Follow us

Δραγασάκης για έξοδο από το Μνημόνιο: Αν όχι τώρα, πότε;

«Επιλογή της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος τώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αστερίσκου», τόνισε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δραγασάκης για έξοδο από το Μνημόνιο: Αν όχι τώρα, πότε;

Επιλογή της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος τώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αστερίσκους, και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε πως η πρόταση για προληπτική πιστωτική γραμμή έχει το νόημα να μην βγούμε τώρα από τα μνημόνια. Και αναρωτήθηκε: «Αν όχι τώρα, πότε;».

«Μπορούμε να πούμε ότι πλην απρόοπτων εξωγενών ή άλλων ακραίων καταστάσεων έχουμε μπροστά μας μια περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης, μεσοπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα που πρέπει και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ως την αφετηρία για το σχεδιασμό του μέλλοντος και την οριστική έξοδο από την κρίση», επεσήμανε ο κ. Δραγασάκης, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία συνεπάγεται μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας αλλά και ευθύνες. Διότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν πρέπει να εκληφθεί ως επιστροφή στην κανονικότητα που υπήρχε πριν από τη κρίση, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν τραγωδία».

Η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα παρουσιαστεί στο Eurogroup του Απριλίου, είπε, και για να είναι μακροχρόνια βιώσιμη και δίκαιη χρειάζεται να αποτρέπει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, να μην διευρύνει αλλά να μειώνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες να γίνεται υπόθεση της κοινωνίας σε γενικό και τοπικό επίπεδο.

Η κληρονομιά του παρελθόντος είναι βαριά, όμως οι αρνητικές τάσεις είναι αναστρέψιμες, η αντίστροφη κίνηση έχει αρχίσει και μπορεί τα προβλήματα από την κρίση να οδηγούν σε απαισιόδοξες κρίσεις, αλλά υπάρχουν και καλά νέα και εξελίξεις, που δείχνουν ότι με σχέδιο και συντονισμένη δράση κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, οι αρνητικές τάσεις μπορούν να αναστραφούν και ήδη έχουν αρχίσει να αναστρέφονται, είπε ο κ. Δραγασάκης και σημείωσε:

«Η ανάκαμψη αυτή δεν είναι συγκυριακή. Θα έχει συνέχεια, διότι στηρίζεται σε ισχυρές βάσεις όπως είναι οι επενδύσεις, η απασχόληση, οι εξαγωγές. Ακριβώς για αυτό οι προοπτικές για το 2018 είναι θετικές και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν όχι μόνο συνέχιση, αλλά και επιτάχυνση της ανάκαμψης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 2%. Οι ενδείξεις από τους πρώτους μήνες του 2018 το επιβεβαιώνουν».

Επισης, «η βελτίωση της πιστοληπτικής θέσης της χώρας, η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, η περαιτέρω βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης προς τις προοπτικές της οικονομίας, οι στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις που θα ακολουθήσουν, η ανάκαμψη των μισθών, η αύξηση της απασχόλησης και η βαθμιαία αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να δώσουν και θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη κατά τη πέραν του 2018 περίοδο, εφόσον αξιοποιηθούν με σχέδιο και συντονισμό».

Στη βάση αυτών των δεδομένων, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην οργάνωση της εξόδου από την επιτροπεία και τα μνημόνια με πέντε βήματα:

1. Εργαζόμαστε συντονισμένα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση του Προγράμματος όχι τον Αύγουστο, αλλά στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

2. Προχωρούν οι τεχνικές προεργασίες για τη περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στην αναχρηματοδότηση του χρέους από τις αγορές.

3. Δημιουργούμε ταμειακά αποθέματα, ώστε να βγούμε στις αγορές με ασφάλεια και να είμαστε θωρακισμένοι σε περίπτωση αναταράξεων.

4. Επεξεργαζόμαστε τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική και το ευρύτερο σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, εργασία η οποία γίνεται ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα και στην οποία εντάσσονται όπως ήδη είπα και τα Περιφερειακά Συνέδρια όπως το σημερινό.

5. Προχωρούν τα stress tests των τραπεζών και παίρνουμε μέτρα για την επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εντός κοινωνικών συντεταγμένων, ώστε βγαίνοντας από το Πρόγραμμα, να είμαστε σίγουροι ότι οι τράπεζες είναι ισχυρές και είναι σε θέση να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Τέλος, δημιουργούμε και ένα παράλληλο σύστημα ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων για τον ίδιο σκοπό (όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα).

Τόνισε πως «η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία πρέπει να μας οδηγήσει σε μια νέα κανονικότητα που πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος» και συνέχισε: «Τέλος της επιτροπείας σημαίνει λοιπόν δικό μας Πρόγραμμα, Πρόγραμμα δίκης μας ιδιοκτησίας και δικούς μας μηχανισμούς υλοποίησης και ελέγχου της εφαρμογής του».

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βγούμε ακόμη από τα μνημόνια. Αυτό το νόημα έχει η επιμονή τους στην προληπτική γραμμή. Κι αυτή, μορφή Μνημονίου είναι. Αλλά, αν όχι τώρα, πότε;», επισήμανε και πρόσθεσε: «Αν δεν σταθούμε τώρα στα πόδια μας, αν δεν αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας και τη σχετική σταθερότητα που υπάρχει ακόμη, παρά τις αναταράξεις, στις διεθνείς αγορές, πότε θα επιχειρήσουμε την απεξάρτησή μας από τις ξένες "πατερίτσες"; Όταν ενδεχομένως το διεθνές περιβάλλον θα έχει επιδεινωθεί ή θα εκδηλωθεί μια νέα κρίση που θα μας βρει ανέτοιμους ή εξωγενείς αναταράξεις οικονομικής ή γεωπολιτικής προέλευσης θα καθιστούν το έργο αυτό πιο δύσκολο; Και είναι εθνικά υπεύθυνο με όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας να εξαρτόμαστε από τις "δόσεις" που η έγκρισή τους με τη σειρά τους απαιτεί τη συγκατάθεση από το γερμανικό και άλλα κοινοβούλια;».

Ταυτόχρονα απάντησε σε όσους επιχειρούν να προκαλέσουν απογοήτευση ή σύγχυση, υποστηρίζοντας ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι «τυπική» μόνο, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, διότι, όπως λένε, θα τελούμε υπό επιτήρηση για πολλά χρόνια, μέχρι να εξοφλήσουμε το 75% του χρέους μας, και παρατήρησε: «Είναι εντυπωσιακή η μανία κάποιων να καλλιεργούν απογοήτευση και σύγχυση, ιδίως τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία για να βάλουμε τέλος σε αυτόν το βραχνά της σκληρής και ανελαστικής επιτροπείας. Διότι αυτή η περιβόητη υποχρέωση δεν ήταν αποτέλεσμα της δικής μας διαπραγμάτευσης, ούτε αφορά μόνο την Ελλάδα. Πρόκειται για όρο του κανονισμού 472 του 2013, που εγκρίθηκε από εκείνους που, σήμερα τον επικαλούνται ως ένα σκιάχτρο, και βεβαίως αφορά όλες τις χώρες που πέρασαν από μνημόνια ή έλαβαν δάνεια από Θεσμούς και φυσικά η επιτήρηση που προβλέπεται στην περίπτωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την επιτροπεία που εμείς βιώνουμε ακόμη. Είναι η επιτήρηση που έχουν σήμερα η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Και ο δικός μας στόχος είναι ακριβώς αυτός. Να πάψουμε να αποτελούμε εξαίρεση, να εξομοιωθούμε με όλες τις άλλες χώρες και από κοινού να επιχειρήσουμε στη συνέχεια να αλλάξουμε τη κατεύθυνση της Ευρώπης σε προοδευτικές κατευθύνσεις.

Το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας δεν είναι λοιπόν μια απλή τυπική υπόθεση. Είναι πραγματική και παράγει πραγματικά αποτελέσματα. Ασφαλώς δεν οδηγεί αυτόματα όπως το γύρισμα ενός διακόπτη στην έξοδο από τη συνολικότερη κρίση αλλά βάζει τέλος σε ένα καθεστώς εξαίρεσης, μάς οδηγεί σε ένα ξέφωτο, να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη επίθεση στις παθογένειες του παρελθόντος, στις αίτιες που εξέθρεψαν την κρίση αλλά και τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να κάνουμε τις μεγάλες τομές και τους μεγάλους μετασχηματισμούς που είχε ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία ακόμη και πριν από τη πρόσφατη κρίση και τα μνημόνια».

Αν το τέλος της επιτροπείας είναι προϋπόθεση και ταυτόχρονα η αρχή του τέλους της κρίσης, η οριστική υπέρβαση της κρίσης θα έρθει με την υπέρβαση του μοντέλου και του τρόπου ανάπτυξης που μάς έφερε σε αυτήν, είπε ο κ. Δραγασάκης και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έθεσε ως προϋπόθεση την ύπαρξη ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, δικής μας επεξεργασίας και ιδιοκτησίας, εξειδικευμένο ανά Περιφέρεια, και τομέα ή κλάδο ή σύμπλεγμα δραστηριοτήτων που να συνοδεύεται από τις αναγκαίες στοχευμένες πολιτικές, σχέδια δράσης και χρονοδιαγράμματα. Το σχέδιο αυτό ήδη ολοκληρώνεται στον πυρήνα του και θα ανακοινωθεί στο Eurogroup του Απριλίου.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, είπε ότι «έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν τον πυρήνα του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας και αναλαμβάνει, έτσι, ένα ρόλο ηγετικό στην διαδικασία μετάβασης σε αυτό και στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και όλης της Βόρειας Ελλάδας, μπορούν να ξεδιπλωθούν και να αξιοποιηθούν πλήρως μόνο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης. Ετσι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλες υποδομές της περιοχής, αποκτούν μεγαλύτερες δυνατότητες και αξία, στο βαθμό που διασυνδέονται με τις υποδομές των γειτονικών χωρών και λειτουργούν ως υποδομές και των άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Χαρακτήρισε «ιστορικό καθήκον» το να γίνουν τα Βαλκάνια περιοχή ειρήνης, λέγοντας πως αποτελεί τον πυρήνα της εθνικής στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε πως η εθνική αναδίπλωση δεν αποτελεί απάντηση στα υπάρχοντα προβλήματα στην περιοχή. «Απάντηση στις γεωπολιτικές εντάσεις που μας περιβάλλουν δεν μπορεί να είναι η εθνική αναδίπλωση, αλλά η εγρήγορση και η δράση στη κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων αρχίζοντας από τις δίκες μας εκκρεμότητες. Όραμα και στόχος της πολιτικής μας δεν μπορεί να είναι μια φοβική και περίκλειστη Ελλάδα, αλλά μια Ελλάδα που ανασυγκροτείται, αντιμετωπίζει τις αίτιες της δικής της κρίσης, υπερβαίνει τις παθογένειες του παρελθόντος και υπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα δημιουργώντας πλαίσια συνεννόησης, γέφυρες φιλίας, σχέδια συνεργασίας, συμβάλλοντας ενεργά στην επίλυση όχι μόνο των δικών της διμερών προβλημάτων, αλλά και προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής», επισήμανε.

Επίσης, η ανανέωση του ενδιαφέροντος ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δυτικά Βαλκάνια, εφόσον συνοδευτεί από σαφή χρονοδιαγράμματα και οικονομική στήριξη, αποτελεί μια νέα εξέλιξη που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Ειδικά η ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι αλληλένδετη με την ανάπτυξη της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής, σημείωσε.

Ανάπτυξη με πιλότο την ίδια την τοπική κοινωνία

«Για να πετύχουμε τη διαβαλκανική συνεργασία, ως παράγοντα και της δικής μας ανάπτυξης, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε πρωτίστως τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Γιατί μόνον αν το άνοιγμα είναι ειλικρινές, αυθόρμητο και ανθρώπινο θα πιάσει τόπο και θα ριζώσει. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να έλθει από τα κάτω, από την καρδιά της ίδιας της κοινωνίας. Πολίτες, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί σύνδεσμοι, εργατικά συνδικάτα, επιμελητήρια, κόμματα και κάθε είδους φορείς μπορούν και πρέπει να συνδράμουν συλλογικά την εθνική προσπάθεια γεφύρωσης και υπέρβασης των βαλκανικών διαφορών για το κοινό αναπτυξιακό όφελος και τη διαφύλαξη της ειρήνης στην περιοχή μας», είπε και συνέχισε: «Η ανάπτυξη δε μπορεί να γίνει χωρίς την κοινωνία. Χρειάζονται κεντρικές πολιτικές, αλλά και διαδικασία από τα κάτω. Το αίσθημα αδυναμίας, ανημπoριάς, που διαβρώνει την αυτοπεποίθηση και καταστρέφει τη δημιουργικότητα της κοινωνίας, έχει θέσει ως βασικό στόχο να ανατρέψει η κυβέρνηση με την αύξηση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας, τον περιορισμό των ανισοτήτων, την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας για τα πιο φτωχά και αδύνατα στρώματα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο προωθεί την Κοινωνικά Αλληλέγγυα Οικονομία, ενισχύει νομοθετικά και θεσμικά το συνεργατικό και συνεταιριστικό κίνημα και παροτρύνει τις κινήσεις πολιτών στις πρωτοβουλίες τους για συμμετοχή στα κοινά και την οικονομική δραστηριότητα. Είτε αυτή αφορά τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και την ανάληψη συλλογικής επιχειρηματικής δράσης».

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος. Αν σε κάποιους τομείς η ιδιωτικοποίηση επιβάλλεται για συμβατικούς ή οικονομικούς λόγους σε άλλους και πρωτίστως σε τομείς κοινωνικών αγαθών όπως τα νερά όχι η γραφειοκρατική ή και κομματικά ελεγχόμενη κρατικοποίηση του παρελθόντος αλλά η ανοιχτή στον έλεγχο της κοινωνίας κοινωνικοποίηση αποτελεί την αναγκαία και επιθυμητή στρατηγική», ανέφερε και πρόσθεσε: «Προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο ασφαλιστικοί φορείς, επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία και άλλα συλλογικά κοινωνικά υποκείμενα να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη συμμετοχή τους σε υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και ήδη ζήτησα από το ΤΑΙΠΕΔ να διευκολύνει τέτοιες συμμετοχές εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. Αντίστοιχα, ενθαρρύνουμε συλλογικές οργανώσεις εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων να διεκδικούν την ανάληψη και τη λειτουργία επιχειρήσεων που εγκαταλείπονται από τους μετόχους τους και μελετούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία ώστε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό για το σκοπό αυτό ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο».

Αρχίζοντας την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, λέγοντας ότι είχε συνεργαστεί μαζί του.

Αναφορά στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο έκανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ στη μνήμη του εκλιπόντος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΣΕ ΤΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 19 Οκτ 2025 | 23:32

Γεραπετρίτης: "Νέο κεφάλαιο ελπίδας και προσδοκίας" για την επανένωση της Κύπρου η επικράτηση του Ερχιουρμάν

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για την εκλογή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ 19 Οκτ 2025 | 15:31
ΣΤΟ ONE CHANNEL 19 Οκτ 2025 | 12:49

"Δεν είστε μέλος της παρατάξεως;": H έκπληξη Βορίδη όταν ο δημοσιογράφος Ζαχαρός λέει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στη ΝΔ

Η αμήχανη στιγμή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του δημοσιογράφου Σταμάτη Ζαχαρού

ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 19 Οκτ 2025 | 11:35

Βαρύ πένθος για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη: "Μάνα μου σε ευχαριστώ" - Η συγκινητική ανάρτηση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τη μητέρα του

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 19 Οκτ 2025 | 09:50

Το ειρωνικό σχόλιο Γεωργιάδη για τη διαρροή συνομιλίας Τζάκρη – Κασσελάκη: "Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν ξανά…"

"Επί της ουσίας έχει δίκιο ο Στέφανος: Η κυρία αυτή μόνον διχάζει εδώ και πολλά χρόνια", έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΥΕΡΙΚΩΝ 19 Οκτ 2025 | 09:32

Ο Γεραπετρίτης απαντά στον Φιντάν για το SAFE: Καμία συζήτηση για εθνικά θέματα, όποιος ενοχλείται να το αποδεχθεί

"Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται" αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 18 Οκτ 2025 | 18:28
18 Οκτ 2025 | 15:41

Η Τζάκρη τσακώθηκε με τον Κασσελάκη και το ανέβασε στο Instagram – "Έχεις διχάσει πολύ κόσμο - Δεν με καταδέχεσαι!"

Κασσελάκης και Τζάκρη φέρονται να είχαν έναν έντονο διάλογο, τον οποίο έκανε γνωστό με story η ίδια η αντιπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2025 | 14:34

Ανδρουλάκης: Aδιανόητη η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας - Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

"Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΑΣΟΚ 18 Οκτ 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους της Λατινοπούλου

"Εμείς δεν θεωρούμε επ' ουδενί ότι ο κ. Ρούτσι προσέβαλε το μνημείο, όπως η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Δ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18 Οκτ 2025 | 11:55

Γεροβασίλη για Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη: Η πολιτική δεν ασκείται με ύβρεις και χυδαίους υπαινιγμούς

Τέτοια επεισόδια δεν έχουν θέση στον κοινοβουλευτισμό και είναι απολύτως καταδικαστέα, τόνισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 23:46

Άδωνις Γεωργιάδης: Εβαλα μαλλιά, έκανα μπότοξ, βάζω κρέμες - Εγώ τα αποκαλύπτω αυτά, δεν κρατώ ιατρικό απόρρητο [βίντεο]

"Και μαλλιά έβαλα, πολύ καλά μου έχουν πάει - Έχω κάνει και μπότοξ, όχι πολύ όμως", παραδέχθηκε δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 21:13

Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 δεν θέλουν και τρίτη θητεία κυβέρνησης της ΝΔ - "Κόμμα Καρυστιανού" πάνω από Τσίπρα, Σαμαρά

Το 70,4% βλέπει πορεία κρίσης και αβεβαιότητας στη χώρα, όπως αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 17 Οκτ 2025 | 18:44

Ουάσινγκτον: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο κ. Πιερρακάκης ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Λατινοπούλου: "Ο Βελόπουλος είναι μπάρμπας που με αποκάλεσε βίζιτα - Δεν κάνω πολύ photoshop στις φωτογραφίες μου"

"Όχι, δεν κάνω πολύ Photoshop. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα μπορεί να βάλει κάποιο φίλτρο, αλλά αυτό είναι ωραίο και για τις γυναίκες", είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 17 Οκτ 2025 | 17:05

Καιρίδης για Βελόπουλο: Δεν θα αντιδικήσω με τον βούρκο, γιατί στον βούρκο το γουρούνι έχει πάντα το πάνω χέρι

"Δεν μπορείς να έχεις τα χρήματα που κέρδισες με τον κόπο σου στη Γερμανία και να μην τα επενδύεις στη χώρα σου", είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ 17 Οκτ 2025 | 15:46

Κώστας Καραμανλής: Σπάνια εμφάνιση με την 22χρονη κόρη του, Αλίκη [εικόνες]

Σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή έδωσε το "παρών" η Αλίκη Καραμανλή, σε μια σπάνια εμφάνιση δίπλα στον πατέρα της και χωρίς τη μητέρα της, Νατάσα, και τον αδερφό της, Αλέξανδρο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:21

Τέλος στην πώληση αλκοόλ και καπνικών σε ανηλίκους: Στον αέρα τέλος του μήνα η πλατφόρμα

"Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό που οι πλατφόρμες λένε ότι 'δεν ξέρουμε ποια είναι η ηλικία του παιδιού'" ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 14:56

Κυβερνητικές πηγές: Η πρόταση για συνάντηση των παράκτιων χωρών περιλαμβάνει Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Τουρκία και Λιβύη

"Η πρόταση ενός 'Πολυμερούς Σχήματος 5Χ5' περιλαμβάνει 5 χώρες και 5 θεματικές" τονίζουν κυβερνητικές πηγές

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΒΟΥΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:43

Η αντίδραση του Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη - Το αυστηρό μήνυμα

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως "οφείλουμε να προστατεύουμε τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό και να αντιστεκόμαστε στην 'κακία' ή στην 'κακιά' στιγμή του εαυτού μας".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17 Οκτ 2025 | 09:08

Ξαφνική κινητικότητα για τις θαλάσσιες ζώνες- Η αναφορά Μητσοτάκη στη Βουλή και ο ρόλος του συμπεθέρου του Τραμπ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι η Αθήνα σκοπεύει να καλέσει "όλους τους γείτονες" για να συζητηθούν οι διαφορές της περιοχής.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

16 Οκτ 2025 | 18:44

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης νέος αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:17

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Καμία νέα αναγραφή ονομάτων, κανένα σπρέι, κανένα πανό μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Δεν θα επιτρέπεται κανείς να αλλοιώνει αυτό το ιερό σημείο, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΕΝΤΟΝΗ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ 16 Οκτ 2025 | 17:27

Άγρια κόντρα Βελόπουλου-Καιρίδη στη Βουλή: "Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής" - "Φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία" [βίντεο]

"Να σταθούμε στο ύψος της συζήτησης", ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη από τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 16 Οκτ 2025 | 15:41

Διαψεύδει ο Κώστας Τσιάρας τα δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκε - "Δεν λιγοψύχησα ποτέ"

"Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν", αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Οκτ 2025 | 10:42

Πλεύρης: Δεν πρέπει να υπάρχουν στον Αγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη [βίντεο]

Ο κ. Πλεύρης είπε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "είναι ιερός χώρος" και δεν αποτελεί σημείο διαμαρτυρίας,

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 16 Οκτ 2025 | 09:05

Η συνάντηση Πιερρακάκη με τον γκουρού των New York Times, Τόμας Φρίντμαν

Ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ένα άρθρο που είχε γράψει ο Φρίντμαν πριν από περίπου 15 χρόνια, στην αρχή της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ 16 Οκτ 2025 | 08:27

Σπίτι στην Κόρη Τρικάλων ετοιμάζουν Κώστας Καραμανλής και Νατάσα Παζαΐτη

Σπίτι στο ορεινό χωριό "Κόρη" στα Τρίκαλα, ετοιμάζουν να χτίσουν ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσσα Παζαΐτη.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Οκτ 2025 | 23:09

Καυστικό σχόλιο της Τζίμα για την κυβερνητική ερμηνεία στην ομιλία Καραμανλή: "Δύσκολο να ακολουθήσω τον συλλογισμό" [βίντεο]

"Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αναλύσεις, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατανοήσω", ανέφερε η Ράνια Τζίμα

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

15 Οκτ 2025 | 20:50

Πηγές ΝΔ: "Με εντολή Τυχεροπούλου πληρώθηκαν 6.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, μεταξύ αυτών και του 'Φραπέ'", είπε η Στ. Κουρέντζα

Η διευθύντρια Τεχνικών Ελέγχων Σταυρούλα Κουρμέντζα άφησε σοβαρές αιχμές κατά της πρώην διευθύντριας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, Π. Τυχεροπούλου

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 20:18

Κυβερνητικά στελέχη: "Δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί μη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη καθιστούν επίκαιρες τις επισημάνσεις Καραμανλή"

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης, λέγοντας ότι η Ιστορία διδάσκει πως στην Ελλάδα τέτοιου είδους κρίσεις συμπίπτουν με εθνικές κρίσεις

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ 15 Οκτ 2025 | 19:53

Προειδοποίηση Καραμανλή για κίνδυνο θεσμικής και εθνικής κρίσης - Βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση πρώτου μεγέθους

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Παππά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πέτρου Παππά δήλωσαν 26 βουλευτές και κατά της άρσης δήλωσαν 258 βουλευτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 15 Οκτ 2025 | 17:18

Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική: "Υπάρχουν ευρήματα που επιβεβαιώνουν αστοχίες και πράγματα που δεν έχουν γίνει"

"Πρέπει να ξαναειδωθούν οι πιστοποιήσεις των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων" τόνισε, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο νυν αντιπρόεδρος του οργανισμού, Γ. Ζαλίδης

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 15 Οκτ 2025 | 14:11

Το άνοιγμα της Κεραμέως στην Εφη Αχτσιόγλου στη συζήτηση για το εργατικό νομοσχέδιο

Η υπουργός Εργασίας υιοθέτησε παρατηρήσεις της πρώην υπουργού Εργασίας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:48

Π. Μαρινάκης: Καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας πλέον στον Άγνωστο Στρατιώτη - Δεν θα σβήσουμε τα ονόματα

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "δημιουργεί πόλωση και οξύνει τα πνεύματα με το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη".

13ΩΡΟ 15 Οκτ 2025 | 12:32

Βουλή: Η κόντρα Κεραμέως με Κουτσούμπα για το εργασιακό νομοσχέδιο και τα εργατικά ατυχήματα

Εξαιρετικά διαβασμένη η υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε στη συζήτηση με όλα τα τελευταία στοιχεία της Eurostat

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 12:23

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Γραμματείες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Ολα τα ονόματα

Στις ολομέλειες των επιτροπών Προγράμματος, Πολιτικών Θέσεων -Διακήρυξης και Καταστατικού θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής κατανομής τα μέλη της Κ.Π.Ε.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Οκτ 2025 | 10:57

Νέα παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή - Τι θα πει στην ομιλία του

Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 15 Οκτ 2025 | 10:00

Εντονη αντίδραση Δούκα: "Η κυβέρνηση παίρνει πραξικοπηματικά το Γηροκομείο από τον Δήμο Αθηναίων"

"Η Κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει με την περιουσία του Γηροκομείου", τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Οκτ 2025 | 09:26

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από πού κι ως πού είναι δημοκράτης; Ενας ψεύτης είναι - Το 12% είναι "ταβάνι"

Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει "ταβάνι" το 12% διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη