Μετά την αντεπίθεση της κυβέρνησης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αρκετά κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν την πεποίθηση ότι και οι 4 θα απαλλαγούν, το Μέγαρο Μαξίμου συνδέει κάθε εξόρμηση του Πρωθυπουργού με θετικό αφήγημα και θετικές ειδήσεις, όπως για παράδειγμα στην Εύβοια, ή την επόμενη εβδομάδα στην παράδοση του Ε65, και την ίδια ώρα ετοιμάζεται για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με μέτρα που επιδιώκει να αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Αυτή η ΔΕΘ θα έχει μία επιπλέον ιδιαιτερότητα αφού θα είναι προεκλογική, με το κυβερνητικό στρατόπεδο να έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι ο όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει θα χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των νοικοκυριών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητεί σήμερα στην Κοινοβουλευτική ομάδα από τους βουλευτές του να δώσουν στον "αρμόδιο" Κωστή Χατζηδάκη τα αιτήματα των περιφερειών τους, ώστε να συμπεριληφθούν σε μεγάλο ποσοστό στα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του προς τους γαλάζιους βουλευτές θα υποστηρίξει ότι στην ΔΕΘ θα περιγραφεί το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας με ορίζοντα το 2030 και όχι για το επόμενο έτος. " Ένα σχέδιο στραμμένο στην κοινωνία με στόχο η ανάπτυξη της χώρας να περνά ως όφελος χειροπιαστό στο κάθε νοικοκυριό" όπως λένε κυβερνητικές πηγές. Από την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη δεν θα λείψουν οι αναφορές για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, η οποία όμως θα πει διαπνέεται από τοξικότητα και λαϊκισμό, μιλώντας ταυτόχρονα για ένα διαλυμένο εσωτερικό κομματικό τοπίο.
Και ο καθαρός διάδρομος
Η δημόσια αναφορά του Νικήτα Κακλαμάνη για καθαρό διάδρομο, ώστε ο Πρωθυπουργός μέχρι τα τέλη του Αυγούστου να έχει κλείσει τις εκκρεμότητες του και να αποφασίσει για τον χρόνο των εκλογών, "μαρτυρά" τις σκέψεις που κάνει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη. Η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα, όπως και η ολοκλήρωση των ορόσημων του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι δύο από τα μέτωπα της κυβέρνησης.
Το πρώτο θα κλείσει, χωρίς συναινέσεις, όπως όλα δείχνουν, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να δώσει με την ψήφο του "πράσινο" φως για αλλαγές, ούτε στα άρθρα για τα οποία συμφωνεί ότι πρέπει να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα το 86 περί ευθύνης Υπουργών. Το δεύτερο μέτωπο, που αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλά επίπεδα απορρόφησης των κονδυλίων, με τον Πρωθυπουργό να έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να τρέξουν όλες τις εκκρεμότητες τους, ενόψει και της παρουσίασης που θα γίνει για τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Αμέσως μετά τον Αύγουστο το τοπίο θα είναι "καθαρό" για τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες, κάποιοι από τους οποίους επιμένουν ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις στην ΔΕΘ. Ο αστάθμητος παράγοντας του πολέμου στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι προβληματίζει πολύ το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην πατάει το …κουμπί, εάν δεν είναι βέβαιος, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, ότι απόφαση θα ληφθεί όταν η χρονική στιγμή θα είναι η καλύτερη για την χώρα, αλλά και για την απόδοση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μέχρι σήμερα βρίσκεται μακριά από την αυτοδυναμία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


