτρων: Μείωση φόρων για ελ. επαγγελματίες - Τι κερδίζουν συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες

Η συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2026 | 06:51

Τεκμαρτή φορολόγηση: Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες κερδίζουν από την κατάργηση των κριτηρίων τζίρου και προσωπικού

Κερδισμένοι βγαίνουν τέσσερις στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες, από τις "διορθώσεις" που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 07 Σεπ 2026 | 06:45

Το πακέτο της ΔΕΘ με αριθμούς: Πότε και πόσα θα κερδίσουν δημ. υπάλληλοι, συνταξιούχοι, ελ. επαγγελματίες, αγρότες, τρίτεκνοι

Πίσω από τις γενικές εξαγγελίες, το πακέτο της ΔΕΘ αποκτά νόημα όταν μεταφραστεί στο καθαρό αποτέλεσμα που θα δει κάθε πολίτης στην τσέπη.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2026 | 06:28

Κόβει κάθε γέφυρα με τον Σαμαρά ο Μητσοτάκης -"Η ΝΔ μπορεί να είναι αυτοδύναμη", λέει ο Πρωθυπουργός

Η επόμενη ημέρα των εκλογών και το χάος που διακρίνει πλέον τη σχέση του Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Σεπ 2026 | 20:48

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Κοροϊδία, ψίχουλα, αλαζονεία, εξυπνάδες

"Η κοινωνία έχει χορτάσει από προβλήματα και ψέματα! Χρειάζεται λύσεις και αλήθεια!", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 06 Σεπ 2026 | 19:50
ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ 06 Σεπ 2026 | 18:48

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα απρόοπτα στη συνέντευξη Τύπου – Ο "Ριζοσπάστης", η "Espresso" και η "Ασπίδα του Αχιλλέα"

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είχε τα δικά της απρόοπτα

ΕΠΙΘΕΣΗ 06 Σεπ 2026 | 17:13

ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: "Έλλειμμα σοβαρότητας και πλεόνασμα αλαζονείας - H κυβέρνηση βύθισε τη χώρα στη διαφθορά"

"Παρά τις ευνοϊκές δημοσιονομικές συνθήκες, η κυβέρνηση συρρίκνωσε την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και βύθισε τη χώρα στη διαφθορά" λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 06 Σεπ 2026 | 15:40

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: "Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση ήταν το τρίπτυχο του"

Ο Κώστας Τσουκαλάς στη δήλωσή του αναφέρεται στην οικονομία, τα ελληνοτουρκικά, την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη λειτουργία των θεσμών

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 06 Σεπ 2026 | 15:28

Σαμαράς για Μητσοτάκη: "Ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία, θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της διαφθοράς, των απευθείας αναθέσεων"

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της ακρίβειας, της διαφθοράς, της αλαζονείας, της woke ατζέντας, των Τεμπών, του Φραπέ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Χασάπη