Η επί προσωπικού στιχομυθία Τσίπρα- Τρέμη- Γιατί η δημοσιογράφος νιώθει παράπλευρη απώλεια

"Είστε θύμα διαπλοκής" και "τροχονόμος μεγάλων συμφερόντων" είπε στη δημοσιογράφο ο Α. Τσίπρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τρέμη - Τσίπρας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα στιχομυθία είχαν... επί προσωπικού ο Αλέξης Τσίπρας με την Όλγα Τρέμη στη συνέντευξη που της παραχώρησε στο πλαίσιο των εργασιών του οικονομικού φόρουμ των Δελφών. Σημειώνεται ότι η κ. Τρέμη πρόσφατα αποχώρησε από την δημόσια τηλεόραση διαμαρτυρόμενη σύμφωνα με πληροφορίες για το ύφος της εκπομπής της οποίας είχε τυπικά την ευθύνη, καθώς θεωρούσε οτι τα σχόλια των συμπαρουσιαστών της ήταν πολύ "αντισύριζα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είστε θύμα διαπλοκής" και "τροχονόμος μεγάλων συμφερόντων" είπε στη δημοσιογράφο ο κ. Τσίπρας για να λάβει την απάντηση της κ. Τρέμη: "δεν αισθάνομαι τροχονόμος".

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε να έχει και μια αυτοκριτική διάθεση σε σχέση με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το mea culpa του ήταν... μισό.

Ο διάλογος Τσίπρα - Τρέμη

Συγκεκριμένα, ο διάλογος του κ. Τσίπρα με την Όλγα Τρέμη ήταν ο εξής:

-Α. Τσίπρας: Είστε θύμα της διαπλοκής. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους και στο τέλος της ημέρας καταλήγουν να κάνουν τους τροχονόμους μεγάλων συμφερόντων

-Ο. Τρέμη: Δεν αισθάνομαι τροχονόμος, αισθάνομαι παράπλευρη απώλεια.

-Α. Τσίπρας: Ενδεχομένως να έχετε δίκιο.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της δημοσιογράφου καθώς φάνηκε να συμμερίζεται την τοποθέτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται πιέσεις από συμφέροντα και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και εμφανίστηκε και αυτή θύμα τέτοιων πιέσεων. Αν και δεν έχει ποτέ διευκρινίσει η αποκαλύψει πότε δέχθηκε πιέσεις, ενώ σε όλη της την καριέρα στην τηλεόραση, πάντα είχε πολύ καλές σχέσεις με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Τσίπρας για την στοχοποίηση δημοσιογράφων: "Επανεξετάζουμε τη στάση μας"

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας εκφώνησε "μισό" mea culpa για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων το προηγούμενο διάστημα, στην οποία επιδόθηκε και ως αντιπολίτευση ανηλεώς, λέγοντας ότι "επανεξετάζουμε τη στάση μας" .

Ανέθεσε μάλιστα στην Όλγα Τρέμη να διοργανώσει debate του ίδιου με την Φώφη Γεννηματά.

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έφερε την ύφεση πριν τον κορονοϊό

Στη συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξεπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για την πολιτική του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, λέγοντας ότι "ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ανάπτυξη και μέσα σε έξι μήνες έφερε ύφεση, πριν τον κορονοϊό".

Υποστήριξε: "Κινδυνεύουμε να χάσουμε σε πέντε μήνες ότι κερδίσαμε σε πέντε χρόνια". Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε την ανεργία στο 17% και τώρα κινδυνεύει να πάει ξανά στο 26% και προειδοποίησε ότι "η κυβέρνηση θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να πάρει μέτρα το 2021 ή το 2022 που θα είχαν αποφευχθεί, αν δεν είχε προκαλέσει με την πολιτική της ύφεση πριν τον κορονοϊό και αν είχε πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα για την στήριξη της οικονομίας".

Επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ που δείχνει ότι όλες οι χώρες θα έχουν ύφεση το 2020 λόγω της επιδημίας, αλλά το 2021 θα επιστρέψουν σε ανάκαμψη όση και η ύφεση. Μόνο η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα έχει μικρότερη ανάκαμψη.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στο ότι "η ύφεση είχε αρχίσει από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, σε κάθε περίπτωση πριν τον κορονοϊό και εκεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση". Το απέδωσε σε μία παρωχημένη πολιτική της κυβέρνησης και στο ότι δεν δημιούργησε αναπτυξιακές συνθήκες στην οικονομία. Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: "Το 2018 και το 2019 είχαμε από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δεν τους έφθανε το 1,9%. Έρχεται η παρούσα κυβέρνηση που υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει αναπτυξιακή έκρηξη και θα μας πάει στο 4% το 2020 και αντί γι αυτό μας πάει στην ύφεση...Ο κ. Μητσοτάκης μας έφερε την ύφεση πριν τον κορονοϊό".

Σε ερώτηση για το "αν είμαστε μία χώρα που έχει πρόβλημα χρέους;", ο κ. Τσίπρας απάντησε: "...Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το μεγάλο της χρέος που προήλθε από την κρίση ελλειμμάτων, που μας οδήγησε στα μνημόνια, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε 15% έλλειμμα...Ωστόσο το πρόβλημα έρχεται από πιο παλιά, από την εποχή του Χρηματιστηρίου, και κορυφώθηκε στην περίοδο Καραμανλή. Το πρόβλημα του δημοσίου χρέους το επέτεινε και η διαχείριση της τρόικας με τα λάθη που είχαν κάνει, όπως οι ίδιοι στην συνέχεια παραδέχθηκαν όπως π.χ. με τους πολλαπλασιαστές...Μας φοβίζει το ενδεχόμενο το χρέος να πάει στο 200% του ΑΕΠ. Η απάντηση σε αυτό τον κίνδυνο είναι να κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία. Θα πρέπει να κινηθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το επόμενο διάστημα να φροντίσουμε να μην μειωθεί ραγδαία το ΑΕΠ". Προειδοποίησε ότι αν βρεθούμε σε μία μεγάλη ύφεση λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης να ρίξει χρήμα τώρα στην αγορά, θα βρεθούμε και σε μεγαλύτερες δυσκολίες ανάκαμψης. Η θεωρία να φυλάξουμε τα χρήματα για αργότερα ίσως ήταν πειστική στην αρχή της κρίσης και πριν έλθουν οι ανακοινώσεις της ΕΕ, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση για το αν θα έπαιρνε τα χρήματα του ESM, απάντησε ότι "θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός και θα εξαρτιόταν από τον στόχο για την αξιοποίησή τους και αν δεν συνοδευόταν με μνημονιακούς όρους".

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα απευθείας ή μέσω διαύλων απάντησε: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω μία τυπική σχέση...Άλλωστε είναι ευθύνη του πρωθυπουργού η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών...Όταν συναντιόμαστε το κλίμα είναι καλό αλλά δεν είμαστε φίλοι. Δεν υπάρχει σταθερή επικοινωνία και δεν υπάρχει πολιτική επιλογή για σταθερή επικοινωνία". Η πρωτοβουλία, σημείωσε ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει στιγμή που να σηκώνει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και να μην ανταποκριθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επί της δικής του πρωθυπουργίας είπε ότι: "Η ενημέρωση στα κρίσιμα εθνικά θέματα ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι" και εξήγησε ότι "ακόμη και στην Συμφωνία των Πρεσπών σε κάθε στροφή των εξελίξεων υπήρχε ενημέρωση" και αυτό "παρότι ο κ. Μητσοτάκης ενθάρρυνε τους τσολιάδες και τότε ερχόταν στο Μαξίμου και ζητούσε να είναι κλειστά τα μικρόφωνα σαν να κάνουμε παντομίμα". Τέλος ανέφερε ότι: "Έχουμε μιλήσει δύο φορές όλες κι όλες όταν με κάλεσε στο γραφείο του. Εγώ κάλεσα τρεις φορές Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών...Εξαρτάται από τον πρωθυπουργό αν θα αποφασίσει να μοιράζεται κρίσιμες σκέψεις με την αντιπολίτευση".

Σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά ο κ. Τσίπρας είπε ότι: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα που έκανε αντιπολίτευση το 2010 - 2012, ενηλικιώθηκε σε δύσκολες συνθήκες και σήμερα καταλαμβάνει έναν χώρο από το κέντρο και προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Είναι ένα άλλο κόμμα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ...Φυσικά υπάρχουν προβλήματα και εμμονές...Ωστόσο διακρίνω ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στρατηγικές ιδεολογικές διαφωνίες...Υπάρχει μία αγωνία για το τι θα φέρει ο μετασχηματισμός που είναι σε εξέλιξη. Σε όλα τα μεγάλα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές φωνές, είναι πολυσυλλεκτικά". Τέλος προέβλεψε ότι σε δύο χρόνια θα έχει αναδιαταχθεί η εσωκομματική γεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο πρόσθεσε ότι "Είναι ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να αποκτήσει ένα σύγχρονο μεγάλο κόμμα της αριστεράς".

Για το πως θα αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές διαφωνίες είπε ότι "έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό δεν αφορά πρόσωπα αλλά πολιτικές...Υπάρχουν καμπές που οι ηγέτες πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές συμπάθειες και να προχωρήσουν...Οι διαφορές δεν πρέπει να λειτουργούν παραλυτικά. Αν δεν είχε υπάρξει ο κορονοϊός, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάνει το συνέδριό του και θα είχε προχωρήσει στη ανασυγκρότησή του". Για τον Παύλο Πολλάκη και την κριτική που άσκησε στον Σωτήρη Τσιόδρα είπε ότι: "Δεν ήταν σκληρή η κριτική του Πολάκη για τον Τσιόδρα, είπε απλώς ότι θα επέλεγε κάποιον άλλον, έχει κι άλλους καλούς επιστήμονες η χώρα". Τέλος υπογράμμισε ότι η πολιτική σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στα κομματικά γραφεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε την συμφωνία με την Ιταλία και πρόσθεσε: "Είναι εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016. Εμείς την χαιρετίζουμε...Είχαμε συμφωνήσει τα ίδια τότε με τον Τζεντιλόνι, να ψαρεύουν οι Ιταλοί στα 6-12 μίλια και να έχουν επήρεια τα νησιά. Ο Κοτζιάς είπε τότε ότι θα δεχθούμε κριτική από την αντιπολίτευση. Τώρα εμείς δίνουμε έγκριση...Υπάρχει μία σοβαρή διαφορά με το 2016: τότε δεν υπήρχε το τουρκο-λυβικό σύμφωνο...Η συμφωνία κλείνει με συμβιβασμούς όχι τραγικούς. Θα μπορούσε και με την Αλβανία να κλείσει η συμφωνία".

Γενικότερα για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι πρέπει να έχουμε εθνική γραμμή που να οδηγεί όχι σε σύγκρουση αλλά να σε πάει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όχι όμως με τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της άλλης πλευράς. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε θα πρέπει να διαμορφώσουμε μία εθνική στρατηγική. Να προχωρήσουμε σε συμφωνία με την Αίγυπτο ακόμη και με μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ και να προχωρήσουμε και στην επέκταση των 12 μιλιών στα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο.

Αναφέρθηκε στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι υπάρχει έδαφος για προσέγγιση και πρόσθεσε: "Εμείς καταθέτουμε ειλικρινή πρόταση συζήτησης με το ΚΙΝΑΛ, καθώς πιστεύουμε στις συμμαχικές κυβερνήσεις".

