Follow us

Προεδρικό Μέγαρο: Μόνο τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη Γιορτή της Δημοκρατίας - Τα "πηγαδάκια" και οι ηχηρές απουσίες [εικόνες]

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου, λόγω καιρού η εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας - Μόνο Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας έδωσαν το "παρών" από τους πολιτικούς αρχηγούς

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου η καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την 52η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση φιλοξενείται στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Αθήνα.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς προγραμματίστηκε για το σαλόνι του 2ου ορόφου του Προεδρικού Μεγάρου.

Προεδρικό Μέγαρο: Μόνο τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη Γιορτή της Δημοκρατίας - Τα "πηγαδάκια" και οι ηχηρές απουσίες [εικόνες]

Προσκλήθηκαν με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, έπειτα από πολυετή απουσία, οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών και των βουλευτών, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την περίοδο Κάρολου Παπούλια, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών που είχαν επιβληθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Φανή Σταθοπούλου.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι προσκεκλημένοι στη φετινή δεξίωση ανέρχονται σε περίπου 1.700. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα μέλη της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, οι δύο πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι τέσσερις πρώην πρόεδροι της Βουλής, ο Έλληνας επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας, οι 20 Έλληνες ευρωβουλευτές και οι 300 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των 30 ανεξάρτητων, καθώς και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτήθηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο των πολιτικών ανακατατάξεων στον χώρο της Αριστεράς.

Ωστόσο, το "παρών" δεν έδωσαν τρεις πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, οι Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ εκτιμάται ότι θα πάει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, έστω και καθυστερημένα.

Από τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο πήγαν μόνο οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Όπως είθισται, έχουν προσκληθεί επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτατοι δικαστικοί, πρυτάνεις, αντιστασιακοί (περισσότεροι από 500), υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πρόεδροι κοινωφελών ιδρυμάτων, επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών, προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και μέλη συλλόγων, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Η αναφορά Κουτσούμπα στο πράσινο και η ατάκα Ανδρουλάκη για... ΠΑΣΟΚ

Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν μία σύντομη με τον Βασίλη Βιλιάρδο, ο οποίος που εκπροσώπησε την Ελληνική Λύση, λόγω της απουσίας του Κυριάκου Βελόπουλου, περιμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Λίγο αργότερα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη διαφορετική εικόνα που έχει φέτος η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τους είπε ότι "προτιμώ το πράσινο", με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αστειεύεται και να μιλά για το κόμμα του.

"Το είπες", του ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και μετά είπε χαριτολογώντας: "Δεν εννοούσα το ΠΑΣΟΚ".

Μόλις μπήκαν στην αίθουσα οι κ.κ. Τασούλας και Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Μας τα χάλασε λίγο η βροχή".

Τα "πηγαδάκια" και οι εκλογές που θα γίνουν "Μάιο"

Στα "πηγαδάκια" που στήθηκαν μεταξύ υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, όπως επίσης και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι εκλογές.

Άπαντες εμφανίστηκαν ανακουφισμένοι με τον γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, περιγράφοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την άνοιξη του 2027.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης που είχε στο σαλονάκι ο κ. Τασούλας με τους πολιτικούς αρχηγούς, συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με τον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας να είναι υπέρ της επιστροφής τους στη χώρα μας, άποψη με την οποία φέρεται να συμφώνησε και ο κ. Μητσοτάκης.

Το θέμα των εκλογών δεν έλειψε από τη συζήτηση και έγινε ξεκάθαρο πώς θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να μετέφερε ότι "ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής, τις εκλογές θα τις κάνει τον Μάιο".

Επιπλέον, μίλησαν για αθλητικά, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε κάποια στιγμή βλέποντας τους παρευρισκόμενους ότι "το άθροισμα μού θυμίζει τις αρχές της αντιπολίτευσης".

Τέλος, συζητήθηκε και η απουσία της Ρένας Δούρου από τη δεξίωση και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αναφορά στο δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει εάν θα πάει σε μία εκδήλωση ή όχι.

Προεδρικό Μέγαρο: Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους προσκεκλημένους έχουν οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026: Γιώργος Μυριάδης με βαθμό 19.8000 και Ανδρέας Οικονομόπουλος με βαθμό 19.750.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στη δεξίωση παρίσταται η δασκάλα και πρόεδρος της ΑΜΚΕ "ΝΕΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ", Παναγιώτα Διαμαντή, καθώς και ο αντισμήναρχος Γεώργιος Χατζόπουλος, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός για τον υποδειγματικό χειρισμό και την ψύχραιμη προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους F-16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, έπειτα από σοβαρή μηχανική βλάβη στον κινητήρα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους τέσσερις τιμητικά προσκεκλημένους και στη συνέχεια ανέβηκε στο 2ο όροφο, που φέτος λόγω καιρού "αντικαθιστά" το γνωστό κιόσκι, με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα ελαφρά εδέσματα και τα γλυκίσματα κατά τη διάρκεια της βραδιάς επιμελείται, όπως κάθε χρόνο, ο βραβευμένος σεφ της Προεδρίας, Βασίλης Μπέκας.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με κλασικά έργα των Σταύρου Ξαρχάκου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Διονύση Σαββόπουλου, καθώς και μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο.

Τασούλας: Η ενότητα για τον ελληνισμό είναι ιστορικός όρος επιβίωσης και επιτυχίας

Μήνυμα ενότητας και ευθύνης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την 52η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογραμμίζοντας ότι "η ενότητα για τον ελληνισμό δεν είναι κοινότοπη έκκληση. Είναι ιστορικός όρος επιβίωσης και επιτυχίας", σημειώνοντας επίσης ότι "η αντιπαράθεση πρέπει να υποχωρεί εκεί που αρχίζει ο σκληρός πυρήνας του εθνικού συμφέροντος".