Τέλος επανέλαβε ότι επί των ημερών του "η διαπλοκή μειώθηκε, αλλά είναι πιο άγρια" και εξήγησε ότι ως διαπλοκή εννοεί το φαινόμενο "άνθρωποι που σπαταλάνε χρήμα στα ΜΜΕ για να έχουν αλλού οφέλη". Σημείωσε ακόμη ότι τώρα "Θα επαναξιολογούσε την σχέση του με τα ΜΜΕ" , ωστόσο "η πρόθεση τότε να βάλουμε ένα τέρμα στην διαπλοκή των ΜΜΕ ήταν θετική". Κλείνοντας προέβλεψε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα τα βρει μπροστά της τα προβλήματα με την διαπλοκή, παρότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη συμφωνία και στήριξη από ποτέ. "Ωστόσο κάποιοι θεωρούν ότι η οικονομική τους ισχύς είναι πιο σημαντική από την ψήφο των πολιτών και έρχεται η στιγμή που κάθε πρωθυπουργός το αντιμετωπίζει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 15 Απρ 2021 | 15:51

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ; 15 Απρ 2021 | 13:12

Αντιπολίτευση για κλάματα: Ο Μητσοτάκης παίζει τένις, ο Τσίπρας κάνει τζόκινγκ

Αντιπολίτευση και κριτική για κλάματα με φωτογραφίες από τις ώρες ανάπαυλας των πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 14 Απρ 2021 | 18:32

Καυστικός ο Νίκος Ρωμανός: "Σύριζα" όλοι οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στα βίντεο του Τσίπρα

Ο κ. Ρωμανός σημειώνει ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες έχουν κατέβει υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοτικές εκλογές.

"ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ" 14 Απρ 2021 | 14:43

Άρθρο Τσίπρα για την ανάκαμψη της οικονομίας - Οι προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και την ανασυγκρότηση

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην έκδοση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ 14 Απρ 2021 | 08:25

Το υπουργείο Οικονομικών κοστολογεί τις εξαγγελίες Τσίπρα: 15 έως 21 δισ. ευρώ - "Αμετανόητα ανεύθυνος"

Δημοσιονομικό κόστος που μπορεί να κυμανθεί από τα 15 έως και τα 21 δις. ευρώ συνεπάγεται το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 13 Απρ 2021 | 20:36

Πελώνη: "Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου"

"Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου", δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Απρ 2021 | 18:19

Τσίπρας: Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη "βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, ενίσχυση ρευστότητας των ΜμΕ, μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Απρ 2021 | 14:59

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 12% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Πάνω από 12% μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 12 Απρ 2021 | 15:06

Τσίπρας για σχολεία: Άνοιξαν όπως έκλεισαν - Πανελλαδικές με εκδικητικό για τους μαθητές σύστημα

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές με ένα "εκδικητικό για αυτούς και τις οικογένειες τους σύστημα".

ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 12 Απρ 2021 | 13:16

Παρασκήνιο: Η βομβιστική επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Παπαχρήστου και η άγνωστη επιστολή στον Τσίπρα

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στο Στίγμα για την προσωπική επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα το 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΙΒΑΖ 10 Απρ 2021 | 19:14

Χρυσοχοίδης σε Τσίπρα: "Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου"

"Κακό πράγμα να λες ψέματα. Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου" δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης.

ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ 10 Απρ 2021 | 15:41

Μήνυμα Τσίπρα για την δολοφονία Καραϊβάζ - "Πυρά" κατά Μητσοτάκη, Χρυσοχοίδη

Ο κ.Τσίπρας επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, καθώς όπως αναφέρει "έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος".

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΕΦ 09 Απρ 2021 | 10:29

#MeToo στην πρεσβεία Βενεζουέλας: Αυτός είναι ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που τα "κουκούλωνε" - Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και η κόρη του

Η Ελληνίδα σεφ που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας μιλά για τα πρόσωπα που διαδραμάτησαν ρόλο- κλειδί στην υπόθεση.