Όπως τόνισε: "Η ευθύνη ξεκινά από εκείνους που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Εμείς πρώτοι πρέπει να δείξουμε τον σεβασμό και την ψυχραιμία που ζητάμε από την κοινωνία μας" και πρόσθεσε ότι "οι πολιτικοί δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους πολίτες σύνεση, αν δεν δίνουν πρώτοι το παράδειγμα. Δεν μπορούμε να ζητάμε ενότητα, όταν εμείς καλλιεργούμε τη διαίρεση· ούτε μέτρο, όταν εμείς δεν τηρούμε το μέτρο πρώτοι".

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι "η Δημοκρατία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Είναι η κορυφαία έκφραση του ανθρώπινου πολιτισμού στο πολιτειακό και θεσμικό επίπεδο. Και επειδή η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στα χέρια των ολίγων, αλλά στα χέρια των πολλών, 'δημοκρατία κέκληται'. Είναι η διαχείριση της μοίρας ενός λαού και ενός κράτους από τον ίδιο τον λαό με κανόνες και αρχές. Είναι η γοητεία, αλλά και η βαριά ευθύνη να ορίζεις την μοίρα σου και την μοίρα του τόπου σου σε διαρκή αναμέτρηση με καταγωγικές αδυναμίες της δημοκρατίας, όπως η δημαγωγία, η παραπληροφόρηση, η αδιαφορία και η διαβολή. Δηλαδή, όλα αυτά που κάνουν τον ασθενέστερο λόγο να φαίνεται αληθοφανής, το περίφημο 'τον ήσσονα λόγον κρείττω ποιείν'".

Παράλληλα, επισήμανε, ότι "σήμερα, η καλύτερη Δημοκρατία που είχαμε ποτέ και που την εγκατέστησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι συνεργάτες του, κλείνει τα 52. Παρά τις δοκιμασίες της, δείχνει νεότερη. Κι αν στη μέση ηλικία υπάρχει μια μελαγχολία, υπάρχει ταυτόχρονα γνώση και εμπειρία που μας επιτρέπει με ψυχραιμία να υπερβούμε την μελαγχολία και να τολμήσουμε νέους δρόμους και νέους στόχους".

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη "για περιφερειακή ανάπτυξη, ανάσχεση της δημογραφικής κάμψης, προστασία των αδυνάμων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και φροντίδα για μια παιδεία επιπέδου προς όλους".

Επισήμανε, ότι πρόκειται για στόχους, "που όχι μόνο μας εμπνέουν αλλά και μας ενώνουν" και μίλησε για την δική του εμπειρία από τα ταξίδια του, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, κατά τον ενάμισι χρόνο της θητείας του, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι "εκεί, που χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά του ελληνισμού είναι στο ακριτικό τόξο από τον Έβρο ως την Κύπρο. Από τον Έβρο έως την Κύπρο ζουν οι πιο ισχυρές ελληνικές κοινότητες. Πρέπει να αντλήσουμε έμπνευση από αυτές τις κοινότητες και ταυτόχρονα να τις ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο".

Ωστόσο, παρατήρησε, ότι "δεν αρκεί να δρα μόνο το κράτος. Οι ισχυροί Έλληνες οφείλουν να στηρίξουν συστηματικά πρωτοβουλίες αναγέννησης της χώρας. Οφείλουν ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν ότι ο πλούτος δεν δικαιώνεται αν μέρος του δεν μετασχηματιστεί εγκαίρως σε ευεργεσία για το γενικό καλό".

Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο, έκανε λόγο για ημέρα τιμής για όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία "ποτέ από το χρέος μη κινούντες" και πρόσθεσε ότι "είναι ωστόσο και ημέρα περισυλλογής. Σαν σήμερα τελείωσε μια επταετία αυταρχισμού, που προκάλεσε την τραγωδία της Κύπρου με την βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας".

Τόνισε, ακόμη, ότι "στον αντίποδα αυτής της τραγωδίας, η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία και η ένταξη της Ελλάδας και Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι οι θεμελιώδεις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης. Κατακτήσεις που ανήκουν εξίσου στις πολιτικές παρατάξεις, αλλά προπαντός ανήκουν στον ελληνικό λαό".

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι "ο κορυφαίος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Μεταπολίτευσης είναι και θα είναι η ολόπλευρη ενίσχυση του ελληνισμού έτσι ώστε να επιτευχθεί η άρση των συνεπειών της εισβολής. Η επανένωση της μεγαλονήσου και το τέλος της κατοχής σε έδαφος μιας χώρας μέλους της ΕΕ παραμένει ύψιστη προτεραιότητα. Το ζητούμενο αυτό δεν είναι ασύνδετο με τους υπόλοιπους στόχους μας. Η συλλογική, συστηματική και διαχρονική προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι η μοναδική εθνική στρατηγική που εγγυάται ταυτόχρονα την οικονομική πρόοδο και την εθνική ασφάλεια".

Υπενθύμισε και τις περιόδους οπισθοδρόμησης, που είχαμε αυτά 52 χρόνια, σημειώνοντας ότι "ο οξύτατος διχασμός που χαρακτήρισε την εποχή της κρίσης προκάλεσε συνέπειες από τις οποίες δεν έχουμε ακόμα οριστικά ανακάμψει. Η προηγούμενη δεκαετία πρέπει να γίνει μάθημα για την πολιτική τάξη, αλλά και για τον λαό: Και το κυριότερο μάθημα είναι ότι η αντιπαράθεση πρέπει να υποχωρεί εκεί που αρχίζει ο σκληρός πυρήνας του εθνικού συμφέροντος".

Όπως είπε χαρακτηριστικά "όταν η αντιπαράθεση κακοφορμίζει και διολισθαίνει σε μόνιμη οξύτητα τότε ακολουθεί η οπισθοδρόμηση, η βία και η κοινωνική αναταραχή. Η Δημοκρατία οφείλει να δείχνει μηδενική ανοχή στη βία, αλλά και οι πολίτες πρέπει να δείχνουν την οφειλόμενη αυτοσυγκράτηση για να διασφαλίζουν την ομαλότητα".

Μιλώντας για την ευθύνη και τον ρόλο των πολιτικών, υποστήριξε ότι "δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους πολίτες σύνεση, αν δεν δίνουν πρώτοι το παράδειγμα. Δεν μπορούμε να ζητάμε ενότητα, όταν εμείς καλλιεργούμε τη διαίρεση· ούτε μέτρο, όταν εμείς δεν τηρούμε το μέτρο πρώτοι. Η ενότητα για τον ελληνισμό δεν είναι κοινότοπη έκκληση. Είναι ιστορικός όρος επιβίωσης και επιτυχίας. Η ευθύνη ξεκινά από εκείνους που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Εμείς πρώτοι πρέπει να δείξουμε τον σεβασμό και την ψυχραιμία που ζητάμε από την κοινωνία μας".

Σχετικά με την θέση της χώρας μας στον διεθνή χάρτη και την επιρροή από τις περιφερειακές εξελίξεις εκτίμησε ότι "η Ελλάδα οφείλει να προνοεί και να δρα διαρκώς στον αμυντικό, οικονομικό και διπλωματικό τομέα", καθώς ο κόσμος χαρακτηρίζεται από οικονομικές αναταράξεις και τεχνολογικά άλματα, που πυροδοτούν πολεμικές συγκρούσεις και γεωπολιτικές μεταβολές.

Ωστόσο, σημείωσε ότι "η εθνική ισχύς δεν είναι μόνο ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής. Μια χώρα είναι ισχυρή όταν έχει ανθρώπους που συνδυάζουν το πείσμα, τον πατριωτισμό και τη γνώση" και συμπλήρωσε ότι "γι' αυτό πρέπει να προτάξουμε την παιδεία πιο πολύ από ποτέ. Παιδεία και εκπαίδευση, θεωρητική και θετική είναι το κλειδί για την ασφάλεια και την πρόοδο. Κι ένα αποφασιστικό κομμάτι της παιδείας είναι η ποίηση".

Όπως είπε "ας δώσουμε στα νέα παιδιά πρόσβαση στην ποίηση. Η ποίηση οπλίζει το πνεύμα με απλούς κώδικες ήθους, λογικής και πίστης. Κώδικες χρήσιμοι για να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Για να γινόμαστε πολίτες στων ιδεών την πόλη. Πόλη, όπου κατά τον ποιητή 'στην αγορά της βρίσκεις νομοθέτας που δεν γελά κανένας τυχοδιώχτης!'".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να κλείσει την ομιλία του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην σχέση της Ελλάδας με την θάλασσα, υπογραμμίζοντας ότι "η αιώνια πατρίδα της Ελλάδας είναι η θάλασσα", προσθέτοντας ότι "κρατάμε στα χέρια μας το γαλάζιο νήμα του ελληνισμού. Οφείλουμε να το παραδώσουμε πιο ισχυρό σ' εκείνους που θα ακολουθήσουν. Αυτό θα είναι η δικαίωση όχι μόνο της Μεταπολίτευσης, όχι μόνο μιας εποχής ή μιας γενιάς, αλλά ενός τρόπου σκέψης. Ενός τρόπου σκέψης που παραμερίζει την δυσπιστία και τη μελαγχολία και καλεί σε πρόοδο και δημιουργία".

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "ο ελληνικός πολιτισμός είναι για πάνω από 50 αιώνες ταυτισμένος με τη θάλασσα, 1000 τουλάχιστον χρόνια πριν από τις Μυκήνες και την Κνωσσό, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε μέσα από τις ανασκαφές της Κέρου. Γαλάζια είναι, λοιπόν, η πατρίδα της Ελλάδας μέσα στην πληρότητα του χρόνου. Γαλάζια ήταν και είναι πάντοτε η πατρίδα του ελληνισμού από την Κύπρο και την Ιωνία έως τη Σικελία και την Μασσαλία αιώνες πριν από την ίδρυση της Ρώμης. Γαλάζια είναι και σήμερα η πατρίδα της γαλανόλευκης.

Γιατί ερχόμαστε από τη 'γλαυκή θάλασσα' της Ιλιάδος που κατά τον Πάτροκλο γέννησε τον Αχιλλέα, γιατί ερχόμαστε από την 'κυανέαν άλα' τη γαλάζια θάλασσα του Ευριπίδη στην Ιφιγένεια εν Ταύροις, γιατί νοσταλγούμε την πολυαγαπημένη 'γαλανή πατρίδα' του Γ. Δροσίνη και γιατί ερχόμαστε πάλι από τη 'γαλάζια πατρίδα' τη φωτοσπαρμένη του Κ. Παλαμά. Να γιατί η γαλάζια μας πατρίδα είναι κατοχυρωμένη στο ληξιαρχείο της Ελληνικής γραμματείας".

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σπέτσες σε 48 ώρες: Βουτιές, γεύσεις και βόλτες στο πιο αρχοντικό νησί

Βόλτες στην Ντάπια, βουτιές σε καταγάλανα νερά, καλό φαγητό και όλα όσα αξίζει να χωρέσεις σε ένα διήμερο στο νησί

ΔΕΘ 03 Σεπ 2026 | 06:39

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΕΛΑΣ για το πόσο κοστίζει το πρόγραμμα Τσίπρα - "Δεν βγαίνει ο λογαριασμός"

Με... χαρτί - μολύβι και πρόσθεση των μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, απάντησε το ΥΠΟΙΚ στον πρώην Πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 03 Σεπ 2026 | 00:19

ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα: Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ποιος ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα

Ο Αλέξης Τσίπρας "αντέγραψε πλήρως" την περυσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ 02 Σεπ 2026 | 20:26

Απάντηση Κουτσούμπα σε Μητσοτάκη μέσω... TikTok: "Υπάρχει άλλος δρόμος για το 2030" [βίντεο]

Ο Δ. Κουτσούμπας, με TikTok video και αξιοποιώντας με διαφορετικό τρόπο το GPS για να δείξει μια άλλη διαδρομή προς το 2030, δίνει τη δική του απάντηση στον πρωθυπουργό

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ 02 Σεπ 2026 | 19:16

Μητσοτάκης για τη μείωση στο σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ: Ασπίδα προστασίας για κάθε ελληνική οικογένεια

"Ισχυρή ΔΕΗ σημαίνει τελικά κάτι πολύ απλό. Λιγότερη πίεση στους λογαριασμούς του ρεύματος", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2026 | 17:50

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση βρήκε στο άψε-σβήσε τρία δισ. για την Ασπίδα του Αχιλλέα, αλλά όχι για την πρόληψη των πυρκαγιών

"Κατά τ' άλλα, μας το παίζετε εκσυγχρονιστές, διανοητές της Τεχνητής Νοημοσύνης και οραματιστές της Ελλάδας του 2030", λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ 02 Σεπ 2026 | 16:54

Γευμάτισε με τον μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνοδεύονταν από τις συζύγους τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα γευμάτισαν με τον Αυστραλοαμερικανό επιχειρηματία Ρούπερτ Μέρντοχ και την Έλενα Ζούκοβα

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Σεπ 2026 | 11:30

Μητσοτάκης για το Μητροπολιτικό Πάρκο "Αέναον": Τα έργα δεν σταματούν, η επόμενη 4ετία θα είναι άλμα ανάπτυξης

"Δεν χάσαμε ούτε ένα ευρώ από τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και το ίδιο θα κάνουμε και με τους επόμενους ευρωπαϊκούς πόρους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 01 Σεπ 2026 | 21:48

Μητσοτάκης για την υβριδική επίθεση στη Λειψία: Αλληλέγγυοι με τη Γερμανία - Απόπειρες εκφοβισμού θα αποτύχουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι "οι προσπάθειες εκφοβισμού των δημοκρατιών μας δεν θα πετύχουν" και σημειώνει ότι "παραμένουμε αταλάντευτοι"

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 01 Σεπ 2026 | 13:49

Μια ψυχολογική ερμηνεία για το κόμμα Σαμαρά: Η άρνηση του τέλους και η ναρκισσιστική ανατροφοδότηση

Τι γράφει η Αγγελική Σπανού στην Καθημερινή για τον Αντώνη Σαμαρά

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 01 Σεπ 2026 | 13:41

Παράνομη Navtex της Τουρκίας νοτίως του Καστελλόριζου- Επιμένει στην ένταση με τα θαλάσσια πάρκα

Σε μια προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων, η Αγκυρα εξέδωσε παράνομη Navtex νοτίως του Καστελλόριζου

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1937 01 Σεπ 2026 | 13:41

Ο Μητσοτάκης με τη Ζαχαράκη στο ανακαινισμένο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: "Επιβράβευσή μας τα χαμόγελα των παιδιών"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη, το πρώτο δημόσιο Ειδικό Σχολείο στην Ελλάδα, που στεγάζεται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 01 Σεπ 2026 | 12:39

Ανδρουλάκης: "Η Νέα Δημοκρατία έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό - Ο Τσίπρας έχει κριθεί όπως και ο Μητσοτάκης"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική λέγοντας ότι "είναι δικαίωμα του αλλά έχει κριθεί όπως ο κ. Μητσοτάκης"

ΚΩΜΙΚΟ 01 Σεπ 2026 | 12:20

Φταίει ο Μητσοτάκης και για τη μείωση των γεννήσεων- Το είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ του Τσίπρα σε εκπομπή

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές θα ακούσουμε και πολλές υπερβολές, όπως ότι ο κ. Μητσοτάκης φταίει και για τις γεννήσεις

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 01 Σεπ 2026 | 06:47

Τα σενάρια συγκυβέρνησης βαθαίνουν το ρήγμα Μαξίμου-Σαμαρά - Η απάντηση στον πρώην Πρωθυπουργό

Νέα κόντρα μετά τις αναφορές Τσούτσια για τη σημερινή ΝΔ - Οι αιχμηρές απαντήσεις Γεωργιάδη και Φλωρίδη, οι χαμηλότεροι τόνοι Μαρινάκη και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των εκλογών

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 31 Αυγ 2026 | 16:42

Νίκος Ανδρουλάκης: Στην Επίδαυρο για την παράσταση "Ίων" μαζί με τον γιο του

Πρόκειται για μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου

ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ 31 Αυγ 2026 | 16:08

Το "υπονοούμενο" Τσίπρα για Μητσοτάκη με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό Κωνσταντέλια [βίντεο]

"Δεν θα πω άλλα ποδοσφαιρικά γιατί είδατε τι έπαθε αυτός που έκανε μια ευχή για τον Κωνσταντέλια προχθές", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 31 Αυγ 2026 | 16:04

Μητσοτάκης για ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης: Ο εκσυγχρονισμός της χώρας δεν έχει ημερομηνία λήξης

H ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης δεν σημαίνει ότι σταματούν οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν μέσα από αυτό, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 31 Αυγ 2026 | 15:46

Μητσοτάκης στον πρόεδρο του Λιβάνου: Η Ελλάδα σταθερά δίπλα σας στις πιο κρίσιμες στιγμές – Είμαστε αδερφοί λαοί

"Η Ελλάδα υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ενότητα του Λιβάνου", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3%» 31 Αυγ 2026 | 09:41

Δρυμιώτης: "Ο Τσίπρας παραμένει αιθεροβάμων - Ο Ανδρουλάκης έχει αυτοκτονικές τάσεις" [βίντεο]

"Ο Τσίπρας έχει βρει τον Ανδρουλάκη μπόσικο και του υποσκάπτει το ακροατήριο", σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης - Τι είπε για την Έλενα Ακρίτα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ 31 Αυγ 2026 | 06:31

Αλλάζει τακτική το Μαξίμου απέναντι στον Σαμάρα- Ο Άδωνις σε θέση "βασικού αμυντικού"

Το νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά προ των πυλών, τα "πυρά" για τη "Σημιτική ΝΔ" και η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ 30 Αυγ 2026 | 13:09

Εκπρόσωπος Σαμαρά: Το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι το παλιό σημιτικό ΠΑΣΟΚ, ολίγον παλιό ΛΑΟΣ [βίντεο]

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Σαμάρα, ενώ τόνισε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κλείσει την πόρτα στην παράταξη

''ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΨΕΜΑ΄΄ 30 Αυγ 2026 | 11:12

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Οι επικοινωνιακοί απολογισμοί του Μεγάρου Μαξίμου δεν αφορούν τους πολίτες

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το κυριακάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Αυγ 2026 | 10:09

Μητσοτάκης: Xειροπιαστές ανακουφίσεις στην οικονομία προς όφελος των πολιτών – Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 11 μονάδες

Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για ακρίβεια, συντάξεις και Ταμείο Ανάκαμψης, λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ, στο καθιερωμένο κυριακάτικο μήνυμα.

ΔΕΘ 30 Αυγ 2026 | 08:57

ΔΕΘ: Στην τελική ευθεία το πακέτο μέτρων - Ποιοι κερδίζουν από αυξήσεις, φοροελαφρύνσεις και νέες παροχές

Μέτρα που "αγγίζουν" το σύνολο των πολιτών της χώρας τίθενται επί τάπητος, εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ E-PTOLEMEOS 29 Αυγ 2026 | 10:33

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Συντάσσεται με αυτούς που πριν από μια 10ετία πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για "ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης", "ειδικά του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που επιλέγει να μην ψηφίσει τον Στουρνάρα, αλλά να ψηφίσει την κ. Ακρίτα"

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ 29 Αυγ 2026 | 08:13

Μάχη προγραμμάτων (και υποσχέσεων) στη ΔΕΘ- Το καρφί Μητσοτάκη για όσους υπόσχονται "λεφτόδεντρα"

"Η ΔΕΘ ειναι μια ευκαιρία να κάνουμε έναν δίκαιο απολογισμό, τι πετύχαμε, πόσο συνεπείς είμασταν στις δεσμεύσεις μας αλλά και να μιλήσουμε για το μέλλον" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Αυγ 2026 | 20:16

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Πριν από τις εκλογές ο κατώτατος μισθός θα έχει ξεπεράσει τα 950 ευρώ

"Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 28 Αυγ 2026 | 16:34

Μητσοτάκης: "Η Κοζάνη αποκτά ένα νέο νοσοκομείο κόσμημα" - Η ανάταξη των υποδομών του ΕΣΥ αποτελεί πολιτική προτεραιότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Αυγ 2026 | 15:25

Μητσοτάκης από Πτολεμαΐδα: "Όποιος πιστεύει ότι μπορεί η Δυτική Μακεδονία να επιστρέψει στον λιγνίτη σας λέει ψέματα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία δίνει απτά αποτελέσματα και υλοποιούνται επενδύσεις

ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ 28 Αυγ 2026 | 13:24

Μητσοτάκης: Στήριξη της μεταποίησης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας που δημιουργούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τρεις μεταποιητικές – παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ 27 Αυγ 2026 | 17:23

Θερμή υποδοχή σε Μητσοτάκη μετά τα εγκαίνια στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Έβγαζε selfies με πολίτες [βίντεο]

Θερμό ήταν το κλίμα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2026 | 16:00

Παύλος Μαρινάκης: "Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει τον Στουρνάρα, αλλά 'καταπίνει' την κυρία Ακρίτα"

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε στην ανάρτηση του την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για την αντιπροεδρία της Βουλής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27 Αυγ 2026 | 15:48

"Ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια" - Τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο "αίτημα" νεαρού φίλου του ΠΑΟΚ [βίντεο]

"Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στα οπαδικά, χαιρόμαστε πάντα όταν Έλληνες ποδοσφαιριστές διακρίνονται σε ομάδες της Ευρώπης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Αυγ 2026 | 14:33

ΠΑΣΟΚ: Βίντεο με Ανδρουλάκη και Αποστολάκη στο TikTok - "Τι δεν μας λένε για το ιδιωτικό χρέος;"

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος θα παρουσιάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα της Πέμπτης (27/08, 18:00) σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Αυγ 2026 | 14:25

Μητσοτάκης από Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δεν κόβουμε κορδέλες για να μας ψηφίσουν κάποιοι στο μέλλον

"Η Θεσσαλονίκη προχωρά. Το είπαμε. Το κάνουμε", τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Αυγ 2026 | 11:18

Η στιγμή που ο Μητσοτάκης παίρνει το μετρό και κάνει τη νέα διαδρομή στη Θεσσαλονίκη [βίντεο - εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στον σταθμό "Μεραρχίας" και έφτασε στον σταθμό "Μίκρα" για τα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Αυγ 2026 | 11:03

Μητσοτάκης από Μετρό Θεσσαλονίκης: "Το είπαμε και το κάναμε, η πόλη δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πόσο θα αλλάξει"

Εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά -"Κάθε έργο που εγκαινιάζουμε είναι μια σφραγίδα σε ένα διαβατήριο αξιοπιστίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ 27 Αυγ 2026 | 09:13

"Απόβαση" της κυβέρνησης στη βόρεια Ελλάδα- Για να μαζέψει τις διαρροές της προς τα δεξιά

Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει το μεγάλο κύκλο του προεκλογικού μαραθωνίου της στη Θεσσαλονίκη, με τερματικό σταθμό την εθνική κάλπη.

"ΑΠΟΒΑΣΗ" ΣΗΜΕΡΑ 27 Αυγ 2026 | 06:39

Η Β. Ελλάδα στο "γαλάζιο" επίκεντρο: Περιοδείες και έργα πριν από τη ΔΕΘ, ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει την επέκταση του Μετρό

Στο Μαξίμου και στην Πειραιώς τα μηνύματα δυσαρέσκειας από την Θεσσαλονίκη έχουν φθάσει, ενώ το καμπανάκι έχει χτυπήσει ήδη από τις ευρωεκλογές του 2024.

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Αυγ 2026 | 19:25

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την υποψήφια γενική γραμματέα του ΟΗΕ, Κάρολιν Ροντρίγκες Μπιρκέτ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας στον ΟΗΕ και τη στήριξη της χώρας μας στη διεθνή πολυμέρεια

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΟΚ 26 Αυγ 2026 | 14:53

Ανάλυση Βαρδουλάκη: Γιατί στις σχεδόν αναπόφευκτες δεύτερες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά

Ο Ευτύχης Βαρδουλάκης αναλύει τι σημαίνουν οι δεύτερες εκλογές για τα μεγάλα και τα μικρά κόμματα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 26 Αυγ 2026 | 12:43

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη για τις συντάξεις χηρείας: "Οι Έλληνες συνταξιούχοι ούτε λωτοφάγοι είναι, ούτε αμνησία έχουν"

"Η δική του κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον νόμο Κατρούγκαλου στο ΣτΕ και εξέδωσε την εγκύκλιο Τσακλόγλου που προέβλεπε τη μία εθνική σύνταξη", υπενθυμίζει ο Κώστας Τσουκαλάς.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Αυγ 2026 | 10:05

Μητσοτάκης: Καταργούνται οριστικά οι περικοπές Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας - Τι ισχύει για αυξήσεις, αναδρομικά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε ανάρτησή του την οριστική κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας.

ΜΕΣΩ SOCIAL MEDIA 25 Αυγ 2026 | 23:43

Το "ευχαριστώ" του Ζελένσκι σε Μητσοτάκη για τις ευχές του με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε και τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την υποστήριξη της Κύπρου στην Ουκρανία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Αυγ 2026 | 11:46

Δημοσκόπηση Interview: Πτώση Τσίπρα, δεν "πείθει" για την πρωτιά στις δεύτερες εκλογές - Καταρρέει η Καρυστιανού

Η ΝΔ παραμένει πρώτη με πρόθεση ψήφου στο 26,5%, διευρύνοντας το προβάδισμά της από την ΕΛΑΣ σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview.

ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ 25 Αυγ 2026 | 11:24

Παραιτήθηκε ο Σωτήρης Σέρμπος από σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Μητσοτάκη - Γιατί τον είχε "αδειάσει" ο Μαρινάκης

Tην παραίτησή του από τη θέση του μετακλητού συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για θέματα εξωτερικής πολιτικής υπέβαλε ο καθηγητής Σωτήρης Σέρμπος.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Αυγ 2026 | 11:17

"Eπιτακτική ανάγκη η τρομοκρατία να ξεριζωθεί" - H Αφροδίτη Νέστορα συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Με την πολιτεύτρια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Αφροδίτη Νέστορα, συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Αυγ 2026 | 10:36

Το κυβερνητικό σχέδιο για δημοσκοπική ενίσχυση με αφετηρία τη ΔΕΘ

Σε σημείο αναφοράς για την επόμενη σελίδα της κυβερνητικής στρατηγικής, ενόψει του πολύμηνου προεκλογικού μαραθωνίου, μετατρέπεται το ορόσημο της ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 25 Αυγ 2026 | 06:35

Περιοδείες Μητσοτάκη εκεί που η Νέα Δημοκρατία χάνει ψηφοφόρους στα δεξιά της

Ήπειρος και Πελοπόννησος έχουν ήδη μπει στα ραντάρ του κυβερνητικού επιτελείου, χωρίς να παραγνωρίζεται ότι στην Πελοπόννησο υπάρχει και ο αντίπαλος πλέον Σαμαράς.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» 24 Αυγ 2026 | 18:51

Πορτοσάλτε: Από όσους μίλησα στη Σητεία, μόνο ένας μου είπε ότι δεν συμφωνεί με αυτά που λέω για Μητσοτάκη [βίντεο]

Την εμπειρία του από τις διακοπές του στην Κρήτη μετέφερε στον "αέρα" του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε

24 Αυγ 2026 | 13:31

ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας λέει ξανά καμμία συνεργασία με ΝΔ και με άρθρο του στηρίζει Τσίπρα- "Εξαργυρώνεις γραμμάτια" του απαντάνε

Ο κ. Δούκας έγραψε άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών- δηλαδή στην εφημερίδα που στηρίζει με πάθος τον Αλέξη Τσίπρα

ΟΣΑ ΕΙΠΕ 24 Αυγ 2026 | 13:04

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Στη ΔΕΘ ο οδικός χάρτης της νέας 4ετίας- Οι αντιδράσεις της Τουρκίας δεν μας επηρεάζουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι αντιδράσεις της Τουρκίας δεν επηρεάζουν τον ελληνικό σχεδιασμό, τονίζοντας πως οι περιοχές ελληνικής κυριαρχίας απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Αυγ 2026 | 09:56

Σφοδρή επίθεση Γεωργιάδη σε Τσίπρα: "Παλιόπαιδο ήταν, παλιόπαιδο παραμένει - Υπάρχει ο Ανδρουλάκης;"

"Εμένα η πράξη του Τσίπρα να προηγηθεί του πρωθυπουργού δείχνει ότι δεν έχει νόημα κάποιος να επενδύει στο rebranding. Παλιόπαιδο ήταν, παλιόπαιδο παραμένει", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Αυγ 2026 | 06:12
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΘΡΓΟΥ 23 Αυγ 2026 | 10:44
ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 23 Αυγ 2026 | 10:31

Θέσεις μάχης λαμβάνουν Τσίπρας και Ανδρουλάκης ενόψει ΔΕΘ -"Κυνηγούν" τους αναποφάσιστους του Κέντρου και της Αριστεράς

Οι απαντήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οικονομικές ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα θα έρθουν πολύ νωρίτερα από την άνοδο του κ. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ.

ΣΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 22 Αυγ 2026 | 10:28

Η Μιμή Ντενίση με ξεχωριστή παρέα στο αγαπημένο της ταβερνάκι στον Θεολόγο [εικόνες]

Στο αγαπημένο της εξοχικό στον Θεολόγο περνά ένα ακόμα ήρεμο, οικογενειακό καλοκαίρι η Μιμή Ντενίση.

22 Αυγ 2026 | 08:20

Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα ενόψει της ΔΕΘ - Οι προκλήσεις και ο αγώνας για τη δεύτερη θέση

Αυλαία στην πολιτική σκηνή ανοίγει η κυβέρνηση με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει τη Δευτέρα και τα κόμματα να παίρνουν θέσεις μάχης στον... αγώνα της ΔΕΘ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Αυγ 2026 | 23:08

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Πετρούνια για το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό: "Μπράβο Λευτέρη!"

"Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον Λευτέρη Πετρούνια! Χάλκινος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ! Μπράβο Λευτέρη!", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟΣ 21 Αυγ 2026 | 12:14

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα και τον γιο τους για δείπνο σε γνωστό εστιατόριο στα Χανιά [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στα Χανιά για διακοπές με την οικογένειά του.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Αυγ 2026 | 09:12

Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε... "χρόνια πολλά" στη Μαντόνα - Δημοσίευσε βίντεο από τις διακοπές της στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε "χρόνια πολλά" στη Μαντόνα, ενώ την κάλεσε να να απολαύσει ξανά τις ομορφιές της χώρας μας.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ 20 Αυγ 2026 | 17:45

Τέλος Αυγούστου κλειδώνει το "πακέτο της ΔΕΘ": Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Στοχευμένες ελαφρύνσεις και μόνιμα μέτρα

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο είναι συνεχείς, με στόχο ένα αυστηρά κοστολογημένο και στοχευμένο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ 20 Αυγ 2026 | 12:10

Καραχάλιος: Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς είναι ο Γιαμάλ και ο Εμπαπέ - Ρονάλντο ο Μητσοτάκης

Ο Νίκος Καραχάλιος κλήθηκε να εξηγήσει τη φράση του ότι "εκλογές χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά είναι σαν Μουντιάλ χωρίς Γιαμάλ και Εμπαπέ".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Αυγ 2026 | 11:14

Ακρίτα: Ξέρεις πόσα πλήρωσες από την τσέπη σου για τη χλιδάτη δεξίωση του Τασούλα;

Η Έλενα Ακρίτα έχει θέσει το θέμα του κόστους της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 1.700 προσκεκλημένοι, ζητώντας να γίνει γνωστό πόσο κόστισε η διοργάνωση.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 20 Αυγ 2026 | 06:35

Εκλογές 2027: Η ομάδα των έμπιστων του Μητσοτάκη που σκανάρει τους νέους υποψήφιους -Τα πρώτα ονόματα

Τα "κριτήρια" των επιλογών για τους νέους υποψηφίους της ΝΔ είναι πολλά και διαφορετικά.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2027 19 Αυγ 2026 | 06:27

Το χρέος σύμμαχος (;) στον δρόμο προς τη ΔΕΘ -Οι εκπλήξεις, η απάντηση στη δυσαρέσκεια και οι εκλογές

Η πρόωρη αποπληρωμή 13 δις ευρώ του χρέους δεν έγινε τυχαία αντικείμενο πανηγυρικής ανακοίνωσης αλλά και σχολιασμού-με μία ανάρτηση- από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Αυγ 2026 | 13:19

Μητσοτάκης για δημόσιο χρέος: Πρόωρη αποπληρωμή 13 δισ. το 2026 - Εθνική επιτυχία πέρα από την κομματική μιζέρια

"Η Ελλάδα αφήνει πίσω την αρνητική πρωτιά του πιο υπερχρεωμένου κράτους στην ήπειρό μας", ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Αυγ 2026 | 13:01

"Τα δελφίνια της Εθνικής μας": Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρήστου και Σίσκο - Η ευχάριστη αποκάλυψη που έκανε

"Οι επιτυχίες τους μας κάνουν υπερήφανους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Απόστολο Χρήστου και τον Απόστολο Σίσκο, ενώ έκανε και μια αποκάλυψη.

ΔΕΘ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 17 Αυγ 2026 | 07:20

Μητσοτάκης σε διπλό μέτωπο: Το πακέτο των 2 δισ. στη ΔΕΘ και η "γαλάζια" απειλή Σαμαρά

Με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ και στις κάλπες, επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 15 Αυγ 2026 | 10:44

Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά: "Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, για τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου.

ΧΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ 14 Αυγ 2026 | 08:47

Οι αγωνίες του Φθινοπώρου και η στρατηγική των κομμάτων - Γιατί ο Μητσοτάκης μιλάει για μία κάλπη

Αν και οι εκλογές φαίνεται ότι απομακρύνονται για την άνοιξη του επόμενου έτους, ο χρόνος μέχρι αυτές να στηθούν είναι πολύτιμος για όλα τα κόμματα.

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ 13 Αυγ 2026 | 14:17

Αποκάλυψη Βαρθολομαίου: Ο Μητσοτάκης μου ζήτησε να στεφανώσω τον γιο του τον Σεπτέμβριο του 2027

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκάλυψε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Αυγ 2026 | 06:20

Βγαίνουν τα μαχαίρια για τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ - Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας

Τρεις εβδομάδες υπολείπονται για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στην ΔΕΘ, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να βρίσκονται στα χαρακώματ.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 12 Αυγ 2026 | 22:09

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον Απόστολο Σίσκο για το ασημένιο μετάλλιο

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός: Ακόμα ένα "δελφίνι της ελληνικής κολύμβησης στο βάθρο των νικητών! Συγχαρητήρια στον Απόστολο Σίσκο για το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 12 Αυγ 2026 | 11:31

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για πρωινό μπάνιο στο Μαράθι μετά το ατύχημα με το ποδήλατο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εθεάθη για πρωινό μπάνιο στο Μαράθι, δείχνοντας να έχει αφήσει πίσω του το ατύχημα με το ποδήλατο.

ΕΛΑΣ 12 Αυγ 2026 | 06:10

"Χοντραίνει" η κόντρα για την χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ - Θα απαντήσω όποτε θέλω εγώ, λέει ο Τσίπρας

Ψηλά διατηρείται το πολιτικό θερμόμετρο αν και Δεκαπενταύγουστος, με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα να ανάβει φωτιές.

ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 11 Αυγ 2026 | 16:09

Στο νοσοκομείο Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Ο πρωθυπουργός μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μετά από πτώση ενώ έκανε ποδήλατο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. 11 Αυγ 2026 | 08:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Χόρεψε ζεϊμπέκικο τη "Φάμπρικα" του Λάκη Χαλκιά σε συγκέντρωση του ΚΚΕ [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν την αδυναμία του στο ζεϊμπέκικο.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11 Αυγ 2026 | 06:31

"Τρέχουν" για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης - Πρωινός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αύγουστο

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της συγκεκριμένα μέτωπα, με πρώτο αυτό της ολοκλήρωσης ή της δρομολόγησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 10 Αυγ 2026 | 18:47

Άγρια επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: "Ηγείται μιας ανώνυμης εταιρείας με μετόχους τους εγχώριους ολιγάρχες"

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας μας ξανασυστήθηκε ως "συμβιβασμένος Μαδούρο"

ΧΑΛΑΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 08 Αυγ 2026 | 20:27

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διακοπές στα Χανιά - Με μαγιό και ανάποδο καπέλο σε παραλία

Στα Σφακιά βρέθηκε σήμερα, Σάββατο (8/8), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απολαμβάνοντας το μπάνιο του.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 06 Αυγ 2026 | 13:48

Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητά μας η βιομηχανία - Στόχος για την επόμενη τετραετία το νέο αναπτυξιακό άλμα

Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας

ΜΥAGRO 06 Αυγ 2026 | 11:52

Στην ΑΑΔΕ ο Μητσοτάκης για το myAGRO: "Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον πρωτογενή τομέα"

O πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ όπου έγινε η παρουσίαση της πλατφόρμας ΜΥAGRO

ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 05 Αυγ 2026 | 18:39

H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Ενισχύεται ο ρόλος της χώρας ως ενεργειακός κόμβος

Το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά έργα υποδομών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 05 Αυγ 2026 | 17:09

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αλ Σίσι: Η Αίγυπτος διαθέσιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στις πυρκαγιές

Ο κ. Αλ Σίσι εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές

ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Αυγ 2026 | 14:36

Μητσοτάκης: Επιτάχυνση της κρατικής αρωγής στους πυρόπληκτους και δράσεις για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος

Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη αποφασίστηκε επιτάχυνση και ψηφιοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τις δηλώσεις και τις αποζημιώσεις

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Αυγ 2026 | 12:24

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αγγελούδη: Καινούργια ΔΕΘ το 2030 και πολύ μεγάλος χώρος πρασίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η ανάπλαση της ΔΕΘ στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 05 Αυγ 2026 | 11:49

Στην αντεπίθεση ο Γεωργιάδης για τα σπιτάκια ανακύκλωσης: Έδωσε διωρία ως τις 12 σε Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ

"Πρέπει να ασχοληθώ διότι πάλι πάνε να κτίσουν ένα αφήγημα σκανδάλου", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ για τα σπιτάκια ανακύκλωσης.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ 05 Αυγ 2026 | 07:43

Στο Μαξίμου η επόμενη μέρα για τις φωτιές: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Αττικοβοιωτία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 11:00 θα προεδρεύσει διυπουργικής σύσκεψης στο Μαξίμου σχετικά με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Αυγ 2026 | 19:44

Ανδρουλάκης από Βοιωτία για τις φωτιές: Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι

"Πρέπει, λοιπόν, να στηρίξουμε τους πυροσβέστες. Να στηρίξουμε την πολιτική προστασία", δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πυρόπληκτη Βοιωτία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 04 Αυγ 2026 | 13:38

"Η Ελλάδα και η ΝΔ θα σε ευχαριστεί": O επικήδειος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε επικήδειο λόγο για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη ενώ ακολούθως μίλησε και ο γιος του πρώην υπουργού.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 04 Αυγ 2026 | 08:42

Θέουτα: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην ΕΕ μετά τη μεταναστευτική κρίση - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή απάντηση

Η κρίση στη Θέουτα φέρνει στο ίδιο τραπέζι τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ, ενώ ο Πέδρο Σάντσεθ ζητά ενιαία στάση και μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 04 Αυγ 2026 | 06:59

Μητσοτάκης στο Politico: Η ΕΕ χρειάζεται νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης της μετανάστευσης

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Θέουτα, αλλά και παραδείγματα όπως ο Έβρος το 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τη δημιουργία ειδικού ευρωπαϊκού μηχανισμού έκτακτης ανάγκης.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ 03 Αυγ 2026 | 21:30

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταβαίνει την Τρίτη στη Βοιωτία για επαφές με πληγέντες και παραγωγούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συζητήσει με κατοίκους και ελαιοπαραγωγούς σε Ξηρονομή και Δομβραίνα για τις ζημιές της μεγάλης πυρκαγιάς

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» 03 Αυγ 2026 | 11:09

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Την Τρίτη το τελευταίο "αντίο" στον πρώην υπουργό της ΝΔ -Πού θα τελεστεί η κηδεία

Επικήδειο λόγο για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Αυγ 2026 | 21:27

Μητσοτάκης για Βαρβιτσιώτη: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα η οποία σφράγισε την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

"Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το πολιτικό προσκήνιο, η παρουσία του στον δημόσιο βίο παρέμεινε ενεργή", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ 02 Αυγ 2026 | 20:14

Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Ψάθα: Οδύνη για τους δύο μαχητές που έπεσαν στον πόλεμο με τις φωτιες

Καθώς η μεγάλη φωτιά στη Δυτική Αττική μαίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη μαζί με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 02 Αυγ 2026 | 12:16

Μητσοτάκης: Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας

Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές